Şimdi Ara

AKVARYUM ALIP BALIK BAKMAK İSTİYORUM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fanusta beta balığı besliyorum şu anda dün aldım fakat akvaryuma geçiş yapmak istiyorum betayıda salonumuza koymak istiyorum akvaryum litresi vesaire ne önerirsınız en parlak renkli zevkli balık türü hangisi ise ona akvaryumda bakmak istiyorum doğurgan bi tip istemiyorum büyüyecek bi balık istiyorum son sorum olarak bi akvaryumda fazlasıyla balık besleyebilirmiyim örneğin 20 litrede ne kadar civarı cevaplarsanız sevınırım

• 20 litrede 2 3 balıktan sonrası sıkıntı su hemen bozulur
    fanusta besleme balığa yazık uygun bir yer bulup mümkün olduğunca büyük ölçüde hazır akvaryum al veya camcıda akvaryum silikonuyla yaptır
    googleye yeni akvaryum sendromu yaz araştır çok önemli bir bilgi
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    20 litre akvaryum alıyorum 30 lira bişeydir zaten 50 liraya süsleriyle motoruyla birlikte tamamlayabilirim farkda etmez beta fanusda dursun akvaryuma en fazla 3 balık alıyım 4 de alabilirim belli olmaz motoru vesaire motordan başka bişeye gerek yok zaten motorunu aldıktan sonra iş tamam fanusta yazık olur evet fakat betalar yaşayabiliyor fanusta benım betam dayanıklı baya gerçekten mutlu gibi gözüküyor 20 litre akvaryum yetermı diyosun hangi tür alıyım içine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay67036703

20 litre akvaryum alıyorum 30 lira bişeydir zaten 50 liraya süsleriyle motoruyla birlikte tamamlayabilirim farkda etmez beta fanusda dursun akvaryuma en fazla 3 balık alıyım 4 de alabilirim belli olmaz motoru vesaire motordan başka bişeye gerek yok zaten motorunu aldıktan sonra iş tamam fanusta yazık olur evet fakat betalar yaşayabiliyor fanusta benım betam dayanıklı baya gerçekten mutlu gibi gözüküyor 20 litre akvaryum yetermı diyosun hangi tür alıyım içine?

Sizi de 1 metrekarelik bir odaya koysak siz de biyolojik olarak yaşayabilirsiniz. Ama buna yaşamak denir mi? Bettanız için de aynı durum söz konusudur. Betta gibi sevimli bir arkadaşımızın eziyet çekmesini istemeyiz. Sonuçta bu bir hobi işi ve balığımız mutlu olduğu sürece biz de mutlu oluruz ve emin olun hiçbir canlı fanusta yaşamayı haketmiyor. Fanusta beslenen canlılar fanusun yapısı gereği eziyet çekiyorlardır ( Bunun sebeplerini burada yazmayacağım, google'a fanusta balık beslenir mi? yazıp neden beslenmeyeceğini lütfen okuyun)

Benim size tavsiyem 20-30 litre civarında bir akvaryum alın. Biraz kayalık ve canlı bitki ile güzelce dekore edebilirsiniz. Akvaryum boyutu az olduğu için bunları dekore etmek de çok pahalı olmaz. İçine de bettanızı atın o da mutlu olsun siz de mutlu olun. Zaten 20 litrelik bir akvaryumda betta ve karides dışında canlı besleyemezsiniz. Eğer sürü halinde balık beslemek istiyorsanız gidin 50 litrelik bir akvaryum alın ve içine 6 neon ve 2-3 tane de çöpçü atın. Biraz canlı bitki ile güzel bir akvaryum kurabilirsiniz.

Söylemek istediklerimi özet halinde geçeyim: Hiçbir canlı fanusta yaşamayı haketmez ve mutlu olmaz bundan emin olabilirsiniz. Fanusta yaşamaya mahkum edilen balıklar sürekli bir stres halindedir. Buna emin olun. Öncelikle sizden ilk ricam lütfen bettanızı fanustan kurtarın. En azından 20 litrelik bir akvaryum alıp onun içine koyun. İnanın daha mutlu olur. Ve şuna da emin olun ki 50 litreden küçük bir akvaryumda sürü balıkları beslenmez. O yüzden imkanlarınız 20 litrelik bir akvaryuma elveriyorsa bettanız için çok güzel bir dünya oluşturabilirsiniz.

Benim de bir bettam var ve şuan 2 yaşında. 40 litrelik akvaryumda tek başına yaşıyor. Lütfen bu sevimli arkadaşlara eziyet çektirmeyelim fanustan kurtaralım. Dediğim gibi balığımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Akvaryum hobisinin amacı budur.

AKVARYUM ALIP BALIK BAKMAK İSTİYORUM YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 9 Ağustos 2015; 4:22:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.