Şimdi Ara

Beta balığım için akvaryum yardımı pls..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir kaç aydır fanusta beta bakıyorum, dün tank almak için çıktım ve bir tane beğendik lakin akvaryum bizim bilmediğimiz şekilde filtre oluyor kum altı filtre si var tabandan biyolojik olarak :/ 10lt. civarı çok şık 7 farklı renk de yanabilen dokunmatik ayar düğmeli ve ton ayarı yapılan led ışığı var, ama betaya uygun mudur? genelde karides beslediklerini gördüm birde neon lepistes fln.
    Bu fitre leme sistemiyle ilgili yada akvaryumu tanıyan varsa bilgi verebilirlerse ona göre gidip alacağız çünkü.
    Bu arada betanın oksijen motoruna pek ihtiyaç duymadığını biliyorum ama akvaryumu filtre lensin temiz olsun istiyoruz, bir ısıtıcısı olsun daha mutlu olsun yani ;)
    Teşekkür ederiz şimdiden, görüşleriniz bizim için değerli.
    Bunlarda bazı linkleri,
    http://www.youtube.com/watch?v=syIk76YadKU

http://www.youtube.com/watch?v=Oa0ROaqvdXY

http://www.youtube.com/watch?v=z4D5mbYkdE8

• Bu filtreleme sistemini kullanan sayısı çok değil herhalde :/ yokmu bilen ?
  • musty.skr kullanıcısına yanıt
    hocam flitreyi bilmiyorum ama 10lt de balık bakılmaz bakmak istediğiniz balığı önce araştırırsanız sizde görebilirsiniz.
    Genelde akvaryumcular ürünleri satmak için olur yaşar bişey olmaz der geçerler. Ama bir beta için bile en az 20-30lt lik bir akvaryum gereklidir.
    Saygılar
  • roboken kullanıcısına yanıt
    Haklısınız fakat ben bu balığı bir bardağın içinden aldım ve bir fanusa koydum, sürekli temizliğini yapıp kontrol altında tutum, ama içim rahat değil o yüzdende dahada büyük filtrasyonu olan ve ısıtıcısı olan bir tank a geçip rahat yaşamasını sağlamak istiyoruz, eve koyabileceğim max. 15-16lt de geçmemeli daha fazlası için yerim yok..
    Açıklamasını yaptığım akvaryumda görsel açıdan müthiş duruyor çok beğendik ama filtre sistemiyle ilgili bilgiye sahip değiliz.
    ürünün tam adını modelini yazabilirseniz araştırıp yardımcı olmaya çalışırım.
    Düşünceniz iyi bir şey . Akvaryumcular sağolsun betaların oksijen ihtiyacının minumum olduğu labirent gillerden olduğu için bardakta satıyorlar.
    Fakat siz balığı rahat ettireyim kurtarayım derken sadece birazcık daha büyük bir hapisaneye alıyorsunuz. Yanlış anlamayın sizi yargılamak istemiyorum.
    Ama aslında doğal ortamında bulunması gereken canlıları hobi adı altında evlerimize alıyoruz. Bu yüzden en azından doğalarını yaşatabilmek lazım, baktığımız balığın veya canlının biyotopunu oluşturabilmemiz gerekli olduğu düşüncesindeyim.
    bilgi amaçlı bir beta türünün linkini atıyorum incelemek isterseniz buyurun.http://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp#b
    Aynı zamanda bu siteden akvaryum hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Bana çok faydası dokunan bir sitedir.
    Dediğim gibi marka model verirseniz sizin için araştırırım.
    Saygılar

• Bettalar durgun suları sever. Bu yüzden filtrasyon önemlidir. Aksi takdirde balığınız stres yapıp hastalanacaktır. Her ne kadar küçük de olsa fanustan daha iyi olacağı için 20 ltlik bir akvaryum alabilirsiniz. Filtre olarak şelale filtre bettalar için çok uygundur. Pipo filtre de kullanabilirsiniz tabi devir sayıları düşük olmalı. 1 adet de ısıtıcı ve bütçenize göre biraz bitki eklerseniz balığınız daha mutlu olacaktır. Işık konusuna gelirsek bettalar fazla ışığı sevmez. Bitkiler için gerekli olan ışığı sağlarsanız sorun olmaz. Düşük enerji tasarruflu ampullerden alabilirsiniz. Çok fazla ışığı dert etmeye gerek yok. Tabi bitki seçimi de önemli çünkü bazı bitkiler çok ışık ister.
    Adı "OF LumiQ" diye geçiyor.
    Tank 30 değil 100 lt. bile olsa dediğiniz gibi sadece hapishanenin boyunu büyütüyoruz.
    Siteyi daha önce incelemiştim, tekrar inceledim alakanıza teşekkür derim.
    Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, durgun su sevmesi beni biraz uğraştıracak tabi, eğer düşündüğüm taban filtre sistemini alırsam akvaryum kendince biolojik ve mekanik fitre mantığında suyu kumun içinden süzüyor küçük bir motor yardımı ile tekrar suya veriyor çıkış ucu çok azda olsa akıntı yaratıyor, akıntı ucunu cama çevirmek gibi bazı çözümler mevcut tabi. taban filre sistemde canlı bitki beslemem mümkün mü bilemiyorum.

Şemadaki mantıkla çalışıyor, anladığım kadarıyla da ülkemizde yaygın olmayan, pek kullanılmayan bir sistem.

hocam çok fazla akıntı olacağını düşünmüyorum. Biraz inceledim tanıtımlarını izledim. Bitkide yapabilirsiniz diye düşünüyorum çünkü anladığım kadarıyla suyu emen noktalar toprağın üstünde kalıyor galiba, değilse bile su giriş deliklerinden uzak noktalara ekmekte fayda var.
    Yalnız şöyle bir sıkıntı var. Zamanla akvaryum genel temizliği yapmanız gerekir. Bu ayda veya iki ayda bir yapılır. Bu temizlikte haftalık dip çekimi ve su tazalemeisini yanı sıra camlar, filtre boruları, ekipmanlar temizlenir. Sonuçta sürekli su akışı olduğu için yosun olacak ve boru çapları küçülerek su akışı yavaşlar, filtrasyon azalır ve su kirliliği artar. Kısacası bu akvaryumda sürekli taban temizliği yapmanız gerektiği için bitki ve kum ilavesi size her ay büyük zorluklar çıkaracaktır.
    Kolay gelsin
    Akıntı problem olmayacak evet ama temizlik konusunda soru işaretlerim var, bir çok şey okudum kumun karıştırılmaması gerektiğini yazanda var, karıştırılması gerektiğini savunsa da bir grup dip karıştıran balık koyulur bir grup ise kesinlikle koyulmaz diyor mesela. akvaryumun biyolojik filtre sistemin çökebileceği vs.
    Keşke görmeseydim bu akvaryumu, kendinden filtre sistemli akrilik bir akvaryum alıp dönmek vardı evime :)
    Teşekkür ederim zahmet verdim sizlere saygılar.
    hocam zahmet değil bu bir yardımlaşma canlıların sağlığı için bilgi paylaşımıdır.
    Bence dip karıştıran kumu kazan balık koyulmaz çünkü filtrasyon ızgaralı bir drenaj sistemine sahip olduğu için balık yaralanıp zarar görebilir. Tabi bu benim şahsi düşüncem.
    Kum koymakta fayda görüyorum ama dediğim gibi temizlik zamanlarında başınıza bela olabilir.
    Şuan aklıma gelen bir şeyi aktarıyım. Bu sistemi yapan kişiler tanıyorum. Tele sarılmış moss, ricca tarzı taban bitkisi yapılabilir. Temizlik zamanlarında halı gibi kaldırıp temizlersiniz. Hem rahat etmiş olursunuz, hem yemyeşil bir düzlük elde etmiş olursunuz, hemde biyolojik olarak filitrasyon sağlamış olursunuz. Çoğu sitede tele sarılı bu şekilde bitkiler satılıyor. Bi araştırın derim
    Yanlış hatırlamıyorsam bettanız var ve bu balık dipte gezmeyi sever ona yeşil bir halı vermiş olursunuz, küçük bir kaya yada küp ekleyip saklanıp strese girmesi önlersiniz. Bir yada iki tanede bitkileri yemeyen elma salyongozu eklerseniz onlarda camlarda oluşan yosun artık yemleri yerler.
    İlerleyen günlerde yer sıkıntınızdan kurtulur birazdaha büyük bir akvaryum alabilirseniz o zaman istediğiniz türe ev sahipliği yapabilirsiniz.

Gülü seven dikenine katlanmak zorunda artık :)
    Bitki konusunda pek deneyimim yoktu, verdiğiniz bilgi fazlasıyla işimi görecek. Akvaryuma kattığı güzel yeşil duruşunu, temizliğinin rahatlığını, özellikle de tankın hacmi küçük oluşundan yeşilliğin kısa oluşunu beğendim, akvaryumumun zemininin planlamasını yaptım sayenizde. Kaya yada küp değilde kuru kütükler var (ismini bilmiyorum) her boy mevcut onlardan düşünüyordum.
    Evet yakışıklı bir erkek betaya sahibim, (maşallah) salyangoz fikri fena değil ama eşim pek hoşlanmaya bilir, :) karides koymak istemiştim hoşuna gitmemişti.
    Aslında ben bir kaç tane "neon" koymak istiyordum, hatta tankı büyük kursaydım 20 civarı neon planlıyordum. Söylediğiniz gibi ilerleyen günlerde artık.
    karidesi beğenmediyse yenge hanımın pek salyangoza yanaşacağını sanmam. :)
    neona gelince sürü balıklarıdır en az 6lı guruplar halinde beslenmesi gerekiyor. Aman hocam konuyu başa almayalım hacim sıkıntısı var. dediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda büyütünce düşünün.
    Kütükler mango kökü, yati kökü en yaygın olanları. Doğadan da temin edebildiğiniz türler var ama dezenfekte etmeniz lazım salınım yapmaması lazım. zaten ucuza küçük bir kök temin edebilirsiniz, uğraşmaya gerek yok kanımca.
    bitki konusunda biraz daha fikir olması için bir kaç link atıyorum. Benim alışveriş ettiğim bir site. bunun gibi birşeyler düşünebilirsiniz.
    Çevrenizdeki akvaryumcular, eş dost veya başka sitelerde de bulabilirsiniz.
    http://www.aquainturkey.com.tr/urunler/5cm_x_5cm_bebek_goz_yasi_micranthemum_umbrosum/646/
    http://www.aquainturkey.com.tr/urunler/5cmx5cm_pad_mini_bacoba_bacopa_australis_rotundifolia/389/
    http://www.aquainturkey.com.tr/urunler/5cmx5cm_pad_formatli_singapur_moss_/340/
    http://www.aquainturkey.com.tr/urunler/5cmx5cm_pad_formatli_singapur_moss_/340/
    http://www.aquainturkey.com.tr/urunler/5cmx5cm_pad_taiwan_moss_taxiphyllum_alternans/379/
    http://www.aquainturkey.com.tr/urunler/5cmx5cm_pad_taiwan_moss_taxiphyllum_alternans/379/
    http://www.aquainturkey.com.tr/urunler/5cmx5cm_pad_formatli_stringy_moss_/351/
    kolay gelsin

Salyangozu önerdim irkildi bakarız görmem lazım dedi :) Bu akşam bir aksilik olmaz sa akvaryumcu bi arkadaşa uğrayacağım, bu arda benim baktığım akvaryum 8.5 lt miş genelde karides yada tek beta besliyorlar. Bir iki boy büyüğünü almayı düşünüyorum bulabilirsem hatta kaba durmaz iste 10lt den vazgeçip 20lt belki birazda aşabilirim gibi. Nano tarzı dekoratif akvaryumlar baktığımdan filtre vs sistemleri ile akvaryum daraltılmamış ve hacmi kısmen daha geniş oluyor.
    Tavsiye ettiğiniz bitkiler bu arkadaşımda yok ise bu siteler fazlasıyla işimi görecek. Saygılar efendim :)
    Muhtemelen moss türlerinden biri vardır. Tel bulmakta zor değil, nalbur, hırdavatçı tarzı bir yerden paslanmaz tel alabilirsiniz.
    İmkan sağlayıp daha büyük bir akvaryum alabilirseniz tabi hem canlılar için hem seyir için çok daha iyi olur.
    Kolay gelsin
    Akvaryumcu arkadaşıma uğradığımda akvaryum aldık sonunda, görüntüsü güzel camı kaliteli arkadan filtreli, deniz akvaryumu olarak bile kullanılıyormuş. İlk gece temizledik ve kurduk klor için ilaçladık, bir gün öyle çalıştı, dün akşamda bi kaç adet yem attım bi sürede böyle çalışacak 1 haftaya yakın çalıştırıp akvaryumun oturmasını bekledik den sora betayı içine koymayı planlıyoruz.
    Pet shop'cu arkadaşlarımız şubeyi yeni açtıkları için bitki henuz yoktu, zaten akvaryumun oturmasını bekleyeceğimiz için acele etmedik, bitkiyi 1 hafta sonra alacağız.
    Bu arada benim betanın bi rahatsızlığı var aldığımdan beri karnı şişiyor yavrucak patlıcak gibi oluyor, kabız olabileceğini düşünüp ıspanak haşlayıp yedirdik, iç parazit olabilir diye sarımsaklı yem yapıp yedirdik, ilaçlar kullandık bi türlü çözüm olmadı, dün neredeyse ölecekti çırpınmalar ters dönmeler karnı patlamak üzereydi suyunu ilaçladık suyun derecesini biraz daha yükselttik karnına hafif hafif masaj yaptık bi süre sonra suyun dibinde mercimek büyüklüğünde bişey çıkarmış tahminimce kusmus karnı biraz inmiş tabi, şimdi daha iyi ama pek keyfi yok ve ters dönmüyor ama yinede sağlıklı da durmuyor. Çok üzülüyoruz nesi olabir?

Buda yeni yuvası olacak eğer sağlığına kavuşursa inşallah.

fitreyi çok suyu talka landırısa betan sittrese girer san davsiye fitreyi ayarlıya bilirsen 4 5 sn yede bi hava versin onu pot... göndürse ayarlar ısıdıcı kulansan da iyi olr 18 23 dr olsu
    @musty.skr @musty.skr
  • evacan3232 E kullanıcısına yanıt
    Suyun içinde akıntı yaratıyor :/ debi ayarı da yok, motoru kapatsam akvaryumun hiçbir anlamı kalmayacak, biyolojik filtreleme de yaptığını söylemişlerdi kapatırsam sistem çökermi acaba. :/ ısıtıcıda sabit 25 derece olanlardan aldım arka kısma sakladım gözükmüyor küçük bişey
    Debi hızı 300 L/h miş. bunu düşürmenin bi yolu yokmu ?
  • Bu tarz akvaryumlar hakkında pek bilgim yok fakat kumla ilgili bir noktayı yazayım.
    Akvaryumda kum gerekir. Nitrat kumda birikir dolayısıyla dip çekimi sırasında kum vakumlanmalı.

Bu akvaryumun filtreleme mantığını pek kafam almadı dipten suyu çekiyor üstten veriyor sanırım.
    Bu mantıkla kum ve bitki olayı olmaz gibi duruyor. Belki ince bir süzgeçi vardır bilemem ama bitkilerin köklerinden su geçmesi pek hoş olmaz.
    En doğrusu bilindik akvaryumlardan almak. Beta için en azından 25-30 litre bir akvaryum iyi olur.
    Ayrıca boyu uzun kendi küçük akvaryumların temizliği beladır ve kandırmacadan başka bir anlamı yok.

Betanızın karnı şişmesi olayı uygunsuz yemlemeden oluyordur. Bir gün aç bırakın hatta baktınız olmadı iki gün bırakın hiç birşey olmaz.
    Ispanak verin top şeklindeki yemlerden değil birkaç gün pul yemlerden verip gözlemleyin.
    Normalde protein ağırlıklı beslenirler ama hep ekmek yiyen bir kişi nasıl olmazsa buda öyle hep aynı yem vermemeli.
    Tek tip yem kullanıyorsunuz buda açıkta satılan bayat yemlerdense atın gitsin hiç bir faydası yok zararı var.
    üç çeşit yem ile öğün olarak vermek lazım. Günde iki kere yemleme yapın zamanla düzelecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.