Dışarıda alaturka, evde alafranga tercih sebebidir
Kendi evinden başka yere sıçmayacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: Darth Nihilus
Kendi evinden başka yere sıçmayacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: cruise06
Alafranga alaturka'ya dönüşebilir ama alaturka alafrangaya dönüşemez.
quote:
Orijinalden alıntı: Subuo
Alafrangadan başkasına yapamam :D bir keresinde nevşehirde bir köyde kalmıştım.İlk bir kaç gün sorun yoktu.3. gündü sanırsam bir sıkıştırdı.Yok abi sıçıcam başka yolu yok bir sürü ev dolaştım bir tane alafranga olan ev bulamadım.O gün tüm köyü dolaşmıştık.Sonra şehir meydanında bir tanıdık mı ney varmış girdim rahatladım
sıçmak için ev aramanız da ayrı güzel şahsen evime sıçtırtmam
quote:
Orijinalden alıntı: R4V3N
quote:
Orijinalden alıntı: MartNisan
Asıl alaturka bir facia. Ülkemize gelen turistlere dalga konusu bile oluyor. Tam bir geri kalmış şark hastalığı. Alışın artık medeniyete.
s.çtığımız yerle medeniyetin ne alakası var?kültür meselesi sadece.bu kadar kasıntı olmayın.
Tuvalet adabını bizden Türklerden öğrendiler ama...Bizde dalga geçmeliyiz...
quote:
Orijinalden alıntı: GiZLi PeNCeRe
quote:
Orijinalden alıntı: R4V3N
quote:
Asıl alaturka bir facia. Ülkemize gelen turistlere dalga konusu bile oluyor. Tam bir geri kalmış şark hastalığı. Alışın artık medeniyete.
s.çtığımız yerle medeniyetin ne alakası var?kültür meselesi sadece.bu kadar kasıntı olmayın.
Tuvalet adabını bizden Türklerden öğrendiler ama...Bizde dalga geçmeliyiz...
Aynen tuvalet adabı Türklerden çıkmış bir şeydir.
Konuya gelirsek ben alaturka'da rahat edemiyorum.Alafrangada oturup o rahatlıkla işimi görmeyi terci ederim.Hijyen sorunun varsa tuvalet kağıdı sar etrafa öyle otur.
quote:
Orijinalden alıntı: uaa
alafranga iyidir...
Alafranga candır....
quote:
Orijinalden alıntı: talip333
Boktan bir konu ama yorum yapmadan geçemeyceğim bende. Alaturka kadar kullanışlı ve hijyeniği yoktur. Alafrangada nasıl yıkıyorsunuz kıçınızı hayret ya, suyu açacan da gidecekte hedefe el değmiyor musunuz öyle kalkıyomusunuz nekadar pissiniz ya lanet olsun
+1 benim bacaklarım ağrıdığı için Alafranga tercih ediyorum..Ayrıca Alafrangadada el değer ve adam gibi yıkayabilirsin..
quote:
Orijinalden alıntı: jaguar19
quote:
Orijinalden alıntı: uaa
alafranga iyidir...
Alafranga candır....
alafranga canandır
Alaturkada temizliği nasıl yapıyorsunuz?Alafrangada eğer su püskürten yer iyi ayarlanmışsa 5-10 saniyede tertemiz oluryor,alafrangada her seferinde k*çınızı ellemi yıkıyorsunuz?Bu temiz ve hijyenikmi?Bana hiç temiz gelmiyor valla+olarak evin dışında pek tuvaletim gelmez.
quote:
Orijinalden alıntı: sarikanarya567
Alaturkada temizliği nasıl yapıyorsunuz?Alafrangada eğer su püskürten yer iyi ayarlanmışsa 5-10 saniyede tertemiz oluryor,alafrangada her seferinde k*çınızı ellemi yıkıyorsunuz?Bu temiz ve hijyenikmi?Bana hiç temiz gelmiyor valla+olarak evin dışında pek tuvaletim gelmez.
27 yaşındayım ve 27 yıldır kçımı elle yıkıyorum hiç tuvalet kağıdı kullanmam.Hijyenik olmasa herhalde şimdiye çoktan ölürdüm.Ayrıca eskiden tuvalet kagıdı mı vardı? Ama tabiki elinizi iyi yıkayıp kolonya kullanmanızı tavsiye ederim.Hey Allahım anlattığım olaya bak yaa
quote:
Orijinalden alıntı: zoltingen
quote:
27 yaşındayım ve 27 yıldır kçımı elle yıkıyorum hiç tuvalet kağıdı kullanmam.Hijyenik olmasa herhalde şimdiye çoktan ölürdüm.Ayrıca eskiden tuvalet kagıdı mı vardı? Ama tabiki elinizi iyi yıkayıp kolonya kullanmanızı tavsiye ederim.Hey Allahım anlattığım olaya bak yaa
Valla çok temiz bir insan değilimdir ama bana göre değil yani :).Ölmesen bile ...
Maç Digiturk te izlenir, tuvalet ihtiyacı alaturkada giderilir. Çıkan sıvı-katı yarı-tam mamül miktarı daha fazla olduğu için ihtiyaç periyotlarınızın azalmasıda cabası..
quote:
bunlar tahareti temizlik sanıyorlar. elini pisliğe bulaştırmayı ve sonra sabunla gittiğini sanıyorlar. bu tartışmaları çok önece de yapılmış ve elden alınan kültürlerden sabunla yıkasanız bile gitmediği kaydedilmiştir. O medeniyeti öğrettiğimiz avrupalılar çoktan bizi geçti. günde 2 defa yaz kış duş alıyor çoğu, sen burda taharet yap ama 4 gün sarı donla gez sonra da tuvaleti biz öğrettik diye övün Ayrıca gittiğim birçok yerde tuvaletlerde yan tarafta ıslak bez veya hijyenik jel püskürten bir tuvalet kağıdı ruolosu vardı. Yani onlar sizin sandığınız gibi s.çıp donunu çekmiyor. Bu arada halen alafrangaya alışamayanlar insan evriminin bir önceki basamağında arasınlar bu alışkanlık durumunu. Çünkü henüz iskelet sisteminiz gelişmemiş demek oluyor.
quote:
Ayrıca alaturkada hiçbişiy görmüyosun iyi tutturursan ama frangada herşey ortada aynen böyle..
Kaldır şu fotoğrafı be ıykkk...
quote:
quote:
bunlar tahareti temizlik sanıyorlar. elini pisliğe bulaştırmayı ve sonra sabunla gittiğini sanıyorlar. bu tartışmaları çok önece de yapılmış ve elden alınan kültürlerden sabunla yıkasanız bile gitmediği kaydedilmiştir. O medeniyeti öğrettiğimiz avrupalılar çoktan bizi geçti. günde 2 defa yaz kış duş alıyor çoğu, sen burda taharet yap ama 4 gün sarı donla gez sonra da tuvaleti biz öğrettik diye övün Ayrıca gittiğim birçok yerde tuvaletlerde yan tarafta ıslak bez veya hijyenik jel püskürten bir tuvalet kağıdı ruolosu vardı. Yani onlar sizin sandığınız gibi s.çıp donunu çekmiyor. Bu arada halen alafrangaya alışamayanlar insan evriminin bir önceki basamağında arasınlar bu alışkanlık durumunu. Çünkü henüz iskelet sisteminiz gelişmemiş demek oluyor.
Kardeş merak etme eğer mikroplar yıkama ile gitmeseydi emin ol dünya üzerinde insan kalmazdı hastalıktan ölmeyen.Ayrıca dediğim gibi kolonya kullanırsanız mikropları öldürürsünüz.Ayrıca 100 yıl önce icat edilen şey nasıl medeniyet olur? Dünya 5 milyar yaşında..100 yıl önce insanlar nereye yapıyodu bi araştırın bakalım..
quote:
quote:
bende 20 senedir tuvalet kağıdı kullanıyorum.Nasıl elinizi sokuyorsunuz oraya anlamıyorum zaten.Banada birşey olmadığına göre sen boşuna 27 yıldır elini sokuyorsun .Sonra yemek yerken nasıl içinize siniyor hayret yav.Neyse detaylara girersek fırıncı muhabbeti falan midemiz kalkar.Herkesin fikri ayrı bence en iyisi temas olmadan ve sıksık duş almak.
quote:
Orijinalden alıntı: Mk4Ever.
quote:
quote:
bende 20 senedir tuvalet kağıdı kullanıyorum.Nasıl elinizi sokuyorsunuz oraya anlamıyorum zaten.Banada birşey olmadığına göre sen boşuna 27 yıldır elini sokuyorsun .Sonra yemek yerken nasıl içinize siniyor hayret yav.Neyse detaylara girersek fırıncı muhabbeti falan midemiz kalkar.Herkesin fikri ayrı bence en iyisi temas olmadan ve sıksık duş almak.
Hocam hala anlamıyosunuz?"Nasıl elinizi sokuyorsunuz oraya anlamıyorum zaten." diyosun ama bundan 100 yıl öncede hatta 1000 yıl öncede insanlar elini oraya sokuyorlardı bunda ne var ki? Sana bişey sorcam.Kağıt kullanıyorum diyosun peki en sonunda suyla yıkıyo musun? Yoksa sadece kağıda silip kalkıyo musun?