Şimdi Ara

Alaturka mı Klozet mi Nedenleriyle birlikte görüslerinizi bekliyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
6.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

Alaturka mı Klozet mi Nedenleriyle birlikte görüslerinizi bekliyorum

(En Son Oy Tarihi: 11.6.2019)
Giriş
    Ortopediye gelince de alaturkaya comelmekten gonartrozu ogrenirsin hocam

Alafranga kullananlar da ayaklarinin altina hafif bir yukseklik alarak(cocuklar icin olan basamak tarzi) ayni etkiyi verecek pozisyonu saglayabilirler cok isterlerse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaalisahin -- 17 Şubat 2019; 10:58:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardsg1

Alafranga ama taharet musluksuz olmaz gectigimiz hafta alaturka kullanmak durumunda kaldım birkaç gün aman Allahım peçeteyi ıslat götünü sil tekrar tekrar aynı işlemler zaten dizlerinin üzerindesin yoruluyorsun ama alafranga öylemi tahareti fıskiye gibi bir acıyorum birde pecete tertemiz
    hocam mevzuyu tam anlamamışsın.

alaturka tuvalet severim diyenlerin çoğu elle taharet alıyor :)))

kiminle tokalaştığına dikkat etmeli bu memlekette insan.
  • ardaalisahin kullanıcısına yanıt
    Siz de tıpçı mısınız? Öyleyse hangi üni, kaçıncı sınıf?
    Dediğinde haklısın; ama genel düşününce sen şimdi dışarıda bir yerde tuvalete girecek olsan, alafrangayı mı tercih edersin yoksa alaturkayı mı?
    Alafrangaya toton değeyeceği için hijyenik değil. Öte yandan hastalık, yaşlılık halinde vs. alafranga mecburi oluyor, ona lafım yok.

• İkisi de hijyenik sayılmaz o konuya çok takılmayın.

• Evde hiç tartışmasız alafranga, kamusal alanlarda alaturka. Bence kamusal alanlarda tuvaletlerin yarısının alaturka yarısının da alafranga olma şartı koyulması gerekiyor. İsteyen istediğine sıçabilmeli.

• Dışarda Alaturka en hijyenik. Evde de Alafranga en konforlu.
  • Alaturka.

Klozette yaparken vücuduna geri su sıçraması ve birikme olması kadar iğrenç birşey yok.Kendi pisliğin olsa bile tiksiniyorsun.Ayriyeten klozetin oturma kısımlarından ayrı tiksiniyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ripendis

La yılanli mılanlı nasıl bir betimleme o sabah sabah
    Öyle ki zaten ben yapmıyom bu betimlemeyi. Hem ne diyim ki en kibarı bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: wardsg1

Alafranga ama taharet musluksuz olmaz gectigimiz hafta alaturka kullanmak durumunda kaldım birkaç gün aman Allahım peçeteyi ıslat götünü sil tekrar tekrar aynı işlemler zaten dizlerinin üzerindesin yoruluyorsun ama alafranga öylemi tahareti fıskiye gibi bir acıyorum birde pecete tertemiz
    Kardeşim sen taharet olayını çok yanlış anlamışsın. Öyle peçete ıslat sil tekrar ıslat falan olmaz öyle. Önce varsa ise kuru peçete ile kabasını alacaksın. Sonra alacaksın sağ eline içi su dolu tası, dökeceksin sol eline suyu onuda alıp totona çarpacak ve parmaklarınla iyice temizleyeceksin. Bu işlemi iki üç kere tekrarlayıp tekrar kuru peçete ile kurulayıp çıkacaksın. Ellerinide yıkamayı unutma.
  • Alafranga ama şüphelenmeye başladım alaturka daha sağlıklı diyorlar squat yaptığın için çok zorlamada olmuyor.
    Ne bulursam büyük günahımı çıkarıyorum gerçi pek farketmiyor tuvaletin ne tarzda olduğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Şubat 2019; 16:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ripendis

ulan seninle simdi tartisirdimda gerek yok klozetin neresi hijyenik halka açık yerlerde
    Bu terbiyesizliğini neye borçlusun? Alaturka tuvalet de bir deliğin üstüne çatır çatır sıçarken etrafa pislik saçıyorsun sonra da onu temizlemek için uğraşıyorsun, klozet de ise işini görüp sifona basıp gidiyorsun. Aradaki hijyen farkı budur. Anlayabildin mi süper zekalı arkadaşım. Halka açık yerlerde en temel eğitimlerden biri olan tuvalet eğitimini bile almamış olan pisliklerin yapmış oldu davranış, bir nesnenin hijyenik olup olmadığını değil, o pisliklerin davranışlarının sonucunu gösterir. Sendeki mantıkla adamlar eğilip deliği tutturmak yerine duvara sıçıyor, buna ne diyeceksin peki?? Bir şey yazmadan önce düşünün ve karşındakine fikirlerini belirtirken de saygılı davranın.

• Kesinlikle ALATURKA . İşyerinde Alafranga var ancak bizimkiler Totolet taktırmış . Etrafından poşet dönüyor düğmeye basınca yani . Tabii bu bir maliyet her yerde yoktur ancak müslüman bir kişi alafrangaya oturup sıçıp edip de ordan da abdest alıp namaz kılmaya giderse (gidenler var ) Allah korusun işi zor . Bir de beyler küçük abdest den sonra sidiğinizin donunuza akmaması için lütfen İstibra yapınız .

• Alaturka haricine yapamam ben cok geriliyorum klozet isinde :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesafe4272 kullanıcısına yanıt
    Dindar kardeş sana taharet musluğu niye yetmiyor?
    İslamda çöl kumuylada abdest alabiliyorsun sorun olmuyor senin yaptığın sıkıntıya bak.
    Dışarda tuvalete girceksen ve pis yere oturamam diyorsan basit çözüm yanında selpak taşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Şubat 2019; 23:42:59 >
  • bütün sorunları bitirmişler iş b..ka gelmiş ,birde anket bile açmış :)
    genç iken alışkanlığa göre insan onu arıyor ama yaşlanınca mecburen alafranga isteniyor (oturma güçlüğü çekenler için)
  • Alaturkada mıçmanın keyfi başkadır.

• Bende konuyu açan arkadaşı engelleyecektim ama banlanmış. Neyse yinede engelleyeyim.

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Gencecik bir dost ve içi ego dolmuş. Umarım hastanız olmam çünkü karşısındaki insanları durumuna göre aşağılayacak gibi bir halin var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.