Şimdi Ara

ALDESA KAHRAMANMARAŞ'ta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Aldesa ile ilgili soru ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

• Öncelikle merhaba 2002 model bora conf. aracıma yaklaşık 2 ay kadar önce aldesa sıralı sistem taktırdım genel olarak memnun olmakla birlikte gaz bitince otomatik olarak benzine geçmemesi canımı sıktı, bunun bir yolu yokmudur, birde enjektör lambası yanıyor bir türlü bunu gideremediler, emülatör takmam gerektiği söylendi emülatörün yaklaşık 160 YTL olduğunu duydum, bu lambayı söndürmenin başka bir yolu yokmudur...

bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim...
  • Merhaba Kaangul

Aldesa yı tercihinden dolayı teşkkür ederiz.Soruna gelecek olursak,aracın gaz bitince benzine geçmiyor ve arıza lambam yanıyor demişsin.Bu sorunun cevabı ise tek bir noktadan bağlantı yapılarak giderilebilir.Öncelikle aracına montaj yaptırdığın servis, kablo grubundaki sarı kabloyu arıza tesbit soketinin 7 nolu pinine baglasın,buarada lambda sensörü bağlı ise çıkarsın.Bu bağlantı yapıldıktan sonra doğru bağlantı yapıldı ise proğramın OBD bölümü sarıya dönecektir.Daha sonra OBD yazan yerin altında bir yazı vardır onun yanı işaretli olacak.Bunun sonucunda arıza lamban sönmesi gerekir.Aracın gaz bittiği zaman benzine geçmesi ise yine bu bağlantı yapıldıktan sonra proğramın tercihler bölümündeki Oksijen sensörü bölümünden 12 saniye fakir algılayınca benzine geç işaretli olsun.Ve bu şekilde 2 sorununda halledilmiş olur.İnşallah bunları gerçekleştirip sıkıntın giderilir.Tabi buradan banada bilgi verirseniz sevinirim.Saygılarımla

• İyi çalışmalar. 99 model accent 1,5 gls aracımda aldesa sıralı sistem var genel olarak memnunum takılalı da 1,5 sene kadar oldu. Bir şey yeni dikkatimi çekti özellikle rampa çıkarken gaza fazla basmak gerektiğinde motor bölümünden tık tık tık tık diye bir ses geliyor ayağımı biraz kaldırınca ses kesiliyor gaza yüklenince tık tık tık sesleri tekrar geliyor devir 3000 civarlarına gelinceye kadar böyle devam ediyor acaba neden?Şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba Levent

Bahsettiğiniz durumla hiç karşılaşmadım ama sadece yokuş yukarı çıkarken yapmasıda ilginç, ilk regülatörün montaj yerimi yanlış acaba diye düşündüm,eğer öyle olsa idi başka sorunların da olması lazımdı ,birde enjektörler motor bölümünde bir yere yapışık ve içi boş olan bir bölüme denk gelmişse o da ses yapabilir.Böyle birşeyse sen kendin bunu giderebilirsin.Arasına sesi izole edicek yumuşak bir cisim koyabilrsin.Bende dün 1998 model gls montajı yaptım fevkalede oldu testlerde müşteri çok memnun kaldı,eğer ondada yakın bir zamanda böyle bir sıkıntı olursa giderip sana da buradan yazarım.
  • Levent arkadaşım ilini yazmamışsın profilindede yazmıyor .Nereden yazıyorsun?
  • ben ankaradan yazıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız, en azından problemle ilgili bir muhatap bulmanın sevincini yaşıyorum şu an, ilk fırsatta gidip yazdıklarınızı araca uygulattıracağım, daha sonra buradan size bilgi veririm

saygılarımla...

quote:

Orjinalden alıntı: Gaz-Tek Otogaz

Merhaba Kaangul

Aldesa yı tercihinden dolayı teşkkür ederiz.Soruna gelecek olursak,aracın gaz bitince benzine geçmiyor ve arıza lambam yanıyor demişsin.Bu sorunun cevabı ise tek bir noktadan bağlantı yapılarak giderilebilir.Öncelikle aracına montaj yaptırdığın servis, kablo grubundaki sarı kabloyu arıza tesbit soketinin 7 nolu pinine baglasın,buarada lambda sensörü bağlı ise çıkarsın.Bu bağlantı yapıldıktan sonra doğru bağlantı yapıldı ise proğramın OBD bölümü sarıya dönecektir.Daha sonra OBD yazan yerin altında bir yazı vardır onun yanı işaretli olacak.Bunun sonucunda arıza lamban sönmesi gerekir.Aracın gaz bittiği zaman benzine geçmesi ise yine bu bağlantı yapıldıktan sonra proğramın tercihler bölümündeki Oksijen sensörü bölümünden 12 saniye fakir algılayınca benzine geç işaretli olsun.Ve bu şekilde 2 sorununda halledilmiş olur.İnşallah bunları gerçekleştirip sıkıntın giderilir.Tabi buradan banada bilgi verirseniz sevinirim.Saygılarımla

• Rica ederim inşallah giderilmiş olarak tekrar görüşürüz.Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.