Şimdi Ara

Aldığım Araç Şirket Aracı Çıktı ^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
8.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'dan, "Eşimin kullandığı araç" diye ilanı olan araca talip oldum. Tabi manuel olsa yaklaşmazdım, bir kerede dsg olsun istediğim için yanaştım. Ankara, Konya yolundaki Vw'de, şaşi nodan sorgulattım, dediler araçta işlem var ancak daha ileri bilgiyi size veremeyiz ruhsat sahibi alabilir ancak. Değişen var mı siz bana onu söyleyin dedim, yok dediler.

5664 sorgulamasında 4 adet hasar, 1,600 küsür, 1,300 küsür, 600 küsür biri de yazmıyor. Araç 4 parça boyalı Vw Jetta 1.6 Comfortline Dsg. Aracı Bostancı'da, Bosch servisinde expertiz yaptırdım. Her şeyi ile bakıldı, ön cam değişmiş dendi, sağ yanda, kapılar, çamurluk, boyalı, vs vs..

Usta ile araca bindik, ikimiz sadece. Usta ne diyorsun? dedim. Usta, boya takıntın yoksa sorun yok araçta dedi. Altını üstüne getirdi baktı. İçime sindi aldım. Bugün bakımı geldiği için yine Vw servisine gittim. Dedim bu aracın ruhsat sahibiyim, yapılan işlemleri görmek istiyorum. Bir de baktım ki, araç şirket aracı imiş Şirket aracı ama filo olarak verilmiş yani, senelik olarak hani. İçimde bir burukluk oldu tabi, aracı bana satan kişiye kısa bir mesaj çektim. "Hakkımı helal etmiyorum" diye. Münakaşaya girmek istemedim.

Araç özenli kullanılmış, hiç bir sıkıntısı yok. Zaten filo şirketinin vw ile anlaşması olduğu için en ufak sorunda servise girmiş. Sonuçta beyaz Jetta, şirketler elemanlar için gri renk kullanır genelde. Öyle sanıyorum ki, müdür vs kullandı. Çünkü gerçekten temiz araç.

Buradaki konuyu açmak ile size şunu demek istiyorum, 2-3-4 yaşında araç alırken vw grubundan, ruhsat sahibi ile vw servisine gidip ne işlem yapıldığına bakmanızı öneririm. Zira ben, bana verdikleri bilgiyi yeterli gördüm hata yaptım. Ben aracımdan memnunum, geçmiş olsunluk bir durum yok. Ama insanları temiz kullanılmış bir araçta olsa, "şirket aracı desek almazlar" mantığı ile yaklaşan bu şahısı Allah'a havale ediyorum.

Belki bana temizi denk geldi, yarın bir gün bir başkasına sıkıntılı olanı denk gelebilir. O yüzden alacağınız aracı serviste expertiz yaptırmayacaksanız dahi sadece geçmişine baktırmak için gitmenizi öneririm. Aracıma bugün yaz lastikleri aldım. 2 güne de lpg uygulatacağım. Yeni kasası çıkana kadar kullanacağım hayırlısı ile

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şirketten Çıkan Araçlar: Bilmen Gerekenler

Şirketinizden çıkan bir aracı almakla ilgileniyor olabilirsin. Ancak, şirket çıkması araçlar söz konusu olduğunda, dikkate alınması gereken bazı önemli faktörler vardır.

Filo Çıkması Araç Nasıl Anlaşılır?

Filo çıkması araçlar, genellikle bir şirket tarafından iş amaçlı kullanılmış araçlardır. Bu araçlar, genellikle yüksek kilometreye ve sık bakımlara sahiptir. Filo çıkması bir aracı belirlemek için aşağıdaki işaretlere bakabilirsin:

• Aracın kilometresinin yüksek olması
    • Aracın gövdesinde çok sayıda çizik veya ezik bulunması
    • Aracın iç kısmının aşınmış olması
    • Aracın bakımlarının düzenli olarak yapılmamış olması

Şirket Çıkması Araç Alınır mı?

Şirket çıkması araçların alınıp alınmayacağı, kişisel tercihlere ve bütçeye bağlıdır. Bu araçlar genellikle yeni araçlara göre daha ucuzdur, ancak daha fazla bakım gerektirebilirler.

Şirket Çıkması Araçların Avantajları ve Dezavantajları

Avantajlar:

• Yeni araçlara göre daha uygun fiyatlı
    • Güvenilir ve dayanıklı olma olasılığı yüksek

Dezavantajlar:

• Yüksek kilometre
    • Düzensiz bakım geçmişi
    • Gizli mekanik sorunlar

Şirket çıkması bir araç almadan önce, aracın geçmişini dikkatlice araştırmak ve kapsamlı bir mekanik inceleme yaptırmak önemlidir. Bu, olası sorunları tespit etmene ve bilinçli bir karar vermene yardımcı olacaktır.

Önemli Hatırlatmalar:

• Şirket çıkması araçlar genellikle garantili değildir.
    • Bu araçların bakım maliyetleri yeni araçlara göre daha yüksek olabilir.
    • Aracın geçmişini ve bakım kayıtlarını dikkatlice incele.

Yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurarak, şirket çıkması bir araç alıp almama konusunda bilinçli bir karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arac hayirli olsun oncelikle.
    bence sirket araclarinin eksisi olmaz artisi olur.
    en ufak seyleri bile serviste yapiliyor zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joshstewart

arac hayirli olsun oncelikle.
    bence sirket araclarinin eksisi olmaz artisi olur.
    en ufak seyleri bile serviste yapiliyor zaten

Teşekkür ederim, aynen öyle, tabiri caiz ise araç öksürse servise gitmiş yani, listeden yapılan bütün işlemleri gördüm çünkü.
  • Hocam arac icinize sindi ise problem yok. Fakat araci satin aldiginiz kiside baskasindan aldi belki sirket araci oldugunu bilmeden. Ayrica suda var. Turk halkinin belli sabit fikirleri var. Sirket araci alinmaz vs gibisinden. Tamam sirketler genelde hor kullandigi icin bu izlenim var ama arac temiz fakat sirket araci oldugu icin satilamiyor. Burada birazda dusunulmesi gerekir diye dusunuyorum. Bizimde sirket adina kayitli butun araclar ama kisisel olarak kullaniyoruz.

• Bunu kafanıza takmamanız güzel, iyi günlerde kullanın. Hayırlı uğurlu olsun

• Aslında sizin dediğinizi de düşündüm, ancak aracı başka biri getirdi. Sadece notere vekaleten satan kişi geldi imzayı attı, parayı aldı gitti. Hiç, yolculuğunuz nasıl geçti, yoruldunuz mu, çok beklettim mi vs yok. Artist bir tipti. Bu olaydan sonra o şirketin bu işlere bakan bireyi gibi geldi bana. Şirketin ismini unutum, Türkiye'deki en büyük filo şirketlerinin ilk 3 olanıymış. (Vw elemanının dediğine göre)

Benim arkadaşım borusan'da çalışıyor, bindiği filo arabasına kendi arabası gibi bakıyor. Eğer istersem 1 sene sonra bu aracı filo şirketinden alabilirim diyordu.

Teşekkür ederim. iyi dilekleriniz için.

Ha Unutmadan ekleyeyim: Hani siz diyorsunuz ya, "belki onlarda öyle aldı diye" Ben sordum alırken, ilk sahibi siz misiniz dedim? Evet biziz dediler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 17 Nisan 2013; 2:18:53 >
  • Hayırlı olsun hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ruhsat sahibiyle birlikte bir vw servisine gitseydiniz?
  • İşte diyorum ya, kendim Ankara'dan baktığım bilgiyi yeterli gördüm. Hani değişeni yok vs diye. Üstüne kaza hasarları da az çıkınca sorgulamaya gerek görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Hocam arac icinize sindi ise problem yok. Fakat araci satin aldiginiz kiside baskasindan aldi belki sirket araci oldugunu bilmeden. Ayrica suda var. Turk halkinin belli sabit fikirleri var. Sirket araci alinmaz vs gibisinden. Tamam sirketler genelde hor kullandigi icin bu izlenim var ama arac temiz fakat sirket araci oldugu icin satilamiyor. Burada birazda dusunulmesi gerekir diye dusunuyorum. Bizimde sirket adina kayitli butun araclar ama kisisel olarak kullaniyoruz.

Aynen katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Hocam arac icinize sindi ise problem yok. Fakat araci satin aldiginiz kiside baskasindan aldi belki sirket araci oldugunu bilmeden. Ayrica suda var. Turk halkinin belli sabit fikirleri var. Sirket araci alinmaz vs gibisinden. Tamam sirketler genelde hor kullandigi icin bu izlenim var ama arac temiz fakat sirket araci oldugu icin satilamiyor. Burada birazda dusunulmesi gerekir diye dusunuyorum. Bizimde sirket adina kayitli butun araclar ama kisisel olarak kullaniyoruz.

Ben sordum alırken, ilk sahibi siz misiniz dedim? Evet biziz dediler.. Benden 1 gün sonrada Arkadaşım aldı başka bir Jetta, kendisi al-satçıdır. Mesela o her şeyine baktırıp aldı. Yani araç filo aracı aynı zamanda garanti bankası müdürlüğünden kullanılmış. Temiz bulmuş aldı yani. Bana satışı yapan o kadar sinsiymiş ki, ruhsatı dahi bana göstermeden direkt notere verdi. Hani yaşananları kafamda canlandırıyorum tekrar. Bosch servisindeki eleman, ruhsatı alayım, araç koduna bakacağım hataları taramak için dedi. Ruhsat yanımda değil dedi. Ama noterde çıkarıp verdi. Ah ahh, nasıl atladım oraları benim gibi dikkatli bir insan bile böyle hataya düşüyor. Neyse, yaşanmadan da tecrübe edinilmez

• Kuzenim aldi sirket araci birmottan. Araba piril piril. Bizdeki fark bize soylendi. bence arac temizse sorun yok. En problemlisi soylenmeyen pert durumlari ve km ile oynama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

İstanbul'dan, "Eşimin kullandığı araç" diye ilanı olan araca talip oldum. Tabi manuel olsa yaklaşmazdım, bir kerede dsg olsun istediğim için yanaştım. Ankara, Konya yolundaki Vw'de, şaşi nodan sorgulattım, dediler araçta işlem var ancak daha ileri bilgiyi size veremeyiz ruhsat sahibi alabilir ancak. Değişen var mı siz bana onu söyleyin dedim, yok dediler.

5664 sorgulamasında 4 adet hasar, 1,600 küsür, 1,300 küsür, 600 küsür biri de yazmıyor. Araç 4 parça boyalı Vw Jetta 1.6 Comfortline Dsg. Aracı Bostancı'da, Bosch servisinde expertiz yaptırdım. Her şeyi ile bakıldı, ön cam değişmiş dendi, sağ yanda, kapılar, çamurluk, boyalı, vs vs..

Usta ile araca bindik, ikimiz sadece. Usta ne diyorsun? dedim. Usta, boya takıntın yoksa sorun yok araçta dedi. Altını üstüne getirdi baktı. İçime sindi aldım. Bugün bakımı geldiği için yine Vw servisine gittim. Dedim bu aracın ruhsat sahibiyim, yapılan işlemleri görmek istiyorum. Bir de baktım ki, araç şirket aracı imiş Şirket aracı ama filo olarak verilmiş yani, senelik olarak hani. İçimde bir burukluk oldu tabi, aracı bana satan kişiye kısa bir mesaj çektim. "Hakkımı helal etmiyorum" diye. Münakaşaya girmek istemedim.

Araç özenli kullanılmış, hiç bir sıkıntısı yok. Zaten filo şirketinin vw ile anlaşması olduğu için en ufak sorunda servise girmiş. Sonuçta beyaz Jetta, şirketler elemanlar için gri renk kullanır genelde. Öyle sanıyorum ki, müdür vs kullandı. Çünkü gerçekten temiz araç.

Buradaki konuyu açmak ile size şunu demek istiyorum, 2-3-4 yaşında araç alırken vw grubundan, ruhsat sahibi ile vw servisine gidip ne işlem yapıldığına bakmanızı öneririm. Zira ben, bana verdikleri bilgiyi yeterli gördüm hata yaptım. Ben aracımdan memnunum, geçmiş olsunluk bir durum yok. Ama insanları temiz kullanılmış bir araçta olsa, "şirket aracı desek almazlar" mantığı ile yaklaşan bu şahısı Allah'a havale ediyorum.

Belki bana temizi denk geldi, yarın bir gün bir başkasına sıkıntılı olanı denk gelebilir. O yüzden alacağınız aracı serviste expertiz yaptırmayacaksanız dahi sadece geçmişine baktırmak için gitmenizi öneririm. Aracıma bugün yaz lastikleri aldım. 2 güne de lpg uygulatacağım. Yeni kasası çıkana kadar kullanacağım hayırlısı ile

LPG uygulatacağım derken ?
    Araç Jetta 1.6 TDI değil miydi ?

• 2. El arac aliyorsunuz ve sizden once birilerinin bu araca bindigini kabul ediyorsunuz. Bunu bilerek aliyorsunuz. Sizden once nasil kullanildigi ile ilgilenmeyin adam yalanla dolan la mi satmis? Km mi dusurmus ne yani? Neyine hakkini helal etmiyorsun anlamiyorum

• quote:

Hayırlı olsun. Şirket aracı olması birşey değiştirmez. Bakımları düzgünse, gerisi şans işi. 2008-2011 arası biz de uzun dönem araç kiralama yaptık. 4 araba için 3 yıllığına kiralama yaptık. Bir sedan, bir HB Focus TDCI, bir BMW Z4, bir Ford S-Max kiraladık.

Araçları teslim ettiğimizde Sedan Focus 150.000km, S-Max 145.000km, BMW Z4 80.000km'de idi. Z4, S-Max ve Sedan Focus km'lerine göre çok çok temiz durumdalardı. Hiçbirinde boya/kaza yoktu. Hepsi uzun yolda kullanılmıştı. Bu araçlar da filo aracı ama km'sini bilerek alan biri dua eder. Bu temizlikte binildi. HB Focus ise sadece 75.000km'de idi. Kazasızdı. Dışardan bakınca hepsinden daha temizdi. Ancak ben kullandım. Daha çok şehir içi ve çok sert kullanıldı. Turbosunun 125.000 civarında cortlayacağını garanti edebilirim. Baskı balata bilya da maksimum 10.000km daha giderdi. Ama bakınca en temiz gözükeni de oydu...

Kısaca şans işi bu işler. Filo aracı diye araç hor kullanılmış demek değil. Ama arabaya mutlaka iyi bakılmıştır.

• quote:

İstanbul'dan, "Eşimin kullandığı araç" diye ilanı olan araca talip oldum. Tabi manuel olsa yaklaşmazdım, bir kerede dsg olsun istediğim için yanaştım. Ankara, Konya yolundaki Vw'de, şaşi nodan sorgulattım, dediler araçta işlem var ancak daha ileri bilgiyi size veremeyiz ruhsat sahibi alabilir ancak. Değişen var mı siz bana onu söyleyin dedim, yok dediler.

Merhaba. Benim başıma gelen durum sizin başınıza gelmiş. Ben de telefon açıp adama aynen şunları dedim. Araçtan memnunum. Gidişi, motor performansı filan çok iyi. Fakat satarken km'sinin oynandığını söylemediğin için hakkım haram olsun. dedim. Oynandığını bilmiyordum vs. vs. dedi. Bilmiyorsan sorun yok. Ama eğer biliyorsan öbür tarafta hakkımı alacağım dedim. Kapattım.

Bunun dışında arabadan gerçekten memnunum. Belki de bana iyisi denk geldi.

• hayırlı olsun hocam takmayın gerçekten şirket aracının avantajıda var. Bir kere haftasonu yatarları var. araç 5 günün belli saatleri dışında kullanılmaz. İnsanlar kendi işlerini yapamazlar, KM si ve yaşı nedir tam olarak aracın ? fiyatı da alabilir miyim sorun olmayacaksa
  • geçen bi konuda adam Linea ilanı koymuş,
    herkes şirket aracı vs. sallamış durmuş
    ama konu vw'ye gelince şirket aracı daha iyi olur diyorsunuz,
    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    Forumun çoğu vw sempatizanı ve fanatiği,
    ben bunu bilir bunu söylerim.
  • hayırlı olsun şirket aracı olması çok dert değil.

yalnız ikinci el dsg'li araç almak saatli bombanın üstüne oturmak ve iyi niyet garantisi için dua etmek oluyor.
  • Hocam siz zaten sirket araci olma ihtimali %99 olan araba bakmissiniz.

Beyaz DSG Jetta en revactaki arac zaten.

İnsallah sorunsuz binersiniz.Hayirli olsun.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.