Şimdi Ara

Aldığım Araç Şirket Aracı Çıktı ^^ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
1
Favori
8.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.elde dsg'li araç almanız riskli olmuş. Aracınızın garantisi var mı? Yoksa dsg bozulursa nasıl yaptıracaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

2. El arac aliyorsunuz ve sizden once birilerinin bu araca bindigini kabul ediyorsunuz. Bunu bilerek aliyorsunuz. Sizden once nasil kullanildigi ile ilgilenmeyin adam yalanla dolan la mi satmis? Km mi dusurmus ne yani? Neyine hakkini helal etmiyorsun anlamiyorum

Dostum sana da birgün taksi çıkmasını kakalarlarsa, temiz kullanılmış, tek şöför tarafından kullanılmış deyip anlarsın o zaman arkadaşın duygularını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_os

quote:

2. El arac aliyorsunuz ve sizden once birilerinin bu araca bindigini kabul ediyorsunuz. Bunu bilerek aliyorsunuz. Sizden once nasil kullanildigi ile ilgilenmeyin adam yalanla dolan la mi satmis? Km mi dusurmus ne yani? Neyine hakkini helal etmiyorsun anlamiyorum

Dostum sana da birgün taksi çıkmasını kakalarlarsa, temiz kullanılmış, tek şöför tarafından kullanılmış deyip anlarsın o zaman arkadaşın duygularını.

çeyrek milyon TL ye taksi çıkması bulursam alırım. ama onlar biraz ucuza gidiyor.
  • bütün şirket araçları aynı degil,
    Leaseplan satın alma opsiyonu ile kiralatabiliyor,
    4 sene kullan sonra 10kUSD gibi bir para ile sana satıyor, sende satarak kira ücretinin bir kısmını çıkartıyorsun

Leaseplan Jetta ise %90 böyledir ve satın alacagın için temiz kullanmıştır
  • Araç benzinli, 2009 model, 72 bin km'de. Fiyatı 34,900 lira olup, 33,750'e aldım. Lastikleri kış lastiği.

Hak meselesine gelince, bu araç şirket aracı dese idi, Ben 500 lira daha kırmaya çalışırdım, ha verir vermez o ayrı mesele. Sonuçta ortada bir yalan var mı? var.

Benzinli olduğu için akla, üst düzey kişilerin kullandığı izlenimi oluşturuyor zaten.

4 parça boyalı, gerek servis kayıtları, gerekse 5664 sorgulaması ağır bir kaza olmadığını gösteriyor zaten.

Zaten sahibinden sitesine dikkat edersek, 2009 modelleri 37-38 bin liraya koyuyorlar. Üstelik 2-3 parça boyalı olarak. Ben satıcının, ısrarla ruhsatı saklamasına kızıyorum. Bosch servisinde, araç koduna bakalım, ruhsatayı alayım dediğinde, ruhsat yanımda değil dedi. Aynı adam notere gittiğimizde, çıkardı direkt noter görevlisine verdi. Şirket aracı olduğunu görmesin diyedir.

Neden Dsg aldım? Zaten yorumlarımda 1 kerede olsa otomatik vites isteğim vardı. Tercihim Honda'nın otomatikleri idi ancak fiyatları çok abartı idi. Zaten daha önceden siyah Jetta'm vardı fakat beyaz renk içimde kalmıştı. Eskisi primeline idi, bu comfortline. Bir aracın tam dolu olmasa da donanım olarak orta dolu olması gerçekten büyük fark ediyor. Bir daha hayatta boşline araç almam sanırım

Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.

@dentul

@donanımcı123

@HAKAN32BURSA

@ayak kokusu

@mcornek

@trojana

@donanımcı123

@emryrgc

@jac0B0

@topaz42

@AirDream

@otomobilci_x

@baboker

@Toygun_ank

@Rindaman

@chameleon41

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 18 Nisan 2013; 0:20:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

İstanbul'dan, "Eşimin kullandığı araç" diye ilanı olan araca talip oldum. Tabi manuel olsa yaklaşmazdım, bir kerede dsg olsun istediğim için yanaştım. Ankara, Konya yolundaki Vw'de, şaşi nodan sorgulattım, dediler araçta işlem var ancak daha ileri bilgiyi size veremeyiz ruhsat sahibi alabilir ancak. Değişen var mı siz bana onu söyleyin dedim, yok dediler.

5664 sorgulamasında 4 adet hasar, 1,600 küsür, 1,300 küsür, 600 küsür biri de yazmıyor. Araç 4 parça boyalı Vw Jetta 1.6 Comfortline Dsg. Aracı Bostancı'da, Bosch servisinde expertiz yaptırdım. Her şeyi ile bakıldı, ön cam değişmiş dendi, sağ yanda, kapılar, çamurluk, boyalı, vs vs..

Usta ile araca bindik, ikimiz sadece. Usta ne diyorsun? dedim. Usta, boya takıntın yoksa sorun yok araçta dedi. Altını üstüne getirdi baktı. İçime sindi aldım. Bugün bakımı geldiği için yine Vw servisine gittim. Dedim bu aracın ruhsat sahibiyim, yapılan işlemleri görmek istiyorum. Bir de baktım ki, araç şirket aracı imiş Şirket aracı ama filo olarak verilmiş yani, senelik olarak hani. İçimde bir burukluk oldu tabi, aracı bana satan kişiye kısa bir mesaj çektim. "Hakkımı helal etmiyorum" diye. Münakaşaya girmek istemedim.

Araç özenli kullanılmış, hiç bir sıkıntısı yok. Zaten filo şirketinin vw ile anlaşması olduğu için en ufak sorunda servise girmiş. Sonuçta beyaz Jetta, şirketler elemanlar için gri renk kullanır genelde. Öyle sanıyorum ki, müdür vs kullandı. Çünkü gerçekten temiz araç.

Buradaki konuyu açmak ile size şunu demek istiyorum, 2-3-4 yaşında araç alırken vw grubundan, ruhsat sahibi ile vw servisine gidip ne işlem yapıldığına bakmanızı öneririm. Zira ben, bana verdikleri bilgiyi yeterli gördüm hata yaptım. Ben aracımdan memnunum, geçmiş olsunluk bir durum yok. Ama insanları temiz kullanılmış bir araçta olsa, "şirket aracı desek almazlar" mantığı ile yaklaşan bu şahısı Allah'a havale ediyorum.

Belki bana temizi denk geldi, yarın bir gün bir başkasına sıkıntılı olanı denk gelebilir. O yüzden alacağınız aracı serviste expertiz yaptırmayacaksanız dahi sadece geçmişine baktırmak için gitmenizi öneririm. Aracıma bugün yaz lastikleri aldım. 2 güne de lpg uygulatacağım. Yeni kasası çıkana kadar kullanacağım hayırlısı ile

Hocam dediğiniz gibi burada geçmiş olsunluk bir durum yok
    Benim de altımda şirket aracı var şu anda , 2010 Kasımda sıfır olarak verildi,
    Kırmızıda arkamdan vurdular sadece tampon 4-5 cm içeri göçtü yumruk şeklinde,5 dakikada düzeltildi hatta.
    Şirket araçları Kmsi geldiğinde bakıma girmek,kazada kaskoya işlenmek gibi durumları olduğundan daha avantajlıdır.
    ama dediğiniz gibi satarken sorun yaratır,muhtamelen satarken siz bu durumu söyleyeceğiniz için çok uğraşacaksınız,

eğer şirket aracını hayatında ilk kez şirketi aracılığı ile araba görmüş biri kullanmadıysa,iyi bakılıyor.
    benim albeam inanın çoğu kişinin kendi arabasından daha bakımlı,temiz ve diridir.
    Canınızı sıkmayın o araç artık sizin, satana kadar düşünmeyin bile bu durumu keyfini sürün,satarken biraz uğraşır 3-5 altına verirsiniz.

Kazasız Belasız Günlerde Kullanın

• quote:

Araç benzinli, 2009 model, 72 bin km'de. Fiyatı 34,900 lira olup, 33,750'e aldım. Lastikleri kış lastiği.

Hak meselesine gelince, bu araç şirket aracı dese idi, Ben 500 lira daha kırmaya çalışırdım, ha verir vermez o ayrı mesele. Sonuçta ortada bir yalan var mı? var.

Benzinli olduğu için akla, üst düzey kişilerin kullandığı izlenimi oluşturuyor zaten.

4 parça boyalı, gerek servis kayıtları, gerekse 5664 sorgulaması ağır bir kaza olmadığını gösteriyor zaten.

Zaten sahibinden sitesine dikkat edersek, 2009 modelleri 37-38 bin liraya koyuyorlar. Üstelik 2-3 parça boyalı olarak. Ben satıcının, ısrarla ruhsatı saklamasına kızıyorum. Bosch servisinde, araç koduna bakalım, ruhsatayı alayım dediğinde, ruhsat yanımda değil dedi. Aynı adam notere gittiğimizde, çıkardı direkt noter görevlisine verdi. Şirket aracı olduğunu görmesin diyedir.

Neden Dsg aldım? Zaten yorumlarımda 1 kerede olsa otomatik vites isteğim vardı. Tercihim Honda'nın otomatikleri idi ancak fiyatları çok abartı idi. Zaten daha önceden siyah Jetta'm vardı fakat beyaz renk içimde kalmıştı. Eskisi primeline idi, bu comfortline. Bir aracın tam dolu olmasa da donanım olarak orta dolu olması gerçekten büyük fark ediyor. Bir daha hayatta boşline araç almam sanırım

Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.

tekrar soyluyorum. şirket aracı olması, bir ayıp değildir. kimse 2. el aldıgı bir araçta, kendisinden önce ne yapıldıgını merak etmemelidir. sorarsınız soylememe hakkına sahiptir. soylemek zorunda değildir. yalan borcu da yoktur. adamın fiyatı ortadadır , araba ortadadır. bakarsın , içine sinerse, alırsın. mühim olan adam kaza boyada yalan soyluyorsa yalandır, km düşürmüşse yalandır. ama bir araç , şirkete kiralandı diye bu onu ayıplı mal haline getirmez. Bana adam sorsa "arac ile ne yaptın?" diye, "sana ne?" derim. araba ortada bakar , beğenirse kesesine uyarsa alır , beğenmezse almaz. adam ruhsat yok diyip , sonra noterde cıkarmış terbiyesizlik yapmış o ayrı. bence hakkını yemeyin adamın. sonucta beğenip kesenize uydugu için almıssınız.

• quote:

Şirket aracı olması ayıp değil, kaza yapmak ayıp değil, 300000 de araç kullanmak ayıp değil.

Şirket aracını karımdan başkası kullanmadı diye satmak ayıp, kaza yapıp da en az 3-4 parçası değişmiş aracı çiziklerden lokal boya vardır diye satmak ayıp, 300000 deki aracı 70000 e çekerek satmak ayıp.

KISACASI YALAN SÖYLEMEK AYIP.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten fiyata dikkat ederseniz, bana 2 parça boyalı dedi, 4 parça boyalı çıktı. 34 bine anlaşmıştık, 250 lira da oradan kırdım. Düşünsenize, ben aracın her yerini didik didik eden biriyim. Aracı görseniz, siz bile bu kadar temiz olarak şirketin kullandığına inanamazsınız. Sigara içilmemiş, yeni kokusu içinde diye tabir edilen koku, döşemeler, koltuklar pırıl pırıl. Ben şirket aracı olduğuna kızmıyorum, satıcının bunu saklama çabasına kızıyorum. İlk sahibi siz misiniz? Evet biziz dedi. 2 sahibiyim deseydi, almıyorum kardeşim diyecek halim yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Şirket aracı olması ayıp değil, kaza yapmak ayıp değil, 300000 de araç kullanmak ayıp değil.

Şirket aracını karımdan başkası kullanmadı diye satmak ayıp, kaza yapıp da en az 3-4 parçası değişmiş aracı çiziklerden lokal boya vardır diye satmak ayıp, 300000 deki aracı 70000 e çekerek satmak ayıp.

iyi de kim demiş araba 300 bin km de, çiziklerden dolayı boyalı diye ben orayı kaçırdım mı??

• quote:

quote:

quote:

iyi de kim demiş araba 300 bin km de, çiziklerden dolayı boyalı diye ben orayı kaçırdım mı??

Ben genel olarak konuştum hocam, sonuçta araç kullanıyoruz her şey olabilir ama bunları gizlememek lazım. Ama özellikle galeriler bu gizleme konusunda çok ustalar.

• quote:

Zaten fiyata dikkat ederseniz, bana 2 parça boyalı dedi, 4 parça boyalı çıktı. 34 bine anlaşmıştık, 250 lira da oradan kırdım. Düşünsenize, ben aracın her yerini didik didik eden biriyim. Aracı görseniz, siz bile bu kadar temiz olarak şirketin kullandığına inanamazsınız. Sigara içilmemiş, yeni kokusu içinde diye tabir edilen koku, döşemeler, koltuklar pırıl pırıl. Ben şirket aracı olduğuna kızmıyorum, satıcının bunu saklama çabasına kızıyorum. İlk sahibi siz misiniz? Evet biziz dedi. 2 sahibiyim deseydi, almıyorum kardeşim diyecek halim yoktu

hocam , içine sindiyse beğenerek aldıysan güle güle kullan , tek kişiye kiralanan şirket araçları genelde temiz oluyor. bu ülkede ne yazıkkı bazı şeyleri insanlara anlatsan da okadar ön yargı var ki , bazen izah etmeye çalışmaktan çok saklamak zorundasındır. çünkü izah etmeye çalışmak, bazen yorucu olabiliyor. ne yazıkki bu ülke böyle.

• quote:

quote:

Şirket aracı olupta eşindem başkası kullanmamış olabilir hocam? Bizimde araçlarımız şirket adına kayılı ama babamla ben dışında kullanan yok. Yakında anneme ve kardeşimede araç alacağız onlarda şirket adına kayıtlı olacal ve şirket çalışanı vs kullanmayacak. Şirket aracı olup sadece eşinin kullanması gayet normal bir durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Zaten fiyata dikkat ederseniz, bana 2 parça boyalı dedi, 4 parça boyalı çıktı. 34 bine anlaşmıştık, 250 lira da oradan kırdım. Düşünsenize, ben aracın her yerini didik didik eden biriyim. Aracı görseniz, siz bile bu kadar temiz olarak şirketin kullandığına inanamazsınız. Sigara içilmemiş, yeni kokusu içinde diye tabir edilen koku, döşemeler, koltuklar pırıl pırıl. Ben şirket aracı olduğuna kızmıyorum, satıcının bunu saklama çabasına kızıyorum. İlk sahibi siz misiniz? Evet biziz dedi. 2 sahibiyim deseydi, almıyorum kardeşim diyecek halim yoktu

Yav kardesim sanki pert arac almissin gibi konu olmus. Aracin mis gibi. Burda sana satan adam bizim toplumdaki sirket araci ise uzak dur mantigindan oturu araci satamam diye sana bunu soylememis ve okuzluk yapmis. Ama sorun yapacak bir sey yok. Arac dedigin gibi ise taklasi yoksa ufak tefek boya islemleri varsa problem yok. Gule gule kullan

• Ben sizi anlıyorum, araç içime sindi, sinmese bugün gidip 840 lira verip 4 adet lastik almazdım. 1,500 lira civarına lpg taktırmaya çalışmazdım. İnsanlar aptal yerine konmamalı. Bu şirket aracı, mal ortada, buyrun her şeyi ile bakın, fiyatını da piyasada göre 2 bin lira aşağı yazdım dese o araç yine satılırdı. Ama sen 2 parça boyası var deyip, 4 parça boyası + arka bagaj kapağında lokal boya çıkarsa orada dur dersin. Boya takıntım olsa almazdım zaten. Yeterki doğruyu söylesin.@Kaygerya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hummer58

quote:

Yav kardesim sanki pert arac almissin gibi konu olmus. Aracin mis gibi. Burda sana satan adam bizim toplumdaki sirket araci ise uzak dur mantigindan oturu araci satamam diye sana bunu soylememis ve okuzluk yapmis. Ama sorun yapacak bir sey yok. Arac dedigin gibi ise taklasi yoksa ufak tefek boya islemleri varsa problem yok. Gule gule kullan

Ben burada, "belki bana iyi olan denk geldi" diyerek, araç alacak kişilere bu hususlar konusunda dikkatli olmasını söylüyorum sadece. Teşekkürler.

• gecen sene ekim gibi satin aldigim 8 yaşindaki focus u bir bayandan almiştim bayan ve kardeşi aracin ikinci sahipleri olduğunu öncesinde bayinin müdürün vs olduğunu söylediler .. sonuçta kendi sorgulamamı kendim yaptım tramerden aracin kaskosunu kimler yapmış inceledim kendi imkanlarimla ve henüz almadigim aracin koç grubuun kiralama turizm şirketine ait olduğunu gördüm kısacasi sizinde dediğiniz gibi şirket . bunu bilerek aldim ve pişman olmadım 12 ay binip kar ederekte sattim benden sonraki sahibide memnun . aracı bana satan kadin da sonuçta detaylari bilmiyordu muhtemelen .

benim için önemli olan km kayitlarinin tutmasi ve aracımda kaza boya degişen gibi unusurlarin olmamasiydi ..

sizin aldiginiz araçta ise bence önemlisi çok fazla boyanan parça olmuş ön cama kadar gelmiş bir hasar olabilmi olabilir . bilinmez ama ben çekimser kalirdim .

güle güle binin . iyi geceler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 18 Nisan 2013; 0:47:29 >

• Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

quote:

Şirket aracı olupta eşindem başkası kullanmamış olabilir hocam? Bizimde araçlarımız şirket adına kayılı ama babamla ben dışında kullanan yok. Yakında anneme ve kardeşimede araç alacağız onlarda şirket adına kayıtlı olacal ve şirket çalışanı vs kullanmayacak. Şirket aracı olup sadece eşinin kullanması gayet normal bir durum.

Ya iyi de şirket aracını eş de kullanabilir ben ona bir şey demedim ki

Olabildiğince hor kullanılan şirket aracını sadece karım kullandı diyenlere sözüm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

quote:

Ya iyi de şirket aracını eş de kullanabilir ben ona bir şey demedim ki

Olabildiğince hor kullanılan şirket aracını sadece karım kullandı diyenlere sözüm

Saat ilerleyince insan okuduğunuda anlamıyor hocam şirket aracını eşim kullandı deyip satmak cümlesini ald beyin gerisini uçtu. Kusura bakma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.