Şimdi Ara

Aldığım Araç Şirket Aracı Çıktı ^^ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
8.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

geçen bi konuda adam Linea ilanı koymuş,
    herkes şirket aracı vs. sallamış durmuş
    ama konu vw'ye gelince şirket aracı daha iyi olur diyorsunuz,
    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    Forumun çoğu vw sempatizanı ve fanatiği,
    ben bunu bilir bunu söylerim.

Akıl var mantık var. Fiat'ın araçlarına şirketler eşşeğe biner gibi biner ve kademesi yüksek birine vermezler. Getir götür aracıdır Fiatlar. VW Jetta kademesi yüksek bir kişiye sürekli kullanılması için tahsis edilir genelde. Bu kişide azıcık malın kıymetini bilen birisiyse kendi arabası gibi bakar araca.

şirkette 3 pozisyona birden bakan bayan müdürün altında Linea var.

edit: "Bu kişide azıcık malın kıymetini bilen birisiyse kendi arabası gibi bakar araca" demişsiniz
    getir götür aracı olarak verseler dahi malının kıymetini bilen bir kişinin de aracı olabilir ve alınabilir o zaman.

VW ciler kendinizle çelişiyorsunuz.

Genelde Fiat'ın araçları şahısa uzun süreli teslim edilmez, ediliyorsa da ben hiç görmedim. Şirkette olur araba verirler bir çalışana. Uzun süreli verilen arabalar genelde VW, Renault'dur. Araç uzun süre çalışanda kalınca tabi kendi aracı gibi biniyor. Ayrıca ben VW'ci değilim. Doğuş Oto'ya bir kere gittim onda da çalışanların ilgisiz tavırları yüzünden araç almadık.

Sizin de dediğiniz gibi "GENELDE" olan durum o,
    her şirket aracı öyle kullanılıcak diye bir kaide yok,
    bu sebeple forumda yanlış yönlendirmeler oluyor,
    adam ilanı koyuyor alsam mı diyor, "şirket aracı alma" diyor herkes bir ağızdan,
    adam da arabayı expert'e, ustaya götürmeden, arabayı incelemeden vazgeçiyor,
    belki araba bir kişiye tahsis edilmiş ve güzel, temiz kullanılmış.

bu foruma insanlar bilgi almak için geliyor velev ki cahillik alıyorlar.

Bak ben ilk mesajımda ne dedim? Türk insanının kafasında sabit kalıplar var dedim. Şirket aracını baştan eliyorlar bu yanlış dedim. Ben şirket aracı alınmaz gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum. Benimde şahsı kullandığım araç şirket adına kayıtlı ama şahsi kullanıyorum. Sizinle ne amaçla münakaşaya girdik onu bile anlamış değilim. İkimizde aynı değeri savunuyoruz.

"Fiat'ın araçlarına şirketler eşşeğe biner gibi biner ve kademesi yüksek birine vermezler."
    cümlenizden dolayı münakaşaya girdik,
    Türk halkı önyargılı diyorsunuz ancak bu cümlenizden önyargı akıyor.

Sizin sirketiniz istisna hocam. Mudurun fiat arabaya bindigi nerede gorulmus? En kotu fluence'a biner mudur. Sizin sirket cimriymis biraz. Ben hicbir yerde mudur mevkisinde olan kisinin fiat ile gezdigini gormedim. 100 sirketin 70,80 tanesi dedigim sekilde kullaniyorsa araci genelleme yapilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O aracı zaten normal çalışana gezsin diye vermezler muhtemelen üst düzey bir yönetici kullanıyordu hem yüksek kilometre yapamaz hemde, dandun kullanmaz, boya konusuda nazarlığı olsun uygun fiyata aldıysanız bence problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

Ben hiç şirket aracına kendi arabammış gibi davrandığımı hatırlamıyorum. Sizin aracınız ne durumdadır bilemiyorum tabi.

Müdürlerin kullandığı araçlar temiz oluyor. Biz mondeo aldık mesela. Mondeo yu elemana vermezlerki. Zaten müdürün kullandığını söylediler. Avisin filo aracıydı.
  • Kim ne düşünürse düşünsün şirket aracı al-mam. Mümessilden tutunda mamacıya rakıcıya her türlü şirkette çalışan eleman arkadaşım var ve hepsi arabayı hor kullanıyor. Şirket arabasının tek artısı bakımlarının serviste yapılmış olmasıdır sırf o yüzden de şirket arabası alınmaz. Belki üst düzey yöneticiler efendi kullanıyordur ama elemanlar arabanın anasını ağlatıyor. Çok yakın bir arkadaşımın fluence'i var. Şirket verdi. Mazot sınırı olmadığı için ve sürekli bir yere yetişmek zorunda olduğu için sürekli redline geziyor. Çukur tümsek vs dinlemiyor pata küte geçiyor. Arabanın içi zaten leş gibi ( ama içi pırıl pırıl olanlar da var haklarını yemeyim ) Şirket elemanlarının 7/10 u böyle. Şirket aracının temiz olduğunu düşünmek kendini kandırmaktır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

2. El arac aliyorsunuz ve sizden once birilerinin bu araca bindigini kabul ediyorsunuz. Bunu bilerek aliyorsunuz. Sizden once nasil kullanildigi ile ilgilenmeyin adam yalanla dolan la mi satmis? Km mi dusurmus ne yani? Neyine hakkini helal etmiyorsun anlamiyorum

Burada eksik bilgi var mal ile ilgili dürüst olmamış araba temiz de olsa.

Siz de araç iyi demişsiniz zaten artık alan da alınmış keyifle sürmek lazım.
  • Şirketlerde alt düzey elemanların kullandığı Symbol, Fiesta, Linea tarzı ucuz araçlar genelde tek bir kişi tarafından kullanılmamış, şirkette ortalık malı olmuş ve hor kullanılmış oluyorlar. Bu tip araçlara yanaşmamak gerekir.

Ama şirketlerde üst düzey yöneticilere tahsis edilen genelde D-segment ve üzeri araçlar genelde tek kişi tarafından kullanılmış oluyor. Yönetici olduğu için yaşı 40+ üzeri oluyor ve arabayı sakin kullanmış oluyor. Şirket çıkması D-segment ve üzeri araçlarda ikinci elde çok temizleri bulunabiliyor.

Bir kez şirketten çıkma Mondeo 2.0TDCI araç aldım, bir yöneticinin aracıydı. Araç çok temizdi, tek parça boyası vardı. İçi, koltukları falan tertemizdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

2. El arac aliyorsunuz ve sizden once birilerinin bu araca bindigini kabul ediyorsunuz. Bunu bilerek aliyorsunuz. Sizden once nasil kullanildigi ile ilgilenmeyin adam yalanla dolan la mi satmis? Km mi dusurmus ne yani? Neyine hakkini helal etmiyorsun anlamiyorum

Burada eksik bilgi var mal ile ilgili dürüst olmamış araba temiz de olsa.

Siz de araç iyi demişsiniz zaten artık alan da alınmış keyifle sürmek lazım.

misal benim çocugum var , arabanın içine kustu , suçtı , işedi, yemek yedi saçtı , yağlı ellerini oraya buraya sürdü diyelim. bezini değiştirirken oraya buraya bok sıçradı. yiyecek içecek döküldü vs. ben aracımı 2. el satacağım. ne yani bunları anlatacak mıyım? alan böyle alacak. birisi asorarsa bu arabayla ne yaptın diye? bindim gezdim diyeceğim. ne diyim. araç firman ın aracı . firmaya sorsan hasarı dışında aracı kullanan ne bok yedi bilebilir mi ? galerici ne halt etti binenen adam bilebilir mi ? kim bilebilir ?

• quote:

... kim bilebilir ?

Bu sizin dedikleriniz zaten hiçbir zaman bilinemez ama 2.el alan da bu bilinmezlikleri içine katarak alıyor, kullanılmışlık da dahil. Bunlar da ucuza almayı sağlıyor ama ben ticaret ahlakından bahsediyorum, şirket aracı olduğunu söyle ama de ki bu araç normal arabalardan bile daha bakımlıdır daha düzgün kullanılmıştır de. Her şeyi orijinal serviste yaptırılmıştır de.

İyiler her zaman kaybetmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

O aracı zaten normal çalışana gezsin diye vermezler muhtemelen üst düzey bir yönetici kullanıyordu hem yüksek kilometre yapamaz hemde, dandun kullanmaz, boya konusuda nazarlığı olsun uygun fiyata aldıysanız bence problem yok.

+1
  • quote:

O aracı zaten normal çalışana gezsin diye vermezler muhtemelen üst düzey bir yönetici kullanıyordu hem yüksek kilometre yapamaz hemde, dandun kullanmaz, boya konusuda nazarlığı olsun uygun fiyata aldıysanız bence problem yok.

Aynen katılıyorum.
    Hayırlı olsun bu arada.
  • Araç beyaz, dizel, linea, clio, focus, Jetta, polo, üstelik baz model ise iyi sorgulatmak lazım. bu araçlar minumum 3 sene 90.000 olarak kiralanır ve o kilometrede yapılır. Dsg Jettayı haldur huldur kullanan, körpe elemanlara verdiklerini sanmam.

Binicide önemli, ben temiz kullanırım.

aracınız hayırlı olsun. sonuçta bilene göstermişsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y brakın üst düzey yönetici kısmı jettaya biner mi Alahaşkına temenniler ile reel farklıdır unutmayın insanları yanlış yönlendirmeyin..
  • Hayırlı olsun takılmayın. Alınmış bir kere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Y brakın üst düzey yönetici kısmı jettaya biner mi Alahaşkına temenniler ile reel farklıdır unutmayın insanları yanlış yönlendirmeyin..

Sen araç segmentlerini öğren öyle gel bakalım yanıma, sınav yapıcam sana.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Y brakın üst düzey yönetici kısmı jettaya biner mi Alahaşkına temenniler ile reel farklıdır unutmayın insanları yanlış yönlendirmeyin..

Sen araç segmentlerini öğren öyle gel bakalım yanıma, sınav yapıcam sana.

Bak sen yumurcağa
  • Hayırlı olsun.Bir daha ki sefere 2.el araç alıcak olursanız yoğurdu üfleyerek yersiniz.

Aldığınız araç hangi marka olursa olsun,son anda noter satışında ruhsatı çıkaran şahıs bana göre dürüstlükle alakası olmayan,dolandırıcı düzenbaz'dır.
  • her işte bir hayır vardır derler
    cok takmayın kafanıza hayırlısı olsun
  • İstediği kadar temiz kullanılsın , şirket aracını bende almam.Çok hor kullanılıyor hemde çok.
    Bizim tanıdığın sanayide lastik dükkanı var.Ben bir süre orada durdum.Servisler arabaları getir götür yapıyor , onları gördükçe daha iyi bir anladım.
    Sonuçta para vermediler , bir taraflarıda yanmadı o yüzden bas babam bas..
  • Iyı bılgı vermişsin şu 5664 olayını bilmiyordum,ayrıca ruhsatla kontrol imkanı da iyiymiş.
  • yine ucuz atlatmıssınız şirket aracı ancak temiz kullanılmıs birde kötü kullanılıp toplanıp bayandan diye satanlar var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.