Şimdi Ara

Alfa 156 2.0 ts 155 hp manual benzin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. İzmir'de yaşıyorum üniversite öğrencisiyim. Halihazırda kullandığım 1997 VW Polo 1.6 75 HP 8V üstten tek egzantirik aracım var. Aracım gerek frenaj gerek yol tutuş gibi, kısacası sürüş dinamikleri konusunda beni pek tatmin etmiyor. Bende kendime araç bakınıyordum. Gözüm yıllardır Alfalarda. Gerek sürüş dinamikleri gerek performansı ve ruhuyla beni kendisine hayran bırakan bir marka. Bir araç buldum. 156 2.0 1998 model manual benzinli. 103 bin kilometrede ikinci sahibinden. Sahibi 5 yıldır kullandığını ikinci aracı olduğunu söylüyor. Zannedersem sunroof ve kırmızı momo koltuklar var. Vizesi yeni ve sahibi 14 bin istiyor. Araç orjinal duruyor fakat fiyat biraz makul gibi gözüküyor buda beni süphelendirmiyor değil açıkçası. Sahibi sadece triger ve yağ bakımının geldiğini söyledi. Yarın aracı görmek istiyorum, öncelikle kendim göreceğim için nelere dikkat etmem gerekir bu durumdaki bir araç için, aracın triger masrafı yaklasık ne kadar tutar ve araç İzmir içersinde yaklasık ne kadar yakar? Şehiriçi trafiginde 12-13 litrelere razıyım. Araca lpg bağlatıp ziyan etmek istemem zira yılda 7000 km civarı yapıyorum. Alfa kullanan ve bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Teşekkürler..

• Forumda pek alfa kullanan yok herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: B3RK1NG

Forumda pek alfa kullanan yok herhalde

bi kere binmiş olduğun 75 hp lik bir polo ile alfa romeo 156 2.0 birbiri ile uzaktan yakından alakasız iki araç. eğer alırsan attan inip F16 ya binmiş gibi hissedeceksin. alırken dikkat edeceğin şeyler standart. yani bi corolla ya da focus alırken neye dikkat ediyorsan aynen onlara dikkat edicen. hor kullanılmış masraflı bişey almıycan. eğer haşat dökük bişey alırsan cefasını çekersin. bende 2006 model alfa 156 1.6 var. öyle belli başlı kronik bişey yok. performans gayet iyi. benim 1.6 nın performansını gördükten sonra 2.0 ı hayal edemiyorum. çok dikkat etmek lazım. gençsin. dikkatli ol. 2.0 alfa romeo şakaya gelmez.
    bi motor performans testine sok mutlaka. çünkü malum alfa romeo 156 2.0 alan herkes arabayı limitlerinde kullanmak için alıyor. dolayısıyla motorları genellikle zorlanıyor bu araçların. işin zevkine varmak isteyenler ortalama 5000 devirde kullanıyorlar motoru. onun için motor testi önemli.
    triger bakımını bilmiyorum ama hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi ve 4 litre 10-40 motor yağı alfa romeo parçası satanlarda 120 TL idi sanırım.30-40 TL de değişime ustalık verirsin bişey tutmaz.
    http://www.alfaromeoyedekparca.com/alfa_romeo_triger_kayis_bilya_sayfa.html
    bu siteden tüm yedek parça fiyatlarına bakabilirsin.
    kolay gelsin

• Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Derdim hız yapmak degil zaten sürüşüyle yol tutuşuyla güven veren bir Alfaya binebilmek. Söylediklerinizi dikkate alacağım zira kilometresi düşük gözüksede motor yıpranmış olbilir. Ayrıca triger seti 250 tl gbi bir fiyat, beklediğimden uygun. Daha öncede 156 bakmıştım fakat kafama göre orjinal bir araç bulamadım. Malumunuz Şahin niyetine binebiliyor genelde yurdum insanı.. Tekrar teşekkürler.
  • aynen üstdeki arkaşın dedigi gibi ben de 1.6 daki performansa ki beygirlerin 20 si ölü (lpg)bu halde bile titretiyor 2.0 ı cidden düşünemiyorum bence üstüne bir kaç koy temiz 147 falan bak o araç 98 birazda o bakımdan fiyat uygun , sunroof a bak su almasın al biraz gez araçla , yanlız o araç 103bim km de ise hemen al
  • quote:

Orijinalden alıntı: seventyseven

aynen üstdeki arkaşın dedigi gibi ben de 1.6 daki performansa ki beygirlerin 20 si ölü (lpg)bu halde bile titretiyor 2.0 ı cidden düşünemiyorum bence üstüne bir kaç koy temiz 147 falan bak o araç 98 birazda o bakımdan fiyat uygun , sunroof a bak su almasın al biraz gez araçla , yanlız o araç 103bim km de ise hemen al

Valla 147 hiç düşünmediğim bir araç hemde genel olarak fiyat baremi daha yüksek. Neticede 97 model Poloya biniyorum eskiliği benim için hiç sorun değil sorun çıkartmadıkça. Şu kilometre olayını aracın genel durumundan ya da başka bişekilde çözemez miyiz? Araç resimlerde diri duruyor. Sunroof olayını da her aradığımda unuttum sormayı onu da aklımda tutucam. Teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba gidip gördüm bügun aracı. Çok içime sinmedi açıkçası kupası düzgündü ancak boyandığı belli ve ön arka tamponda sürtmelerden dolayı boya atmaları var tekrar boyanması lazım. koltukları özellikle sürücü koltuğu kötü durumdaydı. Deride ciddi derecede çatlaklar ve küçük bir yırtık vardı. Ve sunrooftan su almış tavanda su lekeleri vardı. Yanlız satıcı arabayla ilgili ve dürüst birine benziyodu. Boğaz kelebeğinde bir sorun varmış rölanti dalgalanması yapıyor araba. Sahibi cok önemli olmadığını problem ilerlerse değişmesi gerektigini söyledi. bu durumdaki bir araç sizce sorunları görmezden gelinip alınır mı? Yoksa macera aramayıp başka alfalaramı bakmak lazım? Ben Alfanın cok bakımlısının alınması gerektiğini düşünüyorum fakat bunlar Alfa için ne derece ciddi sorunlar siz kullanıcılara danışmak istedim

Teşekkürler..

• araba işi şanş kader işi birazda 13 14 liraya alırım neyse katlanırım 2 3 harcarım adam ederim dersen alınır ama bana sorarsan içine sinmediyse her bindiginde batar gözüne , bütçen hakkında fikrim olmadıgı için birşey diyemiyorum ama eminim 1 2 fazlasına biraz daha temizini bulabilirsin yanlız bu demek degilki o araç hiç sıkıntı çıkartmaz ,bakım dedigin nedirki yag su sadece sürücü adam gibi binsin ... bütün iş içindeki ses...
  • Hocam bu benm baktığım 3. 156 Daha öncede kendi arabamı alırkende bakmıştım. Yanlız ne zaman içine binsem zorla ayrılıyorum araçtan:) O göstergeler konsol falan derken gözüm görmüyo pek birşeyi. Fakat yinede ben Alfaya binceksem daha düzgün olmalı diye geçirdim içimden bugün. bütçem öyle pek 17lere cıkabilecek durumda değil fakat bu araçta bana triger ufak masraflar vs 15i bulur. Bu fiyat skalasında temiz, mümkünse alfistiden bakımlı bir araç bulabilirmiyim sizce?
  • ne desem yalan olur ama bilki bakanda fiyatını biliyor 1 2 fazla yazıyor..

benim alım hikayemde garip dinlersen.. sahibinden deki bütün araçları artık o kdr inceledimki sahibi gibi oldum fotolardan tesadüfen tam bizim sitenin karşısında oldugunu anladıgım bir alfa buldum 3 kez sahibini aradım bir türlü denk gelmedi sahibinin işi çıktı vs.. ve aracı da göremedim hiç ...sonraki tercihime gittim , aracı gördüm vuruldum hiç başka bir araç bakmadan aldım , şimdi burdaki alfa inat gibi göremedigim araç hergün gözümün önünde duruyor satamadıda en az 3 kez de trafikde denk geldim gülümsüyorum oda çok temizdi ve denk gelsek kesin alırdım eminim ..
    niye anlattım acelen yoksa bir süre daha bak baktın çıkmıyor ya nasip de al at ile avrat yigidin bahtına derler

• Sizin Alfa hikayenizde ilgincmis. Neticede istediginiz icinize sinen araci bulmussunuz ki onemli olan da bu zaten. Umarim bende bulabilirim. Butcem fazla degil farkindaym ve izmir disina gidip arac bakma durumum da pek yok. Bu da secenekleri bir hayli daraltiyor. Dolayisiyla bu araci alip zamanla sorunlaryla ugrasma fikride cok uzak gelmiyor. Neticede 103 binde bir arac fiyati uygun ama kozmetik kusuru cok. Tabi bir de benm aracimin satilmasi lazm buarada. Anlayacaginiz vaktim bol acelem yok:) takipteyim
    Tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 ve sonrası mk2 kasa 2.0 156 neden piyasada hiç yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

2004 ve sonrası mk2 kasa 2.0 156 neden piyasada hiç yok?

niye olmasın ki var ama fazla değil. bu tamamen arz talep meselesi. demek ki 2.0 için talep azmış piyasaya az girmiş. interneti tarasan 30-40 tane zor bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: codalton

quote:

niye olmasın ki var ama fazla değil. bu tamamen arz talep meselesi. demek ki 2.0 için talep azmış piyasaya az girmiş. interneti tarasan 30-40 tane zor bulursun.

Hatırladığım kadarıyla o yıllarda 2.0 motorlu araçlar için bir vergi artışı olmuştu. Hem de baya yüksek bir artıştı. Bu nedenle 2.0 araçlara olan talep birden dibe vurmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: codalton

quote:

Taradım. sahibinden.com da sadece 1 adet var.2.0 larda vergi artırımı nedeniyle talep durması oldu ama başka hiçbir markada bu kadar durgunluk görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.