Şimdi Ara

Alfa 156 - Bmw E36 - Honda Civic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan araştırma aşamasındayım. 22-23 bin tl civarına araçlara bakıyorum. Bu 3 araç tasarım ve konforuyla aklıma yattı. Bu paraya bunlardan farklı alabileceğim araç varsa onları da düşünebilirim. Sportif tasarım, klima ve fiyat aralığı bu olmak koşuluyla. Bu araçların temizini bulmak gerçekten çok mu zor? başımı ağrıtır mı? 5-6 bin tl masraf açacaksa almayı düşünmem. Bunlara alternatif vectra b'ye bakıyorum. Bu araçların ne gibi eksi ve artıları vardır? Apaçi gibi her köşede yanlamayacağım. Genelde sakin kullanacağım. Performans olarak alfa en önde sanırım. Ama Konya'da yaşıyorum ve bir sorun çıkarır da parçasını bulamam diye korkuyorum. Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.

• Eski bir alfa 156 kullanıcısı olarak uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Ben aracı alırken beni çok uyaran olmuştu dinlemeyip aldım ve resmen sanayideki ustaların dükkanına ortak oldum. Araç lpg ye uyumlu ama lpg arabayı maf ediyor. Devamlı arızalara sebep oluyor.
    Ayrıca alt takımı çok hassas, motoru yağ eksiterek çalışır lpg de resmen yağ yakarcasına bir yağ tüketimi değeri elde edersiniz.

Aracın performansına gelince 0-100 resmi veri olarak 11,4 sn civarıdır. 120 hp lik motoru vardır ve şehir içi 11 litre benzin yakar lpg ile 13 litre cvarı yakarsınız. Yani düşündüğünüz gibi performanslı bir araç değildir.

Ustalara göre her parça ucuzdur çünkü sizi "eee alfaya biniyorsun olacak o kadar" diye kandırırlar. Bujileri 380 lira civarıdır mesela. Araçtan fazla anlayan olmadığı için ustanın işçilik ücreti o günkü ruh hali belirler.

Temizinide bulsanız emin olun ki arızalardan bıkıp en sonunda satarsınız. Aynı şeyi gulietta için söyleyemem ama 156 dan uzak durun kesinlikle.

• Alfa diğerlerine göre biraz daha özen ister, daha titiz kullanım ister
    (çukurlara bozuk yollara langırlungur dalmamak yağını suyunu eksik etmemek periodik bakımları pas geçmemek vb.)

parça sıkıntısı değil ama usta gibi ALFA ustası varmı konya da önden iyi araştırın zira parça çok çok 2 günde elinizde olur ama ALFA motoru için iyi bir usta bulmalısınız.

performans istiyorsanız 2.0, normal kullanırım arada hızlanırım klimayı aşırı kullanmam derseniz 1.6 2 motorun yakıt farkı çok değildir.

otomatikleri selepeed sistemi kullanır (formula1 araçlarındakinden) ama titiz bakılmışını bulmanız gerek yoksa selespeed ayar tutmaz diyeyim, o yüzden manueli tavsiye edebilirim.

klimayı iyi kontrol ettirin tavsiyem beğendiğiniz aracın kliması sorunlu ise satıcı klimayı yaptırsın ondan sonra aracı alacaksanız alırsınız.

Alfa bir alman tankı ya da bir japon saati değildir, ama verdiği keyfi ve hissi ne alman ne de japon verir.

unutmadan tr de alfastiturkey ve alfaturk siteleri var buraları mutlaka karıştırın ve sormadan Alfa almayın.

• BMW nin temizini bulmak samanlıktan iğne aramaktan daha zor, alfa romeo hakkında bilgim yok ancak tasarımı kendi açımdan hiç iyi değil ancak gücü tartışılmaz en iyilerinden. Benim tercihim bu 3ü arasında civic olurdu. Ancak başka model düşünürseniz benimde şuan ilgilendiğim volvo S40 1.9 T4 modeli, 200 hp güç üretimi var ayrıca volvo kalitesi tank gibi bir araç içerisinde güveni hissedersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa hakkında bilgim yok ama üstteki yorumlara göre uzak durulması gerek. Bmw iyidir hoştur ama bakımı, masrafı biraz tuzlu oluyor, en ideal civic görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Alfa diğerlerine göre biraz daha özen ister, daha titiz kullanım ister
    (çukurlara bozuk yollara langırlungur dalmamak yağını suyunu eksik etmemek periodik bakımları pas geçmemek vb.)

parça sıkıntısı değil ama usta gibi ALFA ustası varmı konya da önden iyi araştırın zira parça çok çok 2 günde elinizde olur ama ALFA motoru için iyi bir usta bulmalısınız.

performans istiyorsanız 2.0, normal kullanırım arada hızlanırım klimayı aşırı kullanmam derseniz 1.6 2 motorun yakıt farkı çok değildir.

otomatikleri selepeed sistemi kullanır (formula1 araçlarındakinden) ama titiz bakılmışını bulmanız gerek yoksa selespeed ayar tutmaz diyeyim, o yüzden manueli tavsiye edebilirim.

klimayı iyi kontrol ettirin tavsiyem beğendiğiniz aracın kliması sorunlu ise satıcı klimayı yaptırsın ondan sonra aracı alacaksanız alırsınız.

Alfa bir alman tankı ya da bir japon saati değildir, ama verdiği keyfi ve hissi ne alman ne de japon verir.

unutmadan tr de alfastiturkey ve alfaturk siteleri var buraları mutlaka karıştırın ve sormadan Alfa almayın.

Hocam bakiyorum da en temiz alfa romeo var iclerinde. Araci cok sevdim. Arastirmaya devam ediyorum. 156 mk1 de parca sikintisi yasar miyim? Cikmasi mevcut mu? Yakit durumu nasil benzinde 35 kr'u gecer mi? Temizi bulunur mu veya internettekiler ne oranda temiz? Bu ikinci arac olacak ve yilda max 10.000 yapilir? Belki 2 kere de uzun yol. Satisi nasildir? 2-3 aya 1-2 bin zarara elden cikarabilir miyim? Apartmanin asagisinda var bir tane arabaya her gun hasta oluyorum ciddi anlamda kafaya taktim. 22-23 'e alsam 1-2 vin masrafla kurtarabilir miyim? Yoksa denildigi gibi basima bela mi alirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Alfa diğerlerine göre biraz daha özen ister, daha titiz kullanım ister

Hocam bakiyorum da en temiz alfa romeo var iclerinde. Araci cok sevdim. Arastirmaya devam ediyorum. 156 mk1 de parca sikintisi yasar miyim? Cikmasi mevcut mu? Yakit durumu nasil benzinde 35 kr'u gecer mi? Temizi bulunur mu veya internettekiler ne oranda temiz? Bu ikinci arac olacak ve yilda max 10.000 yapilir? Belki 2 kere de uzun yol. Satisi nasildir? 2-3 aya 1-2 bin zarara elden cikarabilir miyim? Apartmanin asagisinda var bir tane arabaya her gun hasta oluyorum ciddi anlamda kafaya taktim. 22-23 'e alsam 1-2 vin masrafla kurtarabilir miyim? Yoksa denildigi gibi basima bela mi alirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 116i vs VW Golf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam valla ilginçsiniz fabrika verisini yazmışım, kullanmım tecrübelerimi yazmışım okumadınız herhalde ?

Diorum ki fabrika verisi 11,4 litre (gerçek kullanım 13 litre ) , yani güncel fiyatlara göre , sizin anlayacağınız hesaba göre 51 kuruş yakar, siz bunu okumadan en fazla 35 kuruş yakar mı diye soruyorsunuz? Madem okumayacaksınız neden yorum istiyorsunuz ? Gidip alın kafanıza yatanı o zaman.
  • Temiz bir e36 için 30 bin +/- i bulur. Diğer araçlarda masraflı olurlar. Temizi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psman

Merhaba arkadaşlar şuan araştırma aşamasındayım. 22-23 bin tl civarına araçlara bakıyorum. Bu 3 araç tasarım ve konforuyla aklıma yattı. Bu paraya bunlardan farklı alabileceğim araç varsa onları da düşünebilirim. Sportif tasarım, klima ve fiyat aralığı bu olmak koşuluyla. Bu araçların temizini bulmak gerçekten çok mu zor? başımı ağrıtır mı? 5-6 bin tl masraf açacaksa almayı düşünmem. Bunlara alternatif vectra b'ye bakıyorum. Bu araçların ne gibi eksi ve artıları vardır? Apaçi gibi her köşede yanlamayacağım. Genelde sakin kullanacağım. Performans olarak alfa en önde sanırım. Ama Konya'da yaşıyorum ve bir sorun çıkarır da parçasını bulamam diye korkuyorum. Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.

Rover alalım sana bende konyadayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Eski bir alfa 156 kullanıcısı olarak uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Ben aracı alırken beni çok uyaran olmuştu dinlemeyip aldım ve resmen sanayideki ustaların dükkanına ortak oldum. Araç lpg ye uyumlu ama lpg arabayı maf ediyor. Devamlı arızalara sebep oluyor.
    Ayrıca alt takımı çok hassas, motoru yağ eksiterek çalışır lpg de resmen yağ yakarcasına bir yağ tüketimi değeri elde edersiniz.

Aracın performansına gelince 0-100 resmi veri olarak 11,4 sn civarıdır. 120 hp lik motoru vardır ve şehir içi 11 litre benzin yakar lpg ile 13 litre cvarı yakarsınız. Yani düşündüğünüz gibi performanslı bir araç değildir.

Ustalara göre her parça ucuzdur çünkü sizi "eee alfaya biniyorsun olacak o kadar" diye kandırırlar. Bujileri 380 lira civarıdır mesela. Araçtan fazla anlayan olmadığı için ustanın işçilik ücreti o günkü ruh hali belirler.

Temizinide bulsanız emin olun ki arızalardan bıkıp en sonunda satarsınız. Aynı şeyi gulietta için söyleyemem ama 156 dan uzak durun kesinlikle.

2. Defa Alfa Romeo 156 aldım, sorunsuz Honda beni biktirinca onu satip. Merak ettiğim ise acaba problem bende mi?

Bir kere bujileri 130 ve 260 tl olarak iki cesittir. Ucuzu bosch pahalisi orjinal parca. Diğer arqclardaki gibi 10.000kmde bir buji degistirseniz haklısınız ama 100.000km de bir değişiyor. On takımlar konusunda haklısınız biraz nazikler ama alt yada üst salıncak 70 lira zaten :) çok pahali da değil. Motoru bakımlı alfa mukemmel bir arabadir. Mesela ben istanbul ici and. Avr. Arasında köprü trafiği dahil 8-8.5lt yakiyorum. Aracima lpg taktirma gereği bile duymadım kaldı ki s.dışı klima açık bagaj yüklü İstanbul marmaris arasını 6.1 ile tamamladım 110km sabit hızla. Ayrıca 0-100 hızlanması 10.9 sn. Aynı yılda yapılmış Bmw 3.20i'nin 0-100 hızlanmasını bir araştırın lütfen. Bir de alırken bakimlisini alın ve bakımlı tutun. Uzmez o zaman. Usta konusuna birşey diyemem ama benim usta yılların alfacisi ve sanayideki sahin dogan ustalarıyla aynı fiyata calisiyor...işçiliği de gayet kalitelidi r ki öyle olmasa arabamı asla emanet etmem. Parçaları geçen yıla kadar pahliydi doğrudur ama bu yıl triger seti değişimi komple on takım 10.000 bakımı arka viraj demiri lastikleri on viraj demiri lastikleri sunroof bakımı far parlatma vs bir kaç keyfe keder işlemlerin toplami 1050tl tuttu parca+işçilik. Diğer markalarla karsilastirin ona göre karar verin isterseniz.
    Hangisini seçerseniz memnun kalırsınız ama ben honda onermiyorum. Çok gürültülü ve konforsuz bir arac bana göre. Ama sorunsuz. Sadece motor sanzuman sorunsuz ama. Yoksa 90km geçildiğinde motor sesi yol sesine karışıyor ve ciddi rahatsız edici... Ayrıca donanım fakiri 2000 model hondaya sırf sorunsuz diye 25000lira vermek zaten aklıma yatmıyor :)

• En birinci kriterin sorunsuzluk ise Hondalara bakıcaksın.Malesef bu paralara her şeyin bi arada oldugu arabaları bulmak çok zor.Üç aracada çok ilgi duydum almaya niyetlendim Honda Civic almıştım başlangıçta ies daha sonra vti terfi.Hondaların aslında tercih edilme ve fiyat yüksekliği sebebi tasarımı(göreceli) ve iç dış modifiyeye yatkın ve modifiye parçalarının kolay ulaşılır olması.Sadece Türkiye için değil dünya çapında herhalde en çok oynanmış araçtır 96-01 Civicler.E36 lar aralarında en keyifli makina ama temizini bulmak oldukça zor özellikle söylediğiniz fiyatlara.O yüzden onu eleyin derim. Honda veya Alfa arasında bi seçim yapın.Honda herhangi bi donanım barındırmayan bi araç o yüzden sıkıcı gelebilir ama merağınız varsa arabayla uğraşabilirsiniz.Alfada ise donanım tatminkar ama bahsedilen sıkıntıları mevcut.Yakıt konusuda Hondayla Alfa kafa kafaya.Benzinde 50 kuruştan aşağı zor düşersiniz lpg 25 30 kuruslara çeker

• Alfa'yı kafadan eleyin, çok narin araçlar.
    Civic iyi bi tercih olabilir.
    Bende şu dönemde Civic - E36 çatışmasındayım.
    E36 yakıt bakımından biraz can yakabilir.
  • quote:

Hocam valla ilginçsiniz fabrika verisini yazmışım, kullanmım tecrübelerimi yazmışım okumadınız herhalde ?

Diorum ki fabrika verisi 11,4 litre (gerçek kullanım 13 litre ) , yani güncel fiyatlara göre , sizin anlayacağınız hesaba göre 51 kuruş yakar, siz bunu okumadan en fazla 35 kuruş yakar mı diye soruyorsunuz? Madem okumayacaksınız neden yorum istiyorsunuz ? Gidip alın kafanıza yatanı o zaman.

Okudum merak etmeyin de siz 13 litre diyorsunuz arkadaş 8-8.5lt diyor. motor kondisyonu aynı olmayabilir. Kullanım stili farklı olabilir. Diğer kullanıcıların da tecrübelerini merak ettim. Neden kızdınız anlamadım. Kendi aracım için konuşuyorum fabrika verisi ile kullanıma göre çok farkediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

quote:

Eski bir alfa 156 kullanıcısı olarak uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Ben aracı alırken beni çok uyaran olmuştu dinlemeyip aldım ve resmen sanayideki ustaların dükkanına ortak oldum. Araç lpg ye uyumlu ama lpg arabayı maf ediyor. Devamlı arızalara sebep oluyor.

2. Defa Alfa Romeo 156 aldım, sorunsuz Honda beni biktirinca onu satip. Merak ettiğim ise acaba problem bende mi?

Bir kere bujileri 130 ve 260 tl olarak iki cesittir. Ucuzu bosch pahalisi orjinal parca. Diğer arqclardaki gibi 10.000kmde bir buji degistirseniz haklısınız ama 100.000km de bir değişiyor. On takımlar konusunda haklısınız biraz nazikler ama alt yada üst salıncak 70 lira zaten :) çok pahali da değil. Motoru bakımlı alfa mukemmel bir arabadir. Mesela ben istanbul ici and. Avr. Arasında köprü trafiği dahil 8-8.5lt yakiyorum. Aracima lpg taktirma gereği bile duymadım kaldı ki s.dışı klima açık bagaj yüklü İstanbul marmaris arasını 6.1 ile tamamladım 110km sabit hızla. Ayrıca 0-100 hızlanması 10.9 sn. Aynı yılda yapılmış Bmw 3.20i'nin 0-100 hızlanmasını bir araştırın lütfen. Bir de alırken bakimlisini alın ve bakımlı tutun. Uzmez o zaman. Usta konusuna birşey diyemem ama benim usta yılların alfacisi ve sanayideki sahin dogan ustalarıyla aynı fiyata calisiyor...işçiliği de gayet kalitelidi r ki öyle olmasa arabamı asla emanet etmem. Parçaları geçen yıla kadar pahliydi doğrudur ama bu yıl triger seti değişimi komple on takım 10.000 bakımı arka viraj demiri lastikleri on viraj demiri lastikleri sunroof bakımı far parlatma vs bir kaç keyfe keder işlemlerin toplami 1050tl tuttu parca+işçilik. Diğer markalarla karsilastirin ona göre karar verin isterseniz.
    Hangisini seçerseniz memnun kalırsınız ama ben honda onermiyorum. Çok gürültülü ve konforsuz bir arac bana göre. Ama sorunsuz. Sadece motor sanzuman sorunsuz ama. Yoksa 90km geçildiğinde motor sesi yol sesine karışıyor ve ciddi rahatsız edici... Ayrıca donanım fakiri 2000 model hondaya sırf sorunsuz diye 25000lira vermek zaten aklıma yatmıyor :)

O tafikte 8,5 lt yakıyor öyle mi ? Şehir içi fabrika verisi 11,4 litre olan araç hemde çok ilginç gerçektende. Ben İzmir trafiğinde lpg ile 13 litre civarı yakıyordum. İstanbul köprü trafiğinden bahsediyorsunuz demek ki izmirde falan olsanız şehir içi 5 litre yakacaksınız.

Buji NGK platinum + montaj bahsettiğim fiyatta hadi bilemedin 30-40 lira altında, bu bujileri satarken ustalar aynı sizin söylediğiniz gibi "en az 70 bin yaparsın diyorlar" tabi lpg den dolayı buji patlamazsa. Yine lpg den dolayı , benzin pompası yanar,Buji kabloları bozulur, hava kirliliğinden dolayı debimetre bozulur yani ayın yarısında sanayi yolu gözükür size. LPG siz kullanacam derseniz benzinden dolayı isyan edersiniz. TS motorlu 146-147 MK I - II 156 lardan bence uzak durulmalı.

Ya neyse ne ben alfada yaşadığım sorunları , o beğenmediğim dandirik dediğim citroende bile yaşamadım. Yağını, suyunu koyup 6 sene sıkıntısız kullandım. Kaputunu bir kere bile açmadan binlerce kilometre yaptım. Şu an kullandığım araçta aynı şekilde kaputunu açmadan senede 100 bin yaptım.

• quote:

quote:

Hocam valla ilginçsiniz fabrika verisini yazmışım, kullanmım tecrübelerimi yazmışım okumadınız herhalde ?

Okudum merak etmeyin de siz 13 litre diyorsunuz arkadaş 8-8.5lt diyor. motor kondisyonu aynı olmayabilir. Kullanım stili farklı olabilir. Diğer kullanıcıların da tecrübelerini merak ettim. Neden kızdınız anlamadım. Kendi aracım için konuşuyorum fabrika verisi ile kullanıma göre çok farkediyor.

Buyur hocam alfa kullanıcısı çağıralım anlatsın size.

Bu da benim alfa 156 konum okuyun bakalım o zamandan bu zamana acaba neler yaşamışım ki düşüncelerim bu kadar değişmiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_83300709/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

Bu da benim alfa 156 konum okuyun bakalım o zamandan bu zamana acaba neler yaşamışım ki düşüncelerim bu kadar değişmiş.

Hocam 10 sayfa'nin hepsinde ovmussunuz araci sanirim masraf acti basiniza ki suan boyle diyorsunuz. Anladigim kadariyla yillik 30-40k km'lere gelemeyecek hassas bir arac. Peki yillik 10.000 yapacak birine de ayni sekilde araci onermez misiniz? Surus ve konfor olarak harika diyor herkes. Vectra b kullandim sizin dediginiz gibi sanayiye ayda bir gidiyordum. Fakat eski arac sonucta yuklu miktarda masraf acmaz ise alinabilir. Bakalim bu gidisle vectra b'ye yonelecegim sanirim. Vw passatlar nasil araclar bilginiz var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 24 Eylül 2015; 13:43:33 >

• quote:

quote:

yalan konuşuyor 8.5 lt diyen

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 10 sayfa'nin hepsinde ovmussunuz araci sanirim masraf acti basiniza ki suan boyle diyorsunuz. Anladigim kadariyla yillik 30-40k km'lere gelemeyecek hassas bir arac. Peki yillik 10.000 yapacak birine de ayni sekilde araci onermez misiniz? Surus ve konfor olarak harika diyor herkes. Vectra b kullandim sizin dediginiz gibi sanayiye ayda bir gidiyordum. Fakat eski arac sonucta yuklu miktarda masraf acmaz ise alinabilir. Bakalim bu gidisle vectra b'ye yonelecegim sanirim. Vw passatlar nasil araclar bilginiz var mi?

araçda konfor namına bir şey yok hondadan daha sert daha iyi yol tutuyor daha çok keyif veriyor ama ikiside konforsuz. ben sana diyeyim %10000 garanti ediyorum her ay 250-400 lira arasında ekstra harcaman olacak o bozulcak onu yaptır bu bozulcak bunu yaptır.

Alfanın her sitesine sayfalarına üyeyim adamın motoru patlamış hala motor on numara diyor araba pert olmuş 0-100 20 sn olmuş araban çok hızlı diyor. alfa kullanıcı kadar arabasına bağlı adam görmedim yarısından fazlası yalan konuşuyor bunu bil. ben bir daha alfanın önünden bile geçmem tasarımmış falanmış geç aldığımda günlük arabayı yıkıyodum şu an bakasım gelmiyor 8 ayda bana maaliyeti 4000 lira var sen düşün

önerim

1.6 hdı 307 2005-2007 arası km aldanma turbo motora baktır o arabayı al her türlü honda ve alfa dan daha konforlu ama keyifsiz araç

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam araç sanayiden çıksaydı yapacaktık 40 k km ama çıkmadı bir türlü. Acayip acayip arızalar ile karşılaştım , üstüne üstlük acayip adamlar ile uğraştım. Vectra ayda bir sanayi ye gidiyor diyorsunuz ya , siz ayın yarısını sanayide geçirirsiniz. Ayda bir sorunsuzluktur Alfa için.

Ama içinizde kaldıysa alın, ama yaşadıklarınızdan sonra bana hak verirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.