Şimdi Ara

Ford Mondeo vs Peugeot 407

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Mondeolar degilde ondan bir onceki kasa Ford Mondeo Ghia X'mi yoksa Peugeot 407 1.6 Comfort HDI' mi? Mondeo'da Lovato marka sirali sistem Lpg takili 2000 motor arac. Gorus ve dusunceleriniz neler?

http://image2.sahibinden.com/photos/131/big_6858397_706948_cvl0131.JPG

http://image2.sahibinden.com/photos/756/9054639_618586_zetv756.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngnzlr -- 22 Kasım 2008; 0:44:29 >

• kesinlikle mondeo ama dizelini al
  • mondeo daha iyi ama 2.0
  • Nedenleri ile yorumlayacak biri yokmu? Biraz detayli yazarsaniz tercih nedenlerinizi sevinirim.
  • Mondeo daha iyidir ama 2.0 olunca vergi dezavantajı olacaktır. 407 daha ekonomik ve görünümü daha estetik.
  • 407 alın bence daha iyi hem vergi avantajı var hem daha az yakar hem mondeo eski kasa artık.
  • Kesinlikle mondeo almalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Astra vs Vw Golf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 407 bir ekoldür,mondeo biraz hantal kalır gibime geiyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalnızcı

407 bir ekoldür,mondeo biraz hantal kalır gibime geiyo...

Kime göre,neye göre?

Mondeo'nun dizeli ile hayatta yarışamaz 407.

Sorunun cevabına gelince,

GHIA X,dopdolu bir araç.Benzinlisi hakkında fazla bilgim yok;ama dizeli sizi kesinlikle tatmin edecektir.Yol tutuşunda bariz fark var,motor performansı da gayet tatminkar.

Benzinlinin de 407'den daha iyi olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

407 alın bence daha iyi hem vergi avantajı var hem daha az yakar hem mondeo eski kasa artık.

Basta belirtmeyi unutmusum, Mondeo Lpg'li, 407 Dizel. Tek mondeo'nun motor 2.0 oldugu icin vergi dezavantaji kaliyor ama o da onemli degil onemli olan performans-konfor-guvenlik.
  • Yol tutuş : Mondeo
    Tasarım: 407
    Ekonomi: 407
    Yürüyen aksam konforu: Mondeo
    Motor: 407 (turbo bulunduğu için sadece basit bir ara beyin uygulamasıyla bile güç 110bg'den 130'a, tork 240 Nm'dan 290 a yükseltilebiliyor)
    İç mekan genişliği: Mondeo
  • mondeonun bu kasası sınıfında en iyi yol tutan 3. araç seçilmiştir. 407 ekol olduğu yerde mondeo kraldır.
  • 3yıllık 407 hdi kullanıcısıyız bır sorunla karsılasmadık.Belki duygusal dıyceksınız ama mantıklı olarak 407 neden D sınıfında estetık karızmatık vergi avantajı tutulan bır motor duşuk malıyet hepsı var.
    Mondeo kasası eskidi vergısı 2kat fazla.Yeni kasa ve 1.6 hdi olsaydı Mondeo derdim malesef yok.

Not:Nekadar ayrıntıya bakıyosunuz 407 alırken yol tutuş vs aklımızın ucuna bile gelmedi duyanda şehir içi ralli yapıyoruz sanacak ki çok defa uzun yol yaptık yuksek hızda gayet yapısıyor yere uçmuyor merak etmeyin.
  • Mondeo derim şahsen ama vergi konusunu da göz önünde bulundurmak lazım ...
  • Donanım : Mondeo
    Performans : Mondeo
    Güvenlik, konfor, yakıt, ikinci el : Dengeli
    Dış görünüş : Birini üstün ilan etmek abestir ama Mondeo daha sade ve oturaklı, 407 ise daha dinamik bir görünüşe sahip.

Araçları yan yana koyunca Mondeo benim gözümde daha üstün bir araç. Zaten eski kasa Mondeo'nun (premium markalar hariç) sınıfındaki en iyi araç olduğunu söyleyenlerin sayısı hiç de az değil. 407'nin tek üstünlüğü ise kasasının henüz güncel olması ve 2010 yılına kadar da öyle kalacak olması. Aracı 1-2 sene içinde satmayı düşünmüyorsanız veya temiz bir ikinci el aracı konu komşuya "0" diye yutturup çakma karizma yapma derdiniz yoksa bu bence çok da önemli değil.
  • Mondeo yu çok beğenirim fakat mondeo "mondeo" olduğu için değil de alternatifi 407 olduğu için sanki daha çok tavsiye edilmiş gibi.

Yoksa HDI motorun kalitesi ekonomisi ortada. geriye kalan iç hacim genişliğinden başka bişey değildir. yani acayip bi motor avantajı var 407 nin. 2 side yepyeni araç. üstelik 407 daha da yeni.

ne kadar üstün olabilirler birbirlerinden. fakat motor herşeyi değiştiriyor. 407 diyorum arkadaşım.
  • zor bir seçim olmalı!!
    dizel olması bakımından 407,donanım ve konfor bakımından mondeo..ama tam bir seçim yapamadım doğrusu!!
  • mondeo lpg li olunca biraz düşündürüyor insanı acaba montajı nasıl yapılmış sorunsuz çalışan bir sistem mi diye.ghia x donanım olarak fazlasıyla dolu bir araçtır ön cam rezistansına kadar aklınıza gelecek her türlü donanıma sahip.motor performansı olarakta 1.6 dizel 407 den aşağı kalacak hali yok herhalde 145 bg. aracın,belki ara hızlanmalarda viets düşürmekten hoşlanmıyorsanız tork yetersiz gelebilir.benzinli olması sebebiyle biraz daha fazla devirli kullanım ister hepsi bu.
    407 açısından bakarsakta gerçekten değişik bir tasarıma sahip bir araç.motoru efsane olacak kadar iyi bir motor bence özellikle ekonomi bakımından.vergi bakımından avantajı var ama kasko tutarı daha yüksek çıkıyor genelde nedense.(fransız arabalarında genel bir problem bu bildiğim kadarıyla)yani vergiden kazandığınızın bir bölümünü kasko yaptırırken kaybedeceksiniz.
    iç mekan genişliği ve kalitesi,yol tutuş ve konfor,donanım gibi konularda 407 nin en ufak şansı yok bana kalırsa.her iki aracada bindim (mondeo kullanıcısıyım) özellikle kalite bakımından çok geride bence 407 iç mekanda.

bana kalırsa hangisini alırsanız alın acaba diğerini mi alsaydım dedirtmez bu iki araçta.birbirlerine üstün oldukları yönler var yukarıdada diğer yorum yazan arkadaşlar anlatmışlar.ben olsam iki aracı birden araştırır hangisini daha uygun koşullarda alabiliyorsam onu alırdım.gayet güzel zevk alarak kullanılacak otomobiller nede olsa.

• 407
  • quote:

Orjinalden alıntı: ruge

mondeo lpg li olunca biraz düşündürüyor insanı acaba montajı nasıl yapılmış sorunsuz çalışan bir sistem mi diye.ghia x donanım olarak fazlasıyla dolu bir araçtır ön cam rezistansına kadar aklınıza gelecek her türlü donanıma sahip.motor performansı olarakta 1.6 dizel 407 den aşağı kalacak hali yok herhalde 145 bg. aracın,belki ara hızlanmalarda viets düşürmekten hoşlanmıyorsanız tork yetersiz gelebilir.benzinli olması sebebiyle biraz daha fazla devirli kullanım ister hepsi bu.
    407 açısından bakarsakta gerçekten değişik bir tasarıma sahip bir araç.motoru efsane olacak kadar iyi bir motor bence özellikle ekonomi bakımından.vergi bakımından avantajı var ama kasko tutarı daha yüksek çıkıyor genelde nedense.(fransız arabalarında genel bir problem bu bildiğim kadarıyla)yani vergiden kazandığınızın bir bölümünü kasko yaptırırken kaybedeceksiniz.
    iç mekan genişliği ve kalitesi,yol tutuş ve konfor,donanım gibi konularda 407 nin en ufak şansı yok bana kalırsa.her iki aracada bindim (mondeo kullanıcısıyım) özellikle kalite bakımından çok geride bence 407 iç mekanda.

bana kalırsa hangisini alırsanız alın acaba diğerini mi alsaydım dedirtmez bu iki araçta.birbirlerine üstün oldukları yönler var yukarıdada diğer yorum yazan arkadaşlar anlatmışlar.ben olsam iki aracı birden araştırır hangisini daha uygun koşullarda alabiliyorsam onu alırdım.gayet güzel zevk alarak kullanılacak otomobiller nede olsa.

Oncelikle cevap veren, yardimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim.

Mondeo'nun lpg sistemi oldukca iyi bir ustaya yaptirilmis ve sorunsuz calismakta bunu biliyorum. Sehir icin ortalama 195-205 ykr yakiyor. Donanim, konfor, genislik,yol tutus konusunda mondeo onde ama motor konusunda 407 one geciyor anladigim kadari ile.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.