Şimdi Ara

ALFA 156 MI* VOLVO S40 MI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bir araç almayı düşünüyorum;ama 2 araba arasında kaldım. İkisi de bana çok güzel ve çekici geliyor. Ben hızlı araba kullanan biri değilim. Alacağım arabanın sağlam, güvenli, yakıt ve diğer hususlarda fazla masraf çıkarmamasını istiyorum. siz hagisini önerirsiniz?

Şİmdiden teşekkürler;

• spor kullanmayı severim deseydiniz alfa derdim ancak madem sakin kullanım, konfor,güvenlik ve az yakıt tüketim dediniz s40 1.6 D derim.
  • İlgin için teşekkürler. Volvoların motor ömrü ne kadardır? Mesela 2. elde 120.000 Nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: captaingurkan
    spor kullanmayı severim deseydiniz alfa derdim ancak madem sakin kullanım, konfor,güvenlik ve az yakıt tüketim dediniz s40 1.6 D derim.

Doğru.

Motor ömrü ise o ana kadar nasıl kullanıldığna bağlı. İyi kullanılan, bakımları zamanında yapılmış bir Volvo için 120bin hiçbirşeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 29 Haziran 2010; 14:57:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murathan61

İlgin için teşekkürler. Volvoların motor ömrü ne kadardır? Mesela 2. elde 120.000 Nasıl?

hesheitin de söylediği gibi düzgün kullanılmış bir volvo için 120bin hiç önemli değildir.ama düzgün kullanılan da zor şu zamanda, diesel için konusuyorum; insanlar dieselleri benzinli araç gibi kullanmaya çalıştığı için 120 binde bir diesel iyice kontrol edilmeli derim ben. bu arada benim s40 1.6D var çok memnunum, çok yakın bir arkadaşımın da alfa 156 sı var tüp taktırdı o da çok memnun .
  • ikisi de güzel araçlar. hangisini temiz bulabilirseniz onu alın. ancak temiz kullanılmamış bir 156, temiz kullanılmamış bir s40dan daha fazla masraf çıkaracaktır.
  • 156 bir ara ben de almayı düşünmüştüm ve araştırdım. Sınıfının en fazla yakan araçlarından biri. 10lt ye yakın bir yakıt tüketimi var. Motoru kronik sorunlu. Varyatör denilen bir parça 35.000-50.000 km de bir bozuluyor ve fiyatı sanırım 600 tl civarında. Ayrıca güvenli ve sağlam da değil. S40 derken yeni kasa mı classic mi ? 120.000 km dediğiniz benzinli için ise hiçbir şey değil. Tabii bakımları aksatılmadıysa ve daha önce hararet yapmadıysa. Yeni aldığım Volvo S40 1.6 2004 classic e 80.000 bakımını yaptırmak için dün özel bir Volvo servisindeydim.. Motor ömrü konusunda konuştuk biraz ustayla. T4 lerin motor ömrünü merak ettiğimi söyledim. Benim aracımdan daha kısa ömürlü olacağını ve hararet yapmadıkça 400-500.000 in üzerine rahatlıkla çıkabileceğini söyledi. Hararetin de genelde 200.000 den sonra soğutma sisteminin borularının yırtılması sonucu olduğunu ve hararet yapılmazsa motorun yanmasının neredeyse mümkün olmadığını anlattı. Bir de 700.000 km nin üzerinde volvoları gördüğünü söyledi. Yani bakımlar aksatılmaz ise km problem değil. Classic 1.6 düşünüyorsanız tavsiye ederim gerçekten güzel araçlardır. Yol tutuşu çok iyi ve yakıt tüketimi de benim aracın yol bilgisayarında görülen rakam 8.6lt/100km. Önceki sahibi şehiriçinde kullanmış yani bu ş.içi yakıt tüketimi ve bence gayet iyi. Daha önce de 2000 1.8 s40 ım vardı. Ondan da çok memnundum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat mı Volvo s60 mı
    5 yıl önce açıldı
    Mazda 6 Mı BMW F30 mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Volvo c30 ve Alfa Romeo 156 arasında kalmıştım c30u mu almadan önce.2si de genç işiydi ve ben bu tarz bir araç arıyordum, alfadan vazgeçmemin sebebi kronik varyatör sorunu ve 2004 model alfa 156 sını satan bir arkadaşın tavsiye etmemesiydi.c30 biraz daha pahalı olsa da aracın sorunlarıyla uğraşmak istemediğimden alfadan vazgeçtim.

Bu yüzden s40 ı tavsiye ederim ama alfalarda çok çekici ve uygun fiyatlı, bence 2 araçta kullanıcısı oldukça memnun eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 30 Haziran 2010; 16:17:15 >
  • Arkadaşalr hepinize teşekkürler. Benim içimden de S40 geçiyodu. O zaman son karar S40. 2004 model alacağım inşallah.
  • Doğru karar. Hayırlısı olsun. Genelde kullanıcıları 1.6 ların performansından şikayetçi. 156 ların 1.6 sı da 12 sn civarında 100 e cıkıyor yani çok farklı değil. Geçen gece deneme amaçlı biraz yüklendim. %10 civarı yokuş yukarı (Buca yedigöller yanı bilen vardır.) vites 2 de tam 100 km/h de devir kesti. Yol şehir içinde 650 metre civarı olduğundan devam edemedim. Saat gece 02.30 civarı yol bomboştu. Bence fena değil performansı sonucta 1.6 cok bişey beklememek lazım. Klima açınca biraz düşüyor ama... bunun dışında bence 185 tabanlı lastik yetmiyor sert frenlerde özellikle yokuş aşağı durmak çok zorlaşıyor, dik yokuş çıkarken çok çabuk patinaja düşüyor ancak sakin kullanan biri için sorun çıkaracak şeyler değil bunlar. Bu arada 1.6 mı 1.8 mi 2.0-2.0T hangisini düşünüyorsunuz söylemediniz. Benim yazdıklarım sadece 1.6 için geçerli...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.