Şimdi Ara

Alfa Romeo 147 2.0 TS Distinctive

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu model hakkında düşünceleriniz alabilirmiyim?Bende alfa romeo hastası olarak bu modeli almayı düşünüyorum...1 ay kadar oldu araştıralı.Biraz temkinli davranıyorum...Bazen aradığım kişileri sorularımla sıkabiliyorum o yüzden bu kızı alırken çok dikkatli olmak istiyorum.Araştırmalarım sonucunda bir kaç araba eledikten sonra karar vermeyi düşünüyorum.Bu kızı kullanan varsa düşüncelerini almak isterim.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi West! -- 6 Ağustos 2011; 1:29:46 >

• hocam öncelikle bende senin gibi bir araştırma içerisindeyim ama malesef istediğim tarzda 147 selespeed bulamadım biraz 156'lara bakıyorum.bende araştırma içindeyken forumdan bir saygıdeğer selespeed sahibine pm göndermiştim o da çok güzel açıklamıştı bana her şeyi p.m de sizin için gerekli bilgileri kopyalıyorum

"Bu otomobiller manuel şanzımana sahip sadece debriyaj pedalı olmayan otomobillerdir.
    Debriyaj sistemini elektro hidrolik bir ünite sağlar ve sen vites değiştirdiğinde otomatik olarak debriyaja basmış olur ve vites değişir.
    Vites modları 3 şekildedir

1-City dğmesiyle aktif olan otomatik mod (vites değişimleri kendiliğinden gerçekleşir (3000 devir civarı vites yükseltir tabii bu kullanım şeklinize göre anlık olarak sürekli değişir bayır yukarı çıkarken yada gaz pedalına daha fazla yüklenip ani hızlanmalar yaptığınızda 5000 devir civarına kadar da yükselebilmekte sizin değiştirmenize gerek kalmaz kendisi vites değiştirme işlemini gerçekleştirir.

2-Vitesi manuel olarak + ve - yönlerinde iterek ve çekerek değiştirilen manuel mod

3-Direksiyon üzerinde olan kulakçıklar vasıtasıyla vites değiştirme işlemi gerçekleştirilir.

Bu 3 mod farklı programlamalara ayarlanmıştır.
    Mesela city modu en ekonomik ve tepkisiz konfor ve yakıt tüketimini en üst düzeyde karşılayabilen seçimdir.
    Manuel vites topuzundan değişimlerse biraz daha sportif kullanımlar içindir vites geçişini devirini siz ayarlarsınız istediğiniz zaman vites değiştirebilirsiniz deviri siz ayarlarsınız
    F1 yani direksiyon üzerinden vites değişimi yaptığınız durumlarda performansın en üst düzeyde olduğu aracın yüksek devirler çevirmesini sağlayan tepkimelere daha hızlı cevap veren bir moddur ve gerçekten de sürüşten zevk alınacak gerçek duyguları bu anda yaşarsınız limitler tükenir...

Siz 147 SS arıyorsunuz ama çok dikkatli olun başınız sonradan yanmasın
    Mesela benim otomobilim 2002 MK1 SS 152000 km oldu yeni fakat tıkır tıkır çalışıyor hiçbir sorun çıkmadı ama bakımının zamanından önce yapılmasıyla ilgili
    Dikkat et kazası belası birşeyi olmasın ist daysa km ile oynanmış olma ihtimalini de göz önünde bulundur bunlar her gün duyduğumuz şeyler,değişen ve boyanan parçalar olabilir bunlar bir sorun teşkil etmez çamurluk falan tabii ama şase de sorun olmaması önemli yoksa saç bir parça ne kadar değişse de sorun teşkil etmez boyanın da aynı şekilde güzel bir check up a sokun aracı expertiz yaptırın almadan önce ve öyle karar verin ve bakım geçmişine bir göz atın
    Triger , Varyatör , süspansiyon ,amortisör ve şanzıman en önemlisi ne durumda bunların bakımları değişimleri ne zaman yapılmış onu öğrenin Triger 3 yıl ve 60 bin km dir en fazla
    2 gün sonra masraf açmasın bunlar küçük gibi duruyor fakat topla da oldukça fazla bir paraya çıkabiliyorlar soradan
    Misal Triger , Varyatör toplamda 1000 TL nerdeyse bakım 250 TL süspansiyon ve amortisör ve Buji derken fiyat bir anda artıyor ve 21 bin TL ye aldığınız araç 25 - 26 bin TL ye geliyor
    Onun için temiz ve bakımlı olsun ama 23 olsun pek dert etmeyin o zaman siz karlı çıkarsınız
    Ben mesela 5000 km de bir yağ değişimi ve 10000 km de şanzıman yağı değişimi yapıyorum ve hiçbir zaman sorun yaşamadım benden önceki sahibide çok yakın bir arkadaşımdı ondan zorla aldım zaten İsveç e gideceği gün zorla notere sokup aldım satmıyordu yoksa :)
    Benim otomobilime sürekli bir talip çıkar gittiğim yerlerde mesela Vakıf Gureba Hastanesinin otoparkında arabanın başında bekliyorlardı bi gittim arabanın yanına satılıkmı diye sordular dedim yok düşünmüyorum ya dedi 21 bin TL versek yok dedim 22 verelim , dedim satmayı düşünmüyorum fakat duyarsam satan bi arkadaşı telini bırak temiz buldum mu ararım söylerim ben 50 de versen satmam dedim 2 ay sonra bulduk o arkadaşa bir SS 160 bin km ama ilk gün ki gibi diri motorda tık yok sorunsuz 21500 e 2001 model aldı bir tek 4 lastik değiştirdi başka hiç bir sorun yaşamadan kullanıyor ...
    Onun için çok dikkat etmeniz gerekli ve her Alfa Romeo alınır diyemem iyi bir ustaya baktırın ve fiyat olarak düşük olanlardan da sakının sonrasında başınızı ağırtmasın "

• süper bilgiler çok teşekkürler ahmet.bascetin hocam.Yanlız kafam çok karıştı,bazı forumlarda 2007 ye kadar olan modellerine bulaşmayın diyorlar.Bazıları ise 2003 den öncesine bulaşmayın diyor.Bazıları SS işine girmeyin diyor vsvs.Yani kafan allak bullak oldu. :( SS modellerinden bir kaç tane kaldı elimde,onlarıda eledikten sonra 1.6 TS Distinctive modellerini araştırayim diyorum.Nasıl olsa zamanım var acele etmek istemiyorum.Ama bu kızı almaktan vazgeçmeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: West!

süper bilgiler çok teşekkürler ahmet.bascetin hocam.Yanlız kafam çok karıştı,bazı forumlarda 2007 ye kadar olan modellerine bulaşmayın diyorlar.Bazıları ise 2003 den öncesine bulaşmayın diyor.Bazıları SS işine girmeyin diyor vsvs.Yani kafan allak bullak oldu. :( SS modellerinden bir kaç tane kaldı elimde,onlarıda eledikten sonra 1.6 TS Distinctive modellerini araştırayim diyorum.Nasıl olsa zamanım var acele etmek istemiyorum.Ama bu kızı almaktan vazgeçmeyeceğim.

eğer otomatik olayı şart değilse sizin için hiç bulaşmayın derim çünkü sorun sadece selespeed değil tüm tek kavramalı tiptronik viteslerin sorunları vardır.bunu bana yazan arkadaşımızda bir 2002 alfa 156 ss var aracından gayet memnun sen aracın düzgün bakımın yaptın mı ilk çıkan selespeed de olsa sorun çıkartmaz ben eğer eski kasalara gözüm olsaydı alpermusa'nın aracını alırdım ama ne bileyim eski kasalarda alfa romeo havası bulamıyorum.yani araca düzgün baktıktan sonra model yılı önemli değildir.kimisi alırken 1 senede selespeed bozar kimiside işte 10 senede olsa bozmaz en fazla bakıma sokar selespeed değişir o kadar.kafanız hiç allak bullak olmasın sizin için selespeedlerde her zaman en temiz kullanılmışı önemli olsun internette gözüne kestirdiğiniz aracın sahibini arayın konuşun aracı alabileceğimi fakat tramer ve ekspertiz raporuna göre değerlendireceğini söyleyin aracın bakım geçmişini öğrenin kazası masrafına bakın ekspertizde gerçek değerini öğrenin aracın vs çok fazla hor kullanılmışsa yaklaşmayın derim selespeed araçlar bakımlı kullanılmış olması gerek.sizin için eski kasa yeni kasa sorun değilse alpermusa arkaadışımızla bir iletişime geçin 22000 liraya satıyordu 2002 alfa romeo 156 tertemiz bir araç gerçekten takdire şayan

• quote:

süper bilgiler çok teşekkürler ahmet.bascetin hocam.Yanlız kafam çok karıştı,bazı forumlarda 2007 ye kadar olan modellerine bulaşmayın diyorlar.Bazıları ise 2003 den öncesine bulaşmayın diyor.Bazıları SS işine girmeyin diyor vsvs.Yani kafan allak bullak oldu. :( SS modellerinden bir kaç tane kaldı elimde,onlarıda eledikten sonra 1.6 TS Distinctive modellerini araştırayim diyorum.Nasıl olsa zamanım var acele etmek istemiyorum.Ama bu kızı almaktan vazgeçmeyeceğim.

Selamlar. 2007 diyen kişi 159 için demiştir sanıyorum. Onu da yanlış söylemiş aslında. Selespeed için 2003tür, o tarihte yazılım değiştiği için.

Ayrıca 147'ler 156'lardan aynı yıl modellerine göre daha uygun fiyatlıdır. Zaten 156 ile 147 şasi olarak çok benzeseler de, içi dışı bambaşka araçlardır. 147 alacak kişi156lara zaten bakmayacaktır diye düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olsun.

• ahmet.bascetin hocam çok haklısınız.SS işine hiç bulaşmamak lazım.Eğer temiz ve bakımlı bir ss almazsak ilerleyen günlerde çok başımız ağrıyabilir....Bu yüzden yarından itibaren 147 2.0 ts modellerini araştırmaya başlayacağım.Model konusunda kararımı verdim artık içim rahat.Şimdi sıra geldi temiz bakımlı bir araç seçmeye...Umarım istediğim gibi bir araç bulabilirim.

Bu arada scudetto hocam dediğiniz doğru.Büyük ihtimalle yanlış yazmış arkadaş.

Evet 156 ile 147 bambaşka araçlar.Zaten 156 modelleri hiç çekici gelmiyor nedense.156lara hiç ısınamadım alfa ile tanıştığımdan beri :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

quote:

Selamlar. 2007 diyen kişi 159 için demiştir sanıyorum. Onu da yanlış söylemiş aslında. Selespeed için 2003tür, o tarihte yazılım değiştiği için.

Ayrıca 147'ler 156'lardan aynı yıl modellerine göre daha uygun fiyatlıdır. Zaten 156 ile 147 şasi olarak çok benzeseler de, içi dışı bambaşka araçlardır. 147 alacak kişi156lara zaten bakmayacaktır diye düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olsun.

147 alacak kişi 156'lara neden bakmaz hocam bu cümleyi pek anlayamadım açar mısınız biraz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de 156 aldım 2004, bana da 147' ler hiç çekici gelmiyor nedense. Hiç bakmadım bile alırken. Yoksa 147 çok uygun fiyata çok temiz bir tane çıkmıştı karşıma oysa ki
    Bu tamamen zevkler ve renklerle ilgili bir durum. Bence 156 sedan ve coupe görünümüyle ayrıca + bagaj hacmiyle 147 den çok daha üstün bir araba. Ayrıca Aerodinamik olarak düşünüldüğünde, yüksek hızlarda, sedan arabalar hb arabalardan çok daha iyi yol tutuş sağlar
  • Yol tutuş falan bunlar alfa gibi bir marka için konuşulmayacak konular... Alfanın her modeli kendis sınıfındaki tüm araçlardan üstündür.

Benim dediğim şey zevk meselesiyle ilgili. 156'nın kitlesiyle 147nin kitlesi birbirinden farklı. Bambaşka araçlar hem görünüş hem segment itibariyle. Yukarıda da bahsettik zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

Yol tutuş falan bunlar alfa gibi bir marka için konuşulmayacak konular... Alfanın her modeli kendis sınıfındaki tüm araçlardan üstündür.

Benim dediğim şey zevk meselesiyle ilgili. 156'nın kitlesiyle 147nin kitlesi birbirinden farklı. Bambaşka araçlar hem görünüş hem segment itibariyle. Yukarıda da bahsettik zaten.

vallahi bende alfa romeo istiyorum inşallah allah nasip ederde alırız bir tane nedense 147 156 gibi bir lüksüm yok hangisinin temizi denk gelirse almayı düşünüyorum.ama tabiki 156 bana çok daha güzel geliyor 147 yeteri seviyede benim için
  • kısaca kim hangisini beğeniyorsa onu alır. Tamamen zevk meselesi.
    Aerodinamik olarak sedan araçların üHB araçlardan üstünlüğünü daha önce bir yerde okumuştum. Yüksek hızlarda seyrederken sedan arabalarda, hava akımı arka camdan aşağıya inerek bagaj kısmını yere doğru bastırır. Bu da yüksek hızlarda arabanın yola daha iyi oturmasını sağlar. Ayrıca bu aerodinamik özelliği kuvvetlendirmek için de extra spoiler kullanılabilir. Hb arabalarda ise önden gelen hava akımı tavan dan sonra direk kesilerek aracın arkasında bir hava boşluğu oluşturur. Hatta bisikletle hız rekoru denemesi yapan sporcular, rüzgar direncinden etkilenmemek için kendileriyle aynı hızda seyreden bir minibüsün hemen arkasından giderek bu hava boşluğundan faydalanırlar. Tabi ben bunu daha önce yabancı bir otomobil sitesinde okumuştum, gayet mantıklı geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.