Şimdi Ara

Alfa Romeo Giuliettacılar buraya acil !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır giuliettayı araştırıyorum,bakıyorum bilgi ediniyorum ancak alfa romeo hakkında bir çok söylenti var ve buda çok kafamı karıştırıyor,ankara çayyolunda alfa romeo giulietta 1.6 DİZEL DİSTİNCTİVE paketine 64.500 fiyat aldım ancak dahada düşürürüz gibime geliyor fakat bu sorunlar kafamı çok kurcalıyor 2. eli sıkıntılı , parçaları çok pahalı araç sorunlu vs görüşlerinizi alabilirmiyim lütfen,eğer bizzat kullanan arkadaşlar varsa benim için harika olacak her yazdığınız kelime benim için altın değerinde.teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: balsh0t

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır giuliettayı araştırıyorum,bakıyorum bilgi ediniyorum ancak alfa romeo hakkında bir çok söylenti var ve buda çok kafamı karıştırıyor,ankara çayyolunda alfa romeo giulietta 1.6 DİZEL DİSTİNCTİVE paketine 64.500 fiyat aldım ancak dahada düşürürüz gibime geliyor fakat bu sorunlar kafamı çok kurcalıyor 2. eli sıkıntılı , parçaları çok pahalı araç sorunlu vs görüşlerinizi alabilirmiyim lütfen,eğer bizzat kullanan arkadaşlar varsa benim için harika olacak her yazdığınız kelime benim için altın değerinde.teşekkürler

valla arkadaşım biz de alfa romeo kullanıyoruz. herhangi bi toyota ya da focus un ne gibi sorunları olursa alfanın da öyle sorunları olur. bu alfalar uzaydan gelmedi ki sorunları anlaşılamaz ya da yapılamaz olsun. alfa romeo için sorunlu araç diyen insan şahsiyetlerinin kendileri sorunludur esasen. kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. onlar da öyle. gider 2002 model hiç bir özelliği olmayan corolla terrra ya 25-26 bin verip çok iyi bişiy yapmış gibi kendileri ile gururlanırlar. senin full donanımlı 2005-2006 model karizma abidesi 25 bine aldığın alfa 156 na laf ederler. alfa iyi bi araçtır. giulietta çok karizmadır. onun karaizmasına yaklaşamayan golf bile bir kaç donanım eklesen 75 binlere çıkıyor fiyatı. hem sıfır araba alıyosun. 2-3 yıl garantisi var. ne olacak ki. dacia nın bile sıfırını alsan en az 4-5 sene sorunsuz binilirken müsade etsinler de sıfır km bi alfadan da sorun beklemesinler.
    özetle sen kimseyi takma. alfanı al bin. binince anlayacaksın zaten alfa ile diğerlerinin farkını.

• Giulietta 170 tct kullanıyorum. Alfa ya yorum yapmak icin sürmek lazım. Alfa sahibi olmayanların yorumlarına aldırış etmeyin. Benzinli düşünüyorsanız sorularınızı yanitlayabilirim. Suan için söyleyeceğim dizelinin ekonomik olmadığı. Dizel alip sonradan multiair hayali kuran cok kisi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctoryucel

Giulietta 170 tct kullanıyorum. Alfa ya yorum yapmak icin sürmek lazım. Alfa sahibi olmayanların yorumlarına aldırış etmeyin. Benzinli düşünüyorsanız sorularınızı yanitlayabilirim. Suan için söyleyeceğim dizelinin ekonomik olmadığı. Dizel alip sonradan multiair hayali kuran cok kisi var
    Açıkcası benzinli alıp üzülmek istemiyorum ben öğrenci adamım ama bugün test sürüşünde 170 lik aracı kullandım kadın arabayı anlatırken hızıma bir baktım 140 olmuş eskişehir yolunda,bu arada ankarada baktım araca,araba gerçekten akıp gidiyor tutabilene aşk olsun su gibi aktı çok fazla basmamaya özen gösterdim test sürüşünde çünkü alacağım araba dizel 1.6 105 hp 320 tork olucak yani daha düşük verileri hayal kırıklığı olmasın diye basmadım ama eminim dizelide o derece akıyordur :) bu arada yorumlarınız için çok teşekkür ederim sona yaklaştık sayılır :)

• Ekonomi icin alınacaksa dizel gulietta 100 km de 6-7 litre yakacaktır. 63 bin dizeline vericeginize 50-55 e ikinci el araçlar var. 7-8 bine bedava binmiş olursunuz araca. Benzinden aldığınız keyfi dizelde bulamazsınız.en azından araba akıp gitmeyecektir

• quote:

Ekonomi icin alınacaksa dizel gulietta 100 km de 6-7 litre yakacaktır. 63 bin dizeline vericeginize 50-55 e ikinci el araçlar var. 7-8 bine bedava binmiş olursunuz araca. Benzinden aldığınız keyfi dizelde bulamazsınız.en azından araba akıp gitmeyecektir
    İkinci el almayı düşünmüyorum açıkcası,alfa gibi bir araçta asla düşünmem 0 her zaman avantajlıdır zaten araba hakkında baya bir dedikodu var,bayi den gidip 0 ına binmek daha avantajlıdır,dizellerin performansının daha iyi olduğunu duydum açıkcası atiklik olarak arabanın kalkışı vs 320 tork az bir rakam değil çünkü yakıt olarakta 5.5-6 demişler agresif kullandığında buda benim için normal gibi açıkcası.
  • Amacım size yardımcı olmak.Dizel araçların torkları sizi yanıltmasın. ilk 3 bin devirde araç maksimum torkunu ve gücünü sunar size ancak sonra susar. Bir alfadan alınan keyif 3 bin devir bandından sonra başlar. Tüm alfa severler ve ilk alfa kullananlar diğer standart araçlarda bulamadıkları şu özelliklerden bahsederler. Arac ilk çalıştırıldığında duyulan hırıltı ve homurtu (rolanti sesi) 1.4 araçda bile çok net mevcut. bu alfa benzinli motorun özelliği. 3000 devir bandından sonra alfaya özel harika motor sesi . aracın bu devirden sonra çıldırması. aracın motor ve şanzımanının akıcılığı. direksiyon ve süspansiyon ayarlarının mükemmelliği. diğer konularda alfa malesef çokda başarılı değildir. yalıtım trim sesi sorunsuzluk açısından. ama bu özellikler tüm diğer sorunları unutturur.. sorunlar için servise gitmek bile başka alfa romeo araçları görmek sahipleriyle tanışmak için güzel anlardır. dizel motorlar size sadece yakıt ekonomisi sunar. düşük devirde tork hissi dışında sürüş zevki vermez. ama güzel görünümlü olsun ve dizel motor bir araç olsun derseniz tercih doğrudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM
    17 yıl önce açıldı
    Alfa Romeo GT Çok Mu Yakar?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Amacım size yardımcı olmak.Dizel araçların torkları sizi yanıltmasın. ilk 3 bin devirde araç maksimum torkunu ve gücünü sunar size ancak sonra susar. Bir alfadan alınan keyif 3 bin devir bandından sonra başlar. Tüm alfa severler ve ilk alfa kullananlar diğer standart araçlarda bulamadıkları şu özelliklerden bahsederler. Arac ilk çalıştırıldığında duyulan hırıltı ve homurtu (rolanti sesi) 1.4 araçda bile çok net mevcut. bu alfa benzinli motorun özelliği. 3000 devir bandından sonra alfaya özel harika motor sesi . aracın bu devirden sonra çıldırması. aracın motor ve şanzımanının akıcılığı. direksiyon ve süspansiyon ayarlarının mükemmelliği. diğer konularda alfa malesef çokda başarılı değildir. yalıtım trim sesi sorunsuzluk açısından. ama bu özellikler tüm diğer sorunları unutturur.. sorunlar için servise gitmek bile başka alfa romeo araçları görmek sahipleriyle tanışmak için güzel anlardır. dizel motorlar size sadece yakıt ekonomisi sunar. düşük devirde tork hissi dışında sürüş zevki vermez. ama güzel görünümlü olsun ve dizel motor bir araç olsun derseniz tercih doğrudur.
    Ya DS3 alfa mito kapışmalarında mito hep kaybeder ama son söz şöyle

"Mito yu kullanmak çok daha zevkli" Yani zevk meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cool2hate

Ya DS3 alfa mito kapışmalarında mito hep kaybeder ama son söz şöyle

"Mito yu kullanmak çok daha zevkli" Yani zevk meselesi.

Alıntıları Göster
    120 lik Giu sahibiyim,sizin düsündüğünüz ile arasında fark var ama,sunu söyleyim size bu aracları kullanmak insana gercekten haz veriyor..Bana göre sorunları vs de yok.Parcası falanda pahalı değil.Bugun hangi aracı servise soksanız yaklasık aynıdır. Ben 30,000 km bakımına yalnıs hatırlamıyorsam 500 TL civarı verdim, ki buna iki ön balata değişimi de dahil.Diğer araclara göre 'bence' fazlada yakmıyor.Sakin olursanız (biraz zor) ekonomik de diyebilirim.
    Alın keyfini sürün,herkes size imrensin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: engin uzun

120 lik Giu sahibiyim,sizin düsündüğünüz ile arasında fark var ama,sunu söyleyim size bu aracları kullanmak insana gercekten haz veriyor..Bana göre sorunları vs de yok.Parcası falanda pahalı değil.Bugun hangi aracı servise soksanız yaklasık aynıdır. Ben 30,000 km bakımına yalnıs hatırlamıyorsam 500 TL civarı verdim, ki buna iki ön balata değişimi de dahil.Diğer araclara göre 'bence' fazlada yakmıyor.Sakin olursanız (biraz zor) ekonomik de diyebilirim.
    Alın keyfini sürün,herkes size imrensin :)

Alıntıları Göster
    ben de 170'lik kullanıcısıyım.bana kalırsa imkanının varsa benzinli 170lik düşün, dizel alıp 170 likle degistirmeye çalışan 2-3 arkadaş gördüm çünkü.170'likte dikkatli kullanınca 9.2-9.5 litre ortalama saglayabilirsin.Ha diyeceksin ki madem 170'lik aldım niye dikkatli kullanıyım, aşırı basınca, her durduktan sonra 160 a kadar kökleme felan yaparsan 11.5 litreye kadar çıkıyor ortalama.Genelde dikkat ederek süresin, arada sırada da jülyetinin keyfini çıkarırsın.

Bir de "doctoryucel" in dediği rölantideki homurtu sesine ek olarak sürüş esnasında ayagımı gazdan çektğim de yani vites değişimlerinde felan çok güzel bi hava sesi geliyo sanırım turbodan, çok güzel :) havalarda ısındıgından sırf o tıslama sesini duymak için camları açıyorum bazen :) ( bu arada aracım düz vites )

• Ben aracı aldigimdan buyana ortalamayı hiç sifirlamadim. 8.3 gösteriyor yol bilgisayarı. Hafta içi kullanıyorum aracı. Ve hep şehir içi kisa mesafe. İlk bakım sonrası yakıt dahada düşecektir. Uzun yol bir sefer yaptım. Izmir kaz dağları ortalama 7.1 lt.
    Bu arada arkadaşım 118 i almis. Geçen aldim turladim. Motor sesi hiç ama hiç duyulmuyor. Sport modda gulideki ataklik yok. Araç yere daha yakin daha yumuşak ve konforlu ve daha teknolojik ancak birseyler eksik ya...

• quote:

Ben aracı aldigimdan buyana ortalamayı hiç sifirlamadim. 8.3 gösteriyor yol bilgisayarı. Hafta içi kullanıyorum aracı. Ve hep şehir içi kisa mesafe. İlk bakım sonrası yakıt dahada düşecektir. Uzun yol bir sefer yaptım. Izmir kaz dağları ortalama 7.1 lt.
    Bu arada arkadaşım 118 i almis. Geçen aldim turladim. Motor sesi hiç ama hiç duyulmuyor. Sport modda gulideki ataklik yok. Araç yere daha yakin daha yumuşak ve konforlu ve daha teknolojik ancak birseyler eksik ya...
    açıkcası sonuç olarak ben öğrenci bir adamım sonuçtata benzinli bir araba alıcaksam agresif kullanacağımı düşünüyorum sakin kullanmaya alışık birisi değilim dediğini değerleri yakalayamacağımı düşünüyorum 1.4 120 hp benim için fiyatıda uygun aslında 10 milyar fark var neredeyse ancak 1.4 120 liklerde distinctive paketi yok bu benim kafamı karıştırdı hem dizel araba hemde bastığımda gidecek 1.6 105 hp 320 tork düşük bir rakam değil açıkcası 64.500 e anlaştık distinctive paket için ve ben dahada düşeceğine inanıyorum fiyatın,1.4 170 likler ise 62 milyarlara çıkıyor fiyat ve benzinli,test sürüşünde 170 lik sürdüm araba akıp gidiyor onla nasıl sakin süreceksinki ? 9.4-10 arası demişsiniz ama bu rakamlar çok yüksek 50 liraya 100 km gitmek gibi birşey yapıyor düz hesapla bunu öğrenci bir adama vurduğunuzda büyük ekonomik sıkıntı yaratır :) ha binemezmiyim ? binerim deli gibi dip gaz yaparım ancak başka şeylerimden kısmak istemiyorum 1.4 170 lik arabaya binipte bütün paramı benzine yatırıp bi kafeye gidip çay içeceksem eğer dizel alırım keyfime bakarım,haksızmıyım sizce? örneğime çok takılmayın örnek verdim sadece 1 çay içmekle ona pek takılmayın :)

• Bahsettiğiniz sürüş tarzıyla 7-8 litre dizel yakıt yakarsiniz yine cafe de cay ödersiniz ;) saygılar..

• quote:

açıkcası sonuç olarak ben öğrenci bir adamım sonuçtata benzinli bir araba alıcaksam agresif kullanacağımı düşünüyorum sakin kullanmaya alışık birisi değilim dediğini değerleri yakalayamacağımı düşünüyorum 1.4 120 hp benim için fiyatıda uygun aslında 10 milyar fark var neredeyse ancak 1.4 120 liklerde distinctive paketi yok bu benim kafamı karıştırdı hem dizel araba hemde bastığımda gidecek 1.6 105 hp 320 tork düşük bir rakam değil açıkcası 64.500 e anlaştık distinctive paket için ve ben dahada düşeceğine inanıyorum fiyatın,1.4 170 likler ise 62 milyarlara çıkıyor fiyat ve benzinli,test sürüşünde 170 lik sürdüm araba akıp gidiyor onla nasıl sakin süreceksinki ? 9.4-10 arası demişsiniz ama bu rakamlar çok yüksek 50 liraya 100 km gitmek gibi birşey yapıyor düz hesapla bunu öğrenci bir adama vurduğunuzda büyük ekonomik sıkıntı yaratır :) ha binemezmiyim ? binerim deli gibi dip gaz yaparım ancak başka şeylerimden kısmak istemiyorum 1.4 170 lik arabaya binipte bütün paramı benzine yatırıp bi kafeye gidip çay içeceksem eğer dizel alırım keyfime bakarım,haksızmıyım sizce? örneğime çok takılmayın örnek verdim sadece 1 çay içmekle ona pek takılmayın :)

Ben aracımı aldıgımında distinctive paket vardı..Kaldıran zihniyete bakın ya..Fazladan birde cam tavanım var.Bana göre daha keyifli,170 yerine cam tavanı tercih ettim.Sizde eger oluyorsa ekleme opsiyonlarla distinctive yükseltebilirsiniz.Ne bileyim 120 ps progression+cam tavan+jant lastik+deri koltuk göze oldukca hos gelir.Bana 120 ps yetmez dersenizde bi chip le düzelir..Ama donanımı ne olursa olsun alın...

• quote:

quote:

Ben aracımı aldıgımında distinctive paket vardı..Kaldıran zihniyete bakın ya..Fazladan birde cam tavanım var.Bana göre daha keyifli,170 yerine cam tavanı tercih ettim.Sizde eger oluyorsa ekleme opsiyonlarla distinctive yükseltebilirsiniz.Ne bileyim 120 ps progression+cam tavan+jant lastik+deri koltuk göze oldukca hos gelir.Bana 120 ps yetmez dersenizde bi chip le düzelir..Ama donanımı ne olursa olsun alın...

Açıkcası dediğiniz çok mantıklı ancak o şekildede kendim bir distinctive yapmaya kalkarsam çok pahalı yapıyor hocam,cam tavan 4000-5000 arası deri koltuk 2.500 tl zaten kafadan bu 2 si 7 milyar yapıyor yani bir dizel distinctive paket yapıyor :) açıkcası ha 120 olmuş ha 105 olmuş bence pek bir fark yok performans olarak zaten ben ileride arabadan biraz hevesimi alayım orjinal haliyle 1 sene sonra falan chiplettirmeyi düşünüyorum böylecede 408 tork 140-150 beygir arası birşey yapıyor ve bununda bana yeteceğine düşünüyorum bastığımda gidecek şekilde hem dizel olacak arabam yakıta abanmayacağım hemde performanslı olacak,benzinli bir araçta 170 beygir gibi bi arabam varken duracağımı hiç sanmıyorum zaten en ufak gaza dokunmamda anlık tüketim 15-16 ları buluyor dizelin ortalaması 6-7 litre demiş yukarıda bir arkadaş ama ben 6-7 litreye kefilim dizelde dip gazla ? bence gayet ideal ben deli gibi arabayı atak performanslı kullanacağım hemde 6.7 litre yakacak amenna.bunu bir benzinli arabada yapmaya kalksam 9 litreden aşşağıya yakmaz oda zor.

• quote:

quote:

quote:

Açıkcası dediğiniz çok mantıklı ancak o şekildede kendim bir distinctive yapmaya kalkarsam çok pahalı yapıyor hocam,cam tavan 4000-5000 arası deri koltuk 2.500 tl zaten kafadan bu 2 si 7 milyar yapıyor yani bir dizel distinctive paket yapıyor :) açıkcası ha 120 olmuş ha 105 olmuş bence pek bir fark yok performans olarak zaten ben ileride arabadan biraz hevesimi alayım orjinal haliyle 1 sene sonra falan chiplettirmeyi düşünüyorum böylecede 408 tork 140-150 beygir arası birşey yapıyor ve bununda bana yeteceğine düşünüyorum bastığımda gidecek şekilde hem dizel olacak arabam yakıta abanmayacağım hemde performanslı olacak,benzinli bir araçta 170 beygir gibi bi arabam varken duracağımı hiç sanmıyorum zaten en ufak gaza dokunmamda anlık tüketim 15-16 ları buluyor dizelin ortalaması 6-7 litre demiş yukarıda bir arkadaş ama ben 6-7 litreye kefilim dizelde dip gazla ? bence gayet ideal ben deli gibi arabayı atak performanslı kullanacağım hemde 6.7 litre yakacak amenna.bunu bir benzinli arabada yapmaya kalksam 9 litreden aşşağıya yakmaz oda zor.

Alıntıları Göster
    bizde dizel giu var. dizel motorun performansı gayet tatmin edici. tatmin olmazsan dynamic moda alırsın o zaman aklın uçar. 320 nm tork hiç yabana atılır mı? normal modda kullandığın, star stop u kapatmadığın ve 2000 devir üstünü çok zorlamadığın sürece 5lt altında kalırsın... işte o kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: <borabora>

bizde dizel giu var. dizel motorun performansı gayet tatmin edici. tatmin olmazsan dynamic moda alırsın o zaman aklın uçar. 320 nm tork hiç yabana atılır mı? normal modda kullandığın, star stop u kapatmadığın ve 2000 devir üstünü çok zorlamadığın sürece 5lt altında kalırsın... işte o kadar...

bende tatmin edeceğini düşünüyorum açıkcası bir şuanki aracımı satayım hocam hayırlısıyla bir alırsam :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: <borabora>

bende tatmin edeceğini düşünüyorum açıkcası bir şuanki aracımı satayım hocam hayırlısıyla bir alırsam :)

Alıntıları Göster
    Dizel kirmizi,spor paket,cam tavan,fonksiyonel paketle yollardayım allah kismet ederse, aracımı beklemekteyım 10 gune kadar almayı umuyorum,araç elime geçtiğinde verileri paylaşabilirim memnunıyetle ;)

• Öncelikle slm lar 2011 1.6 105 bg dizel kullanıyorum burdaki arkadaşların yorumlarına tamamiyle katılıyorum sadece bi olay annatayım sol kapı açma iç kırıldı servis iç döşeme ile beraber olduğunu söylediler yani 1.000 tl gibi küçük bi meblağ tutuyor kapı açma kolu yani alfa bu herşeye hazırlık lı olun derim

• quote:

Orijinalden alıntı: ringeril

Öncelikle slm lar 2011 1.6 105 bg dizel kullanıyorum burdaki arkadaşların yorumlarına tamamiyle katılıyorum sadece bi olay annatayım sol kapı açma iç kırıldı servis iç döşeme ile beraber olduğunu söylediler yani 1.000 tl gibi küçük bi meblağ tutuyor kapı açma kolu yani alfa bu herşeye hazırlık lı olun derim

AIA'dan Ringeril?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.