Alfa 156 araçların periyodik bakım masrafları ortalama ne kadar tutuyor. Bilgilendirirseniz sevinirim...
Hayırlı olsun yeni aracın, kazasız belasız sürüşler dilerim.. Ama otomobil almak yerine araba almışsın :)) Bir gün alfanın sürüş keyfiyle tanışmanı dilerim..
quote:
Orijinalden alıntı: corail
çok teşekkürler.. bu arada cesaret edemedim o racı almaya.. satıcı 27.500 den bir kuruş aşaüıya inmedi.. ben de 2008 model 30.000 km de 307 HDI FELINE 110 HP aldım artık.. tekrar teşekkürler..
Alfa Romeo güze araba ama türkiye yolları için dizayn edilmemiş bir araç. Gerçi hiç bir araç öle değil ama alfa romeo biraz daha çıt kırıldı diye düşünüyorum. belkide japon otomobillerinin büyük ilerlemesi yüzünden böyle düşünüyorda olaiblirim. Neyse bende alfa 147 5. kapı var oakdarda memnun olduğumu sölyemicem. Servilerimide şurdan yaptırıyorum Alfa Romeo linkide bu. Geyet menunum tavsiye ederim.
selamlar arkadaslar...
yaklasik 9 aydir 97 model 145 1.4 sahibiyim...aractan cok memnunum...ama tum alfistilere araclarina iyi lastik takmalarini oneriyorum...zira benimkiler markasiz ve siliklesti...ogrenci oldugum icin degistiremiyorum...dun avcilar kopru ustunde arabayla bi artislik veya surat yapmama ragmen yoldaki tumsek yuzunden araba birden spin atti...allahtan cevrede fazla arac yoktu olanlarda dikkatliydiler de bariyere,baska arabaya veya birisine carpmadan toparladik...
ogrenci adam alfa mi kullanir diyenler icin soyleyeyim aracimi bulgaristandan aldim...bana turk parasiyla 3000tl ye mal oldu...arac orjinal italyadan gelme...ama sagolsun eski italyan sahibi hicbir bakimi yaptirmadan 125000 km kullanmis...aracimi kuzenimin tanidigina goturdum subatta...100000 tum agir bakimi (bujiler,yag,triger kayislari,fren balatalari diskleri,varyator temizligi vs vs vs vs...) bana 1500 liraya patladi...yani araci toplam 4500 e almis oldum...simdi yine aracta asiri tuketim var....sanirim lambda sensoru veya debimetrede bi sorun var...
yine de alfalarin cok problem yaptigina inanmiyorum...zira 125000 km bakimsiz baska arac gider mi bilmiyorum ve yaptigim bakimlar yapilmasi gereken bakimlardi...lambda sensoru ve debimetre de genel bakimda degismemisti...simdi bakilacaklar...ama yine dedigim gibi 130000 km gecmis bi arac icin bence normal...bunun disinda 9 aydir beni ne yolda birakti,ne bulgaristanin balkan sogugunda calismakta nazlandi...
bunun disinda ilk arabam alfa 145 oldugu icin kendimi cok sansli hissediyorum...kiz arkadasima da araba surmeyi 145 imde ogrettim ve alfa sevmeyen o benim aracim sayesinde alfa duskunu oldu...arabanin egzostu orjinal olmasina ragmen sesinden ve seriliginden dolayi kimse 1.4 motor olduguna inanmaz...genelde sakin bi sofor olan babamin bile benim araci kullanirken makasa girdigini ve devir kasip 3. vites 7000 devirde 120 gordugunu bilirim :)
servis olarak maslak ataturk oto sanayinde rosso corsa yi tavsiye ederim...firat usta eski alfacidir... ataturk sanayi sitesi 2. kisim 35. sokak no:1466...
Alfa romeoya süspansiyonuna ve ülkemizin yollarına en uygun lastik bridgestone turanza dır arkadaşlar bence. Bunu dikkate alarak seçim yapmanızı öneririm.
bende Bridgestone Potenza Adrenalin RE001 kullanıyorum yol tutuşu çok güzel. ama sanki biraz fazla yol tutuyor, kaymanın zevkini yaşatmıyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: drcardio
Alfa romeoya süspansiyonuna ve ülkemizin yollarına en uygun lastik bridgestone turanza dır arkadaşlar bence. Bunu dikkate alarak seçim yapmanızı öneririm.
Arkadaşlar bende 156 2.0 TS Executive sunroof lu deri koltuklu bir alfam var alfa almak istiyipte kafasında soru işerateti olanlar hiç düşünmeden alsın derim ben. Ben aracımdan çok memnunum özellikle arabanın çizgileri ve moturu süper resmen aşığım arabama. Genelde sakin kullanırım yani düşük devirde vites değiştiririm ama trafik bazen çekilmez oluyor ve insanı sıkıntıya sokuyor yani yolun ortasında duranlar vs olduğu zaman normal gittiğim vitesten iki aşağı düşürüp gaza yüklenince insan ayrı bir bağlanıyor arabasına zaten güç olarak koltuğa yapışıyorsunuz ve o sıra motordan gelen ses ve aldığınız haz bütün sinirinizi alıyor. Onun harici yakıtı normal yani çok yakmıyor. Aracımda brc sıralı sistem var şehir içi en fazla 21 kuruş yakıyor ve şehir dışı 14 kuruşa kadar iniyor yani normal kullanışta (110-120km/h) motor güçlü olduğu için yokuş mokuş dinlemiyor. Ayrıca yolda çok fazla dikkat çekiyor yani bekar iseniz iyi ekmek yiyebilirsiniz Yalnız vergisi çok fazla senelik vergisi 788 lira motorun hacmi yüksek olduğu için. Ayrıca fren performansı çok iyi. yani bana göre mükemmel bir araç. Tabi bazı eksileri de var ikinci eli biraz sıkıntılı fakat ikinci el işi şans işi. Benim arabamın bir önceki sahibi arabayı satılık ilanı koyduktan 3 gün sonra biz aldık arabayı mesela. Yani onu pek dert etmeye gerek yok. Birde piyasası var diye dandi-united arabalara binmeye gerek yok. Ben araba ararken bütün pazarları gezdim yaklaşık 300 araca baktım ama bu aldığım arabayı görmüştüm daha önce binip kullandım sonra baktım pazara diğerleri bom boş geldi resmen tutulmuştum ben. Neyse yani diğeceğim şudur ki, düşünen arkadaşlar pek fazla düşünmesinler karar vermeden önce mutlaka bir binip yola çıksınlar sonra kendileri de bana hak verirler..
arkadaşlar merhaba 1 ay öncesine kadar istanbulda otururken şimdi antalyaya yerleştim.Şimdi alfa 147 me antalya da gerçekten usta olan iyi ve ehemmiyetli bir özel servis veya usta arıyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar öneride bulunabilir mi acaba.
merhaba yeni katıldım aranıza.... Antalya da Turgay usta iyidir....ben oraya gidiyorum çok ta memnunum....telefonu 0536 5513205
verdiğin bilgi için teşekkür ederim.Turgay ustanın dükkanı nerede acaba ? antalya yı tam bilmediğim için sormak istedim ben lara barınaklar bulvarında oturuyorum.
ben de antalya da oturmuyorum...onun için adres tam bilemiyorum...ama Korkuteli den Ayt ye girerken sağdaki sanayiinin içinde... benim selespeed robottan yolda kaldığında gece 11h00 e kadar uğraşıp sorunu çözmüştü....iki kişiler Mesut ve Turgay...şu anda da hala Antalya ya geldiğim zamanlarda...ki senede üç dört kere....benim 156 nın acil bakımlarını hallediyorlar....telefon açıp tam adresi onlardan alman çok daha sağlıklı tabii ki...kolay gelsin dilerim...
bencede turanza nın üzerine lastik tanımam. bu arada alfa 75 2000cc ts almak üzereyim 1992 model... al veya alma deyin. :)
quote:
Orijinalden alıntı: drcardio
tasarımcısı dizayncısı aynı adam. yani alfayı da seat leon u da aynı kişi çizdi..
quote:
Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156
Artık alfa'ya benzetilmeye çalışılan arabalar üretiliyor ama başarılı olamıyorlar(Örn:Seat Leon)
slm arkadaşlar, bende Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive almayı düşünüyorum. 2005 model 60000 km de, fiyatı 25.500 TL. sizce nasıl? bir de araca LPG taktırsam performansı nasıl olur? tşk ler.bunun dışında aracın artı ve eksi yönlerini bilen varsa lütfen anlatsın.daha önce hiç binmedim ve aracın yabancısıyım.teşekkürler...
slm... arkadaslar 166 2.5 v6 1999 model almayi dusunuorm ne tavsiye edersiniz ? arac 70 000 km de ve full
slm bende Alfa Romeo147 dist.. alıyorum 2004 110 binde ne dersiniz km sorun çıkarırmı.. 104 binde ağır bakımı yapılmış aracın beyni değişmiş (akü yanlış şarz sonucu) herhangi bir sıkıntısı yok sadece aracı alçaltmışlar onu eski haline getirmek istiyorum bana kaça patlar birde tüp attıracam arabaya.. bi soru daha KASKO nekadar tutar bilen varmı ?
mrb arkadaşlar, honda civic'imi bugün satarak araba arayışına girmişim,hiç aklımın ucunda yokken tamamen tesaduf 156 ya rastladım, duyumlar doğrumudur, alfa alırsan son sahibi olursun, parçası pahalı, çok arıza veriyor, motor yağ yakıyor v.s. gibi biçok laf dolaşıyor otomobil piyasasında, bence en doğrusu kullanıcısına sormaktır, sizce 98 model 156 2.0 TS nasıldır, bana tavsiyelerinizi yazarsanız çok sevinirim, p.tesi günü bir tane 156 bakmaya gideceğim ve sizlerin görüşleri benim için çok önemli
Saygılar...
mrb arkadaslar ben 2001 156 selespeed sahibiyim ve malesef arabama asık olmama ragmen problemlerden bi turlu kurtulamıyorum.işin kotu tarafı gıtım yerlerde problemi cözemediler.benim sorunum vitesle alakalı.araba özellikle 2. viteste cok sarsıyo bazen kendılıgınden bosa atıyo bazende vites gostergesi yanıp sonmeye baslıyo.debriyajdan olabılır dıye debrıyaj degıstırdım ama cozulmedı problem.benı bılgılendırırsenız memnun olurum.en azından anadolu yakasında bıldıgınız ıyı bı usta varmı??? şimdiden tesekkur ederim
brkkose arkadaşım selespeed ler malesef problemlı bir şanzıman.
asfalt arabası alfalar. çukurlu yolları sevmez. ama selefleriyle kıyaslarsa bir sürü artıları olduğu da tartışılamaz. örneğin alfalarda gerçekten üstün bir yol tutuş kabiliyetleri söz konusu. hatta bu akşam iftardan sonra biraz çıktım alfamla. yol boştu haliyle. sürat yapmadım. maslakta E-5 sapağı var bilenler bilir belki. ordan girince ilk sağdan saparsanız tekrar geriye dönüyorsunuz levent beşiktaş istikametine. o sapağın sonunda büyük bir U var. hiç abartmıyorum oraya 105 km ile girdim VDC devreye bile girmeden çıktım o virajdan. kafadan kayma bile olmuyor. çok iyi bir yol tutuşları var. sert virajlarda emnıyet kemeri yapışıyo vücuda direksiyon daha keskin tepki veriyo ve sertleşiyo. çok hoşuma gidiyo güven veriyo bana. motor sesi de son derece tatlı. 3000 devirden sonra hayat duruyo resmen . varyatörden kaynaklanan ses de sadece arabanın dışına çıkarsanız duyabilirsiniz. bende de var o ses. rolantide ve alt devirlerde yapıyo o sesi. ama motorun o çekıcı sesini kesınlıkle bozmuyor.
özetle ayrı bir otomobil alfaromeo. alfa dan sonra diğer araçlar size çok sıradan gelebilir. ayrı bir çekicilik var. onu anca koltuğa oturup marşa bastığınız zaman anlarsınız. hatta marşa basmaya gerek yok. yan koltuğa otursanız bile anlarsanız eğer bu işlerde tecrübeliyseniz.. saygılarımla..