Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asabişirin, bu söylediğine benzer bir olayı bir çok kez duydum.. Şirketten bir personelin Hyndai Elantra sında da aynı durum söz konusu idi. Sanırım sıfır araçlar taşınırken oluşan bazı hasarlardan dolayı tekrar boyaya giren araçlar oluyormuş ama tabii bunlar satılırken de farklı fiyat tarifesi ile bir nevi defolu araç gibi satılırmış.. Mışlı konuşuyorum çünkü başkalarından duyduklarımı aktarıyorum.. Üzücü bir durum gerçekten..
  • gecmıs olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kommodor

UZATMAYALIMMM......OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ İKİYE AYRILIR..İTALYAN MARKALAR VE DİĞER AVRUPALI ÜRETİCİLER.... VASIFSIZ,KALAS AMERİKANYA OTOMOBİLLERİ İLE ALAYI TAKLİT JAPON OTOMOBİLLERİNİ SINIFLANDIRMAYA DAHİ KOYMUYORUMMM....Kİ BUNLARIN BAZI MODELLERİ ARADAN SIYRILSA DAHİ İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ....TÜRKİYEYE GELİNCE,FORUMLARIN HEMEN HEPSİNDEKİ JAPON SEVDASI;KUŞ SERİSİNDEN 8-10 YIL ÖNCE KURTULMUŞ VE Bİ ÜST SINIF OLARAK JAPONLARIN CİRİT ATTIĞI SEGMENTE ATLAMIŞ,AİLELERİYLE BİRLİKTE EN AZ 40 MİLYONLUK BİR MEMUR,İŞÇİ,KÜÇÜK ESNAF TABAKASINDAN KAYNAKLANIYOR....BUNLAR ARABALARINA ASLA VE ASLA LAF SÖYLETMEZLER...ÖYLE Bİ SAVUNURLARKİ BAZI MODELLERE HAS KRONİK SORUNLAR,RAKİPLERİNİN GERİSİNDE KALAN ONCA TEKNİK DEĞERLER,KALİTE HİSSİNİN OLMAYIŞI SÖZKONUSU BİLE EDİLEMEZ....AMA BUNLAR BİR ÜST SINIFA GEÇİP FRANSIZ YADA ALMAN OTOMOBİLİ SAHİBİ OLUNCA JAPON OTOMOBİLLERİNİN KALİTESİZ OLDUĞUNU BASBAS BAĞIRIRLAR....BUGÜNE KADAR JAPON ARABASI KULLANMADIM VE SATIN ALMADIM..ALMAYIDA DÜŞÜNMÜYORUMM....ZATEN TEK HOBİM İTALYAN MALI OTOMOBİLLER....JAPONCULARA SÖZ ANLATMAKTAN BEN BIKTIM VALLAAA..NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN ANASINI SATTİİİM..(ADAMLAR ALFAYLA MAZDAYI KARŞILAŞTIRIYOLAR.....HEYYY ALLLLLAAAAMM YARABBBİMMM İŞ BU NOKTAYA KADAR GELDİİİ)))ELALEMİN YECÜC MECÜCÜ NELER YAPIYOR...YAKINDA AMCAOĞULLARI ÇİNLİLER DE 5-10 BİN DOLARA CİP SATARSA HERKES ÇİNCİ OLACAK VESSELAM......

esnafları kötülemen hiç iyi bişi değildir komple gedkpaşalılar olarak seni kınıyoruz bizde esnafız ayrıca bizimde 2007 opel daha önce 2004 ford vardı yani sana

• MERHABA ARKADAŞLAR. İSMİM ERDOĞAN. BURSADA OTURUYORUM. YENİ BİR ALFA 156 SATIN ALDIM. BEYAZ HARİKA GÖRÜNÜYOR. İLK GÖRÜŞTE AŞK. ALFA ALMAK HİÇ AKLIMDAN GEÇMİYORDU. PAZARDA GEZERKEN GÖRDÜM VE AŞIK OLDUM. PAHALIDIR ALAMAM DİYE DÜŞÜNDÜM FAKAT YINEDE FIYATINI SORDUM. OYDU BUYDU DERKEN 24000TL YE 2004 MODEL BİR ALFA SAHİBİ OLDUM. ARACA SERVISINDEN BAKTIRDIM ARAÇ İYİ DEDİLER BİR İKİ UFAK KUSURUN DIŞINDA TERS BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. FAKAT ARABAYA AİT HİÇ BİR KAYIT GÖREMEDİLER SİSTEMLERİNDE. ARACI SATIN ALDIKTAN 1 HAFTA SONRA BAŞKA BİR SERVİSE GÖTÜRDÜM ARACI ONLAR ARACIN İKİDAFA TRİGER KAYIŞI KOPARDIĞINI SÖYLEDİLER. ŞİMDİ AKLIMDA HEP BİR ACABA SORUSU VAR.

DURUM BÖYLE. İLK DEFA ALFA KULLANAN BİRİOLARAK SİZE BİR KAÇ SORU SORMAK İSTİYORUM.

1- ARACIN YAN AYNALARI SITMALIMI? ISITMALI İSE HANGİ DÜĞME İLE ISITMAYI ÇALIŞTIRABİLİRİM?
    2- ARAC BOZUK YOLDA GEZİYOR. YOLA UYUYOR VE ARABA SAĞA SOLA HAREKET EDİYOR. NORMAL Mİ YOKSA DEĞİŞMEM GEREKEN PARÇALAR MI ARAÇTA?
    3- ARAÇTA ÖN VE ARKA SİS LAMBALARININ YANINDA BİR TUŞ DAHA VAR. ASR OFF YAZIYOR. ACABA GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN BU DÜĞMEYE BASMALIMIYIM(BASINCA IŞIK YANIYOR) YOKSA IŞIK SÖNÜK MÜ OLMALI?
    4-ANİ GAZA BASIŞLARDA, AGRESİF KULLANIŞLARDA AYAKLARIMI KOYDUĞUM YERİN ALTINDAN TAK TUK SES GELİYOR. BU SESLER SİZDE DE OLUYORMU YOKSA PROBLEM Mİ VAR ACABA?
    5-BUGUN ANAHTARA YANLIŞLIKLA PEŞPEŞE COK ASYIDA BASMIŞIM. ŞİMDİDE BASINCA KAPANMIYOR. KAPANIYOR SONRA TEKRAR AÇILIYOR. RESET TUŞU VARMI ACABA?

CEVABIN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

• 1-evet ısıtmalı hıc bır zaman bugu olmuyor ama oldu dıyelım klımanın ust ufleme tusuna bastıgında otomatık bugusunu alır.
    2-jantlarından kaynaklanıyor rot balans yapılması lazım ve jant ların yamulmus jant duzeltmede tanesı 15 lıra lastıklerın eskıyse onalrıda yenıle hıc bır sorun kalmaz.
    3-antı patanaj sıstemı bu sıstem serı patanaj cekmenı engellerler karlı yagmurlu zamanlarda ve yokusta ısıne cok yarar.kapatsanda kontagı kapatıp actıgında tekrar devreye gırer.acık durması herzaman ıyıdır.
    4-bende tak tuk ses gelmıyor bısey dıyemıycem
    5-pilini cıkartıp tak belkı bır işe yarar.

aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak dılegı ıle.sormak ıstedınız baska seylerde varsa cekınmeden sorun burda herseyın cvbını alabılırsınız bılgılerımız dahılınde.trıger kayısı 2 kere kopmus aracı dıkkatli kullanın tekrarlama rıskı cok yuksek.aracınızı kullanırken trıgere yuk bındırmeyın yanı nasıl vıtes kuculterek durmayın bu trıgere yuk bındırır.cok fazla komprosor yapmayın yanı kısaca.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

1-evet ısıtmalı hıc bır zaman bugu olmuyor ama oldu dıyelım klımanın ust ufleme tusuna bastıgında otomatık bugusunu alır.
    2-jantlarından kaynaklanıyor rot balans yapılması lazım ve jant ların yamulmus jant duzeltmede tanesı 15 lıra lastıklerın eskıyse onalrıda yenıle hıc bır sorun kalmaz.
    3-antı patanaj sıstemı bu sıstem serı patanaj cekmenı engellerler karlı yagmurlu zamanlarda ve yokusta ısıne cok yarar.kapatsanda kontagı kapatıp actıgında tekrar devreye gırer.acık durması herzaman ıyıdır.

aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak dılegı ıle.sormak ıstedınız baska seylerde varsa cekınmeden sorun burda herseyın cvbını alabılırsınız bılgılerımız dahılınde.trıger kayısı 2 kere kopmus aracı dıkkatli kullanın tekrarlama rıskı cok yuksek.aracınızı kullanırken trıgere yuk bındırmeyın yanı nasıl vıtes kuculterek durmayın bu trıgere yuk bındırır.cok fazla komprosor yapmayın yanı kısaca.

Dostum ilgin ve cavapların için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Umarım alfamla uzun ve mutlu bir sürüş yaşarım. Aracı çok seviyorum. Umarım oda bei sever. İyi günler. Aklıma takılan sorulara cevap verebilecek birileri ile tanışmış olmaktan çok mutluyum. iyi günler tekrar çok teşekkür.

• quote:

Orijinalden alıntı: savalut

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

1-evet ısıtmalı hıc bır zaman bugu olmuyor ama oldu dıyelım klımanın ust ufleme tusuna bastıgında otomatık bugusunu alır.

Dostum ilgin ve cavapların için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Umarım alfamla uzun ve mutlu bir sürüş yaşarım. Aracı çok seviyorum. Umarım oda bei sever. İyi günler. Aklıma takılan sorulara cevap verebilecek birileri ile tanışmış olmaktan çok mutluyum. iyi günler tekrar çok teşekkür.

önemli degıl aklına takılanları sorabılırsın herzaman.trıgere dıkkat et muhakkak arkadasın cliosunda cozemedıler sorunu sonunda sattılar dedıgım gıbı motora yuk bındırme komprosor yaptırma.

• Elimde Alfa 159 ebatlarına uygun çıkma rft lastik seti var, çok uygun fiyata. Ankara'da. Kaçırmayın derim.

• quote:

UZATMAYALIMMM......OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ İKİYE AYRILIR..İTALYAN MARKALAR VE DİĞER AVRUPALI ÜRETİCİLER.... VASIFSIZ,KALAS AMERİKANYA OTOMOBİLLERİ İLE ALAYI TAKLİT JAPON OTOMOBİLLERİNİ SINIFLANDIRMAYA DAHİ KOYMUYORUMMM....Kİ BUNLARIN BAZI MODELLERİ ARADAN SIYRILSA DAHİ İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ....TÜRKİYEYE GELİNCE,FORUMLARIN HEMEN HEPSİNDEKİ JAPON SEVDASI;KUŞ SERİSİNDEN 8-10 YIL ÖNCE KURTULMUŞ VE Bİ ÜST SINIF OLARAK JAPONLARIN CİRİT ATTIĞI SEGMENTE ATLAMIŞ,AİLELERİYLE BİRLİKTE EN AZ 40 MİLYONLUK BİR MEMUR,İŞÇİ,KÜÇÜK ESNAF TABAKASINDAN KAYNAKLANIYOR....BUNLAR ARABALARINA ASLA VE ASLA LAF SÖYLETMEZLER...ÖYLE Bİ SAVUNURLARKİ BAZI MODELLERE HAS KRONİK SORUNLAR,RAKİPLERİNİN GERİSİNDE KALAN ONCA TEKNİK DEĞERLER,KALİTE HİSSİNİN OLMAYIŞI SÖZKONUSU BİLE EDİLEMEZ....AMA BUNLAR BİR ÜST SINIFA GEÇİP FRANSIZ YADA ALMAN OTOMOBİLİ SAHİBİ OLUNCA JAPON OTOMOBİLLERİNİN KALİTESİZ OLDUĞUNU BASBAS BAĞIRIRLAR....BUGÜNE KADAR JAPON ARABASI KULLANMADIM VE SATIN ALMADIM..ALMAYIDA DÜŞÜNMÜYORUMM....ZATEN TEK HOBİM İTALYAN MALI OTOMOBİLLER....JAPONCULARA SÖZ ANLATMAKTAN BEN BIKTIM VALLAAA..NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN ANASINI SATTİİİM..(ADAMLAR ALFAYLA MAZDAYI KARŞILAŞTIRIYOLAR.....HEYYY ALLLLLAAAAMM YARABBBİMMM İŞ BU NOKTAYA KADAR GELDİİİ)))ELALEMİN YECÜC MECÜCÜ NELER YAPIYOR...YAKINDA AMCAOĞULLARI ÇİNLİLER DE 5-10 BİN DOLARA CİP SATARSA HERKES ÇİNCİ OLACAK VESSELAM......

sonuna kadar katılıyorum bir ben daha gördüm sizde

• quote:

Orijinalden alıntı: savalut

MERHABA ARKADAŞLAR. İSMİM ERDOĞAN. BURSADA OTURUYORUM. YENİ BİR ALFA 156 SATIN ALDIM. BEYAZ HARİKA GÖRÜNÜYOR. İLK GÖRÜŞTE AŞK. ALFA ALMAK HİÇ AKLIMDAN GEÇMİYORDU. PAZARDA GEZERKEN GÖRDÜM VE AŞIK OLDUM. PAHALIDIR ALAMAM DİYE DÜŞÜNDÜM FAKAT YINEDE FIYATINI SORDUM. OYDU BUYDU DERKEN 24000TL YE 2004 MODEL BİR ALFA SAHİBİ OLDUM. ARACA SERVISINDEN BAKTIRDIM ARAÇ İYİ DEDİLER BİR İKİ UFAK KUSURUN DIŞINDA TERS BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. FAKAT ARABAYA AİT HİÇ BİR KAYIT GÖREMEDİLER SİSTEMLERİNDE. ARACI SATIN ALDIKTAN 1 HAFTA SONRA BAŞKA BİR SERVİSE GÖTÜRDÜM ARACI ONLAR ARACIN İKİDAFA TRİGER KAYIŞI KOPARDIĞINI SÖYLEDİLER. ŞİMDİ AKLIMDA HEP BİR ACABA SORUSU VAR.

DURUM BÖYLE. İLK DEFA ALFA KULLANAN BİRİOLARAK SİZE BİR KAÇ SORU SORMAK İSTİYORUM.

1- ARACIN YAN AYNALARI SITMALIMI? ISITMALI İSE HANGİ DÜĞME İLE ISITMAYI ÇALIŞTIRABİLİRİM?
    2- ARAC BOZUK YOLDA GEZİYOR. YOLA UYUYOR VE ARABA SAĞA SOLA HAREKET EDİYOR. NORMAL Mİ YOKSA DEĞİŞMEM GEREKEN PARÇALAR MI ARAÇTA?
    3- ARAÇTA ÖN VE ARKA SİS LAMBALARININ YANINDA BİR TUŞ DAHA VAR. ASR OFF YAZIYOR. ACABA GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN BU DÜĞMEYE BASMALIMIYIM(BASINCA IŞIK YANIYOR) YOKSA IŞIK SÖNÜK MÜ OLMALI?
    4-ANİ GAZA BASIŞLARDA, AGRESİF KULLANIŞLARDA AYAKLARIMI KOYDUĞUM YERİN ALTINDAN TAK TUK SES GELİYOR. BU SESLER SİZDE DE OLUYORMU YOKSA PROBLEM Mİ VAR ACABA?
    5-BUGUN ANAHTARA YANLIŞLIKLA PEŞPEŞE COK ASYIDA BASMIŞIM. ŞİMDİDE BASINCA KAPANMIYOR. KAPANIYOR SONRA TEKRAR AÇILIYOR. RESET TUŞU VARMI ACABA?

CEVABIN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

1- hava yönlendirme düğmesini max defrosta alırsanız aynalarınızın ısıtması çalışacaktır
    2- ön düzendeki parçalarda sorununuz var. alt tabla ve rot kolu bu soruna en büyük etkenlerdir
    3- ışık sönük olursa asr devrededir
    4- aracın altından geçen kablolar, borular yerinde sabit durmuyo olabilir. siz ani gaza basıp arabayı salladıkça, araba alttan rüzgar aldıkça bu kablo boru vs hareket edip bu sesi yapabilir
    5- kapandıktan sonra tekrar açılıyorsa, merkezi kilit sistemi kapılarınızdan birini yada bagajınızı açık olarak görüyor demektir. bütün kapılarınızı ve bagaj kapağınızı açıp geri kapatın. kumandayı tekrar deneyin. bu seferde olmazsa arabanın içine binin ve bütün kapılarınızı ilk önce arkalar olmak üzere içeriden elinizle kapatın. kumandayı tekrar deneyin. birde kumandanın üzerindeki ışık düğmeye her basışınızda mı yanıyor ona dikkat edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apojitsu -- 4 Nisan 2010; 22:03:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: apojitsu

quote:

bende imzamı koyarım ancak japonlardan bi subaru yu ayrı tutarım. onunda alfa gibi kendi ruhu var bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertandogann -- 6 Nisan 2010; 11:20:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertandogann

quote:

Orijinalden alıntı: apojitsu

quote:

bende imzamı koyarım ancak japonlardan bi subaru yu ayrı tutarım. onunda alfa gibi kendi ruhu var bana göre

yoruma katılıyorum

• Arkadaşlar merhaba ,
    Benim 156 ts 2001 model Alfam var (LPG li)
    Ufak tefek sorunları var otomobilimin yardımcı olursanız sevinirim.
    1-Araç sabahları sesli çalışıyor bu varyatörden mi kaynaklanıyor ciddi problem yaratırmı ?
    2-Araç Devir almakta zorlanıyor.(devir debimetresinden mi ,temizlenebilinir mi ?
    3-Egzos muayenesinde neredeyse geçemiyordu Acaba neden ,Oksijen düzenleyicimi etkili burada
    4-Araç hız göstergesi elektrikli sanırım bunlarda hız km sayacı çalışmıyor neden olabilir.
    5-Sanırım yakıtı da çok fazla arac gazda çalıştığı halde bir süre sonra bezin göstergesinde benzin azalmış gözüküyor
    yardımcı olursanız sevinirim ii günler
  • merhabalar. 1998 116binde bir 146 almak üzereyim. ben hiç alfaya binmedim ve kullanmadım. aracı ankara'da nereye kontrol ettirebilirim? aracın 3'üncü sahibi olacağım sanırım. en çok merak ettiğim konu, yetkili servisler çok pahalı olur mu? lpg uyumu nasıldır? bi de kasko yaparlar mı? saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: alfazeki

Arkadaşlar ben hiç bir alfa modelini kullanmadım, nasip olmadı. Ama 98 yılında bir güzele aşık oldum, alfa156. Aşkım hala devam ediyor.
    Şu an peugeot 406'm var. Bundan önce hep onun bunun lafıyla başka markalar aldım, sevdiğim de oldu ama internette gözüm hep 156'nın üzerindeydi. Şimdi aracım satılık. Ve bu sefer kesinlikle alfa alacağım. Hatta favorilerimi sahibinden.com'dan seçtim bile. Neyse artık onları da arabamı sattıktan sonra sizlere danışırım. Ama kafama takılan tek bir sorun var, peugeot 406'dan sonra alfa156 (ki muhtemelen 98-2002 arası olur) bana dar gelir mi?

SELAM ARKADAŞIM 5 YIL 156 SAHİBİ OLDUM-SON 1.5 YILDA 159 KULLANIYORUM-ERKEK KARDEŞİMDE ŞU AN 2001 MODEL BİR 406 SPORTBACK BULUNMAKTA...18 JANTLI ÇOK GÜZEL BİR OTOMOBİL.KULLANIMI-KONFORU-SESSİZLİĞİ VE GÜCÜYLE 2. EL PİYASA DEĞERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE BİR OTOMOBİL KESİNLİKLE...AMA BURASI TÜRKİYE..TARZ SAHİBİ İNSANLARIN YERİ DEĞİL- ALFA ROMAO İÇİNDE GEÇERLİ BİR DEĞERLENDİRME BU..ÖRNEĞİN 21 BİN LİRAYA 2004 MODEL YENİ KASA BİR 156 ALABİLİYOR AMA 35-40 BİN LİRALIK OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK TAT ALABİLİYORSUNUZ...156 PEUGEOT 406 YA GÖRE DAHA DAR VE SPOR OLSADA BEKLENTİLERİNİZİ KARŞILAYACAKTIR...VE ÇOK DAHA FAZLA SPOR KULLANIM VE İLGİ ÇEKMENİZİ SAĞLAYACAKTIRMÜKEMMEL BİR SEÇİM... AMA 406 YIDA ÇOK BEĞENİYORUM PASSAT YADA VECTRA DAN ÇOK DAHA FAZLA

Tekrar merhaba arkadaşlar. Suskun kaldığım bu dönemde peugeot406'mı sattım ve sonunda 2001 model bir 156 1.6 TS sahibi oldum, 98 yılında başlayan aşkıma karşılık almak 12 yıl sonrasında nasip oldu yani. Gerçi henüz kendisiyle sarılıp koklaşamadık bile. Şöyle ki, kayınpederimin izmirden bulduğu çok tatlı bir yavrunun pazarlığı bitti ve bu yavruyu kendisi benim adıma aldı (öyle şey olurmu demeyin test etmeden, biz garip bir aileyiz, bu benim 6. arabam olacak ve ben hepsini de alındıktan sonra gördüm, ama beğenmediğim olmadı allaha şükür). Fekat samsunda bulunan bendeniz ancak ctesi günü izmire vardığımda kavuşabileceğim kendisine. Meraktan kuduruyorum, izmirdeki eşimiz dostumuz da öve öve bitiremiyor aracı, beklentimi acaip yükselttiler, inşallah hayal kırıklığı yaşamam. Ayrıntılı fotoğrafları ve pazar günü izmirden samsuna yapacağım yaklaşık 1060 km'lik yolculuktan sonraki izlenimlerimi sizinle paylaşmak üzere. Herkes kendine iyi baksın, kurallara ve radarlara dikkat... :)

• hocam hayırlı olsun izmirin aracları dıger buyuk sehırdekı araclara gore bıraz daha temızdır sahsen iyi bır yerden tercıh yapmıssın tabı bakan kısılerde onemlı halıyle temız araba her yerde kendını bellı eder.
  • eyvallah hocam. valla çok çok temiz olduğu söyleniyor, yarın sabah 9 uçağıyla izmire gidiyorum, heralde 10:30 gibi görürüm kendisini. bin atlı akınlarda çocuklar gibi şenim. :)) umarım sürüş keyfi açısından beni memnun eder, alfa aşkı bambaşka...
  • hadı hayırlısı olsun sıteye gırebılırsen anında foto yolla merak ettık burda.kazasız belasız.
  • ??
  • Alfa-Romeo 75 kullandım 1 defa.Ve hayranı oldum.Şimdi gözümde 159 var bordo renk.Umarım sahibi olurum...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.