Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scudetto

jant konusunda hiç bilgi sahibi değilim şimdiye kadar uğraşmadığım için. alfistiturkey'de yardımcı olurlar o konuda.

Far konusu da tabii ki zevk meselesi, ama benim şahsi görüşüm (gerçi alfistilerin genel görüşü de budur) bu tip aşırı modifikasyonun alfa romeoların görüntülerini kötüleştirdiği yönünde. Bence farklı jant, fabrika dışı far takmak falan gibi şeyler yerine örneğin güzel bir yerde (örneğin meguiars) boya koruma yaptırsanız, art car gibi butik çalışan bir yerde deri döşeme yaptırsanız, emin olun hem daha az para harcamış olacak, hem de yepyeni bir arabanız varmış gibi hissedersiniz. Alfanıza daha keyifle biner, normal yaşından en az 5 yaş daha genç bir dış görünüşe ve tamamen yepyeni bir iç görünüşe kavuşmuş olursunuz. Hem oturduğunuz yerleriniz de bayram eder Art car alanında en meşhur firmadır, ayrıca fiyatları piyasanın altındadır (Suni deri için direksiyon dahil 850, gerçek deri için 1300 gibi rakamlar veriyorlar sanırım) Boya koruma da 150-300 arası değişiyor bayisine göre. Pedalmış, vites topuzuymuş, bu gibi şeyleri de değiştirmek isterseniz tavsiyem yurt dışı alfisti siteleridir. Örneğin shop.alfisti.net Üye olursanız fiyatların daha düştüğünü göreceksiniz.

Honda'lar fabrikadan çıkışta bizim alfalarımız kadar güzel olmadığı için o arkadaşınız arabasını güzelleştirmek için çok uğraşmış olabilir... Bizim alfalarımız öyle değil... Hondacılar da sizi kendilerine benzetmesin, dikkat

Son söz olarak alfistiturkey'e üye olmanızı, buradan çok daha fazla rahat bilgi edinebileceğiniz yerin orası olduğunu belirtmek isterim.

Keyifli, mutlu sürüşler.

scudetto gerek alfisti olsun gerek art car olsun
    cok yararli seylerin farkina vardim sayende. cok saol gercekten

• Eyvallah, ne demek, çok mutlu oldum faydam olduysa
  • Scudetto hocam alfalar zaten doğuştan modifiyeli bence.Ben alfamı aldığımda Oz superleggra 16-17 bi jant.Farlarada mercek taktıkmı tamamdır.Daha fazla bir şey yapmaya gerek yok zaten.Madem illede dış görünüşte bir şeyler isteniyor autodelta ile konuşmak lazım.
  • Evet, profesyonel firmalar dışında bir şey yaptırmak zaten gereksiz. Autodelta, Zender, ve özellikle Novitec işlerinin ustaları. Novitec zaten Alfa Romeo hariç Maserati ve Ferrari için iş yapıyor. Sadece gövde için değil, motor için de.

Bunlar haricinde alfisti sitelerinde bulunan, sadece alfa romeo için üretilmiş ürünler mevcut. Zaten alfisti, her yerde alfa logosu görmek ister. Sileceğinde bile logo yok diye değiştiren tipler var

Orijinallik bizim için önemli.
  • Aynen öyle hocam orjinallik çok önemli.Mesela gtv'lerde arka cam üstü zender spoiller çok güzel duruyor.156nında zender body kitli versiyonları çok güzel açıkcası.Motor modifikasyonu konusunda autodelta çok çok tecrübeli bu işte.Wtcc'de 156 ile başarılara imza atan firma zaten.1.6 t.s motorlu 156ya supercharged kitiyle yaklaşık 250hp'yi autodelta kitiyle görmek mümkün.3.7 autodelta 156nın body kitide mk2de çok çok güzel duruyor.Ayrıca chip içinde squadra'nında sadece alfaya özel yazılım yaptığınıda hatırlatmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_RS
    Ayrıca chip içinde squadra'nında sadece alfaya özel yazılım yaptığınıda hatırlatmak isterim.

Burdan arabasının beynini hollandaya yollayıp takanlar mevcut. Çok çok memnunlar. alfistiturkey'de bahsediliyodu

Hollanda dediğim squadra'ya yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

quote:

Orijinalden alıntı: MRT_RS
    Ayrıca chip içinde squadra'nında sadece alfaya özel yazılım yaptığınıda hatırlatmak isterim.

Burdan arabasının beynini hollandaya yollayıp takanlar mevcut. Çok çok memnunlar. alfistiturkey'de bahsediliyodu

Hollanda dediğim squadra'ya yani.

Hocam kaldı 10 günüm 10 gün sonra artık geri sayıma başlıyorum
  • Hayırlısı olsun :) vectra aldım falan diye gelme de bu kadar konuşmadan sonra
  • vectraya abim bakıyor açıkcası. 10 gün sonra yurt dışındayım 2 sene kadar orda kalıcam.2 sene diyorum ama belli olmaz açıkcası 8 aydada dönebilirim,1 senedede dönerim belli olmaz yani
  • 156yı sattıktan sonra 2 ayda 2 araba değiştirip tekrar 156ya dönenleri de duyduk o yüzden umutluyum
  • Bana mk2den başkası haram.Yapacağım işlemleri üç aşağı beş yukarı tasarladım paylaşmak isterim görüşlerini almak isterim hocam.

16-17lik oz superleggra yada yonca yapraklı bir jantı var alfanın onlardan olabilir.

Farlara kesinlikle mercek uygulaması xenon far yıkama yoksa far yıkama.

3-5 cmlik yay(belki olmayabilir) sparco'nun kule gergisi(zaten alfanın viraj kabiliyeti harika kule gergisinden sonra dahada keyifli olacağını düşünüyorum)

Autodelta cold air intake'de düşünebilirim.

Zaten fazla birşey yapmaya gerek yok body kit felan düşünmüyorum.Düşünürsemde dediğim gibi 3.7 autodelta mk2 156nın body kiti olursa olur ama sanmıyorum.
  • Hepsinde katılıyorum + 3cm yay diyorum. 156 zaten öyle çok yüksek bi araç değil, 3 cm yeterli bence, gerisi konfordan çok çalar. Gayet güzel bi liste.

Benim de kafamda bissürü şey var ama para durumundan şuan hepsi askıda.. Umarım yaza doğru bikaçını yapabilirim:

(Alfa 156 1.6 gümüş gri)

1. Meguiar's boya koruma
    2. 1 numara cam filmi
    3. aynaların gövde rengine boyanması
    4. eibach prokit 3cm yay
    5. kule gergisi (bakıcaz markalara)
    6. Yıldız şeklindeki 16" SS jantlarından, lastikler de ona göre değişecek (biraz km yapayım ki yeni olan lastiklerimin değiştirme zamanı gelsin)
    7. Fren kaliperlerinin kırmızıya boyanması (beyaz alfa romeo yazılı)
    8. APP plaka
    9. V6-JTD'lerdeki intake'in takılması (bu 1. madde de olabilir, en ucuzu çünkü )
    10. Direksiyonun, vites ve el freni körüklerinin kırmızı dikişli siyah deriye kaplanması
    11. Kırmızı çizgili zender pedal seti ve ayak dayama (Çok pahalı bunlar, siyahı daha ucuz, o da olabilir duruma göre)
    12. vites topuzunun 2 cm kesilip yeni topuz takılması. (Bu deri durumuna bağlı olarak sadece topuz da olabilir)
    13. Kırmızı çerçeveli alfisti.shop'taki paspaslar
    14. Egsoz ucu (Bu da ilk adımlardan biri olabilir. 1.6'nın egsoz ucu yok, çıplak duruyor.)

Belki Squadra chip tuning olabilir. O anki para ve ruh durumuma bağlı. Tamam tamam para durumuma
    Belki Art car'da komple deri döşeme yapılabilir. Bu da parama bağlı

Şöyle bi düz hesap: Chip tuningi saymazsak 2800 lira gibi bişey, işçilik hariç en iyi ihtimal Chiple birlikte 3200 gibi bişey ediyor. Deri döşeme de eklenirse 4500 en azından.

Arabamdan her türlü memnunum ama insan oynamak da istiyo.. Dış görünüş ve içeriden düşük paket olmasından dolayı bazı eksiklikleri var, onları tamamlıyorum işte bu şekilde. Yoksa iyi donanımlı bir 156da değiştirecek hiç bir şey yok zaten..

• Kaliper konusunda brembo'nun kalipleri mevcut düşünmezmisin?Bu arada benimde 156larım gümüştü şuanda hepsi gözümün önüne geldi.Squadra'ya yolladığımız beyin kaç günde geri geliyor bi fikirin varmı?Aslında deri döşeme olmazsa olmazım değil açıkcası.Sanırım ısıtma olayı tam emin olmamakla birlikte ısıtma ne mk2de var nede mk1de.Kışın ısıtma yoksa zor olur.
  • Art car ısıtma yapıyor ama ben düşünmüyorum. Çok araba kullanmıyorum zaten, 6 ayda 2000km anca yaptım

Squadra'dan chip 1 ayda gidip geliyormuş. O süre içinde araçta beyin olmadığından yatıyor.

Brembo'nun komple fren sistemini mi diyosun yoksa kaliper kapaklarını mı? Kapakları takmak için mevcut kaliperleri matkapla delip vidalıyorlarmış, o yüzden istemiyorum. Zaten fiyat olarak boyamadan daha pahalıya geliyor. Dandik bir şey de takmak istemiyorum. Sadece görüntü değil, temizlik de önemli. Bir de 1 inç kadar boşluk olması gerekiyor jantla mevcut kaliperlerin arasında. Ben jantları değiştirmeden boyayabilirim benimkileri. O yüzden kapak işini rafa kaldırdım. Yeni fren sistemi de beni aşar.

Aslında deri konusunda ben de aceleci değilim, ama görüntü ve dokunuş açısından çoook güzel oluyo. Benim döşemeler o kadar iyi durumdalar ki, binen sıfır mı koltuklar diyo, hatta arabaya sıfır mı diyolar zaten titizim temizlik konusunda, içeride toz tanesi bile yok, orjinal donanım haricinde göze batan bi tek anahtarlığım var

Ha bi de kol dayamam yok ve arka camlarım çevirmeli kollu... Onları elektrikliye çevirmek ve kol dayaması yaptırmak istiyorum. Ama bunlar için de döşemeyi değiştirmek şart. Çünkü kol dayaması için muhtemelen benim lacivert heryerinde alfa romeo yazılı alfatex'ten bulamayacaklar ve çevirmeli cam açma yerinde delik olacak. Yani mecbur kalıcam o zaman döşemeyi komple deri yaptırmaya. Zaten direksiyon, elfreni ve vites topuzunu da kırmızı dikişli siyah deri yapınca koltuklarla biraz uyumsuz olucak.

E insan bütün gün bunları düşününce hiç bi ayrıntıyı kaçırmıyo tabi

• Gerçi arka camları aynen bırakabilirim, 2011 model passatların bile baz donanımında böyle olduğunu duyunca, hatta top gear'da ferrari f50'yi tanıtırken onun bile camlarının çevirmeli olduğunu görünce utancım azaldı Zaten arkaya oturan pek insan yok

Ama yine de fırsat olunca değiştiririm heralde döşemelerle birlikte.
  • Benim 98de manueldi.Arka oturanlar vardı bende ama motor sesi,yuvarlak kadranlarla ve yoldan geçenlerin ilgili bakışlarıyla ilgilenirlerdi.2002deki 1.6 otomatikti.

Ben sadece brembo kaliplerinden bahs etmiştim delindiğini bilmiyordum açıkcası.Aydınlattığın için teşekkürler.F50 zaten apayrı zaten hafifletmek için o yüzden camlar kolla açılıyor.Passatlardada dediğiniz gibi donanım olayını bende duymuştum.Birde forumda konusu vardı 2011 model klimasız golfler

Demekki benim alfam deri olursa ısıtma yaptırmam gerekicek.Uludağa yakınım ben o yüzden.

Bayağıdır güzel muhabbet ettik hocam sizinle gerçi yaşım 24 ama 3 alfa kullanmışlığımda olduğunda alfa muhabbet konusu olunca eh alfistide olunca karşı tarafta güzel muhabbet ortamı oluyor açıkcası.

Benim alfa ile ilgili bir anım var şöyle; 2002 1.6sıyla benim maceram.Sene 2002 istanbuldan bursaya geliyoruz.ocak ayının ortaları babamda var yanımda kar bir bastırdı yolda tam o yalova süpürgelik kısmı kapanmış kimse gidemiyor.Bizim alfadada normal bildiğiniz lastikler bridgestone idi hiç unutmamBiz ne zincir ne bir şey ilerledik düşünün nasıl alfanın yere bastığını.Bursaya zincirsiz gelmiştik biz karda vardı yani bayağı.Evin önüne geldik bizim buralarda dolmuş karla evdede komşular gelmiş bize nasıl geldiniz siz dediler bize.

• ahahah. Olsun bende yeni 28 oldum. Ya dünyanın her arabası o kardan geçse, bi tek alfa geçemese bile ben severim ki yine arabamı, bana mutluluk veren, "heh bu benim arabam" diyebildiğim, kendimi gerçekten içinde çok mutlu hissettiğim, çok sinirli, stresli olsam bile sanki omuzlarımdan masaj yaparmışçasına beni rahatlatan bişey bu. Hatta alfistiturkey'de de arabamdan "birisi" diye söz etmişim Sanki insan.. (hoş, o kadar iyi hissettiren insan da yok)

Dediğin gibi, zevkler aynı olunca muhabbet de güzel oluyo :) Malesef heryerdeki Alfa Romeo kullanıcıları, hatta kendine "alfista" diyenler bile pek dostcanlısı olmayabiliyor.

Kaliper kapakları konusunda benim dediğim o delme işlemi olanlar "kapak", yani kaliperin kendisi değil. Sadece onu boyası için değiştirmek de mantıklı değil. Bence alfa romeo yazısı daha güzel duruyo hem brembo yazısından. 159, Giulietta, GT'de falan var ya orjinalden, onlar gibi diyorum ben. Hatta şöyle resmini göstereyim yapanlardan:
    http://image5.sahibinden.com/photos/61/27/30/big_266127304ro.jpg

alfistiturkey'den birisinin 147si.

Ekleme:

Hatta o bahsettiğimiz GTA'da da varmış:
    http://image5.sahibinden.com/photos/50/79/85/big_24507985n02.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scudetto -- 27 Aralık 2010; 22:48:03 >

• Hocam o örneği vermemdeki amaç alfanın yere nasıl bastığı konusuyla ve alfaların yol tutuşu harikadır onu kast etmiştim ben.
    Bende alfa kullandığım dönemde nazlı kızıma branda çekerdim.Hatta kız arkadaşım bile kıskanırdı beni Kendileri hakiki opelciydi Sabahları o motorundan çıkan sese babası sevmez kötü kötü bakardı..Beraber gezerken onla 156'mla gelen bakışları kıskanırdı Zaten kıskancından fazla uzun sürmedi ayrı hikaye.

Kaliper konusunda tamamen haklısın alfa romeo yazılı kaliplerler hakikatten brembodan güzel duruyor. Eh artık hocam alfistiturkey'e davet edersin benide dönünce yurt dışına notebook götürmeyeceğim.Uzun süre ayrı kalmakta üzüyor açıkcası.

Bi seferde e kasa bir merso ile iş yerine gidene kadar sinir etmiştim onu.Onuda unutamıyorum.Benim 156 1.6 idi.Onun e220 olması lazım 150hp.Bir iki sefer selektör yapmıştı arkadan orta şerite geldim bende allah ne verdiyse yetişemedi valla.Öne geçiyorum arayı açıyorum salıyorum yanıma geliyor bi dahaBursa'yı bilirsen hocam buttime kadar böyle gittiydik çok eğlenmiştim

• alfistiturkeye almadilar yaw beni
  • @MRT_RS: Aman diyeyim kız arkadaşların ebeveynleriyle özellikle araba konusunda dikkatli olalım, en azından evlenene kadar Takarlar bi de kızı vermezler görürsünüz

@bod: Hayırdır, bi gerekçe gösterdiler mi? Şimdiye kadar duymadım kimseyi almadıklarını
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.