Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla doğru kötü kötü bakardı babası yüzüme.Sebebi alfanın motorundan gelen hırıltıyı sevmemeleri.Bizde alfadan anlayını buluruz ne yapalım
  • Ben de hastayım Alfa Romeo ya.

Hele o ızgarası mükemmel
  • merhaba arkadaslar bendede 2001 model 147 1.6ts Kupe var.sizlere bi sorum olucaktida benim surucu tarafinda bulunan cam ve ayna kontrol paneli calismiyor sifiri 200 euro ben 2. elini buldum internette fakat 5 kapili icin alsam bi sorun yasar miyim?arabam coupe

tesekkurler
  • Merhabalar, 1998 model Alfa Romeo 145 ts std var, arabamı çok seviyorum, her yönden çok iyi fakat arabamın sert süspansüyonu beni çıldırtacak, malum türkiye şartlarında tüm yollar bozuk, dolayısıyla arabamdan gelen takırtı tukurtular yüzünden arabamı satmayı bile düşünmeye başladım, biliyorum genel olarak bu modellerin süspansiyonu sert ama bunu yumuşatmanın yolu yokmu arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim...
  • Arabanızdan gelen tıkırtılar muhtemelen süspansiyonunuzdan değil. Alfalarda genel olarak bu sesler mevcuttur, "trim sesleri" diye geçer bir çok yerde. Seslerin geldiği yerlere göre çeşitli çözümler de var bunlar için. Bence arabanın içinde pinpon topu gibi sallanmıyorsanız daha yumuşatmanın anlamı yok. Bu size daha uzun fren mesafesi, daha çok altını çarpma ve daha kötü yol tutuş olarak geri döner. İnsanlar daha sertleştirirken 145 gibi bir araç için yumuşatma bence gereksiz. tabii aldığınızda spor yay, süspansiyon ve normalden büyük ebatta jant ve daha ince yanaklı lastik takılı değilse.

Amörtisörlerin sağlam olup olmaması da önemli tabii. Bahsettiğiniz ses onlardan veya ön takımdan da geliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scudetto -- 25 Ocak 2011; 22:29:30 >
  • Öncelikle teşekkür ederim ilgi gösterip cevap verdiğiniz için, arabamda spor yay, ince yanak lastik yada büyük jant yok, tamamen orjinali neyse o var, ama mesela malum çukurlardan yada tümseklerden geçtiğimde sanki hiç süspansiyon yokmuşçasına dan dun ses geliyor, pinpon topu gibi olmasa da baya bi hissettiriyor, darbe emme oranı çok düşük, sanki amortisör hiç yok gibi.... Servise götürmeyi düşünüyorum açıkçası ama durumun düzelip düzelmeyeceğinden emin olamadığım için götürmekte de kararsız kaldım..
  • Bende 156 var ve bildiğim kadarıyla araçlarımızın süspansiyonları aynı (bilstein b4), ben de özellikle tümseklerde bana fazla yumuşak geldiği için yayları değiştirmeyi düşünüyorum.

Bana sizin amortisörleriniz bozuk gibi geliyor. Servise gitmeden de eğilip amortisörlere bakarsanız belki yağ akıtmıştır, oradan anlarsınız. Bİr sızıntı varsa etrafında bol miktarda kir toplar zaten, anlarsınız. Hem ses gelmesi de buna işaret ediyor.
  • Merhaba arkadaşlar
    Hafta sonu yolda giderken bir anda baktım ki gösterge panelinde hız kadranının 160-240 arasındaki aydınlatma ampülü sönmüş ve orası karanlık kalıyor
    Bununla ilgili bir bilgisi olan , daha önce aynı sorunu yaşayan veya nasıl değiştirebileceğimi , çözebileceğimi tarif edebilecek birisi var mı ?
    Yoksa hafta sonu bir şekilde değiştirmeyi deneyeceğim !!!
  • Teşekkürler tavsiyelerin için, haftasonu servise gitmeden önce bir kontrol edip öyle götürücem, amortisörler patlaksa eğer değiştirmek gerekicek ve baya bi masraf çıkarıcak gibi sanki
  • arkadaşlar 2004 model 147 sahibiyim benim sorunum kapıyı açtıgımda radyonun otomatik olarak açılması bunu nasıl iptal edebilirim?
  • mrb aranıza yeni katıjdm 147 almıs bulunmaktayım bu arabalar gercekten insanı kendine aşık ediyor.şöyleki; alfa 156 ım vardı üç yıl bindim aşkla.sonra satmak zorunda kaldım.ve 2010 leon full aldım.ancak tam bir eşşek 6 ay bindim ve sattım.yine alfamı aldım sanırım ölene kadar bu zehiri icimde taşıycam:) şimdiki alfam 147 progression füme arabama aşık oldum umarım sorunsuz binerim herkese alfalı günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mermonat_61

mrb aranıza yeni katıjdm 147 almıs bulunmaktayım bu arabalar gercekten insanı kendine aşık ediyor.şöyleki; alfa 156 ım vardı üç yıl bindim aşkla.sonra satmak zorunda kaldım.ve 2010 leon full aldım.ancak tam bir eşşek 6 ay bindim ve sattım.yine alfamı aldım sanırım ölene kadar bu zehiri icimde taşıycam:) şimdiki alfam 147 progression füme arabama aşık oldum umarım sorunsuz binerim herkese alfalı günler

Hayırlı olsun, güle güle kullanın :) Alfadan sonra VW grubu büyük hata olmuş zaten Ama alfadan önce olunca........ İşte o zaman alfaya geçiş muhteşem olmuştur

• ya sorma kardeşim alfadan sonra leon ve yine alfa sesi başka, dizayn başka, içinde kendini bir başka hissediyorsun öncelikle. yalnız bir sorum olacak arkadaşlar tavanda 3-4 cm lik bir kuş pisliğinden dolayıdır sanırım hafif bir boya kalkması söz konusu. bunu boya koruma ve çeşitli yöntemlerle halledebilirmiyiz.birde jant arıyorum ya 147 me sanırım şöyle yuvarlak halkalı bir janttı teşekkürler
  • Boya korumayla geçmez boya kalkması. Durumuna göre boyacıya götürün, ya o kısma bir rötuş yaparlar, ya tavanı boyarlar.

Alfa Romeo'nun nerdeyse tüm janları halkalı :) Kaç halka var, veya hangi modellerde kullanılan bir jant, bunu söylerseniz yardımcı olabiliriz belki. Bİr de boyutlarını. Ama şu da var; jantların ağırlığı ve genişliği hem yakıt tüketimi, hem performans, hem de yol tutuş açısından ÇOK önemli. Aracınızın karakteristiği çok fazla değişebilir.
  • arkadaşlar satılık temiz 147 arıyorum yeni kasa satan var mı acaba?
  • boya yaptırmam ancak rötuş la geçer dendi bakalım. ya teğmen birşey sormak istiyorum 2004 progression var bende 147 arka camlar manuel kumanddan geçen camları ve sunroofu otomatik açtım ancak kapatırken yalnızca sunroofu kapattı bir arızamıdır yoksa olay bumudur buysa çok saçma geldi bana
  • şimdi kim ne kadar Alfa kullandı bilmeden cevaplarım aşağıdadır tecrübe ile sabittir

alfa 75 modelinden beri alfa kullanıcısıyım 75 2.0 dan sonra 33 1.7 16v 156 2.0 164 2.0 TB 166 2.0 kullanıcısı olarak şunları söylemek isterim

Fiat parçaları kullanılarak yaplacak en iyi araç budur daha ötesi yok

servisten çıktığınız gezebildiğiniz sürece mükemmel araçtır arızası ile sevdiğiniz sürece yok problem

alfayı ya seversiniz ya da nefret edersiniz ortası malesef yok aramayın ben bazı modellerini severim bazılarını sevmem derseniz kesinlikle alfa kullanmayıp dışarıdan konuşuyorsunuzdur bu kesin

benim kadar alfa ustası kimse tanıdığını iddiaaaa etmesin izmirden adanaya istanbulda ne kadar ustası varsa tanırım nedeni problemlidir ama alfa seven için bu problemler problem değildir sadece alfaya biraz moladır benim için öle.....

ford focus ile yol tutuş olarak karşılaştırma yapılmış kişi ya ford focus kullanmamış yada gerçekten araç kullanmyı yeniden öğrenmeli nedeni focus sınıfının en iyi yol tutan aracı olarak 4-5 ülkede test edilip onaylanmıştır hala üstüne araç yok malesef biraz neti araştırın bulacaksınız mukayese bile kabul etmez testleri araştırın göreceksiniz

son olarak

Alfa hiçbir araca benzemez o bir efsanedir arızası hatası herşeyi ile onu dediğim gibi ya seversiniz ya da nefret edersiniz ama o bir efsane olmasını değiştiremezsiniz bu da mukayese kabul etmez Alfa herşeyi ile bir sert araçtır maçodur alıp başını gitmeyi ister durmaz yerinde kısa yolculuklar onun için işkencedir uzun yollar dır makanı

fiat ın üretebileceği halkın ulaşabileceği Ferraridir başkası yok bunun

• quote:

Orijinalden alıntı: barb_alone

şimdi kim ne kadar Alfa kullandı bilmeden cevaplarım aşağıdadır tecrübe ile sabittir

alfa 75 modelinden beri alfa kullanıcısıyım 75 2.0 dan sonra 33 1.7 16v 156 2.0 164 2.0 TB 166 2.0 kullanıcısı olarak şunları söylemek isterim

Fiat parçaları kullanılarak yaplacak en iyi araç budur daha ötesi yok

servisten çıktığınız gezebildiğiniz sürece mükemmel araçtır arızası ile sevdiğiniz sürece yok problem

alfayı ya seversiniz ya da nefret edersiniz ortası malesef yok aramayın ben bazı modellerini severim bazılarını sevmem derseniz kesinlikle alfa kullanmayıp dışarıdan konuşuyorsunuzdur bu kesin

benim kadar alfa ustası kimse tanıdığını iddiaaaa etmesin izmirden adanaya istanbulda ne kadar ustası varsa tanırım nedeni problemlidir ama alfa seven için bu problemler problem değildir sadece alfaya biraz moladır benim için öle.....

ford focus ile yol tutuş olarak karşılaştırma yapılmış kişi ya ford focus kullanmamış yada gerçekten araç kullanmyı yeniden öğrenmeli nedeni focus sınıfının en iyi yol tutan aracı olarak 4-5 ülkede test edilip onaylanmıştır hala üstüne araç yok malesef biraz neti araştırın bulacaksınız mukayese bile kabul etmez testleri araştırın göreceksiniz

son olarak

Alfa hiçbir araca benzemez o bir efsanedir arızası hatası herşeyi ile onu dediğim gibi ya seversiniz ya da nefret edersiniz ama o bir efsane olmasını değiştiremezsiniz bu da mukayese kabul etmez Alfa herşeyi ile bir sert araçtır maçodur alıp başını gitmeyi ister durmaz yerinde kısa yolculuklar onun için işkencedir uzun yollar dır makanı

fiat ın üretebileceği halkın ulaşabileceği Ferraridir başkası yok bunun

Bi psikopat daha Hoşgeldin kardeş. Alfistiturkey'de var mıydın?

• Arkadaşlar, selamlar. Yarın kısmetse bir Alfa 145 görmeye gideceğim.Beğenirsem alacagım. Fakat çevremdeki herkes olumsuz konuşmakta. Yok fazla yakar, yok parçası pahalı yok son kullanıcısı olacaksın vs vs. Gerçekten kötü bir tercih mi yapıyorum yoksa hiç kulak asmamalı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykenanergun -- 9 Nisan 2011; 12:19:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykenanergun

Arkadaşlar, selamlar. Yarın kısmetse bir Alfa 145 görmeye gideceğim.Beğenirsem alacagım. Fakat çevremdeki herkes olumsuz konuşmakta. Yok fazla yakar, yok parçası pahalı yok son kullanıcısı olacaksın vs vs. Gerçekten kötü bir tercih mi yapıyorum yoksa hiç kulak asmamalı mıyım?

Hocam hiç kimseye kulak asma, alacaksan al. O paraya alınabilecek en şekilli araçtır 145...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.