Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fazla yakması kısmı hariç hiç birine kulak asmayın. Fazla yakması da şu şekilde: Siz bunu diğer 1.6 araçlarla karşılaştırıyorsanız zaten yanlış yapıyorsunuz. Çünkü aynı yıllarda üretilen 1.8 hatta 2.0 araçlar kadar performans gösterir 145ler (1.6 120bg, 2.0 150bg - Twin Spark motorlar için konuşuyorum). Performansına göre hiç de fazla yaktıklarını söyleyemeyiz.

Geri kalan laflar adı üstünde sadece "laf"tan ibaret. Parçası pahalı değil, hatta aynı sınıftaki aynı yılda üretilen araçlara nazaran aynı veya daha bile düşük. Yan sanayisi de çok bol olmasa da var. İkinci eli de aynı şekilde, siz bu aracı almak istiyorsanız sizin gibi binlerce insan var, elbet sizden sonra da biri alacak

Kıskançlıkları düşünmeyin, alırken iyi baktırın yeter. (Alfa özel servislerine baktırmaya çalışın)

• Bugün gittim, gördüm, test ettim içime sindi ve kaporayı verdim. Salı günü kısmetse devrini yapıyorum.
  • Selam herkese...3 gun sonra Alfa almak icin gecen sene aldıgım arabamı 4 milyar zararı göze alıp satıyorum :) Kac kere almaya yeltendiysem hep birileri vazgecırdi beni alfa 156 almakdan ama bu sefer kesin kararlıyım alacam anasını satım :) Bu konuda sizden araç önerisi ve yardımlarınızı rica ediyorum.
    Almak istediğim alfanın Modeli 2004+ Km si Max 110.000 Civarında olmalı ve AĞIR bakımları yapılmıs olmalı 100bini geçtiyse, Sunroof Şart,Deri döşeme olsa cok iyi olur yeniden yaptırma masrafından yırtarım,Renkde Siyah,Kırmızı Favorimdir ama cokda muhim deil bütün renklerinin gideri var.Ufak tefek boyalı fln cok onemli değil fakat kazasız olması gerekiyor.Aldıkdan sonra masraf cıkartmaması lazım yoksa şapa otururum bütün paramı arabaya verecem gibi :) Ne kadar da Çok şey istedim ama bende insanım tabiki bunları isterken en ucuzunuda isterim:)..Fiyat aralıgım 22.000 İle MAX 24000 TLdir.
    Bu arabaları her yerde bulamayacagımı bildigim icin buraya böyle bir yazı yazıyorum eğer satan,niyeti olan,etrafında satacak olan fln varsa önerilerinizi bekliyorum simdiden ilgilenecek herkese tesekkür ediyorum ...

• Selam arkadaşlar, 147 mi satmaya karar verdim, 38bin kmde 2006 model distinctive..

• @ykenanergun: Şimdiden hayırlı olsun

@asamuha: Bence almak istediğiniz fiyattan 1-2000 lira daha bi kenara ayırın. Aldığınızda içinizin rahat olması açısından bir triger değiştirin, ya değiştirin gerekirse. Olası ihtimaller için kenarda biraz paranız dursun ki, sorun çıkarsa da oradan halledersiniz. Ya da kasko yaptırırsınız. Bahsettiğiniz özellikte epey çok 156 var piyasada, alfista birisinden bulabilirseniz tadından yenmez. Ayrıca almadan önce sadece alfa ile ilgilenen bir özel servise baktırın. Size de şimdiden hayırlı olsun
  • asamuha kardeş ben de 156 arıyorum, fazla bulursan haber verir misin:)
    sitelerde, oto pazarlarında 1 aydır dolanıyorum ama "nazlı yari" bulamadık henüz :) ya rengini beğenmiyorum ya sunroof olmuyor ya km si yüksek oluyor off ne zormuş bi alfa almak..
  • asamuha senin aracı buldumm! kırmızı+sunrooflu+lpg+düşük km+ değişen yokmuş ama kars'a gitmen gerekecek :) bence üşenme bunu kaçırma.scudetto'nun fikrini merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: asamuha

Selam herkese...3 gun sonra Alfa almak icin gecen sene aldıgım arabamı 4 milyar zararı göze alıp satıyorum :) Kac kere almaya yeltendiysem hep birileri vazgecırdi beni alfa 156 almakdan ama bu sefer kesin kararlıyım alacam anasını satım :) Bu konuda sizden araç önerisi ve yardımlarınızı rica ediyorum.
    Almak istediğim alfanın Modeli 2004+ Km si Max 110.000 Civarında olmalı ve AĞIR bakımları yapılmıs olmalı 100bini geçtiyse, Sunroof Şart,Deri döşeme olsa cok iyi olur yeniden yaptırma masrafından yırtarım,Renkde Siyah,Kırmızı Favorimdir ama cokda muhim deil bütün renklerinin gideri var.Ufak tefek boyalı fln cok onemli değil fakat kazasız olması gerekiyor.Aldıkdan sonra masraf cıkartmaması lazım yoksa şapa otururum bütün paramı arabaya verecem gibi :) Ne kadar da Çok şey istedim ama bende insanım tabiki bunları isterken en ucuzunuda isterim:)..Fiyat aralıgım 22.000 İle MAX 24000 TLdir.
    Bu arabaları her yerde bulamayacagımı bildigim icin buraya böyle bir yazı yazıyorum eğer satan,niyeti olan,etrafında satacak olan fln varsa önerilerinizi bekliyorum simdiden ilgilenecek herkese tesekkür ediyorum ...

aracın nedir

• En uzak durulması gereken türden bi alfa Apaçiden şahin bile alınmaz, ki alfalar nazlı makinelerdir. Bana bundan çok ucuzunu da teklif etse almazdım. Bu fiyata istanbulda çok daha iyileri vardır.
  • quote:

Selam herkese...3 gun sonra Alfa almak icin gecen sene aldıgım arabamı 4 milyar zararı göze alıp satıyorum :) Kac kere almaya yeltendiysem hep birileri vazgecırdi beni alfa 156 almakdan ama bu sefer kesin kararlıyım alacam anasını satım :) Bu konuda sizden araç önerisi ve yardımlarınızı rica ediyorum.

SCUDETTO olayı güzelce açıklamış...temiz arıyorsan değerinde ve sorunsuz alfa alıcaksın...dediğin fiyatlara o modelde alma bence...sonra 3-4 bin tl masraf edersin..

• SCUDETTO olayı güzelce açıklamış...temiz arıyorsan değerinde ve sorunsuz alfa alıcaksın...dediğin fiyatlara o modelde alma bence...sonra 3-4 bin tl masraf edersin..

Arabamı soran arkadas,Linea 2010 1.4 Fire dynamic,yarın hayırlısıyla 23.250 e satıorm aracı.Hafta ici bir alfa bulup almam şart.
    Bu fiyat aralıgında önerebileceğiniz model nedir peki? 147 hariç.25bin e de cıkabilirm eger arabaya tav olursam da sonradan masraf cıkarmaması lazım o zaman apişir kalırm ögrenci bütcesiyle..
  • Linea'dan sonra benzin ibresine fazla bakmamanızı öneririm Bence çok acele etmeyin, sadece sahibinden'e değil, arabam.com veya hürriyet'in web ilanlarına da bakın. içi-dışından çok motoruna dikkat edin. Tekrar ediyorum, "alfa romeo ÖZEL SERVİSİNE" baktırın. Yetkili demiyorum dikkat edin Özellikle alfa romeo ile ilgilenen bir servise baktırın. Bostancı ve maslakta epey vardır. Bir de viraj denge çubukları sağlam mı, ön takımı ne durumda, kısacası yürüyeni ne durumda, lastikler-frenler ne durumda, motor haricinde bunlara da dikkat edilsin. Zaten motorda kontrol edilecek şeyler belli. Bilgisayara da bağlarlarsa sensör arızaları, debimetre, lambda sensörü gibi şeyler de çıkar eğer varsa. Masraf çıkarabilecek şeyler bunlar. Bir de varyatör var tabi. yağ yakma durumu da kontrol edilmeli.

Triger'i ise içinizin rahat olması açısından değiştirmeniz çok yerinde olur.

Bunlar haricinde zaten içini ve dışını incelersiniz, donanımı da güzelse alırsınız km'ye çok takılmayın.

• sehir ici kmde Lpg de ne kadar yakarki acaba ? :) iice tırsmaya başladım walla ne arabaymıs mubarek
  • quote:

sehir ici kmde Lpg de ne kadar yakarki acaba ? :) iice tırsmaya başladım walla ne arabaymıs mubarek

Hiç tırsma, 100 km'de 10 litre LPG yakar...
  • Bir araba ne kadar benzin yakıyorsa LPG sistemi taktıktan sonra da aynı oranda yakar.
    Burada ki tasarruf LPG nin ucuz oluşundandır.
    Yani senin aracın şehir içinde100 km de 10 lt benzin yakıyorsa buda 40 kuruş demek oluyor benzin fiyatıyla
    aynı otomobile LPG takıp ölçersen ne yakıyor diye buda 23 kuruş bilemedin 25 kuruş olur bunun üzerine çıkmaması lazım kolay kolay...
    Benim otomobilimde LPG yok ve 2.0 motor Selespeed modeli şehir içi 40 kuruş şehir dışı da 25 ila 30 kuruş arasında değişmekte
    Tabii ben otomobilimi fabrikanın verdiği 205/55/16inç lastik ve jant ebatlarıyla ve süspansiyon değişikliği yapmadan orijinal olarak kullanmaktan zevk alıyorum...
    Bunlarda otomobil üzerinde yakıtı arttırabilecek etkenler.
  • Tamamdır yakıt sorununuda geçiyorum kafamda hiçbirsey kalmadı alfa 156 da karar kıldım,yardımcı olan herkese teşekkürler,simdi temiz alfa bulma zamanı aramalara başlıyalım artık..
  • Giulietta kullanan varmı aramızda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 307xsi -- 15 Nisan 2011; 15:21:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 307xsi

Giulietta kullanan varmı aramızda

http://forum.donanimhaber.com/m_37083700/mpage_71/key_/tm.htm

Bu başlıkta 71 sayfa giulietta'yla ilgili yazı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperMusa

Bir araba ne kadar benzin yakıyorsa LPG sistemi taktıktan sonra da aynı oranda yakar.
    Burada ki tasarruf LPG nin ucuz oluşundandır.
    Yani senin aracın şehir içinde100 km de 10 lt benzin yakıyorsa buda 40 kuruş demek oluyor benzin fiyatıyla
    aynı otomobile LPG takıp ölçersen ne yakıyor diye buda 23 kuruş bilemedin 25 kuruş olur bunun üzerine çıkmaması lazım kolay kolay...
    Benim otomobilimde LPG yok ve 2.0 motor Selespeed modeli şehir içi 40 kuruş şehir dışı da 25 ila 30 kuruş arasında değişmekte
    Tabii ben otomobilimi fabrikanın verdiği 205/55/16inç lastik ve jant ebatlarıyla ve süspansiyon değişikliği yapmadan orijinal olarak kullanmaktan zevk alıyorum...
    Bunlarda otomobil üzerinde yakıtı arttırabilecek etkenler.

aynı oranda yakmaz.. eğer sizin aracınız aynı oranda yakıyorsa az yakması için lpg ayarı ile oynanmıştır. bu da araç performansınız kesinlikle düşürür.

benzin ile yaktığınızı 1,2 ile çarparsanız lpg tüketiminiz çıkar. yani 10lt benzin yakan bir araç 12lt lpg yakar.. daha az yakıyorsa performans beklemeyin..

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.