kontağı açınca air bag ışığı yanıp sönüyo sonrada tamamen sönüyor normal mi
beygir gücü :arkadaşlar bende 156 2,0 var. full bi araba sunroof bile var ama ruhsatta beygiri 84kw yani 114 bg yazıyor. bidiğim kadarıyla alfa 156 2,0 lar 155bg bu normal mi. ruhsatta hata olabilirmi
burdan devam etmeye çalışıyoruz. siz de katılırsanız memnun oluruz.
Alfacılar Merhaba ,
Nasipse ilk arabamı seçimi alfa'dan yana kullanmak istiyorum ,
Bugün 2 araca baktım yalnız sormam gereken şeylerin olduğu kanısına vardım.
Alfa Romeo 1998 Model 1.6 Siyah Renk
Bu araçta boya var değişen yok , 500 lira gibi ön düzen vs. masrafları var diye söylendi .
Fiyatı : 12.750
Alfa Romeo 1999 Model 2.0 TS Gri Renk
Bu araca 2004 görünümü kazandırmışlar araştırmalarım sonucu 3 parça değişerek yapılan bir işlem ( Sağ ve Sol çamurluklar , ön kaput ) tabiikide ön far ve Maliyeti 4500 - 5000 ytl arasında değişiyormuş. Kazadan dolayu değişmedi diyorlar ama sanmıyorum ki bu parayı harcayıp sadece görünüm kazandırmak olsun.
Özellikleri ; Siyah Deri Döşeme , 4 AirBag , Deri Konsol , Atiker Sıralı Sistem LPG , Tavan hariç komple boyalı
Fiyatı : 16.000 diyorlar da 15.500 gibi biteceğini umuyorum.
Siz alfacılar daha iyi bilirsiniz ki değişen parça alfa'da ne gibi bir piyasa yaratır ?
ve Siz olsanız hangisi ne sebepten seçersiniz ?
arkadaslar aranıza benıde ekleyın 6 gun once 147 aldım
MERABA ARKADAŞLAR BENDE SİZE KATILMAK İSTİYORUM 17 YAŞINDAYIM KENDİM ÇALIŞARAK SONUNDA ALFAMI ALDIM 1998 MODEL 156 1.6 T.SPARK ÇOK GÜZEL Bİ ARAÇ ARACI İZMİR ENRİCO ALİBERTİDEN ALDIM YANLIZ BABM ORASI İLE ÇOK İŞ YAPTIĞI İÇİN BANA GARAJDA KENDİLERİNE SAKLADIKLARI ARACI VERDİLER
HERNEYSE ARACIM İÇ DIŞ ON NUMARA TEMİZDİR YANLIZ SONUÇTA GENCİM ARACIMA ZENDER BODY KİD İSTİYORUM NERDEN BULABİLİRİM ORJİNAL 17 İNÇ 5 DELİKLİ ALFA JANTIDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
photographer_10@hotmail.com msn adresim eklemek isteyenler ekleye bilir böle bir kulübün kurulması çok iyi olmuş
srdralc kardeşim alfa romeo tamamen performans üzerine kurulu bir markadır 1.6, 2.0 , 2,5 araç sınıflarının içinde orta devirde en yüksek performans sağlayan bi araçtır bu yüzden türkiyedeki hanzo (özürdilerim alfaların canına okuyolar) arkadaşlar bu seriliği kontrol edemezler alfaların özellikle 156 ve 1996-1997 gtv lerin önden hasarsızı azdır . ve isimlerini yabancı olduğu için yazamıyorum daha doğrusu unuttum ferrari anahatları üzerinde çalışan 3 vatandaş ferrari dışında sadece alfa üzerinde çalışmıştır buda demek oluyorki sanayiideki yılmaz hasan .... ustanın bu estetiği çelik macunla vermesi orjinalinin aynısını yapması imkansız bu yüzde aksesuara ve fiyata bakma orjinal bi alfa arabadan anlayan bir insan için herzaman piyasa fiyatından 2-3 binytl yüksektir benim aracım 13,000 ytl yede var ama ben babam doğduğumdan beri arabanın içinde olmama rağmen 15.000 ytl verdim ama aracım tr de sayılıdır .. alfa seven herkeze iyi günler...
Merhaba arkadaşlar kulüp devam ediyormu bende 2 gün önce 146 1,6 TS aldım Siyah bende artık alfaya başladım ufaktan
1997 model 146 1.4TS 16V
Renk siyah .Aracımı çok seviyorum.Herşeyi ile farklı.İçindeyken kendimi son derece güvende hissediyorum.Tabii hız limitlerini aşmamaya çalışıyorum. Emniyet kemerini kullanırım ve kullandırtırım. Atak ve seri bir araçHer ne kadar 1.4 de olsa 105 beygirin gücü hissediliyor.Hem öyle klima açıkkenden aracın bayılma gibi bir durumuda söz konusu değil Aynı zamanda alfistiturkeyede üyeyim.Ama ilk üye olduğum forum burasıdır. Herkesi iyi forumlar
Arabayı aldığımdan beri motor sesini dinlemekten müzik sistemini açmıyorum çok zevkli iyiki bu aracı tercih etmişim şimdi çelik jant almam gerekiyor bakalım uygun birşey bulursam harika olacak
benide ekleyin 2006 model 147 1.6 TS alfa kırmızısı
Arkadaşlar Alfa Romeo 1.6 Boxer motorum var ve LPG taktırmak istiyorum nereye gitsem yok motor sallanıyor yok buna takılmaz diyorlar yada bu sabahki gibi lpg için götürdüğüm usta daha önce taktım dedi bıraktım iş yerime geldim baktım arıyor yok ben takamadım buna takılmıyor diyor. Arkadaş deli olucam sonra iki tellide afa servis var aradım gayet iyi anlattılar zaten bu boxer motorlar için başka uygulamaları oluyormuş 1700 YTL çektiler ne diyorsunuz bu motordan anlayan varsa yardımlarını bekliyorum Teşekkürler
mrb arkadaşlar yeni üye oldum bendede 156 ts 2.0 var.ikinci vitese geçerken cırtlama yapıyo sizce yaptırmalımıyım?
bendede aynu araç var evet yanlışlık olmuş olabilir 155 beygir
Selam arkadaşlar... Bende de 2000 Model Alfa Romeo 156 SeleSpeed var.. Alfa kırmızısı... 2000 den beri bizde... Yani bir alfistiyim...
Arkadaşlar merhaba.Bil alfa adayı olarak birçok arkadaşa pm attım.Sağolsunlar hemen hepsi kırmadı ve üşenmeden bilgilerini paylaştılar.
Ancak son olarak toparlamak istiyorum ve eksik kısımlarıda sormak istiyorum...
Önce sorular;
Bazı kullanıcılar alfa motorlarının hararet yaptığını ve fazla zorlamaya gelmeyeceğini yoksa hararet yapabileceğini zaten sorununda bu olduğunu söyledi.Ancak sportif amaçlı bu araçlar doğal önerilen sınırları aşmamak kaydıyla tabiki zorlanacaktır.Yani kitapçığında 2 viteste 20-90 km/h aralığı verilmişse 60 km ye kadar basarak vites atmak yada 80-90 a zorlamak hararetmi yaptırıyor ? Herkesin ortak bir noktasıda BU ARAÇLARIN NAZİK OLDUĞU...İyide spor bir araç çokta nazik olmamalı en azından asfaltta nazik değil daha yırtıcı olmalı değil mi ?
Bunun dışında ortak noktalar,selesspeed ler önerilmiyor.Önceki kasa ve düz vitesler daha sorunsuz ve başarılı.Düz vites daha sportif bir kullanım sağlıyor.Zaten otomatik denilen alfalarda aslında otomatik değil !!! Sadece robot adı verilen bir cihaz kavrama işlemini sizin adınıza yaptırıyor.Arıza oranı yüksek bir parça.Temiz almak lazım.
Satılık ikinci el ilanlarındada garantiden motor şanzuman bile değişmiş olanlar var...
Varyatör kronik olarak tekrarlayan sorunlu ama zararı sadece sesi olan bir parça !
bakım masrafları genel olanlar aşırıda olmasada spesifik parçaların temini ve ücretlerinde kargo ücretleride olması sebbeiyle fiyatlar yükek olabiliyor.
Bu araçlardan anlayan usta sayısı az.Hatta belkide yok !!!
Büyük şehirlerde yolda kalırsan (ki pek yolda kalmayan araçlar) parça ve usta bulup yola kısa sürede devam etmen pek olası değil.
2.El satışlarıda bu nedenlerden sanıyorum düşük.Alırken iyi ama satarken zarar ettiriyor.
Alfanın temizini bulmak zor (zira genel kullanıcı yapısı aracı sportif amaçlı kullandığından çabuk eskiyorlar)
Temizini bulursan alfadan vazgeçmezsin ama temiz değilde sorunlu alırsan vay haline ! Araçtan nefret edersin :))
Az km li alınmalı...
Bu arada bu aracın yağ yakma durumları,ne kadar süre rektifiye istemeden gidebildiği,yani motor km ömrü (yaklaşık olarak),bu konular çok açıklanmamış....
Eksikleri tamamlarsanız sevinirim.
Saygılarımla oguz3259
arkadaşlar 100 000 km yi devirmiş bi 156 2.0 ts var 2002 model araç çok hoşuma gitti hiç aklımda bile yokken bu araçlarda kronik bi problem var mı alırken nelere dikkat etmeliyim yedek parça sıkıntısı var mı bilenler lütfen yardım
35 RY 325(35 Recep Yilmaz Isparta5)
2005 model 1.6 156 sunroof+deri doseme full...
oguz arkadasimizin sorusuna gelecek olursak, yag yakma sorunu varyator kapagiyla ilgili bir sorundur.aracin varyator kapak omru digerlerine gore cok dusuktu.varyator kapagi asinincada yag erken bosaliyor ve arac diesel motor gibi ses cikarip yag yakiyordu.ancak yeni nesil varyator kapagi valfleriyle bu sorun tamamen asildi ve yeni bir varyator kapagina bu valf takildiginda varyator kapagi omru 50.000 km ye yukselmis oluyor