Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.493
Cevap
19
Favori
217.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 575 ytl ye birmot serviste trigel setide dahil olmak uzere degistirtebilirsiniz...
  • arkadaslar yakında alfama TUTKUMA kavusuyorum, yakında aranızda olcam :))
  • Merhaba arkadaşlar beni yormayacak uğraştırmayacak dert sahibi yapmayacak yılda 10-12 bin km ye ses çıkarmayacak makul bir araç arıyorum.. Piyasada çok uygun fiyatlara 146T Spark lar var, aynı fiyata satılan arabalardan çok daha konforlu ve ekstra özellikli ama bu aracın piyasası Türkiyede nerdeyse yok anladığım kadarıyla, ben tipini felan beğeniyorum hele ki beyazı felan çok hoş duruyor, 98-99 model iki tane bu araçtan buldum ama sanki insanlar ellerinden çıkarmak için çaba harcıyorlar gibi geldi bana.. affınıza sığınarak soruyorum;

1- Benim için en önemlisi yedek parça durumu ve fiyatları diğer piyasadaki araçlara göre (diğerden kastım şahin doğan broadwey felan değil avrupa araba yani ) parça fiyatları nasıl.. normal mi, daha pahalı mı, fahiş mi, bulanamayan parça var mı?
    2- Şu an yurtdışındayım ama türkiyeye döndüğüm zamanlarda ankara yaşayacağım, ankarada bu aracın yedek parçasını oto sanayilerden bulabilir miyim?
    3- Bu modellerde sürekli tekrar eden bir sorun var mı (fabrika hataları - aynı dertten muzdarip arkadaşların ortak sorunları vb.)
    4- Lpg ile uyum sorunu var mı?
    5- Ve sonuç olarak... Tavsiye eder misiniz? Yoksa hiç bulaşma mı dersiniz?

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 10 Ekim 2008; 18:34:48 >

• quote:

selamun aleyküm.
    yaşım 22,4. sınıf mühendis adayıyım 98 den beri alfa 156 favorimdir,o zamandan beri çok çarpıcı gelir bu araba gözüme.
    ticaret sebebiyle şuan hyundai h100 minibüs kullanıyorum 96 model 11+1 geçenlerde primeraya bindim taksi ile minibüs çok farklı : ))) kim bilir alfalar nasıldır.

bir kaç husus var sormak istediğim.
    nasipse ben de ileride bir alfa sahibi olmak istiyorum.

1-varyatör sorunu,bu varyatör tamir takımı kaç para,ne kadar zaman aralığıyla problem çıkartıyor? arabayı yolda bırakır mı?

2-1.6 motorlarda yüksek devirlerde hararetin yüksekdiğinden bahsedilmiş,buna açıklık getirebilecek biri var mı?

3-sıralı lpg ile uyum sağlıyor mu alfa romeolar?

4-benzinle bu aracı kullanamam ben,çok bütcem olmaz.1.6 motora sıralı lpg takılırsa performans çok düşer mi? yoksa 2.0 motora mı taktırılmalı? 2.0 motor lpg ile ortalama ne yakar?

5-sarı bir 156 crash test youtube de var.o araç kaç modeldir,98 ve sonrası için bu güvenlik eksikliği geçerli midir?

6-alfa 156 sorunlu bir araba mıdır? 99-04 arası modellerde servise sürekli gitmek zorunda mıyım? yağ değişimi periyodik bakım hariç..alfa kaç binden sonra motor ister?

7-ikinci eli gerçekten çok mu yawaş?

8-alfa romeonun iç malzeme kalitesi nasıldır? 99-04 modelleri arası tabi ki.

9-yeni mühendis maaşıyla alfaya binilir mi? yoksa bu araba bana lüks mü? gelir seviyem ne olmalı veya? alfam için bir iş daha mı bulmam gerek : )))

10 ve son- ütopik bir soru olacak bu : )))

bana öyle bir araç söyleyin ki,gazına bastığım zaman adrenalinim yükselecek,hızlı ve agresif olacak,gaza yüklendiğimde tepki verebilecek,aynı zamanda tasarım olarak güzel,hem aile arabası hem sportif görünüşü olan alfa romeo 156 dan başka bir araba önerebilir misiniz?

cevaplar için şimdiden teşekkürler. cevaplarınız ileride alacağım kararları ciddi olarak etkileyecek.satın almadan bir alfa kullanabilecek şansım olacak mı bilmiyorum,ama ortada bu kadar söylenti varken gidip hiç bilmediğiniz bir aracı almak bile bile lades olur mu onu da bilmiyorum.hiç bir mazimiz olmamasına karşın alfa almalı mıyım ?

veya hiç kullanmadan araba alınır mı?

tekrar teşekkürler.
    baki selamlar...
    erdem

bu soruyu burada da soralım belki başka cevaplar alırız

• alfa romeo 156 ts 2.0 lt 2000 model arabam var. o anlatılan olumsuz sözlerin hepsi boş. yakıt 110 geçmezsen 1,6 ile aynı.sıralı lpg ile kullanıyorum performansta hiç fark yok denedim.yedek parçaya gelecek olursak sorun yok. şırnakta görev yapıyorum burda bile 2 günde istediğin herşeyi getirtiriz diyorlarki artık siz batıyı düşünün. kaldı ki bu zamanda internet diye bi şey var eh artık bi alfa kullanıcısı genç ruhludur araştırıp bulur hemen. sıradışı olmak alfa cının ruhunda olmasa bu arabayı tercih etmez zaten. böyle asi duruşlu sıradışı bir arabanın keyfini çıkarmak lazım. ben herzaman şunu biliyorum:HERKES ALFA ROMEO YA HASTADIR SADECE ALIŞILMIŞIN DIŞINA ÇIKABİLENLER TADINI ÇIKARIR. hayatı istediğiniz gibi yaşarsanız mutlu olursunuz..
  • arkadaşlar 14.10.2008 akşam saat 10 gibi ataköy 9. kısımda 3 silahlı şahıs tarafından aracımız ve eşyalarımız gasp edildi araç altın tozu renginde alfa romeo 2006 model: 156 plaka:34 BB 8201 belki biyerde rastlarsınız diye yazdım 0533 249 22 97 parçalamış olabilirler
  • büyük geçmiş olsun kardeşim. işalah hırsızlar hayrını göremeden aracına ve eşyalarına kavuşursun. böyle olayların hala olması çok üzücü. umarım hak yerini bulur.

tabi olay olamz polise haber vermişsinizdir. gelişme olursa bildirin. tekrar geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hot_sauce -- 17 Ekim 2008; 21:24:46 >
  • saol arkadaşım araba bulundu çavuşbaşında teyip falan gitmiş ufak tefek sıyrık falan onada şükür,ama o şerefsizlerinde bulunması lazım,işin içinde silah var polis araştırıyor inşallah bulurlarda cezalarını çeker şerefsizler,bulamazlarsa allah cezalarını fazlasıyla ver
    quote:

Orjinalden alıntı: hot_sauce

büyük geçmiş olsun kardeşim. işalah hırsızlar hayrını göremeden aracına ve eşyalarına kavuşursun. böyle olayların hala olması çok üzücü. umarım hak yerini bulur.

tabi olay olamz polise haber vermişsinizdir. gelişme olursa bildirin. tekrar geçmiş olsun
  • geçmiş olsun.heryerde kameralar var eds kameraları var mobese var. bir şekilde bulmaları lazım.

ben yine başka bir soru sorayım. acaba 1998de çkan 156 mk1 kasayla makyaja kadar olan 2003 sanırım kasalar arasında fark var mı . yani mesela 98 ve 2001 kasa tamamen aynı mı?
  • Herkese merhaba bende alfacıolmak istiyorum,bildiğiniz temiz 147 1.6 3k full 2004 veya 2005 uygun fiyata varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.
  • Selam arkadaşlar ben de 4 aydır alfacıyım hep hayalini kurardım ve sonunda iyi kötü 1998 model 156 2.0 TS proteo kırmızısı BRC LPG'li bir ALFA aldım ve keyfini sürüyorum. Beni de foruma kaydederseniz sevinirim. Ancak bu aralar bir sorun var sanıyorum. Arabayı İskenderun'a getirdiğimden beri hararet yükselince rolentide çalışırken kendi kendine gaz veriyor. Varyatör sorunu böyle birşey mi? Forumlardan okuduğum kadarıyla varyatör sorunu arabanın ilk çalıştırışta dizel gibi çalışmasıymış. Bendeki sorun sanki rolanti ayarıyla alakalı gibi. Ayrıca hararet de çok çabuk yükseliyor. Tabii aracın suyuda çabuk eksiliyor. Burada havanın sıcak olmasından kaynaklandığını düşünüyorum ama başka birşeyden de olabilir. Gerçi memlekete dönünce baktıracağım ama sizin bildiğiniz birşey varsa söylerseniz sevinirim... İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • üstadım araban hayırlı olsun. ayıptır sorması aracı kac km de ve kac ytl aldınız?
  • merhaba arkadaşlar benim 2003 model alfa kırmızı 3 kapı 147 selespeed im var.aracımı çok sevioyorum fakat son dönemde yakışı inanılmaz dercede arttı bunun nedeni ne olabilir?şehir içi 15 16 litrelere çıktı ortalamam.ayrıca aracımın teybini değiştirmek istiyorum orjinal,ekranlı cd player uyarmı benim aracıma yani 159 lardaki gibi navigasyon ekranlı olanlardan?nerden bulabilirm uygun fiyata aracıma uyacak cd player tabii direksiyondan kumanda sistemine uyacak olması lazım...
  • 156000 kilometrede 14.000 YTL'ye aldım...Sorunumu anlayan var mı peki?
  • merhaba arkadaşlar bende alfa 156 2.0 2002 n full modeli var arabam 79 .000 de bende aranıza katılmaktan mutluluk duyarım
  • arkadaşlar benim sorunuma cevap verebilecek kimse yok mu?
  • arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katılmış bir alfist olarak çok mutluyum. en fazla 1 hafta içerisinde bir alfa 145 1.7 16V araç almayı düşünüyorum. ancak bu araç hakkında çok fazla atılıp tutulan şey okudum. gerçekten gözümü korkuttular. bir alfa hayranı ve hastası olarak bunlara inanmak istemiyorum. eğer doğruysa da almayı düşünmüyorum. en bariz örneği vereyim, yakıt tüketimi. bir arkadaşın yazdığını söylüyorum sizlere. bir depoyla 350 km zor yaptım diyor. eğer bu araçlar gerçekten böyleyse hiç yanına yaklaşmayayım. 51 lt depoyla 350 km. işte bu beni çok korkuttu. birde, eğer bu aracın tam teknik verilerini bulabilme şansınız var mı acaba??? ha birde bulduğum aracı söyliyim size. 95 model 175000 km de, siyah renk 1.7 16V araç. 6.850 ytl. bu fiyat bana biraz garip geldi. bu araçlar 2. elde tutulmuyor mu yoksa, piyasası mı buralarda... şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler...

• Merhaba, ismim Berke. 33 / Tekirdağ.
    Tüm Alfa kullanıcıları ve hayranlarına selamlarımı sunuyorum.
    Aranıza ilk kez katılıyorum ve uzun yıllardır Alfa hayranı olupta henüz yeni bir Alfa kullanıcısı olan benide aranıza kabul ederseniz çok memnun olurum.
    Uzun zamandan beri forumda paylaşımları takip ediyorum ve kararlarımı siz Alfa tutkunlarının büyülü sözlerine bakarak aldım. Bu nedenle hayatımda sanki ilk kez sıradışı bir arabanın koltuğuna oturduğumu hissettim. Yıllardır süre gelen kulaktan dolma bilgiler eşiğinde sürekli bi tedirginlikle sadece İtalyan ruhunun çeliğe kattığı estetiğe hayranlıkla bakıp durmuştum. Lakin zaman ilerledikçe o hırçın ve sportif estetikle bütünleşen kaslı kaputun altındaki homurtulu motor sesinin verdiği haz ile kendimi 5000 - 6500 devirler arasında gaza basarken buldum :) Tutkunların hep bir ağızdan söylediği gibi bende bu karizmanın hayranıyım şimdilerde.
    Aslında Alfa için söylenecek çok fazla bir şey yok. O sıradışı görünmeye çalışan ve reklam metinlerini fotoğraf karelerini özenle hazırlayan, bir o kadarda içten içe Alfa için yanıp tutuşan reklam editörlerinin uğraşıp başardım deyipte, satış kampanyalırının şaheser 4 tekerlekli sunni derili araçlar gibi değil bu Alfa'lar.
    Tabir-i Caiz ise 2 km öteden gözlerinizi kamaştıran üçgen ızgara çerçevesinin parıltısı bile yeterlidir bir çok 4 tekere.

Herkese iyi paylaşımlar diliyorum...

• Çok severek kullandığım aracımı , 2 seneden fazla yurtdışında kalacağım için satıyorum ,

http://www.sahibinden.com/alfa_159_1_9_jtdm_distinctive_plus_q-tronic_fullWQQaXQQ11309578WQQpXQQdisplayitem

Alfistiye gitmesi tercihimdir.
  • slm.145 1,7 16 v araç demişsin.bendede 33 1,7 ie var.eğer dediğin araç enjeksiyonlu ise benim motor ile aynı.o 350 km giden arkadaşın muhtemelen benzin borularından biri patlaktır.kendi aracımla 50 lt depo ile sinoptan istanbula yada istanbuldan sinop a inmeme çok az kalıyor.(sinop istanbul arası 750 km dir).yalnız bu motorların benzin yakışları nominal değil.yani 3000 devirlerde kullanmakla 4000 devirlarde kullanmak arasında benzin farkı çok oluyor.eğer çok yüksek devirlenmezsen takıt 100 km de 7,5 lt. civarında.senin alacağın araçtaki motor 136 hp olması gerek.bendeki 115 hp fakat araç 940 kg.bu sebepten dolayıdırki trafiğe kapalı alanlarda gittiğimiz draglarda yeni model nissan primera yada passat tdi leri çok rahat alıyor.eğer aracı almayı düşünüyorsan mutlaka bir bilene göster.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.