Şimdi Ara

ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
47.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok çok kötü bir araba değil tabiiki. Ben de sonuçta araştırma yapıp öyle aldım zamanında ve beğenerekte aldım. Ama öncelikle 3000 motor V6 bir araba gibi yakıt tüketimi olması oldukça komik. 156 yine alır mıyım; benzin 2.50 olsun alırım :) sürüş keyfi kullanımı çok keyifli fakat artık selefini doldurdu diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mer_SL -- 16 Nisan 2014; 9:42:57 >
  • Hepten kafam karisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa 156 kullanıcılarına saygım sonsuzdur fakat ben 156 yı sattıktan sonra kimseye tavsiye etmedim. Aşırı pahalı yedek parçası, aşırı yakıt tüketimi ve kronik bazı problemleri beni üzdü maalesef. Ben daha kaliteli ve diri bir araba olduklarını zannetmiştim. Fakat gel gelelim sürüş keyfi şuan bile çoğu model arabada yok.
  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    3000 V6 bir aracın yakıt tüketimi ne kadar hiç gördünüz mü?

Anadolu yakası 100 km ş.içi ortalaması 8.3lt lpg
    Avrupa yakası içinse 9.6 lt. Lpg.

Bence çok değil
  • Alfa kullanan tren kullanıyor hisseder virajlarda kendini. 200 ile viraj dönülürmü dönüyor işte. rayda mı gidiyorsun mubarek

• Benim 156 da Eibach spor yay ve 17 inç orjinal Alfa jantları vardı. Yol tutuşu gerçekten harikaydı fakat aynı şeyleri fren performansı için de söyleyemem.

• Arkadaşlar geldik yine motor kompresyon testine MERSİN'de KENZ otomotivde yaptırdım.MİTAT usta.
    Baktık silindirlerdeki sıkıştırma sonrası manometre basınçları sırasıyla 11-10,3-10,3-11 bar çıktı.
    Ustamızın dediği segmanlarda bişey yok. Sibop lastiklerinde problem var.

Motor ustaları genel kanı olarak sibop lastiklerini güçlendirirseniz,bütün yük segmanlara biner bu seferde oradan portlar motoru açtın mı komple kontrol edip rektefiye ettirmen lazım diyorlar.

Genel kanı bu yönde.

Bir başka alfacı usta hiç motoru açmadan egsozdan çıkan dumana bakarak senin aracın siboplarından bukadar yağ gelemez araban hararet görmüş dedi.

Ben 1sene daha yağ ekleyip binme kararı aldım.
    İstedikleri işçilik ücretleri çok yüksek sanki Türkiyeyi kurtarıyorlar.
    Binler havalarda uçuşuyor.

Arabamdan memnunum egsozdan azıcık duman çıkıyormuş çıkarsa çıksın.
    Dizeldeki gibi çıkmıyor ya.

• neroarkan kullanıcısına yanıt
    Dizeldeki duman çıkma olayı olağan, sizdeki durum olağan dışı. Bunu karıştırmamak gerekir öncelikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

bizi bir tanıdıkta 156 2.5 v6 var.geçen hafta otoyolda giderken araba ışıklı uyarı vermiş.yağ lmbası yanmış yani.bu da inanmamış.sürekli yanıyordu zaten diye.bir süre sonra gaz yememeye başlamış,yavaşlamış.motor yağlamayı kesmiş.motor bitti.şimdi yapılıyor.zarar 10bin lira olması lazımdı.olsun o kadar 10 yaşında ve sürekli performanslı kullanılan bir araba için hiç de kötü değil.

Km kaç bindeydi?

• 181000
  • Arkadaşlar iyi bir motor ustasına motoru rektefiye ettireceğim.
    Muhtemelen yıl başında sonrasında bilgileri yazarım.
    Alfa 156 twinspark 1.6 TS için atiker gold lpg sistemini öneririm.
    1 lt LPG ile Petrol ofisi Ş.içi 8-9km
    Ş.arası10-11 km gidiyor
    26 lt lpg ile 230 km gidiyor şehir içi.
  • Arkadaşlar aracımı İÇEL OPEL özel SERVİSİNDE rektefe yeye yatırdım.
  • Hortlamış konu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bitmedi sorunum ben hortlatıyorum.
  • Alfanin motoru 150 binde bitermiş ha tam bir komedi hic gulesim yoktu yurdum ustasi iste yurdum insanina görevde 100binden sonra araba alinmaz ah yurdum ahhh

• Sadece motorun üst kısmını (sibopları) yaptırsam 1500 TL falan tutardı. Vede kurtarırmışım fakat riske giremedim.
    Sonradan 5000 tl lik masraf riskim vardı.
    Motor indikten sonrada "parça almıyorum 1500 işçilik ödüyorum ,sadece üst tarafı yap işçiliğide 1000'e düşür" demek içimi yinede rahat ettirmeyecekti.
    Bende yaptım yenilemeyi içim rahat etti.
    Şimdi aracın toplanmasını bekliyorum.
  • Aracı rektefiye ettirdim. Motor yenilendi. 1000 km volant 10w40 yağ ile kullanıldı rektefiye öncesi su gibi yağ içen araba 1 gr yakmadı. Aracı zorlamadık tabiki. LPG sistemini taktık 200km gittik çok az ölçülemeyecek seviyede yakmış. LPg yağı eksiltiyor kuru yakıt olduğundan galiba.
    Neyse filtreleri, bujileri, radyatörü de değiştikten sonra 10w60 mobil yağ koydum. LPG filtresini değiştirdim.
    Araba saat şimdi tekrar su seviyesinde düşme olur mu? onu kontrol ediyorum sonrasında sorun bitmiştir.
    Sürüşü oldukça keyifli bu arabayı kesinlkle satmayı düşünmüyorum.
    Kasis gırçlaması dışında süper bir araç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroarkan

Aracı rektefiye ettirdim. Motor yenilendi. 1000 km volant 10w40 yağ ile kullanıldı rektefiye öncesi su gibi yağ içen araba 1 gr yakmadı. Aracı zorlamadık tabiki. LPG sistemini taktık 200km gittik çok az ölçülemeyecek seviyede yakmış. LPg yağı eksiltiyor kuru yakıt olduğundan galiba.
    Neyse filtreleri, bujileri, radyatörü de değiştikten sonra 10w60 mobil yağ koydum. LPG filtresini değiştirdim.
    Araba saat şimdi tekrar su seviyesinde düşme olur mu? onu kontrol ediyorum sonrasında sorun bitmiştir.
    Sürüşü oldukça keyifli bu arabayı kesinlkle satmayı düşünmüyorum.
    Kasis gırçlaması dışında süper bir araç..

Hayirlisi varmi sorun

• yeni alfalar 5 yil ve 150 bin km garantili satiliyor hiç o km de motor bitermi

• Alfa 156 yı sıcak memlekette kullanacaksanız Mobil1 10w60 kullanacaksınız.Kış için iyi değil motoru çalıştırıp sesin biraz değişmesini bekleyip öyl yola devam edebiliyorsun.Fakat yazın sıkıntı yok.
    Aracı 186000'de yenileme yaptık.1000 km 10w 40 yağ ile gitti.yağ yakma sorunu yok.LPg taktırdım atiker gold.500km gitti biraz eksiltmiş. volant 10w40 yağ lpgye dayanmıyor.
    187000-196500 arasında LPG ve mobil1 10w 60 motor yağı ile kullanıldı 1gr yakmadı kardeşim.Yğı kontrol ediyorum hala sarı duruyor karbonlaşmamış.
    yinede 10000 km de değiştireceğim.

Bu 10-40 yağlar yarı mağdeni olduğundan ısıyı görünce uçuyor herhal.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.