Şimdi Ara

ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
47.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alacağın motor boxer ise gerçekten bir miktar problem çıkarabilir ki özellikle boxer motorların yağlaması silindirlerin konumu nedeniyle herzaman bir miktar problemli olmuştur.
  • Arkadaşlar meraba bende 2003 model Alfa 147 buldum 110.000 kmde kmsi beni biraz korkutuyor sonradan elimde patlamasından korkuyorum açıkçası fiyatıda 14.000 TL bana yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat7789

Arkadaşlar meraba bende 2003 model Alfa 147 buldum 110.000 kmde kmsi beni biraz korkutuyor sonradan elimde patlamasından korkuyorum açıkçası fiyatıda 14.000 TL bana yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

o fiyata motoru bitik hatta motoru olmayan alfa alırım
  • yanılmıyorsam motorları hala fiat group a gmc üretiyor.....
    kullanımada bağlı ancak 300bin yapması gerek
  • gerçekten düşünürsen var irtibata geçelim istersen ama ben öğrenciyim ve hani arabayı aldıktan sonra bana fazla masraf çıkarmaması lazım onun için bide motoru sorunluysa hani yağ yakıyosa falan kaça malolur acaba bi bilgin var mı?
  • arkadaşlar 2 hafta önce 156 mı sattım. bahsedilen sorunlar malesef alfa romeo larda yaşanmakta. motoru yağ yakar. ön takım çabuk bozulur. kullandım hepsi başıma geldi. artık dayanamayıp sattım. bence italyan arabası almayın. ayrıca şaseleri çok zayıf.http://www.youtube.com/watch?v=L53FaDHSpSM
    bunu bi izleyin derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mer_SL

arkadaşlar 2 hafta önce 156 mı sattım. bahsedilen sorunlar malesef alfa romeo larda yaşanmakta. motoru yağ yakar. ön takım çabuk bozulur. kullandım hepsi başıma geldi. artık dayanamayıp sattım. bence italyan arabası almayın. ayrıca şaseleri çok zayıf.http://www.youtube.com/watch?v=L53FaDHSpSM
    bunu bi izleyin derim..

araba resmen dagılmış bu kadar kötü olmaması lazım
  • Bu iş tamamen otomobille ilgilenmekle ilgilidir,motorun bakımı şu zamanda yapılcak diyip otarihe kadar motora bakmazsan ilgilenmezsen motorda yıpranır motrunda biter,çocuk gibi onu dinlemeli ilgi göstermelisin önüne gelen her kişi araba alıp marşa basıyolar gerisinisi hiç umursamıyolar ve araba kullandıklarını sanıyolar ki bu araba kullanmak değildir,ben bir otomobil kullanıcısı olarak altımdaki araba ne olursa olsun motoruyla tüm herşeyi ile ilgilenirim ve böyle saçma sapan 150.000 de motor bitme gibi durumlarlada karşıaşmam çevremdeki çok iyi yılların motor ustalarından bir kez olsun böyle birşey duymadım Alfa Romeo Kalitesiyle şıklığıyla herşeyi ile bambaşka bir otomobildir bilginize...
  • ustan aferdersin alt etmiş!!! seninki orjinal kasasında !!! benim tempra 2.0 16v cat de alfa romeo motoru var canavar gibi!!! fıat ın orjinal motoru 220 binde çıkartılmış!!! şu an 36 binde 94 model araç !!! bildiğiniz gibi motor ömrü benzinli motorlarda ki bu toyota ise 300-350 bini bulur iyi bakılırsa bayaa gider dizelller tabii haliylee benzinli motorlardan kısa yaşar!!! fıat ın multıjet turbo dizel motorununda pek vadesi yok 190-200 binde civata atar bi yerden!!! motorun ömrü sekman yemeklede uzar:D triger kayışı koparsa o zaman fatura ağır olur!!!!
  • yeni versiyonlarını bilmem ama 90-2000 modellerde dikkat ederseniz satılan alfaların çoğunluğu 180-190 bin km den sonra mutlaka motor yaptırmışlar ya da bu nedenlerden dolayı motor SOS vermeden satışa çıkarılmıştır. bmw lerin motorlarının motor korumalı yani 5. vites dışında 4 bin devri geçmeyenlerin motor ömrü ortalama 650-750 bin aralığında olduğunu GİZA arkadaşıma özellikle hatırlatırım lütfen işkemden atma kardeşim...
  • arabayı sakin kullanmaya bağlı hızlı kullanırsanız motoru yenilemekle uğraşırsınız arada bi basmak lazım test etmek için ama hep basarsanız bayağı bi masraf yaparsınız
  • alfadan anlamayan kendini usta die adlandıran bağzı sök takçılar yapamayacağı motora b.k atarak kendilerinin işi bilmediğini gizlemeye çalışıyorlar zaten öyle kişilere bu aracı götürmekle hastane yerine kasap dükkanına gitmek arasında bir fark olmayacaktır.
    eğer ALFA ROMEO bir araca sahipseniz bu işten anlayan ii bir ustanız olması şart yoksa yaptığı her işin sonrası başka bir yerleri bozacaktır ki , zaten nazik denmesi nin bir diğer sebebide teferruatın fazla olmasından dolayı hangi parça ne kadar önemli ne inceliği var bilinmemesinden kaynaklanmakta ve beceriksiz bir işgüzar tamirci elinden geçen araca başka hasarlar vermesi kaçınılmazdır.
    1910 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 1924 de alfanın pilotu olan ferrari enzo nun alfadan ayrılıp kendi markasını üretmesi gibi tarihi geçmişi büyük bir markaya 4000 km de 2 lt yağ eksiltmesi veya 150000 km de motoru bitiyor veya çürükmüş nazikmiş gibi yakıştırmaları hakedetmiycek bir markadır.
    Zaten dünyada sadece bizim ülkemizde bu yakıştırmaların olmasıda bize mahsus bir şeydir.
    Temelini bilmediğimiz teknik konulara anlam vermeyi dedikodu yaparak milyondolarlık argesi olan markaları kötülemeyi çok severiz.

Aslen ayrıcalıklı olmamızı çekemeyenlerin ulaşacamayacağı ve almaya dahi cesaret edemeyeceği bir markaya sahibiz ALFA ROMEO :))

• Twin Spark motora bok atanıda ilk defa duydum yok artık. Piyasanın en uzun ömürlü atmosferik motorlarından biridir.
  • sen o ustaya macybahı götür bunlar sorunlu der çünkü biliyor alfadan ekmek yiyemeyecek neden tavsiye etsin işgüzar
  • hep laf..
  • merhaba arkadaslar bende 92 model alfa 75 var 2,0ts arabamda çekiş problemım var daha cozemedık fıkrı olan arkadaslar varsa yazarsanız sevınırım aracta degısenler bujı ve bujı kabloları baskı balata hava akıs metre benzın pompası degısmıstır ama hala aracımda ramnpalarda nerdeyse 1.vıtese dusuyor bısı onerebılen arkadaslar varsa cevap yazarlarsa memnun olurum tesekkurler
  • motor kolay kolay bitmez... motoru biten araba nasıl yolda kalıyor ? bu tamamen yağlama ile alakalı durum... araç yağlamayı bir anda kesmez... adam gibi kontrol edersin yagda aşırı eksilme varsa ya segman attırırsın yada blok çaktırır piston degistirirsin... bunlarda okadar cok maliyetli olaylar degil...

öte yandan 150bin de motor biter diyen adam işi bilmiyordur... bu işi en iyi bilen bu araçları uzun sure kullananlardır... galericilerdede aynı agız var... adama soruyorum ömründe ne kadar kullandın bu aracı?

adam diyo alım satım yapıyorum en fazla 1 hafta... eee ? ozaman ne konusuyosun bana 150binde motor biter diye?

adamlar bu sayede ekmek yiyorlar zaten... motordan yana hiçbir araç kolay kolay sıkıntı yapmaz... ama fiat ın ön takımları hassastır... bozuk yollarda kullanmadıgın sürece sıkıntı cıkarmaz... alfada bir fiat sonuçta.
  • o ustayı getirin bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

sen o ustaya macybahı götür bunlar sorunlu der çünkü biliyor alfadan ekmek yiyemeyecek neden tavsiye etsin işgüzar

+1 katılıyorum dostum sanayide bu tip araçlara para kazanamayacağını anlayınca pislik atan yüzlerce cahil sözde ustalar var
  • Her motor gibi Alfa motoruda temiz kullanım ve güzel bakıma göre çalışır Alfaların çıkaracağı arıza diğer markaların çıkaracağı arızalardan çok değildir, alacağınız aracın motoruna bakılır önce kafadan sallanmaz usta gibi usta olan önce arabayı bir görür dener inceler var ise sıkıntısı söyler oluru olmazına siz karar verirsiniz.

Bu arada Alfalar yağ eksiltir ama arızadan dolayı değil yapısı itibarı ile bir kısım yağı yakar ki bu da göze batacak bir miktar değildir, her otoda olması gerektiği gibi haftada bir yağına suyuna bakar eksik ise tamamlarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.