Şimdi Ara

ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
47.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sissil

motor kolay kolay bitmez... motoru biten araba nasıl yolda kalıyor ? bu tamamen yağlama ile alakalı durum... araç yağlamayı bir anda kesmez... adam gibi kontrol edersin yagda aşırı eksilme varsa ya segman attırırsın yada blok çaktırır piston degistirirsin... bunlarda okadar cok maliyetli olaylar degil...

öte yandan 150bin de motor biter diyen adam işi bilmiyordur... bu işi en iyi bilen bu araçları uzun sure kullananlardır... galericilerdede aynı agız var... adama soruyorum ömründe ne kadar kullandın bu aracı?

adam diyo alım satım yapıyorum en fazla 1 hafta... eee ? ozaman ne konusuyosun bana 150binde motor biter diye?

adamlar bu sayede ekmek yiyorlar zaten... motordan yana hiçbir araç kolay kolay sıkıntı yapmaz... ama fiat ın ön takımları hassastır... bozuk yollarda kullanmadıgın sürece sıkıntı cıkarmaz... alfada bir fiat sonuçta.

söylediklerin bir kısıma kadar katılıyorum ama fiat ların ön takımları sağlamdır özellikle yerli üretimlerin.palio,albea vs.lerin bile ön takımları oldukça sağlamdır.Fiat ın bir çok aracında ön takımda lancia nın ön takımları kullanılır ve birçok markaya göre daha sağlamdır.

• ARKADAŞLAR ALFA 159 ALMAYA NİYETLENDİM 2006 MODEL.130.000 KM DE ARAÇ FAKAT EĞER YORULARAK KULLANDIYSA BEN ALDIĞIMDA KUVVETLE İHTİMAL MOTOR İSTEYECEK..ANKARADA BİR ÖZEL ALFA SERVİSİ İLE GÖRÜŞTÜM USTANIN MOTOR YENİLEME İÇİN VERDİĞİ FİYAT 4000 TL..EĞER KRANK VS DE ZARAR GÖRDÜYSE 10.000 TL YE KADAR ÇIKAR DEDİ..BENDE BUNUN ÜZERİNE SIFIR ALFA 159 MOTORUNUN NE KADAR OLDUĞUNU İSTANBUL BİRMOT A SORDUM VE 16.850 TL GİBİ UÇUK BİR FİYAT ALDIM..BENCE BU ARABAYI ALIYORSANIZ MOTORU BİTİK 159 ALIP KENDİNİZ SIFIR MOTOR TAKTIRACAKSINIZ YOKSA KAFANIZ RAHAT ETMEZ..
  • sizin gibi arkdaslar 130 bindeki alfaya motorunu gösterdiğiniz halde bitik veya hor kullanıldı muamelesi yaptığınız sürece sıfırda alsanız kafanız rahat etmez , oyüzden allah size kolaylık versin daha aracı almadan bütün kötü senaryo ve fiyatları almışsınız maasallah :)) herifler takside albea nın güçsüz multijetini bile 600 bini gördürüyor ve bu araçlardadan alıp motorunu yaptırmadan hala kullanan lar bile varken söyliycek pek bişey kalmıyor.

benim 156 180 bine merdiven dayadı hala ilk günki gibi ve bitecek motoru zaten servis anlar ve 130 bin bana kalırsa daha yolun başı.

sizin gibi düşünenler arkadaşım ise çok para verip sıfır alacak diye üzülüyorken bu kişi yabancı ise böyle taze motoru pipiriklendiği için piyasaya ucuza satacak belki bize denk gelir diye seviniyorum :))))

alfaromeo kullanıcıları en azından 5000 km de bir yağ çugunu çıkarıp baksa motorlarına hiç bişey olmazzz

• Arkadaşlar 2004 1.6 ts 156 'ım 1000 km'de hatta 700 km'de 1lt yağ yakıyor. Kullandığım yağ 10-40
    Selenia yada başka marka kullanıyorum. Hangisi ucuzsa

Arabayı çalıştırıp gazı köklediğimde arkadan siyah duman atıyor.

Şimdi bu motor bitmiş demekmidir,yoksa Yağ koyduğumuz kapağı açıp motoru çalıştırmak mı gerek.

Motor üflemezse; yağ yakarsa yaksın mı diyoruz Motorun yenileme istediğini nasıl anlarız.

Sadece arkadan siyah duman atması bizim aracın motor istediği anlamına mı? gelir.
    ARacım 180000 km'de
  • benim alfa 146 (1997) 1.4 ts 300bini devirdi, ilk çalışmada biraz sesli bir kaç saniye sonra sesi biraz kesiliyor başka da bir sorunu yok, arkadaşımın ki ise 150 binde yağ yakıyor
  • Hassas araclar orasi dogru.Ön takim diger cogu araca gore cabuk dagiliyor,asfalt arabasi.Yollarda gordugumuz cogu arac bakimlari dogru duzgun yapilmamis ya da aksatilmistir.Velakin bunlari alfa romeo modellerinin basina geldiginde basinizi cok agritacagi asikar.Hor kullanima dayanamiyor,genel itibarla Turk insaninin yapisina ters.Dolayisiyla motorlari gidiyor,dayanmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeueneturc

benim alfa 146 (1997) 1.4 ts 300bini devirdi, ilk çalışmada biraz sesli bir kaç saniye sonra sesi biraz kesiliyor başka da bir sorunu yok, arkadaşımın ki ise 150 binde yağ yakıyor

ilk çalışmada sesli olmasının sebebi varyatör hocam motor ısındıktan sonra bu ses kesilir
  • Arkadaşlar sizden ses çıkmadı.
    Bende bir tamirciye gittim.

Gösterdim aracı, Bu arabanın motoru yapılmaz. Araç benim olsa yaptırmam boşuna masraf etmem haftalık yağına suyuna bakar binerim dedi.
    Az bir üfleme var,Alfa motorlarda çok sorun yaratmaz. Bunlar çift başlıkla yağlama yapıyorlar, yağ eksilmesinin çoğu bundan oluyor dedi.
    Bor katkısı kullan üflemenin çoğunu keser dedi. Belki benimkinin tamamını kesermiş. Bor delikleri tıkıyor diyor .

Ne mantıksa.

Haberiniz olsun yanlış olduğunu düşünen varsa yazsın çünkü elimdeki ekleme yağım bitince motor yağını değiştireceğim. Bor deneyeceğim.
    10w-40 mobil,castrol ve bor. bakalım ne olacak.

Araca benzinle biniyorum ve beni bayağı kasıyor. Tüp taktırmak istiyorum. MERSİN'de WENTGAS öneriyorlar.
    Yedek parçaları ucuz diye.
    1-)Alfa ya WENT gas taktıran varmı? Tecrübelerini paylaşabilirmi.
    Resimler ekte

Bu arabay binilmezmi abi beeee

Sağlıcakla kalın.
    Şimdiden yorumlarınıza teşekkür ederim.

ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM

• Usta dogru soylemiş alfa romeonun eskı versıyonları cok fazla hararet yapmaya yatkın arabalar ve cok sorunlu
  • 10~40 yagina ilave olarak bor katkisini bende kullaniyorum ozellikle bor power yazan indan diger abidik gubidik katkilari bor diye iteleyenlere inanmayin yakitta cok faydasi var ama uflene ve baska problemleri cozecegini zannetmiyorum katki sadece pistonlari yagdan daha fazla kayganlastirip cekise ve yakita etki ediyor diger durumda yag eksiltme hepsinde var orjinal alfanin sitesinde bile yazar bence yagsiz birakma ve sorun yoksa kurcalatma daha beter eder birakirlar alfa herkesin isi degil

• BOR POWER NNT MARKA BİLİYORUM ALIRSAM BENDE ALICAM.
    BENDE OPEL ASTRA H KASA SEDAN VARKEN5-30 YAĞ-BOSCH PT/RB LPG BUJİSİ-BOR POWER KULLANDIM.aRACIN YAKITI AZALDI,HANGİ YAPTIĞIMDAN AZALDI ANLAMADIM,HAVA FİLTRESİ DEĞİŞTİRSENİZ YAKITINIZ AZALIR.

BAŞKA BİR USTA 10W-60 MOBİL1 KULLAN DEDİ.OTOBANA ÇIK BİRAZ BAS DEDİ.BU ÜFLEMEYİ KESER DEDİ.

BİLİYORUM ADRESE TESLİM PAS.FAKAT ELDEN NE GELİR
    SENİN SİLME SEGMANINDA PROBLEM VAR DEDİ.
    OYÜZDEN BUKADAR YAĞ YAKIYOR MOTORDA TIK YOK DİYOR.DAHA ÖNCE 5-30 VE 10-40 YAĞLARI DENEDİM.
    hEPSİNDE YAKTI KAYDIRICI KOYDUM MARKASIZ BİŞEY YAKTI.

ŞİMDİ MOBİL1 ZAMANI DENEME SONRASI AYDINLATIRIM.OLURSA BOR POWER'A GEREK YOK.
    1-2 HAFTAYI BULUR...
  • 100.000 sonrası Alfa'larda 10-60 öneriliyor. Benimde eksiltme yapıyordu 10-60 tan sonra yapmıyor. Castrol Edge tavsiye ederim. Devirli kullanımlar icin ideal.

• tez zamanda ustanı değiştirmeni tavsiye ediyorum. cünkü alfa motor elektirik mekanik sisteminden anlamıyorlar. anlamadıkları için bol camur atıyor karalıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 12 Mart 2014; 12:26:53 >
  • 14 gün önce sorduğum soruların cevabını kendi araştırmalarım neticesinde bulabildim ama tam değil anlatayım.
    Egsozdan siyah duman zengin karışım işareti olduğunu gösteriyor,araç fazla yakar.Oksijen sensörü arızalı,motor hafif üflüyor,Segman eskimiş olabilir.Bujileri kontrol etmek lazım.Sonrasında gerekli değişiklikleri yapınca
    Selenia 20k for alfa Romeo yağınıda ekleyince aracın orijinal haline getirmiş oluruz sorun kalmaz,bakıyorum ufak ufak sorunlar önemsenip çözülmediği için birikiyor.
  • Alfalarda kontak kapaliyken parklari yakmak icin anahtari yari kapali konumda iken kontagi geri ceviriyorduk fakat unutmusumki yanmadi biseye daha basiyorduk hatirlayan yada kullanan varmi

• Kontağı çevirirken anahtarın sokulduğu deliğin yanındaki ince siyah düğmeye tırnağınla basman lazım yoksa geriye dönmüyor anahtar. 2. olarak farları yakıyordun galiba.

Bugün mobil1 10w-60 yağ, bor power, restore,elime geçti tamircide uygunsa deneyeceğim.
    95 tl'ye n11.com'da bulduğum İstanbul firması extended life değilde önceki elinde kalan seriyi göndermiş acaba formülasyonu değişmişmidir yağın.
  • Mobil1 10w-60 yağ koydum üzerine 1-2 gün sonra restore isimli Amerikan malı 250 gr katkıyı koydum arkadaşlar üfleme bitti. Fakat yağ yakma azaldı ama devam ediyor.
  • Alfa Romeo çok güzel ve karizmatik bir arabadır fakat 156 ya 6 ay binebildim. Çok nazik bir araba. Nerede ne yapacağı belli olmuyor. Kronik bazı problemleri var.
  • Ts motorlar yağ eksiltir normaldir, yapısı öyle , 10000 km de 2 litreye kadar normal bunun icin para harcamaya değmez. Yalniz 2000 km de bir yağın eksiğini tamamlayın ondan sonra devam

Not: bu değerler kullanım kitapçığından alinmistir, işkembeden sallama değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 16 Nisan 2014; 1:15:58 >
  • Yorumlara bakıyorumda tam komedi

Aralık 2011'den beri toplam masrafı;

Zaruri: Termostat(90TL) Ön 2 üst salıncak(150 TL orijinal) Arka Z Rot 1 adet(25TL).

kafam rahat etsin aklıma takılmasın diye yaptığım harcama; (triger değişimine 30.000km varken devr-i daim pompası değişeli 40.000 henüz 40.000 olmuşken)

Varyatör bakım, tamir(50 TL) Triger kayışı (50 TL) Devr-i daim pompası (70 TL) çok az bir yağ kaçağı vardı bunu önlemek için külbütör kapak contası( 70TL).

Birde motoru ölçtük, motorun saat gibi maşallah'la çıktım

km 164.500

Alfa o kadar kötü değil be kardeşim!!!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.