Şimdi Ara

ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
47.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 6 aydır tofaşta italyanlarla birlikte çalışıyorum
    eh haliyle adamlarla la samimi olduk.geçen araba muhabbeti başladı falandedim alfalar nasıl araç
    aynen şunu söyledi kasa olarak güzel ama motorları çok hassas dedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

nasip

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

kısmet

Baya bi deneyimlerden yola cıkarak yorumlar olmuş teşekkürler
  • ismi çıkmış 9 a inmez 8e....

lafalar eskiden sahiplerini üzer ve parça bulunmazdı bunlar 90 lı yıllarda kaldı...

şimdilerde ise gerek kullanılan motorun birçok akrabasında görev yapması GM grubu...daha fazla saymaya gerek yok...147 kendini kanıtlamış bir araçtır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: saruman

arkadaşlar bundan birkac ay önce alfa 147 almaya niyetlendim..araba bulundu niyetine girildi pazarlıklar yapıldı vs..

tam almaya giderken cok tanıdıgım iyi bir ustaya gittim ...

bana alfaların motorlarının cok cabuk bittigini..iyi bir kullanımda 150.000 gidecegimi ki 2.ci el oldugundan sahibinin nasıl bindigini bilemeyecegimi söyleyince vazgectim...alfa romeolar icin sandık motor diye bir tabirin oldugunu ,motorlarının tamiriyle ugraşmak yenisini getirtmekten daha pahalıya maloldugunda direk fabrikadan sandıkta motorunun felam getirtildignden bahsetti...alfaların ikinci elde tutulmamasının en önemli sebebinin bu oldugu..

bu konuda özellikle tecrubeleriniz varsa fikirlerinize ihtiyacım var ..bu arabayı seviyorum almak istiyorum ama kafam karışık ..

Malesef ustanızla ayni fikirde olduğumu belirtmek isterim, alfalar çabuk motor yer ve sanayide belki de en çok motor değiştirilen araçlar da alfalardır, gidin kendi gözlerinizle göreceksiniz, sahipleri ile de konuşun, ancak önemle hatırlatmak gerekir ki alfa kullanıcıları bu motorları fazlasıyla zorlamakta ve hırpalamaktadır ki bu da motor ömrünü belirleyen en önemli unsurdur.

Bence kimden aldığınızı bildiğiniz, nasıl kullandığına şahit olduğunuz biri ise güvenle alınabilir, zira değilse hiç bulaşmayın, elinizde gazete kağıdına sarılı yağlı parçalar ile o çıkmacı bu çıkmacı dolaşıp "abi bundan varmı" diyerek geçer ömrünüz

• Bence al süper araba... herseyi ile iyi, motoruda iyidir herhalde
  • elimizden 3 tane alfa geçti hepside 150 bin civarındaydı. en az kullandığımızı 1 yıl kullandık. hiçbir şekilde sorun çıkartmıyor araçlar. ama bazı alfa sahipleri kendilerini ferrari içinde sanıp o kadar abanırsa mercedes bile olsa biter o motor
  • Boxer motorların yağlama problemi olduğu doğru ve biraz kırılgan fakat twin sparklar bu yargıyı haketmiyor.
  • Alfa dışında herhangi bir aracı o kadar yuksek devirde kullanamazsınız evet alfaların motorları nazlıdır,bakım ister ilgi ister 10bın veya 15 binde bir kaputu kaldırırım dersen motoru elıne alırsın.

alfa tutkudur onu sevmek gerek ilgilenmek gerek ,yağını suyunu devamlı kontrol eder bakımları düzenli yaptırır ve 150bınde bıten araclar gibi sürekli redline larda dolaşmaz isen en az 400 bın km binersin.

Alfa almaya niyetli ınsanlar onu isteyecekler herşeyıyle kabul edecekler cunku o ne bir japon nede alman italyan işi derler ya nerde ne yapacağı bilinmez.Fakat bildiğim bir şey var kullanması,yol tutuşu ve o motorun sesi
    işte fark bu,anlıyabilene tabi.

Alfayı ya seversin ya nefret edersin fakat kulaktan dolma bilgilere pek güvenmeyın derim kullanıp başı dertten kurtulmayanda var paşa paşa sorunsuz binende ,bütün araclar'da olduğu gibi.Sadece SS alırsanız robot arızası yapma olasılığı biraz fazla buda tamamen şans tek kronık sorunu alfaların SS şanzumanlarıdır ama kullanmasıda bir o kadar zevkli bir şanzumandur

Ayrıca alfaların mekanık yedek parca sorunu yoktur ve fiyatları gayet uygundur.
    Fakattt aracın dış kasası tampon kapı kaput gibi dış cephe yedek parcaları olunca fiyatları vw 'lardan geri kalmaz

• merhabalar. 96 model 140 binde alfa romeo sahibiyim. 8 ay once kadar karteri delmıstım motorda bıraz"cık" masraf cıkmıstı. 2 bin ytlcık. 2-3 farklı usta işlem sonunda motorumun çok iyi değil fakat iyi durumda olduğunu, boyle kullanmaya devam edersem 300 bine rahat gidebilecegımı soyledıler. spor bır arac oldugu ıcın benden oncekı sahıbıde yuksek devırlı kullanmıs. bende gaza gelıp arada basıyorum dogrusu cunku motordan cıkan ses ve aldıgım haz buna değiyor
  • konu hortlamıs gıbı gozukuyo....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kerem Arıkantürk

Bugüne kadar 1 tanesi 1600 motorlu, 3 tanesi 2000 motorlu olmak üzere 4 adet Alfa Romeo 156 ile haşır neşir oldum. 4'ünde de ortak sorun oldukça erken kilometrelerde segman kanalı kırmaları ve ana yatak boşaltmaları idi. Şahsen bu veriler ışığında o motorları sorunlu olarak adlandırmayı uygun görüyorum.

Gerçek bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: infrared

elimizden 3 tane alfa geçti hepside 150 bin civarındaydı. en az kullandığımızı 1 yıl kullandık. hiçbir şekilde sorun çıkartmıyor araçlar. ama bazı alfa sahipleri kendilerini ferrari içinde sanıp o kadar abanırsa mercedes bile olsa biter o motor

"Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur" diye bir söz vardır heralde boşa söylenmemiştir bu söz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Passione

quote:

elimizden 3 tane alfa geçti hepside 150 bin civarındaydı. en az kullandığımızı 1 yıl kullandık. hiçbir şekilde sorun çıkartmıyor araçlar. ama bazı alfa sahipleri kendilerini ferrari içinde sanıp o kadar abanırsa mercedes bile olsa biter o motor

"Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur" diye bir söz vardır heralde boşa söylenmemiştir bu söz.

Dediğin kişi Otomobil Mühendisi yanlız
  • bizde 2004 1.6 156 var 40.000 km de.bir sorun çıkarmadı fakat geçen servise gittiğimde servis müdürü 5000 km sonra triger setinin komple değişmesi gerektiğini söyledi.maliyeti 1300 lira civarı tutuyormuş..halbuki kullanım kılavuzunda böyle birşey yazmıyor.şimdi ne yapacağım diye kara kara düşünmekteyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kerem Arıkantürk

Bugüne kadar 1 tanesi 1600 motorlu, 3 tanesi 2000 motorlu olmak üzere 4 adet Alfa Romeo 156 ile haşır neşir oldum. 4'ünde de ortak sorun oldukça erken kilometrelerde segman kanalı kırmaları ve ana yatak boşaltmaları idi. Şahsen bu veriler ışığında o motorları sorunlu olarak adlandırmayı uygun görüyorum.

bizde yaklaşık 3 yıl önce kuzene 2. el bir alfa 156 almıştık, güzelliğine laf yok, tam genç arabası ama sanayiden çıkamadı araç, 2 defa ön takım değişti bir kere motor değişti. garantisinin dolmasına 2-3 gün kala sattık. alan ne yaptı bilemem valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

quote:

Kime ne dedim ben??? Alıntı yaptıgım arkadaşım motoruna bakmış sorun yaşamamış bunu bir ata sözüyle süsledim yaLnız..

• quote:

quote:

quote:

haccettepe harıcı öyle bir bölüm yok diye biliyorum. haccettepede daha mezun vermedi

• Hep söylüyorum,bir kez daha yinelemekten çekinmeyeceğim.Artık az ömürlü motor diye bir şey yok.Bütün markaların motorları,bakımları yapılıp biraz da özenli kullanılırsa 300-400 bin km. görür rahatça.

Eski model Kuş serileri 300-400 bin görüyorsa,Alfa daha da fazla yapar.
  • Özenli kullanım ve düzenli bakım... bence motor ömrü bu ikisinbe bağlıdır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kime ne dedim ben??? Alıntı yaptıgım arkadaşım motoruna bakmış sorun yaşamamış bunu bir ata sözüyle süsledim yaLnız..

her alfa romeo destekleyene kostek oldugu ıcın sanada ters bır cevap vermıs ıste bosver

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.