Şimdi Ara

ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
47.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Araçta sorun yok.
    Kasiste soğuklarda garç gurç ediyor hepsi bu.
    Radyatör suyu eksilmedi.
    Hiç bir problem yok.
    http://oilselector.castrol.com/w/tr/tur/recommendation/bab6010dae3aac66941faa2bcc000031/Alfa-Romeo/156-%281997-2007%29/156-1-6-TS-%2888-kW%29-%281997-2005%29

Aracınıza castrol de 10w 60 ı tavsiye ediyor.
    Ben mobil kullanıyorum.10w-60
    Aracımda Atiker gold LPG sistemi takılı,8000 km oldu biraz yağ renginde kahveleşme var.okadar %80 yağ sağlam durumda bakalım kaç km dayanacak. @potur

• dardanel16 kullanıcısına yanıt
    Kullanımda önemli olan km değil devirdir.
    Kim bilir hangi devirde nasıl kullanıldı araç.
    Bazıları trafikte kendini formüla 1 de zannediyor ya herhalde eski sahibi öyle biri imiş.
    Yağ bakımı geciktirir şehir içi trafikte su kaynattırırsa olacağı bu biter tabi.
    Deve değil ki yorulduğu yerde çöksün.:)))
  • Ustanın bu söylediklerine gerçekten inandınız mı? sahibinden de 169 tane 147 ilanı var, bu ilanlardaki araçların 74 tanesi 150.000 km üzerinde. 20 tanesi de 200.000 km üzerinde. Akıl var mantık var, siz ustaya bunun cevabını veremediniz mi? Kusura bakmayın ama internet kullanabilen bir insan nasıl olur da böyle şeylere inanır gerçekten aklım almıyor... Araştırmak bu kadar zor olmamalı.

Geçen sene 159umu yaklaşık 190.000 km de sattım, yapılan testte motor performansı yaklaşık % 98 çıktı. Ayrıca Alfayı bir kenara bırakın motoru 150.000 de biten hiç bir marka yok.
  • Ben hiç Alfa Romeo kullanmadım. Bugüne kadar 3 arabam oldu vectra 2.0 cd, citroen c3 1.4Hdi ve şu anki aracım skoda rapid 1.2 Tsı
    Bu forumu ara ara okuyup gerçekten gülüyorum.
    Bizim memlekette en çok satan araba Linea'dır.
    Piyasası en sağlam olan da bana sorarsan Renault grubunun Clio/Symbol modelleridir.
    Bu arabaların bu popülerliğine bakarak bizim millet olarak arabadan ne kadar anladığımızı görebilirsiniz.
    Biz arabaya hala yüz yıl önceki gibi binek at gözüyle bakıyoruz. Az yem vereyim çok yol gitsin. Ne kadar kırbaçlarsam o kadar hızlı gider. Yani kullandığımız bir avuç civataya afedersiniz hayvan gibi davranıyoruz.
    Tabi buna bir de bozuk bakımsız yol şartları da eklenince ikinci elde temiz araba bulmak hakkaten zor.
    Ama bu memlektte şu iyi mi bu güzel mi diye ehli olmayan insanlara da sormayın.
    Daha motor bile üretememiş bir milletin sanayi 'usta' sına Alfa Romeo nasıl diye sormayın. Çünkü marka kendini dünyaya ispatlasa bizim ustaya ispatlayamaz.
    O sana git bi symbol al hem az yakar hem parçası ucuz hem piyasası var hemen satarsın der.
    Hiç bi zaman bu kafayla araba almadım. Almayı da düşünmüyorum.
    Gidin alın kardeşim Alfa Romeo.
    Ben çocuktum 156 'car of the year' olmuştu.
    Ona bu ödülü veren mühendisler ve uzmanlar motorunu incelemeden vermiş olamaz.
    Siz alın ve güzel güzel kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• harunresitz kullanıcısına yanıt
    174000'de alfa aldım benzinle 10000km bindim yağ eksiltti.
    184000'de tüp taktırdım.Her yer bem beyaz duman oldu.Dumanlı şekilde 2000 km bindikten sonra motoru yaptırınca 186000km duman kesildi.
    Oradan inanıyorum.
    Ayrıca motorun performans testinde motor yağ yakıyorsa yüksek çıkar.
    Bilgilerinize
    Bilgiler internet bilgileri değil bizzat yaşanmış bilgilerdir.

Bu arada motorumun piston segman kısmında seninde dediğin gibi çok bir yağ yakması söz konusu değildi.Araba sanki tüp kullanmışsın gibi yıpranmış.
    Siboplardan yağ kaçırıyordu.Buna eminim alttaraftan kaçırdığı miktarı tespit edemediğimizden komple yeniledik.
    Aç kapa olmasın diye.
  • fatihhhhharas F kullanıcısına yanıt
    Arabayı yenilediğin için sana Alfa romeo tavsiye etmeyeceğim.
    Bizim ustalar kısa yoldan nasıl para kazanırım ,bir renault'u öğrensem yeter.Mantığı çerçevesinde yetiştiği için.
    Daha az civata sökerek daha fazla para kazanma diyelim.
    Af edersin g*tü b*klu renoyu öve öve bitiremez.
    Arabadan harbi anlayanlar var Alfanın orjinal parçası yerine OPAR kullanan örneğin fren diskleri.vs.. Eğlenceli araç.

Alfa romeo alan adam at gözlüğü ile baksa Alfa almaz zaten.
    Ben çok arabaya bindim Amerikanından Mercedesine,Ford'undan,renosuna.tofaş grubu.Fiat grubu.
    opel grubu.chevrolet grubu.Burda bırakıyorum bütün markaları yazmaya gerek yok.

Arabada şunu gördüm aracın beygir gücü 120 olacak minimum ki arabayı rahat kullanasın.Tabi beygir gücü yüksek araba şehirler arasında
    hız yapmak ve rahat kullanımı beraberinde getirir.
    Alfa nın bu noktada özelliği 156 yı kast ediyorumda çoğunda böyle direksiyon tur sayısı küçültülerek daha kıvrak bir hava verilmiş
    ani hareketlere çabuk tepki veriyor spor bir araba kullanım hissi veriyor.
    Kısaca BMW alacak parası olmayana tavsiyem 156 dır. Hanımı için alacaksa 147.
    Bu arabalara 5 ileri otomatik mercedes şanzumanı atsalar yok satar onuda söyleyim.
    Motoru 1990 yılında keşfedildi.1992 yılında kullanıma başlandı,diye hatırlıyorum.8 tane buji ozaman yenilik sayılırdı.Fakat şimdi külfet.
    Orjinalini alırsan geçen sene 360 a almıştım. 100000 km götürüyor derler ama nekadar götürü lpg de bilinmez kontrol ettirmek gerekir.
    4 bujili arabalarda buji genelde 10 tl dir 40 tlye çözersin.5000-10000 km götürür.
    LPG işi bozuyor birazda.
    Arabaya LPG taktıranlar Motor indirmeyi göze almış insanlar olmalı.
    Ben zaten indirdim.Sıkıntı yok.
    Herkes daha iyi arabalara binmek ister ama sakın forumlara uğramadan araba almayın.
    70-80 beygir arabaya binmeye alışmış insanların alfaya poposu deyince bırakamadıklarını biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

yeni alfalar 5 yil ve 150 bin km garantili satiliyor hiç o km de motor bitermi

hocam sizce alfalar ettiği parayı hakediyo mu? dayımlar almayı dusunuyo bende onlara yardımcı olmaya calısıorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

quote:

hocam sizce alfalar ettiği parayı hakediyo mu? dayımlar almayı dusunuyo bende onlara yardımcı olmaya calısıorm

2.eli zayıftır onun dışında sürüşü zevkli araçlardır alıp uzun süre bineçekseniz expertizini mutlaka fiat yetkili servisinde yaptırın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

quote:

2.eli zayıftır onun dışında sürüşü zevkli araçlardır alıp uzun süre bineçekseniz expertizini mutlaka fiat yetkili servisinde yaptırın

başka yerde olmaz mı çünkü burda hiç servis yok sanrsam

• guletta için bulunduğunuz yerde iyi bir usta olur lakin 159 gibi bir modeline bakıyorsanız servise gitmekte fayda var ilerde çıkabilecek sorunlar başınızı ağrıtmasın ,birde fiat servisleri servis kaydı tutarlar araçlar ilk elde garantili olduğü için mecburi servis hizmeti almıştır hangi km de hangi bakım yapılmış vs tüvtürk kayıtlarına bakın tanıdık sigortacinız varsa şase no dan sorgulatın derim

• Dardanel 16 ya katılıyorum.
    Motor'un yıpranması nasıl olur uzun süre şehirler arası yüksek devir kullanırsanız.4500 ve üstü başınıza bir şey mutlaka gelir.
    Neden Piston dediğimiz parça silindirin içinde gidip geldiğinden,Bu işlemi hızlandırırsanız sürtünmeyi ve sıcaklığı arttırırsınız.
    Buda aşınmayı ve diğer sakıncaları beraberinde getirir.
    En çok aşınan motorlar şehir içinde kullanılan dur kalk yapılan ve özellikle kısa mesafe yapılan araçlardır.
    Uzun yol araçları ise aşırı zorlanmadıysa iyi durumdadır.Şehirler arası gidiyorsanız Örneğin ALFA 156 110 ideal hızdır. Hem az yakar (120 kmye göre).Araç zorlanmamış olur.

(Bunlara bakımsız kullanmak bakım km lerini,bakım zamanlarını geçirmek ,suyuna yağına bakmamak hariç)

Aracın yağına suyuna bakmaz isen buna rağmen aracı zorlarsan aracın motoru yıpranır.Birde LPG bağlı ise 150000 kmdede motoru yersin.1 kere su kaynatma yetmesede 2. veya 3. sünde motor yağ yakmaya başlar.
    Alacağın araç sıfır ise Alfa nın giuletta ve mito var.
    Bunlar 156 dan daha düşük segment arabaları.
    Ben almam mesela Size 2011 model 159 öneririm.

• cevrende hıc eskı model alfa goruyor musun yolda? Ama 80-90 model japonlar halen yolda.. Aradakı farkı sen kestır artık
  • Sen bu cümleyi 2010-2011 yıllarında 1990 model honda integra otomatik vites 1.6 ya binmiş tamirciden dışarı çıkamamış.Birine anlatıyorsun.Ozamanın parası 6500 Tl lik arabaya 3500 TL para harcadım.
    Tabi nerden bileceksin.
    Araba üretilirken belli pazarlar dikkate alınır.Pazara göre araba üretilir. Eski alfaları şahin doğan ile kıyasla. Almanyadan getirilen Mercedeslerle değil.

Ben sana söyle söyleyim. Örnek FIAT markasını yada Renault markasını düşündüğünde Palio ve symbol clio modeline göre değerlendirmek.Biraz eksik değerlendirme olur.

Hondanın eksik yanlarını + yanlarını iyi bilirim.

Honda dan sonra alfaya bindiğimde. 156 mk2.
    Yol tutuşu olarak başa baş hatta alfa 1 adım önde.
    Hondanın eksik yanlarından birtanesi motorun yan tarafına yerleştirilen distribütördür.
    Ateşleme elemanı fazla ısındığı için durmadan bozulur ve komplesini almadan aklınızdan çıkmaz. Neden çünkü bobin distribütörün içinde akuple.

• 99 model 156 420binde neymiş alfa motoru çabuk bitiyormus

• Yaptırmazsan bittiğini anlamazsın.
  • neroarkan kullanıcısına yanıt
    Gecen subat triger siyirdi. Motor acildi azicik cizik bile yok. Kim gorse inanamazdi zate. Motorun durumuna. Bittigi falan yok anlayacağın.

• Ben komple yaptırdım benim motorda temizdi fakat sübaplar ölüydü,sadece sübapları yaptırsaydım Tüm ustalar aşağısı kuvvetsiz kalır motor çabucak yağ yakmaya başlar deyince ağız birliği ile
    bende bu işe girmek zorunda kaldım BAZEN KEŞKE SADECEÜST KISMI YAPTIRSAYDIM.
    dİYORUM.
    aMA KİMSE SADECE ÜSTÜ YAPARSAK YAĞ YAKMAMASINA GARANTİ VERİRİZ DEMEDİ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroarkan

Ben komple yaptırdım benim motorda temizdi fakat sübaplar ölüydü,sadece sübapları yaptırsaydım Tüm ustalar aşağısı kuvvetsiz kalır motor çabucak yağ yakmaya başlar deyince ağız birliği ile
    bende bu işe girmek zorunda kaldım BAZEN KEŞKE SADECEÜST KISMI YAPTIRSAYDIM.
    dİYORUM.
    aMA KİMSE SADECE ÜSTÜ YAPARSAK YAĞ YAKMAMASINA GARANTİ VERİRİZ DEMEDİ.

Bizimde triger siyirdi siboplari dogramisti. Boype bisey yasamasak cok daha giderdi motor. Twinspark motorlar uzun ömürlüdür 150binde bitirenlere soyleyecek laf yok.

• Motoru değiştirmedik, yaptırdık.
    hor kullanılmayan hiç bir Motor 150000 km de bitmez. Zaten bizimki de hor kullanılmadan ötürü sübap lastiklerinden yağ kaçırıyordu, yağ yaksın, eklersin olur biter mantığı ile kullanmak şu soruna yol açar Egsoz çıkışları üzerindeki 3 adet katalitik konvertörü zehirler ve tıkar.bu çoğu arabada 1 adettir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.