Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: TOnale
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.126
Cevap
56
Favori
117.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sıfır araç alacağınızı varsayıyorum, anladığım kadarıyla motor ve donanım paketlerini incelemiş buna göre full araç alacaksanız ilave olarak dikkat edilecek çok özel bir durum yok. Araç içinize sindiyse alıp geçin.

• TOnale kullanıcısına yanıt

Yok sıfır değil aslında ikinci el. Ama otokoç bayilerden birinden olacak. Sıfırlar oldukça pahalı ikinci eller daha makul duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dark.king kullanıcısına yanıt

Otokoçtakiler genelde filo ya da kiralık çıkması oluyor. Tonale çok tercih edilmediği için km'ler aşırı artmamış, yanıltmasın. Tonale sahibinin aracını takasa verip de otokoç bünyesindeki markalardan tercih edebileceği bir model yok, şahsi görüşümdür.

• Ben de PHEV bir model düşünüyordum pil garanti süresi yüzünden gözüm korktu vazgeçtim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

O zaman dikkat edeceğiniz en önemli nokta aracın garanti durumu. Aracın bakımları alfa servislerinde yapılmış mı onu öğrenmenizi öneririm çünkü; Aracın standart garantisi 2 yıl/60bin km. Eğer aracın servis bakımları düzenli olarak yetkili servislerde yapıldıysa iyi niyet garantisi 3yıl/100bin km. oluyor. Eğer 2 yıl doldu ve araç servis bakımlı değilse ya da bakımları eksik ise bu durumda para verseniz bile garanti uzatılamıyor. Garanti durumunu telefonla herhangi bir bayiyi arayıp plaka üzerinden sorabilirsiniz.

Diğer bir konu ise aracın bagaj havuzundaki ilkyardım/lastik tamir kiti/yakıt dolum borusu vb. aksesuarlarının eksik olup olmadığını kontrol edin, eksik varsa otokoçtan talep edin bir şekilde başka araçlardan vs. tamamlayabilirler diye tahmin ediyorum.

• masterap M kullanıcısına yanıt

Sormuştum dün bayiye, kiralık ama tek kişiye ait yönetici aracıymış. Tercih edilmez mi bu şekilde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark.king -- 7 Şubat 2025; 15:55:15 >

Zaten Alfa Romeo ve Jeep modelleri genelde Koç grubu filo yönetici araçları oluyor. Bu sebeple bireysel kullanıcıdan pek farkı olmuyor.

Yöneticinin karakterine bağlı :)

• TOnale kullanıcısına yanıt

Bi kere otokoçta paspası eksik araç ilanı görmüştüm, o şekilde yazmışlardı bi de. Bence ayıp, direkt zemin halısıyla satıyorlardı. Yedek parçadan tamamlamak bu kadar zor olmamalı. Yani otokoçtan alınıyorsa eksiksiz olacağı anlamına gelmiyor, garantisi bitmiş olma ihtimali bile var dediğin gibi hocam

• mob33 kullanıcısına yanıt

İlanlarda 2022 veya 2023 Tonalelerde km 90 bin ,120 bin olan bile var , bizim araçlarımız 100 bin km sonra diriliği veya 200 bin km den sonra yürütme durumu hep merak konusu görüp bakacaz yine VAG gruptan daha az masraflı olacağı kesin .

• Veloce61 kullanıcısına yanıt

Hocam onları kast etmiyorum tabi ki genellikle 10-30000km arası oto koç ve bayilerdeki 2.el araçları kast ettim. O dediğiniz km lerde yürütme maliyetleri masraflı olacaktır yedek parça fiyatlarını göz önüne aldığımızda.

Aynen hocam , garanti bittiği zaman bizim araçlarımız ne derece masraflı olacak ? Göreceğiz. Mesela 300 bin km ye gelen bir Tonale de motor yürüyen ne alemdedir. Piyasada dolaşan 156, 159 lar 400 bin km de ve hep masraf , tabi biz bu kadar kullanırmıyız zor gibi. Gerçi bu Opet yağda motorun ömür törpüsü gibi

• Opar yağ konusunda çok uğraştım, İtalya Alfa Romeo'ya mail dahi attım ama çözüm bulamadım.
    Opar yağın teknik spefikasyonları Selenia'ya kıyasla geride. Malum, distribitörün daha fazla kazanması lazım.
    Sadece Ankara'daki servis Ankara Oto, sizin getirdiğiniz yağı koyarız ama açıklama düşeriz şeklinde öneri sunmuştu. Motorda oluşacak bir sıkıntıda garantiye bozulacak, diğer aksamlarda garanti devam edecek.
    Servis çıkışı Opar yağı dışarıda boşalttırıp, distribütörden alınma orjinal kaliteli bir yağ koymaktan başka çözüm yok maalesef. Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtturan_ -- 9 Şubat 2025; 11:10:40 >

• ahmtturan_ A kullanıcısına yanıt

Bende İngilizce bir mail atmıştım yağ ile ilgili maalesef çözüm yok . FCA 9.55535-dm1 sertifikasyonunu sağlıyorsa sorun yok deniliyor, tamamda kalitelisi varken neden daha alt grup yağı kullanalım hemde A kalite parasına biz buna kızıyoruz. Selenia perform Eco 0w20 olmadı liqui moly toptec 6310 0w20 bunları kullanırım elimde olsa 1.5 MHEV motorlar için.

• Veloce61 kullanıcısına yanıt

Şu anda ürün gamlarında uygun yağ varda kullanıyorlar.

2013 yılında Fiat 500L 0.9 twinair aracımda kullanım kılavuzunda açık açık sadece "Selenia Digitek Pure Energy 0w30 C2" yağ kullanmanız gerekiyor yazmasına rağmen 5w30 yağ koyacağız diye ısrar ettiler kavga dövüş uygun yağı dışarıdan aldım ve koydurdum. İş emrine de açık açık yağın tam açıklamasını yazdırdım faturayıda ekledim. Ama şimdi ürün gamlarında kalitesiz de olsa uygun yağ olduğu için maalesef bu uygulamayı yaptıramıyorum.

Bakımdan sonra servis çıkışı opar yağı boşaltım yerine sanayide orjinal selenia doldurmaktan başka çare yok , tabi buda ekstra maliyet ve zaman kaybı .yada 100 bin km yi devirip garanti ile beraber servis defterini kapatacağız.

• Merhaba, ikinci el satış hızı açısından dizel ve hybrid arasında fark var mıdır ?

• Emre.35 kullanıcısına yanıt
    Ben bir süredir hybrid leri takip ediyorum pek hareketli bir piyasası yok gördüğüm kadarı ile.

• Çünkü bu tür hibritler maalesef tam anlamıyla hibrit değil. Beklenen tasarrufu da sağlayacak seviyede değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ML2908 M kullanıcısına yanıt

Boş bir yorum olmuş. Tam hibrit olsa sanki piyasası hızlanacak mı ? Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) Toyota hibritlerin piyasası toyota atmosferiklerden daha kötü mesela. Bu arada rakiplerine göre bariz daha az yakıyor tonale. Ayrıca orada kanlı canlı 280 beygir phev duruyor işte piyasası belli

Benim 1 ayda favorime aldığım araçların çoğu satıldı. Ben de yaz sonunda değişiklik düşünüyorum, satış rakamım aşağı yukarı bu bantta olur

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.