Bu akşam arabayı park ettikten sonra direksiyondaki tekerlek ile kayıtlı radyo istasyonları arasında geçiş yapmaya çalıştım ama olmadı. Baya aradım taradım ama bulamadım. Az önce internette şöyle bir şey buldum bir deneyebilirsiniz: This is how I access it on my 2018 Veloce. Go to 'Settings' on main infotainment screen and select. Go to 'Infotainment' and select. Go to 'Radio' and select. Go to 'Seek Mode' and select. You then have three options, 'by favourites' is the one you want. As long as you don't have too many favourites, you can quickly scroll through them with the arrow buttons on the steering wheel. |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (12. sayfa)
-
-
Ben de aynı fikirdeyim hocam. Burada karşılaşılan sorunlar için yurt dışı forum sitelerinde geziniyorum ama bir şey bulamıyorum.
Direksiyon titremesi konusunda Giulia yerine Compass forumlarında gezinmiştim hocam ben. Giulia ile Tonale'nin altyapıları ve direksiyon/amortisör sistemleri komple farklı sonuçta. Compass özelinde sıradan bir balans ayarı ile çözülmeyen bir probleme rastlamadım forumlarda.
-
Hocam titreme olayını ne yaptınız?
Tonale özelinde konuşmuyorum, genel olarak konuşuyorum; yalnızca balans bozukluğu değil, jant yamukluğu, lastik deformasyonu veya hatalı üretimi de titreşime neden olabiliyor. Sıfır aldığı Michelin Pilot lastikleri nedeniyle Audi'sinde titreşim problemi yaşayan bir DH kullanıcısı görmüştüm. Titreşim problemini çözmek için yapılabilecek en garanti şey, direksiyonunda titreşim problemi olmadığından emin olduğumuz başka bir aracın jantlarını lastikleriyle beraber söküp Tonale'ye takmak. Titreşim kesilirse eğer sorun jant veya lastiktenmiş denir. Titreşim kesilmezse ya sensör hatası/kalibrasyonu ya da amortisör arızası vs denebilir sanıyorum. Eğer kışlık lastiklerinizi aldıysanız, onları da takıp bir deneyebilirsiniz, sorunun lastikten kaynaklanıp kaynaklanmadığını görürsünüz hiç değilse.
Ben cumartesi sabah yetkili servis götüreceğim arabayı, bir baksınlar bakalım...
-
Sorunun nasıl çözüme kavuşacağını ben de çok merak ediyorum. Yüksek hizda hissedilen titreme olayi jant/balans/lastik sorunlarini aklıma getiriyor. Ama cok sayıda kullanıcı ayni şikayeti dile getirince yürüyen aksamla da alakali olabilir.
Belirttiğiniz gibi lastik jant ihtimalini başka bir setle deneyerek önce bir elemek gerekiyor.
Direksiyon yamuklugu ile ilgili baska marka model araclarla da alakalı bir dünya şikayet var herkes rot düzeni ile olduğunu belirtmiş.
Adaptif sistemlerin olduğu araçlarda direksiyon kutusu yapısı biraz farklı oluyor. Muhakkak birşey gözden kaçıyor.
Hani çok karmaşık bir sorun olsa çözüm bulunamamasini anlayacağım da kontrol edilmesi gereken 3 4 nokta var sadece.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam görünüşe göre bi bende bir de forumdaki diğer arkadaşta titreşim problemi var. Ben başka bir yerde denk gelmedim henüz
-
O da doğru:) bir de dizel kullanıcısı bjr bir başlık açmış benzer bir şikayetle.
gördüm hocam, bu konudaki arkadaş ayrıca bir konu daha açmış :)
-
Eylül ayında zam gelecek mi acaba bilgisi olan var mı?
Geçtiğimiz hafta anlaştık bayi ile , hala aracın teslimat kısmını öteliyorlar . Normalde geçen cuma teslim edeceklerdi. Gümrük işlemleri halloldu , bayiye faturalandırmadılar o yüzden otoparktan çekemiyoruz aracı gibi söylemlerle geliyorlar .
Ne kadar sürede aracınızı teslim aldınız acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba aracınız hayırlı olsun. Opelde de benzer bir sorun duymuştum otoparktan araclarin cekilememesi ile ilgili.
Otv arttırılması ile ilgili dedikodular var ancak ben zamla ilgili birşey duymadım.
Gümrük işlemleri hallolduysa faturalandirmalari gerekir. Bahsettiğiniz gibi bir durumla hiç karşılaşmadım.
Eğer alabilirsem hayırlı olur inşallah teşekkürler .
tek söyledikleri oydu. Yarın hallolacagını söylediler bakalım . Gümrük halloldu ama fatura kesmiyorlar dediler.
Zam geleceğini sanmıyorum, kredi takas vs kampanyası bile olabilir
Takas kampanyası ile alacağım ben de nasip olursa
Arabanıza nasıl bir teklifte bulundular hocam? 100 bin tl takas kampanyası olan bir dönemde (haziran ortası olması lazım) piyasa değeri 860 bin TL olan arabama 700 bin TL teklif etmişti bir Alfa bayisi. Sıfır almaktan vazgeçmistim ben de.
1700 ye ben ilana koymuştum 1600 + 150k takas desteği verdiler .
Selam, cevap için teşekkürler.
Biraz önce kurcaladım, bahsedilen menüyü ne yazık ki bulamadım 😔
Bahsettiğiniz mesajı ben de buldum, sanırım o bizden bir önceki model infotainment sisteminin menusünde var. Bizim menü biraz daha fazklı.
Yine de teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 1 Eylül 2023; 10:48:40 >
Merhaba, ben aracımı 10 gün önce teslim aldım.Eşim kullanmakta ve 300 km oldu.araç ortalama 11.4 litre yakıt gösteriyor.1800 TL yakıt aldım ve 300 gittik kalan 205 km.Sizde durum nedir ?? Aracı eşim kullanıyor gayet sakin kullanım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gösterge km/lt büyük ihtimalle. Ekrandan değiştirmeniz lazım. 8.5lt civarı yakıyor aracınız hesaba göre
Yukarıda masterap hocamın dediği gibi, aracınız tüketimi km/100lt değil de lt/km cinsinden gösteriyor muhtemelen. Profil ayarlarında change units diye bir menü var, oradan değiştirebilirsiniz.
Not olarak, neden bilmiyorum ama ayda bir kez falan yakıt tüketim birimini lt/km yapıyor tekrardan. Ayarlardan yeniden düzeltmeniz gerekiyor. Yazılım bug'ı gibı bir şey.
1.5 160 bg mhev ile Şehirler arası 7.0 lt/100km, Ankara sehir içi 6.0 lt/100km yakıt tüketimim var. Sakın kullanım. Fakirlikten az yaksın diye klima genel olarak kapalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 31 Ağustos 2023; 23:2:55 >
Güncellemeden sonra tekrar değiştiriyor mu ? Benim başıma gelmedi bir daha
Cumartesi servis sonrası geri bildirimi bekliyoruz sonrasında ben de randevu alacağım :)
Hiç dikkat etmedim ama emin olamamakla birlikte sanki bir kere geldi. Tekrar değişirse bilgi veririm.quote:
Orijinalden alıntı: masterapGüncellemeden sonra tekrar değiştiriyor mu ? Benim başıma gelmedi bir daha
Cumartesi servis sonrası geri bildirimi bekliyoruz sonrasında ben de randevu alacağım :)
Cumartesi günkü servis randevum için pek ümidim yok ya, bakalım artık :) Ankara'daki diğer servise de bir gidip bakmak lazım, orası daha iyidir belki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X