< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (13. sayfa)
-
-
Bugün çevre yolunda denedim hocam, şerit takip (2. seviye otonom sürüş) açıkken de direksiyonda aynı şekilde titreme oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 31 Ağustos 2023; 23:19:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yakıt tüketimini bir tık yüksek buluyorum hocam ben.
Şehir ici elektirik motorunu ne kadar cok kullanirsaniz o kadar az yakıt tüketirsiniz.
Yakıt tüketimini azaltmak için önerilerim:
* Klimayı LO'da kullanırsanız içten yanmalı motoru hic kapatmaz ama 20 derece civarında kullanırsanız motoru ara ara kapatır ve elektrik moduna geçer. Bu da yakıt tüketiminizi azaltır. Klimayı komple kapatınca elektrik motorunu daha çok kullanıyor ve 1 litre kadar düşüyor.
* Şehir içi kalkislarda gaz pedalina hafifçe basarsanız elektrik motorunu 30 km/s hıza kadar kullanır ve ardından içten yanmalı motora geçer. Eğer biraz fazlaca basarsanız doğrudan içten yanmalı motoru çalıştırıp hiç elektrik motorunu devreye almayabilir. Elektrik motorundan yararlanmaya çalışın. DNA sürüş modlarından A moduna alırsanız gaz tepkisi düşer, elektrik motorunu ister istemez daha cok kullanırsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Rodajdan ötürü düşmez de araca alıştığınız için düşebilir. 300km çok yeni. Klima tüketimi biraz haddinden fazla arttırıyor. Benim ankarada ortlamam 6.3lt, yoğun trafiğe girmiyorum genelde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet arkadaşlar, risk alıp harita güncellemesini yaptım.
Aracın çıkışında üzerinde 2022.03 haritası vardı, işlmeden sonra şu anda Avrupa 2023.06 haritası kuruldu.
Sistem yazılımı ile harita güncellemesinin bir alakası yok, ancak örnek olması açısından benim derleme numaram: FCA-MY22.S27.28-PROD
Burada genel olarak anlatıyor:
https://www.alfaowner.com/threads/how-to-infotainment-updates.1185573/
Bizim bilgi ekranı anladığım kadarıyla Gen3
Kısaca aşağıda özetledim.
Yapıp yapmamak sizin kendi riskiniz, sorumluluk almıyorum:
Aşağıdaki siteden Alfa Romeo/Tonale/Uconnect5Nav seçiyoruz ve search for update'e basıyoruz.
stellantis.navshop.comhttps://stellantis.navshop.com/#/downloadsÇıkan haritalardan Europe altındaki Download butonuna tıklıyoruz.
Download Map-1 şeklindeki herbiri 2-4GB olan 8 parçanın tamamını indiriyoruz . Tüm dosyaların toplam 28.8GB
CP-TT-FCA.R1HIGH.U-MAP.EUR.NDS-10.0.0_0.ttpkg şeklindeki 8 parçayı herhangi bir işlem yapmadan, hepsini, NTFS formatlı bir flash belleğin ana dizinine atıyoruz.
Arabayı çalıştırdıktan sonra, park modunda iken flash belleği takıp harita uygulamasını açıyoruz.
Size harita güncellemesi bulduğunu en az 30 dakika süreceğini ve eski haritayı sileceğini söylüyor.
Kabul edip devam ediyoruz.
İşlem başladıktan sonra, aracınızı kullanabilirsiniz, ancak tamamlanmadan kesinlikle durdurmayın, harita uygulamasından çıkmayın.
Benim işlemim USB 3.0 hızlı bir Samsung Disk ile 1 saatten biraz fazla sürdü, ona göre hazırlıklı olun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 1 Eylül 2023; 10:2:20 >
-
Bu haritalar ücretli değil miymiş ya ilginçmiş uygun bir ara yapayım hocam, çok değerli bir bilgi teşekkürler
Üstad, uconnect güncellemesi ile ilgili bir araştırmanız oldu mu?
-
Evet, Uconnect uygulama güncellemesini biraz araştırdım.
Normalde Tom Tom sitesine gittim:
https://www.tomtom.com/tr_tr/in-dash-navigation/uconnect-radio-nav/
Ucoonect5 için şuraya yönlendiriyor:
Ama orada aşağıdaki gibi bir şey çıkıyor:
Yine aynı siteyi VPN ile deneyince, (Örnek Italya/Almanya) site açılıyor, hatta üyelik bile oluşturdum, VIN numarası soruyor
Aracımın VIN numarasını girip , Tonale aracımı üyeliğime ekledim. Ancak güncellemnin OTA ile yapılabileceğini söylüyor orası da.
Ama tabi araçta Wi-Fi'yi açamadım, daha doğrusu wi-fi sadece yazılım güncelleme ekranında açılıyor, o ekrandan çıkar çıkmaz kesiliyor, harita sırasında wi-fi'ye bağlanmayı beceremedim.
Nihayet şu forumu buldum
https://www.alfaowner.com/threads/how-to-infotainment-updates.1185573/
Orada anlatılan Gen3 sistemine göre yukarda belirttiğim gibi güncellemeyi yaptım.
Yani özetle, Bizim Uconnect5 sistemi için, TomTom'un da yönlendirdiği Mopar sitesi ve devamında Wi-Fi güncelleme şimdilik işe yaramıyor.
Ancak belirttiğim yöntem şimdilik çalışıyor, ayrıca tüm avrupa ücretsiz. Riskleri bilemiyorum, ama en azından bende çalıştı.
Düzeltme: Sanırım sistem güncellemesini sormuşsunuz, yanlış anladım kusura bakmayın.
Bahsettiğim forumda onunla ilgili de bilgiler var. Ancak sistem yazılım işini daha riskli bulduğum için detaylı araştırıp deneme riskini göze alamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 1 Eylül 2023; 11:51:42 >
-
Yeri gelmişken, ben de sorayım.
Benim Sistem yazılımı için derleme numaram FCA-MY22.S27.28-PROD
Bundan daha yenisi var mı, sizde durum nedir?
-
Derleme numarasına bakıp yazarım, şu an haritaları 8 parça halinde indiriyorum, tarifleriniz ve kılavuzluğunuz için teşekkürler
-
Bir ekleme yapayım.
Yazın fan soğutma sesinden rahatsız olan arkadaşlar.
Koltuk havalandırma varsa açıp/kapatarak dener misiniz?
Benim aracımda (Veloce) içerdeki fan sesinin önemli bir kısmı koltuk havalandırmadan geliyordu, kapatınca rahatladım.
Bir de soru sorayım.
Aracınıza bagaj havuzu ve paspas aldınız mı, ne aldınız, memnun musunuz? Kış gelmeden yağmurlar başlamadan bir set almak düşüncem var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 1 Eylül 2023; 13:50:31 > -
Benimki FCA-MY22.S27.10-PROD
Salı günü Bursa Mengerler'e tanımlı güncellemeler için gideceğim. Bu numara değişir mi değişmez mi bilmem...
-
Değişmesi lazım.
Güncelleme sonrası burada yazabilerseniz iyi olur.
Bu sayede en güncel numarayı hepimiz öğrenir kendimizinki ile kıyaslarız.
-
Güncelleme 8-9 saat sürdü bende. Haberiniz olsun.
-
Hayırlı olsun renkdaş :)
Teşekkür ederim mavi ve kırmızıları severim . Fotoda arkada gözüken mavi araç benim(di) 😀
Umarım keyifli bir araçtır. Kimsenin almak istemediği modeldeki araçları özellikle seçiyorum.
Bugün Ankara Oto Alfa servisine direksiyon titremesi için gittim. Oradaki bir ustayla test sürüşüne çıktık, arabayı ben sürdüm.
Ankara'yı bilen arkadaşlar güzergahı daha iyi anlayacaktır; servisten çıkıp direkt Bağlıca bulvarına bağlandık. Bu yol görece düzgün bir asfalt ve 110-120 gibi hızlarda kayda değer bir titreşim olmadı (direksiyonda az bir şey karıncalanma vardı ama normal dedi usta). Bu yol biraz virajlı olunca düz yola çıkalım diye oradan Eskişehir yoluna bağlandık. Bu yol da görece düzgün bir asfalt ve yine 130-140 gibi hızlarda direksiyonda hafif bir karıncalanma vardı (gözle görülür bir titreşim yoktu), normal dedi usta. Eskişehir yolundan güney yönüne doğru çevre yoluna bağlandık. Bu yol hatırı sayılır miktarda pütürlü bir asfalta sahip, arabanın içine baya bir yol sesi giriyor ve mümküm olan tüm trim seslerini de duyuyorsunuz zaten. Bu yolda 110-150 arası hızlarda gittik ve bırakın hissetmeyi, direksiyon gözle görülür bir şekilde titriyordu. Usta benim şikayetimi tam olarak anladı orada. Arabayı alırken ekspertize sokmuş muydunuz, bilindik bir ekspertiz miydi diye birkaç kez sordu. Adam da bilemedi ne diyeceğini ama ciddi bir balans sorunu olsa konsolda, koltuklarda falan titremeyi hissederdin, bunda sadece direksiyon titriyor dedi. Servise döndüğümüzde özetle şu kanaatteydi usta:
* Düzgün bir asfaltta direksiyon titremiyor ama pütürlü asfaltta titriyor olunca yol ile ilgili bir durum söz konusu.
* Arabanızdaki 20" jantlar çok büyük, lastik yanakları ince ve araba yerden yüksek olduğundan titreşimi eski arabanıza kıyasla daha çok hissettiriyor (eski arabamın 16" jantlı 2021 Astra K HB olduğunu ve böylesine bir problem yaşamadığımı söylemiştim).
* Titreşim çok büyük değil ve normal (siz biraz fazla hassassınız demeye getirdi, aslında haksız da değil biraz pimpirikli biriyim ).
Yanıt benim içime sinmeyince yan taraftaki yine Ankara Oto'ya ait bir servis olan Fiat'a gittik. Rot balans makineleri oradaymış ve oradaki usta yapmış balans ayarını. Onunla da bir test sürüşüne çıktık ama bu sefer usta sürdü arabayı. Düzgün bir asfaltta sürdük. 130-140 gibi hızlarda direksiyonda herhangi bir titreme yok, gayet normal dedi. Şeritten çıkıncaki direksiyon titremesini falan gösterdi, bak böyle titriyor diye (bunu bilmeyen kullanıcılar vardır tabii ama şerit takip nedeniyle bir titreşim değil benim şikayetim elbette). O ustadan bir şey çıkmadı özetle. Bana çok takıyorsam eğer dambıllı hunter makinası olan bir balansçıya gitmemi söyleyip şaşmaz sanayideki bir tane lastikçiyi tavsiye etti.
Özetle arabada herhangi bir işlem yapılmadan geri döndüm. Buradaki bir DH kullanıcısının önerdiği sanayideki bir balansçı ustaya giderim uygun bir ara. O da bir baksın bakalım, bilemedim. Durum bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 2 Eylül 2023; 11:10:34 >
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X