Şimdi Ara

Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
2
Favori
14.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abimde Alfa Romeo 159 almayı düşünüyor.Arıza çıkarma ihtimali ve Fiat konusu zaten yeterince korkutuyor.Bu yüzden en iyisi bence 2.el mercedes veya bmw almak.Sonuçta Alfa sürekli değer kaybeden arabalardan, el üstünde tutlmuyor.
  • Bugun volvo'nun premiumluguna laf ediliyor , capulcu volvo deniliyor.

Volvo ile alfa'ya bakiyorum , alfa soyle bi kenarda dursun he diyorum.

159 disinda alfa'nin premium olabilecek bi durumu yok.
  • Brera bence tasarim efsanesi! yeni kasa tr de olmayan spider ayrica 8c. Ben alfa romeo araclarini renodan ww citroen pejo dan ustun goruyorum zevk meselesi 159 ve 156 tasarim odullu araclar trafikte bile farkli olduklarini gorunce anliyo insan, alfa konusunda onyargili insanlar mito yu gectim ama guiletta ya b.k atmayin bari araba resmen tas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere.

Bu tasarım hiçbir araçta yok , kendine özgü tasarımları var alfanın.

Bmw, Audi, Mercedes üçlüsüne rakip olacak marka Alfa değil , Maserati dir.
  • Premium arac bizim Anadol`dur :P
  • Alfa'ya benim 65 yaşındaki annem bile dönüp bakıyor, "Alfa!" diyorsa ben daha birşey demiyorum arkadaş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

bence markalar değil modeller premiumdur ve öyle kabul edilmelidir. mesela bir a1 yada a3 premiumlukla alakası yoktur ama a8 resmen uçak gibi araç. mercedes a serisi premium filan değildir ama s serisine söylenecek laf yok. bmw 1 serisi de bence tam premium sayılmamalı çünkü kalite hissiyatı yok(yenisi fena değil eski kasasından bahsediyorum) alfanında guiletta aracının premium oldugunu sanmıyorum çünkü ne kadar sürüş dinamikleri iyi olsada direksiyondaki amblem hariç her şeyi fiatınkiyle aynı. bu da kalite hissini azaltıyor. ancak ferrari tarzında ve tasarımında çok güzel araçları var. bu araçlar kesinlikle premiumdur.

Premium sorsuna en güzel cevap bence bu olmuş..
  • premium değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfazeki

Ya arkadaşlar bu kin ve nefret dolu yorumları bir kenara bıraksanız artık, gerçekten
    çok sıkıcı bir hal almaya başladı...

Bir kere "Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere." diye konu başlığı mı olur?

Hadi böyle bir konu açtın, devamında gerekçelerini düzgünce sırala da onaylayanlar ve itiraz edenler çıksın. Ama sen tutup
    daha ilk mesajını "...arabalarınızla Alfayı bir tutmayın,
    adını anmadan da besmele çekin bir zahmet." gibi bir cümleyle sonlandırırsan, ne değerin kalır
    insanların gözünde ne de kıymeti olur yorumunun...

Tabi sen böyle fevri (sanki 2 dk önce birisi Alfa Romeo'ya küfretmiş de sen de sinirlenip klavyenin başına
    geçmişsin gibi) yorum yazarsan adamın biri de çıkar aynı saçmalıkla (sanki değiştirilemez tek gerçek
    onun bildiğiymiş gibi) "premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder" diye cevabı patlatır...

Yorumlarınızda lütfen üslubunuza dikkat ediniz...

Ben (nick'imden de anlaşılacağı üzere) Alfa Romeo'yu severim, yazdığım az sayıda yorumun büyük çoğunluğu
    Alfa Romeo başlıkları altındadır. Bana göre 'premium' kavramı kişiden kişiye göre değişir. Alfa Romeo premium
    bir marka, BENCE... Fakat, git sor bakalım Ali Ağaoğlu'na,
    Alfa Romeo premium mu değil mi diye...

Asıl bahsetmek istediğim şey, üslup çok önemli, burada senden nefret eden yüzlerce kişi oluşturabildiysen, insanlar senin saçmasapan cümlelerle
    savunduğun arabalardan (sırf senin yüzünden) uzaklaşabiliyorsa Alfa Romeo premium olsa ne olur, olmasa ne olur...

"Benim için buradaki insanların nefretini kazanıp kazanmamak hiç önemli değil" diyorsan git bir psikiyatriste görün,
    sosyopati başlıyor demektir...

NOT: İmzan'da yazan "Fake konular yakalanır,ağır dalga geçilir:)" ne demektir???

"Yalan yanlış konular açmayın, alemin en akıllısı benim, hemen anlarım, anlayınca da sözlerimle çok feci rencide ederim,
    insan içine çıkamazsınız" mı demek istiyorsun??? Unutma ki insanların akıllısı, akıllı olduğunu iddia etmez... Diğer bir husus da
    niye dalga geçiyorsun, bu nasıl bir kindir içindeki? Fake olduğunu anladıysan yorum yazma, gül ve geç... Bu forumda binlerce
    yorumu olan genç arkadaşlar var, merakını yenmek için kafasına göre bir konu açmış, ilgiyi arttırmak için de o aracı
    alacakmış gibi yapmış, boşver, niye dalga geçiyorsun??? 17 yaşında çocuk 300.000 TL'lik araba önerisi istemiş, inanmıyorsan
    hiç yorum yapmadan başka konuya geç; ya da babasının çok parası olduğuna inandıysan fikrini beyan et, "Corvette alma, Brera al,
    sana ve yaşına yakışır" de; ama lütfen dalga geçme kimseyle, kalp kırmamaya çalış...

NOT: Lütfen bu forumda Alfa Romeo, Volvo vs. fanatikliği yapmayın (bu sadece benim sizden ricam, yapıp yapmamak size kalmış)...
    Burası insanların paylaşımlarıyla birbirlerini bilgilendirdikleri bi mecra, fakat siz (yalnız siz değil, sizinle aynı ve karşı fikirlere
    sahip birkaç kişi daha) insanları bilgilendirmiyor, kutuplaştırıyorsunuz...

Eğer gerçekten olgunsanız, şapkanızı önünüze alıp düşünür, bu sözleri sizi kırmak veya bir polemiğe girmek için değil, sizin ve
    forumun selahiyetini düşündüğüm için yazdığımı kolaylıkla idrak edersiniz, tüm samimiyetimle söylüyorum...

+1990

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de premium olduğunu düşünenlerdenim.
    Şahsen Alfa romeo bana hyundai ford gibi markalardan çok daha özel görünüyor,bmw mercedes gibi markalarla aynı seviyede otomobiller de yaptılar yıllarca.
  • Gene geldik priminyum'a...

Arkadaş, Şuayip beyler kendine jetta aldı diye karı kafanın etini yiyorsa ve bu ve benzer sebeplerden minimum Jetta alıyorsan, o araba SENİN İÇİN Priminyum'dur. Mantıklı olan adam önce karıyı boşar, sonra Jetta'yı satar. Gider bir ikinci el Spider alır, zira arabada yer açılmıştır. Kezban'ın koca bavulu girmeyecektir o arabaya...

Etrafa caka satmak için oluşturulmuş bir konsept primium. Halbu ki, insanların zevkleri, ihtiyaçları ve bütçeleri vardır. Bunları denk getirip bir araba alınır. Şöyle ki: Bağdat Caddesinde 4 apartman dairesi sahibi olan kız arkadaşım yılda 4-5bin km yol yapıyor. Kendisi için otomobil A noktasından B noktasına gitmek için. Ve ona kalsa "araba kullanmak şoförler içindir". O yüzden 2006 yılında aldığı Kalos'una halen biniyor mutlu mesut. 24.000km'de araba. Nerede Priminyon? Fısss... Hatunun umru değil ki araba, yanına git Lambo ile, içine binince "Ne lan bu, mezar gibi?" der. Legacy'e bir şoför bulup, arka koltukta oturarak onu almaya gelsem bir anlam ifade edebilir kıza.

Primium, sırf havası var diye, haketmediği para ödediğiniz ürünlerdir. Dandik Iphone ABD'de 650$'dır. Gümrük, Vergi, ithalatçı payı derken olsun 1300$ (ki imkansız). 3000TL'ye kaktırıyorlar lan Iphone'u ve yok satıyor. İşte millet aradaki "hava" boşluğuna para veriyor. Premium budur.

Alfa'ya gelince, yıllar boyunca çok tarz ve stil araba ürettiler. İçi-dışı zevk dolu arabaları vardı. Şu an bu çizgisini en çok koruduğu arabası Spider. Brera da çok iyi. Mito fena değil. Gulietta eh işte. Gerisi de tırt. Bu preminyon değil. Tarz, stil, keyif ve zevk. Dışarıya hava atmakla ilgisi yok. Size hitabıyla ilgisi var. Ruhsuz, zevksiz, bodos arabalar (S60, Passat, Bendeki Legacy, Merco, BMW, Bendeki Audi) priminyumsa has Alfa'lar priminyum olmasın abi. Bırak onlar tarz, zevkli, keyifli kalsın. 159 ve 147 ne isterse onu olsun. Ama önemsizden önemliye sıralayacak olursak, Gulietta, Mito, Brera ve Spider'a dokunmasınlar.

• Bu güzel konu için teşekkürler. Herşey açıklığa kavuşmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere.

şu adamlara birileri resimleri göndersin de iç tasarım yapmayı öğrensinler o dreksiyon nedir ya şahin gibi

Merhaba Kıyaslamayı yanlış yapmışsın bence 159 ile passatı kıyasla giulietta ile golf'ü. Golf veya scirocco nun giulietta nın herhangi bir sınıfta yanına yaklaşacağını da sanmıyorum. Koyduğun araba muhtemelen Golf GT. Bu arada Sıfır golf alacam 50bin 60bin tlye ve hala jant kapaklı olacak araba. Arkadaşlar Ben hiç jant kapaklı alfa görmedim,ama çelik jantsız golf kaynıyor ortalık. Bence stock bir 159 ile golf gtyi kıyasalaycağına 8c competizione ile kıyasla o zaman gör farkı. Stock bir araba ili Gt seviyesinde üst donanımlı bir arabayı karşılaştırmak biraz kendini kandırmışlık oluyor. Bir de eminim herkes bu videoyu izlemiştirhttp://www.youtube.com/watch?v=aQ8xDia5RNY :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbkmz -- 25 Şubat 2013; 19:52:16 >

• Bence premium, insanın kendine yakışanı giymesidir.
  • 1990 yılından beri alfa romeo kullanıyorum sakaryalıyım 90 yılında burda 1 tane bile alfa yoktu bende alfayı daha önceden dtm yarışlarından duymuştum o zamanki distiribütör taksitle alfa satıyordu ve gazeteye ilan vermişti bende hesap kitap yaptım ve gidip siyah 1.5 boxer 105 plik siyah bir 33 aldım arabanın görünüşte iç bir özelliği yoktu tasarımı güzeldi ama içine oturunca beğenmemiştim arabada paspas teyip bile yoktu 4 cam elektriikliydi o kadar kontağı çevirdim ve çıkan mütiş sesi duyunca neşem yerine geldi sakaryaya doğru yola çıktım hayatım hiç böyle bir araba kullanmamıştım aşırı hassas gaz pedalı müthiş yol tutuşu ve motor sesi ve zamandan beri alfa romeodan başka bir arabaya sahip olmadım ve başka marka düşünmüyorum premium olmayabilir ama bu marka hiçbir markada olmayan şeylere sahip ve öylede kalacak kimin ne dediği umrumda değil alfa şöyle böyle diye konuşanlar yolda ancanın alfanın egzozunu kokla

• quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

premium nedir? bir markanın premium diye nitelendirilmesi için ne gerekir bilmiyorum ama kastedilen olay kalite ise premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder.

imzanı don't be troll,be a tourist olarak değiştirmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

premium nedir? bir markanın premium diye nitelendirilmesi için ne gerekir bilmiyorum ama kastedilen olay kalite ise premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder.

imzanı don't be troll,be a tourist olarak değiştirmelisin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

bence alfa premium değildir.

+1

Forumdaki Anti-VW olayını da hala çözemedim. VW kötü araba üretmiyor ki zaten azcık iyi araba yapan prömiyum oldu. VW de gayet prömiyum bence.
  • Arkadaşlar bence Volkswagen Alfa Romeo'dan iyidir demek biraz taraflı biraz bakış açısı. İnsanlar hep alfaları sorunlu araçlar olarak söyledi ve alfa sahiplerinin sanayiden çıkmadığı gibi bir görüş hakim oldu. Bu doğru değil. Alfa Romeo'nun sorunlu olarak söylenmeside bu arabalardan anlayanların biraz olmasıyla alakalı. Mesela böbrekte taş problemimiz var biz nöroloji uzmanına gittik,bize ne kadar iyi tedavi uygulayabilir? Alfa'da böyle birşey,ben ilk aldığımda aracımda varyatör sorunu vardı ve Kırıkkalede çok iyi bir usta var ona götür twinspark motorlardan iyi anlar dediler. Gittik dedim bende Varyatör sorunu var adam Radyatör olmasın dedi :) Alfa Romeo gerçekten iyi bir firmadır,arabaları ruhludur,güçlüdür. Ama Alfa Romeo Volkswagenden iyidir demekte yanlışdır. Bu seçimi yapmak bize düşmez. Alfa Romeonun güçlü bir distribütörü olsa Türkiyede yetkili servisleri yaygın olsa Türkiyedeki alfa bakışını değiştirebilir diye düşünüyorum. Şunu da söyleyim Alfa Romeo kalbe hitap eder diğerleri ise akla :)

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbkmz -- 25 Şubat 2013; 22:07:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

bence alfa premium değildir.

+1

Forumdaki Anti-VW olayını da hala çözemedim. VW kötü araba üretmiyor ki zaten azcık iyi araba yapan prömiyum oldu. VW de gayet prömiyum bence.

Alfanın premium marka olması azcık iyi yapması ile alakalı değil. Tam tersine son zamanlar mali sıkıntılardan ötürü oldukça dar bir ürün gamı var. Diğer premium markalar olan mecedes , bmw, audi gibi alfanın uzun yıllar öncesinden gelen bir prestiji vardır ve İtalyanların premium markası olarak dünyada kabul edilir. Belki biliyorsunuzdur ama hatırlatim yere göğe sığdıramadığımız Ferrari alfa romeonun bünyesinden doğan bir firma. VW ile karşılaştırma konusuna girmek istemem ama VW'de de Porsche var deme. 2'si arasındaki olay VW'nin parayı basıp satın almasıdır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.