Şimdi Ara

Alfamın camı çatlak, kasko yaptıracağım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabayı aldığımda camı çatlaktı. Kasko yaptıracağım için önemsemedim. Kasko, senede 1 kez cam değiştirmeye (kasko delinmeden) hak tanıyormuş. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Bir de Sakarya da (Adapazarı) ikamet ediyorum. Burda Alfa Servisi yok. Alfa Servisine gitmek zorundamıyım? Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var!

• atlagın ıcındekı havayı cekıyolar ve catalk falan kalmıyor yurumede yapmıyoalr otokıng yapıyor bu ısı...
  • Yani cami değiştirmiyorlar anladığım kadarıyla. Cami değiştirmeden sorun cözüluyor..Bu arada kafama takılan birsey var. Alfa 156 larda kendinden sportif egzoz varmiydi? Benimkinde yok sanırım? Ya da bana öyle geliyor.
  • evet aynen ole cam degısmıyor.ama sen yınede konusman lazım otokıng ıle kaskoda bu ıslemı karsılıyor dıye bılıyorum...
  • Ön camda sol üstte dikiz aynasının arkasında küçük bir çatlak vardı.Maslak Auto Kinge gittim tamir olmaz dediler.Birmotla anlaşmalı Kaskolar 1.450-2.000 civarı, Orjinal cam değişimi 700 civarı tutuyor.Çatlak küçükse En iyisi kafaya takmamak, yapıştırma işlemi olacağıdan çatlakta olsa orjinali kalsın.
  • Kasko yaptıracağın sigorta acentesine aracı gösterme derim ben. Sigortacılık yaptığım dönemde kasko yapılacak araçları iyice incelemeden kasko yapmazdık. Bu tür olaylara karşı bir önlem olarak. Kasko yaptırdıktan birkaç ay sonra cam kırıldı diye başvurmanda fayda var. Acente için birkaç ay sonra başvurman iyi olur. Kasko yaptırdığın tarihin yakın bir tarihte başvurursan kötü niyet arayıp hasarı tazmin etmezler poliçeni de iptal ederler.
  • ark.156 sını aldık kasko yaptırdık 2.gun sonra on arka tamponu akskodan boyattık anlasmalı yere hıc bır sorun cımadı senın kaskocunla alakalı bırazda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anadolu sigortadan yaptırıyorum. Tanıdıktan yaptırıyorum, o yüzden sorun olmayacak. Fakat kafam karıştı, şimdi ben kaskodan camı değiştirmek istediğimde karşılamayacaklar mı? Para felan ödemem gerekecek mı? Orninal cami karşılamazlar mı?
  • neden karsılamasınlarkı?ben enrıko alıbertıde yaptırabılmek ıcın herseyı axa oyak sıgortaya yaptırdım anadolu bırmot yada enrıko ıle uyumluysa yaptır bekleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey84x -- 18 Mayıs 2010; 19:50:52 >
  • Ceyhun hocam enriko felan pek anlamıyorum isin aslı. Tanıdık olduğu için 1000 tl ye anlaştık. Şimdi benim ne sormam gerekiyor bu adamlara? Dedim ılerde cam catlar, çizik olur bunları nerede yaptiricaz? Malum Sakarya'da alfa servisi yok. En yakın istanbulda var. Adam; sanayide iyi ustalarımı va dedi. Ama nasıl guvenicem? Birde sanayideki adam nereden bulacak aldanın orninal camını? Ne yapmam lazım?
  • kakocunu arıyosun ben camı burda degıstırcem dıceksın yonlendırcek senı.foto cek muhakkak.yanılmıyorsam sen parayı verıyosun sonra kasko hesabına parayı yatırcak.bence ne olursa olsun sıtanbula arabayı bırak derım...
  • Yani istanbulda alfa servisi buluyorum. Kaskoyu arıyorum ben burda cami yaptiricam diyorum. Fotografını çekiyorum. Sonra yaptırıp parayı oduyorum. Kasko parayı yatırıyor.. Voooov :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisecolt -- 18 Mayıs 2010; 21:47:13 >
  • sen kakocunu ara bunu anlatır hemen hemen en dogru bılgı yıne kaskocunda.benım bılgım bu yonde umarım yardımcı olmusumdur.
  • 98-99 model alfa 156 sı olanlar yıllık kasko ücreti ne kadar acaba?
  • ARKADAŞLAR BEN AKSİGORTA TAM YETKİLİ ACENTESİYİM. KASKOLARDA YILDA 1 KERE HASARSIZLIĞI BOZMADAN ORJİNAL CAM DEĞİŞİMİ TEMİNATA DAHİLDİR. (SİGORTANIN ANLAŞMASININ OLMADIĞI YERDE DEĞİŞTİRİRSENİZ BİR KISMINI SİZİN KARŞILAMANIZ GEREKECEKTİR) AYNI YILDA 2. KEZ CAM DEĞİŞİMİ HASARSIZLIĞINIZIN BOZULMASINA VE SENEYE DAHA YÜKSEK PRİMLE KASKO YAPTIRMANIZA NEDEN OLUR. CAM DEĞİŞİMİ İÇİN İSE SADECE YANINIZA RUHSAT VE KASKO POLİÇENİZİ ALIP, CAMI DEĞİŞTİRCEĞİNİZ YERE GİTMENİZ YETERLİDİR. FOTOĞRAF KISMINI ONLAR HALLEDECEKTİR. CAM HASARLARINIZI HİÇBİR KATKI PAYI ÖDEMEDEN YAPTIRMAK İSTİYORSANIZ, CAMINIZI SİGORTANIZIN ANLAŞMALI OLDUĞU CAM SERVİSLERİNDE DEĞİŞTİRMENİZ GEREKECEKTİR. AKSİ HALDE CAMIN BELLİ BİR YÜZDESİNİ SİZİN CEBİNİZDEN KARŞILAMANIZ GEREKECEKTİR. O YÜZDEN ÖNCELİKLE CAMI DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZ SERVİSİ ARAYARAK SİZİN SİGORTANIZLA CAM ANLAŞMASI OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

NOT: KASKO YAPILIRKEN EĞER ARACIN İLK KASKOSU OLACAK İSE ACENTE ARACI GÖRMEK, GÖREMİYORSA DA FOTOĞRAFLARINI ALMAK DURUMDADIR. AKSİ HALDE BU DURUM İLERDE SİGORTALININ ALEYHİNE OLABİLİR. ÇÜNKÜ BUGÜN KASKO YAPTIRIR, 1 HAFTA SONRA HASAR İHBARINDA BULUNURSANIZ, SİGORTA ŞİRKETİ SİZ HAKLI OLSANIZ DAHİ OLAYA ÖNYARGIYLA YAKLAŞACAKTIR. (ACABA HASARLI ARACAMI KASKO YAPILDI DİYE) ŞİRKET ACENTENİZE DÖNECEKTİR VE ONDAN BİLGİ İSTEYECEKTİR. HELEKİ ACENTE ARACI GÖRMEDİĞİNİ SÖYLERSE, O HASARDA EN İYİ İHTİMAL UZUN BİR SÜRE UĞRAŞIRSINIZ. BU NEDENLE SİGORTA YAPTIRIRKEN İLK OLARAK ŞİRKETİN TÜRKİYE SİGORTA SEKTÖRÜNDE NE KADAR SÖZ SAHİBİ OLDUĞUNA, İKİNCİ OLARAK ACENTENİZİN NE KADAR DÜRÜST, GÜVENİLİR OLDUĞUNU BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM. ÇÜNKÜ DÜRÜST ACENTELERE SİGORTA ŞİRKETLERİ HER ZAMAN YARDIMCI OLUR (ACENTEYE GÜVENİR) VE DOLAYISIYLA HASAR ANINDA BAŞINIZ HİÇ AĞRIMAZ.

BİRDE OLAYA ŞU YÖNDEN BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM. HASARLI BİR ARACA KASKO YAPTIRMAK VE BUNU ŞİRKETE ÖDETTİRMEYE ÇALIŞMAK ADİ BİR HIRSIZLIKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.(BU UFAK BİR CAM HASARI DAHİ OLSA) ÇÜNKÜ UNUTMAYINKİ SİGORTA RİSKLERİNİZİ ÜZERİNİZDEN ALMAK İÇİN VARDIR. RİSK İSE HASARIN GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI DEĞİL, GERÇEKLEŞME İHTİMALİNİN OLMASIDIR.

SİGORTA KONUSUNDA, ÖZELLİKLE AKSİGORTANIN ÜRÜNLERİ KONUSUNDA DANIŞMAK İÇİN zonguldakbatuhan@aksigorta.net mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

• axa -oyak kaskosu vardı aracımın. Camı çatlaktı ve durmadan ilerliyordu. Kars'ta sanayide gittiğim cam ustası 2 saatte değiştirdi ve cebimden tek bir kuruş dahi çıkmadı :)) Ruhsat + kasko poliçesi yanınızda bulunsun

Uploaded with ImageShack.us

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.