Şimdi Ara

Ön camı çatlatmışlar kaskodan yaptırıyım mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
30.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2006 model aracımın akşam birşekilde camını çatlatmışlar.
    Sanayiye gittim kasko öder, kaskosuz olsun dersen 300 tl olur dediler.

bu noktada nelere dikkat etmeme lazım

-yan sanayi cam gibi bir kavram var mı, arabayı satarken fark eder mi
    -kasko kesin orjinal cvam mı taktırır nasıl control edebilirim
    -bu iş için kasko kullanmayı önerir misiniz.

• Millet amma korkmuş...

Cam işte tramerde gözükse ne gözükmese ne??

Kasko yaptırıyorsun, yılda 1 kere cam değişimi kaskoyu bozmuyor, ama biz tramer de gözükmesin diye 10 takla atıyoruz.

4 tane aracımın camını değiştirdim, hiç sorun yaşamadım. Cam değişmiş diye mızırdayan olur ise, gitsin başka kapıya...
  • Kaskoda bildiğim kadarı ile yılda 1 kere cam değiştirme hakkı vardı öyle bir şey duymuştum.

Kaskodan yaptıracak olursanız fiyatı net sorun 300 tl işleme kasko diye 1000 lira alıyorlar aracınızda gereksiz fazla şekilde hasar kaydı gözükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 21 Mayıs 2016; 19:44:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Kaskoda bildiğim kadarı ile yılda 1 kere cam değiştirme hakkı vardı öyle bir şey duymuştum.

Kaskodan yaptıracak olursanız fiyatı net sorun 300 tl işleme kasko diye 1000 lira alıyorlar aracınızda gereksiz fazla şekilde hasar kaydı gözükür.
    yan sanayiyi önermiyorlar göz yorgunluğu yapıyormuş ayrıca yağmur ve far sensörleri verimli çalışmıyor.

kaskonuz varsa direkt servise gidin.

1 ay önce değiştirdim ben sıkıntısız bir şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D. Targaryen

yan sanayiyi önermiyorlar göz yorgunluğu yapıyormuş ayrıca yağmur ve far sensörleri verimli çalışmıyor.

kaskonuz varsa direkt servise gidin.

1 ay önce değiştirdim ben sıkıntısız bir şekilde.

Alıntıları Göster
    Öncelikle açıyorsunuz kaskonuzun cam klozuna bakıyorsunuz.

Varsa orijinal değişim onu kullanıyorsunuz. Yoksa kaskonuzun anlaşması olan yan sanayiyi istemeye istemeye taktırıyorsunuz.
    Bazı kaskolar da üzerinde orijinal yoksa yenisini yan sanayi taktırıyor diye biliyorum.

Mesela benim kaskom orijinal olursa yılda 1 kere ve %20sini bana ödetiyor. Yan sanayi olursa yılda 2tane hak veriyor bana hiç ödetmiyor.

Ben de değiştirirken çok araştırdım yan sanayi camlar hızı belli etme, ışığı kötü kırma, optik bozulmalar, çabuk dağılma gibi birçok olumsuzluk sebebiyle tavsiye edilmiyor.

Ayrıca size kasko yaparak üstünüzden para kazanan sigortacıyı arayıp cam için durumu sorabilirsiniz de. eğer işin ehli birisi ise güzel yönlendirir.

kaskomda 450tl'ye kadar midi onarım, belli boyutlara kadar da mini onarımım var ancak anlaşması olduğunu bildiğim servise gittiğimde hiçbir halt yapmadılar. Ardından sigortacımı aradım, şuraya git kaskodan hallederler dediler. Tamponu midi onarımdan boyadılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Öncelikle açıyorsunuz kaskonuzun cam klozuna bakıyorsunuz.

Varsa orijinal değişim onu kullanıyorsunuz. Yoksa kaskonuzun anlaşması olan yan sanayiyi istemeye istemeye taktırıyorsunuz.
    Bazı kaskolar da üzerinde orijinal yoksa yenisini yan sanayi taktırıyor diye biliyorum.

Mesela benim kaskom orijinal olursa yılda 1 kere ve %20sini bana ödetiyor. Yan sanayi olursa yılda 2tane hak veriyor bana hiç ödetmiyor.

Ben de değiştirirken çok araştırdım yan sanayi camlar hızı belli etme, ışığı kötü kırma, optik bozulmalar, çabuk dağılma gibi birçok olumsuzluk sebebiyle tavsiye edilmiyor.

Ayrıca size kasko yaparak üstünüzden para kazanan sigortacıyı arayıp cam için durumu sorabilirsiniz de. eğer işin ehli birisi ise güzel yönlendirir.

kaskomda 450tl'ye kadar midi onarım, belli boyutlara kadar da mini onarımım var ancak anlaşması olduğunu bildiğim servise gittiğimde hiçbir halt yapmadılar. Ardından sigortacımı aradım, şuraya git kaskodan hallederler dediler. Tamponu midi onarımdan boyadılar.

Alıntıları Göster
    yetkili servisler bazıları kaskoyu bozmadan orjinal takıyıorlarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: elk-elektronik8606

yetkili servisler bazıları kaskoyu bozmadan orjinal takıyıorlarmış

Alıntıları Göster
    cam değişimini hasarsızlığı bozmadan yetkili serviste yaptırmıştım. kasko karşıladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

cam değişimini hasarsızlığı bozmadan yetkili serviste yaptırmıştım. kasko karşıladı.

Alıntıları Göster
    Aynı durum bizde de mevcut. Babam kullanırken geçen hafta yolda taş sıçramış. Tamircimiz ayrıca sigortacılık işiyle de uğraşıyor, kaskoyu falan onlara yaptırıyoruz hep.

Yılda bir sefer değişim hakkımızın olduğunu, hasarsızlık indirimimizin de bozulmayacağını söylemiş. Çatlak çok küçük şimdilik,yaz mevsimi sonrasında değiştirmeyi düşünüyoruz ama değişim orjinalle mi yan sanayiyle mi olur, Bir de tramer sorgusunda hasar kaydı çıkacak mı emin değilim. İyice araştırıp ona göre adım atacağız artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

Aynı durum bizde de mevcut. Babam kullanırken geçen hafta yolda taş sıçramış. Tamircimiz ayrıca sigortacılık işiyle de uğraşıyor, kaskoyu falan onlara yaptırıyoruz hep.

Yılda bir sefer değişim hakkımızın olduğunu, hasarsızlık indirimimizin de bozulmayacağını söylemiş. Çatlak çok küçük şimdilik,yaz mevsimi sonrasında değiştirmeyi düşünüyoruz ama değişim orjinalle mi yan sanayiyle mi olur, Bir de tramer sorgusunda hasar kaydı çıkacak mı emin değilim. İyice araştırıp ona göre adım atacağız artık.

Alıntıları Göster
    Kaskonuzun cam klozunda muafiyetsiz orijinal cam takılır yazıyorsa servis ücretsiz orijinal camla değişim yapar hasarsızlığı bozmadan. Ancak orijinal cam değişiminde %20 muafiyet vb. bir şey yazıyorsa 1000 liraysa orijinal cam 200 lirasını siz ödersiniz gerisini kasko karşılar yine hasarsızlık bozulmaz. İki türlü de servise değiştirin. Muafiyet varsa bile orijinal cama değer. Kasko yaptırırken de muafiyet olmamasına dikkat edin. Ben de başıma gelene kadar dikkat etmiyordum hiç.a

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

Kaskonuzun cam klozunda muafiyetsiz orijinal cam takılır yazıyorsa servis ücretsiz orijinal camla değişim yapar hasarsızlığı bozmadan. Ancak orijinal cam değişiminde %20 muafiyet vb. bir şey yazıyorsa 1000 liraysa orijinal cam 200 lirasını siz ödersiniz gerisini kasko karşılar yine hasarsızlık bozulmaz. İki türlü de servise değiştirin. Muafiyet varsa bile orijinal cama değer. Kasko yaptırırken de muafiyet olmamasına dikkat edin. Ben de başıma gelene kadar dikkat etmiyordum hiç.a

Alıntıları Göster
    cevaplar için sağolun,
    anladığım kadarıyla yetkili serviste ( oto sanayi de değil) değişim öneriyorsunuz.

büyük ihtimalle ücretsiz olacak ama kaskoyu da incelemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: thron

cevaplar için sağolun,
    anladığım kadarıyla yetkili serviste ( oto sanayi de değil) değişim öneriyorsunuz.

büyük ihtimalle ücretsiz olacak ama kaskoyu da incelemek lazım.

Alıntıları Göster
    Serviste yaptırdıktan sonra tramer hasar kaydı olsa ne olur? Servis kayıtlarına ön cam değişimi diye işleniyor. Camdır kırılır, normaldir.
  • Benim de gecen ay catladi, kasko bozulmadan ucretsiz orjinal cam takildi serviste, bu arada bazi sigortacilar yan sanayi takiyor, az bir fiyat farki ile orjinal taktirabiliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poliçemi bugün inceledim hasarsızlığı bozmadan cam değiştirilir (senede bir defa), müşteri isterse orjinali takılır demişler.

sanırım ramazan ayında yetkili bir serviste taktıracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: thron

poliçemi bugün inceledim hasarsızlığı bozmadan cam değiştirilir (senede bir defa), müşteri isterse orjinali takılır demişler.

sanırım ramazan ayında yetkili bir serviste taktıracağım
    Aynı başlıktan bir soru da ben sorayım. Önümüzdeki hafta kasko yaptırmayı düşünüyorum ancak ön camımda taş gelmesi sonucu yıldız şeklinde çatlak var boyutu 1 liradan daha büyük. Doldurtmuştum yalnız açılmaya devam ediyor gibi geldi. Kasko yaptırınca serviste yeni oldu diye orijinal camla değişim yapabilir miyim?
  • Kaskodan serviste orijinal cam değişimi sonraasında hasar kaydı işliyor mu tramere?
  • Ne kadar çok yanlış bilgi var. Asistans hizmetleri(kiralık araç,çekici,otel vs.), cam değişimleri(yıllık sayı limiti var), mini onarımlar hasar değildir. Fiyatı ne olursa olsun hasar olarak gözükmez. Gidin istediğiniz servise camınızı yaptırın. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Aynı başlıktan bir soru da ben sorayım. Önümüzdeki hafta kasko yaptırmayı düşünüyorum ancak ön camımda taş gelmesi sonucu yıldız şeklinde çatlak var boyutu 1 liradan daha büyük. Doldurtmuştum yalnız açılmaya devam ediyor gibi geldi. Kasko yaptırınca serviste yeni oldu diye orijinal camla değişim yapabilir miyim?

Etik olup olmadığını sorun etmezseniz yeni oldu deyip camınızı değiştirtebilirsiniz. Yasal olarak hiç bir sorun olmaz. O şekilde perte ayrılan aracını kaza olur olmaz kasko yaptırıp parasını alanlar var.
  • Cam değiştirme yılda bir kere hasarsızlığı etkilemez ayrıca hasar kaydı olarak kayıtlara geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

çoğu kasko , sigortayı yaparken aracın 4 tarafından çekilmiş resim ister. Eski resimler varsa olabilir fakat yukarda allah var çarpılırsın kardeşim
  • Arkadaslar benim kaskomda % 20 cam muhafiyeti var ve ben yetkili servise yaptırdığımda maliyetin % 20 sini odeyecegim sıkıntı yok. Lakin yetkili servise sordugumda hasar kaydı oluşur dendi. Oyle midir cam degisiminde hasar kaydı olusur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Arkadaslar benim kaskomda % 20 cam muhafiyeti var ve ben yetkili servise yaptırdığımda maliyetin % 20 sini odeyecegim sıkıntı yok. Lakin yetkili servise sordugumda hasar kaydı oluşur dendi. Oyle midir cam degisiminde hasar kaydı olusur mu?

Anahtar değişimi bile gözüküyor hasar kaydı olarak
    cam hayli hayli gözükür

Ama bildiğim kadarı ile bazı kaskolarda cam değişme hakkı veriliyor ücretsiz kasko firmanızı arayıp net bilgi almanızı öneririm yanlış yönlendirmemiş oluruz sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 3 Mayıs 2017; 15:35:6 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.