Şimdi Ara

AliExpress Alışveriş Hem para iade edildi Hem ürünüm geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
17.003
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Forumda yeniyim inşaAllah yanlış yere konuyu açmamışımdır.
    Sorunum Biraz farklı Şubat ayında vermiş oldugum siparişim 2 ay geçmesine rağmen hala transfer halde oldugu için bende açık anlaşmazlık açtım satıcının onay süresini uzatması için ama satıcı hiç bişey yapmadıgından dolayı aliexpress para iadesini otomatik yaptı ve siparişi sonlandırırdı. Gönderi kodundan bugün sorgulatmamda ürünün türkiyeye ye giriş yaptıgını gördüm şuan aliexpres teki satıcıyada ulaşamıyorum aliexpress tarafından dükeni kapatılmış ne yapmam lazım ?

• Bu tarafta yapabileceğiniz bişi kalmadı diğer tarafta o kadar Çinli arasından bulabilirsen helallik istemek kalmış sadece :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçim rahat olmadıgından araştırıyorum ama sonuç yok şöyle bi yazı var aliexpres tarafından Since the seller did not respond to your dispute within the deadline, the system has settled the according to your proposal.
    You do not need to return the goods.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuatEskin -- 22 Nisan 2015; 18:33:05 >
  • Forumda vardi biri geri gondermisti urunu adamda kabul etmemis 2 dolarlim urune 50 dolar geri kargolama parasi cikinca. Cogu cinli geri kargo ile ugrasmak yerine hediyem olsun diyor yada yari para iadesi yapiyor aliexpress adamin dukkani kapattiysa yapacak birseyiniz yok. Tek kisini dispute u ile dukkan kapanmaz

• 50 dolar kargo parası olmaz yok öyle şey, ayrıca sizi tebrik ederim malı alıp utanmadan parayı da geri aldım diyen kansızı bol bi forumda bu yaklaşımınızdan dolayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 22 Nisan 2015; 23:12:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef oyle bir durumdayiz ki, dogru olani yapmak normalin disinda bir davranis olmus. ama o ac gozlulerin cezasini hep birlikte cektik, bircok yer turkiyeye urun gondermiyor artik. bu nedenle burada bu kotuye kullanimlarin cezalandirilmasini saglamak aslinda bize dusuyor. bunu acikca ilan edenlere, insanlara dolandiricilik yollari anlatanlara ilgili cezalar verilmeli ki uzun vadede alisveris yapacagimiz yerler turkiyeyi kara listeye almasinlar. mymemory i hatirlarsiniz. halen daha urun gondermiyorlar bize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimakkaya

Malesef oyle bir durumdayiz ki, dogru olani yapmak normalin disinda bir davranis olmus. ama o ac gozlulerin cezasini hep birlikte cektik, bircok yer turkiyeye urun gondermiyor artik. bu nedenle burada bu kotuye kullanimlarin cezalandirilmasini saglamak aslinda bize dusuyor. bunu acikca ilan edenlere, insanlara dolandiricilik yollari anlatanlara ilgili cezalar verilmeli ki uzun vadede alisveris yapacagimiz yerler turkiyeyi kara listeye almasinlar. mymemory i hatirlarsiniz. halen daha urun gondermiyorlar bize.
    Kansız kelimesi braz agır olmuyormu bide ben 1 aydan fazladır satıcıya ulaşmak için araştırıyorum ürünü geri göndermede burada sıkıntı yurd dışı oldugu için ücreti baya yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuatEskin -- 23 Nisan 2015; 16:32:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: halid37

Kansız kelimesi braz agır olmuyormu bide ben 1 aydan fazladır satıcıya ulaşmak için araştırıyorum ürünü geri göndermede burada sıkıntı yurd dışı oldugu için ücreti baya yüksek.

Arkadaşım ben seni tebrik ediyorum bu davranışından dolayı diye yazdım yukarıda senin alınmana gerek yok, herkes keşke senin gibi olsa anlamında dedim, ama bir üstteki arkadaşında dediği gibi öyle insanlar var ki burada onlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 3 ay önce aldığım telefon ekranını hatalı olduğu için geri gönderdim ve 6,5 TL kargo parası ödedim. Hemde kayıtlı. Aldığınız ürün çok büyük bir şey değilse öyle abartılacak kadar kargo parası çıkmıyor bilginize.
  • Çok büyük oldugunu sanmıyorum bir çift ayakkabı yarın gelmesi lazım.
  • Benim de ebaydan aldığım ürün 60 gün geçmesine rağmen gelmedi.Ebaydan kargom gelmedi diye itiraz açtım adam parayı paypala iade etti fakat 3 gün sonra ürün geldi.
    Tekrar ödeme yapacağım dedim adam anlamadı.Paypala iade ettim ya daha ne istiyorsun birkaç güne kadar para eline geçer diyor.
    3-4 mesajla durumu zorla anlattım.Yeniden bana paypaldan ödeme çıkarttı ve ödedim.
    Öyle sevindirik oldu ki elli kere teşekkür etti.
  • Sizin alışverş yaptıgınız satıcıyla birebir mesajlaşıyorsunuz ama ben adama ulaşamıyorum bile. Aliexpres müşteri hizmetleriyde Google Translate sayesinde görüştüm yarım saat boyunca onlarda satıcıya ulaşamadıklarını söylediler. Ve gelen şikayetler üzerine site tarafından hesabının askıya alındıgını belirtiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halid37

Ben size bisi demedim zaten. siz dogru olani yapmissiniz. gecmis yillarda olan olaylari (ki halen daha gizliden gizliye oluyor bu) hatirlatmak icin idi.
  • Yanlış anladım kusura bakmayın
  • Bende geçen sene Ebay'den birşey aldığımda zamanın fazla geçmesinden (65 gündü sanırsam) sonra paypal üzerinden dispute açmıştım, adam ürünü bir kez daha yolladı paypalda bana o sırada para iadesi yaptı sonrasında ilk gelmeyen ürün geldi ve daha sonra satıcının 2. kez yolladığı ürün geldi yani sonuç olarak aynı üründen 2 tane oldu elimde ama ilk ürün gelince hemen satıcıyla konuşup parasını yolladım tabi paypalada haber vererek, daha sonra 2. kere aynı üründen geldi :) içim rahat etmedi onunda parasını paypal üzerinden ebaye haber vererek yolladım adama. Satıcı senin gibi insanları bulmak çok zor oluyor diyerek çok teşekkür etti ve o adamdan daha sonra 1 kere daha alışveriş yaptım aldığım şey iphone 5 ile ilgiliydi sanırsam aldığım ürünün yanında bana birkaç hediye ve benim iyi ve dürüst birisi olduğumu yazdığı bir not göndermişti çok gururlanmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

50 dolar kargo parası olmaz yok öyle şey, ayrıca sizi tebrik ederim malı alıp utanmadan parayı da geri aldım diyen kansızı bol bi forumda bu yaklaşımınızdan dolayı..
    bozuk ürün yollayıp sağlam yolladım diye üstüne yatan pis çinliler kadar değildir. başıma geldi oradan biliyorum. video çekip koysam bile alibaba satıcının tarafını tuttu.
  • Hocam boyle durumlarda 10 gun kala satici ile iletisime gecip surenin uzatilmasini, aksi takdirde dispute islemi baslatacagimi soyluyorum. Uzatan da var uzatmayan da. Uzatmayandan parami aliyorum.

• Çok adi satıcılar da var. Gecenler de abimin dizüstü bilgisayarının ses sistemleri arıza yapmıştı. Devre siparişi verdim. Evde olmayız belki teslimat zamanı diye aynı apartmanda başka bir dairenin numarasını verdim. Bir kaç gün sonra annem sen yine bizim dairenin numarasını ver dedi. Anneme çoktan kargoya vermiştir son gün bugün dedim sen yine bak dedi neyse baktım kargoya vermek için son günü ama hala vermemiş. Satıcıya daire numarasında hata olmuş bu numaraya gönderirseniz sevinirim dedim. Siparişi iptal edip adres bilgilerinizi düzeltip tekrar sipariş verin dedi. Yani son günde kargoya hala vermemiş bunu anladım. Satıcının dediğini yaptım siparişi iptal edip daire numarasını değiştirip tekrar sipariş verdim ama 6 gün süresi olmasına kargoya vermemiş. Neden vermedi diye düşünürken bir baktım 13 dolar olan ürünün fiyatını 18 dolara çekmiş. Sonra öğrendim ki benim tekrar siparişi verdiğim günün gecesi fiyatı 18 dolara çıkarmış.

Sonra bir kaç yer de yazı okudum ve kargoya neden vermediğini çözdüm. Bu forum da benzer durumu yaşayan başka arkadaşlar olmuş. Bazı satıcılar zam yapınca fiyatlara o gün önceki fiyatla sipariş verenlerin siparişlerini kasıtlı olarak kargoya vermiyorlarmış.

• Selam aliexpress den 50$ lik alışveriş yaptım ürün 2,5 ay gelmedi bende para iadesi istedim. Para iade edildi. Ürün sorgulama yaptığımda ürünün Türkiye ye yeni girdiğini gördüm. İade edilen ücreti satıcı mı ödüyor, aliexpres mi. Bu durumda aliexpress in hiç mi suçu yok. Ürün gelince parayı geri göndereceğim.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    çakala bak sen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.