Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (2138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42.904
Cevap
1.503
Favori
2.912.362
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21362137213821392140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir an bende sevindim ama öyle değil sanırım. Çünkü her mağazanın kargo ücreti ayrı ekleniyor. Tek paket gelse tek kargo ücreti çıkması lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2000 TL'lik elektronik alete 1000 TL'lik vergi çıkıyor. Kuponda vermiyor adam akıllı. Tek bir kutuda da göndermiyor ürünleri. Her türlü zarar artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba daha önce hiç aliexpressten sipariş vermedim ilk sipariş indirimi veya başka bir kupon tarz bir şey var mıdır yada indirimli alma taktiği

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aliexpress satıcıları farklı tek kargo ücreti alırsa bunu hangi sarıcıya ödeyecek temu mantığı ile bakmayın kargoların birleşmesi iyi aylık 5 adet kargo sınırını esnetir, %50 vergi olayı çokomellerin efendisi zamanında çıktı hatta işi gücü bırakıp paketleri sayıyordu, ali için Türkiye 2. Sınıf alıcılar kategorisinde Rusya ve diğer ülkelere aynı ürünleri çok daha ucuza ve kampanyalı satıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır bir şey almıyordum bugün Cep telefonu için controller almak istedim gümrük vergisi %50 kesiyor ve ödeme anında istiyor. %50 vergi nedir Aliexpress'e mi özel bu?

Edit: Evet %50 kesiyormuş. Bu arada 150 euro üzeri alışverşletir kesin olarak gümrükten geri mi gönderliyor? Bir el konsolu almak istiyorum ama fiyat 6800 TL muhtemelen gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 1 Ağustos 2024; 21:23:40 >
  • "Uzun mesafeli nakliyat merkezine vardı" şeklinde bildirim olan cep telefonu kılıfı ortalama kaç güne elime geçer, şimdiden teşekkürler

• satıcı 27 ile başlayan bir kargo kodu vermş nereden takip edilecek

ptt adresi vermiş birde

eskiden kargo takip linki oluyordu değişmiş

• asrin43 A kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye girince PTT'den takip edebileceğin SMS kodu geliyor

• Hepimize geçmiş olsun. Artık vergimiz %60 oldu. 30 Euro üstü de direkt ticari alışverişe giriyor.

- Yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü.

- Avrupa Birliği'nden gelen kargolarda vergi %18'den %30'a yükseltildi.

- AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise vergi %30'dan %60'a çıkarıldı.

Aliexpress Ana Konu •

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 6 Ağustos 2024; 1:52:3 >

• GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Oha çüş. Yurt dışından ürün getirmek imkansız olacak o zaman 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

• DasheriM kullanıcısına yanıt

Her sene böyle ufak ufak törpülediler yurtdışı alışveriş imkanlarını.

Sınır bi ara 1500 euro iken Aliexpress'den abime Xioami Notebook Pro Laptop almıştım. O 1500 euro limit bugün 35 euroya düştü şaka gibi.

Tek çare varsa yurt dışında akraba tanıdık, ona alıp getirmesini beklemek. Vergi farkı da zaten çok oluyordu. Android box aldırdım. Trde 3500tldi. Aliexpress indirimi ile Türkiye ye 2400 e falan geliyordu. İngiltere de ki ablama söyledim 1398tlye geldi. Şaka gibi...

• aliexpress hala %30 da vergi

06 sında alıp riske girmeye değermi acaba

birde 150 eur sınırı ürnün kargo hariç fiyatı dimi ?

Gerçekten de oha çüş çok geçmiş olsun hepimize, dün akşam temudan 2100 liralık birkaç parça bir şey aldım, vergiyle 2800 liraya geldi ona bile çok canım sıkılmıştı. Artık hiç alamayız Allah muhtaç etmesin ne diyelim, yurt dışı alış verişin anasını bellediler...

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Her sene böyle ufak ufak törpülediler yurtdışı alışveriş imkanlarını.

Sınır bi ara 1500 euro iken Aliexpress'den abime Xioami Notebook Pro Laptop almıştım. O 1500 euro limit bugün 35 euroya düştü şaka gibi.

Ne güzel zamanlardı o zamanlar. Kıymetini bilmedik. Ben de Xiaomi 13.3 inç laptop almıştım. 30 Euro ya ne alırız bilmem artık.

30eurıyu aşınca elmi koyucaklar yine ? Amazondan,n11,hepsiburada gibi yerlerden birşey alırsak el koyamazlar galiba

• Yakın zamanda yurtdışından ürün alıp kargolanmamış arkadaşlar satıcınıza şu aşağıdaki yazdığım ingilizce metni gönderin belki daha hızlı kargolanması için yararı dokunabilir

Hello there.
    I purchased this product from you, but due to the new foreign product tax regulation in Turkey, this product must reach me on 21 July 2024 at the latest because after this date, an additional tax of 30% will be levied.

Could you please ship and send the product as soon as possible for this reason?

• Arkadaşlar şimdi bu yasanın yürürlüğe girmesi için daha 2 hafta var peki şuan aliexpressten bir ürün sipariş versek vergiler dahil 100-150 euro bandında bu ürünün akibeti ne olur? Şu anda aliexpresste hala %30 vergi çıkıyor yani ürün Türkiyeye geldiğinde ekstra vergi mi çıkar gümrükte el koyarlar mı yoksa sorunsuz gelir mi? Bazı arkadaşlar yukarıda çinli satıcılara not paylaşmış ama bunun hiçbir faydası yok çünkü zaten elin çinlisi en geç 2-3 günde bunu gönderiyor ama bu ürün günlerce, haftalarca bizim gümrüklerde havalimanlarında vs oyalanıyor.

• alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    21 ağustos tan sonra eline geçerse PTT ek vergi isteyecektir Onun için bence hiç sipariş vermeyin

• SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt
    Peki 21 ağustostan önce gümrüğe girerse yine isterler mi ?

• 
Sayfa: önceki 21362137213821392140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.