Şimdi Ara

Aliexpress kredi kartımdan hırsızlık yaptı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, aliexpress üzerinden geçen gün alışveriş yaptım. Banka hesabıma baktığımda kartımdan 197tl farklı bir tarihte çekim yapıldığını gördüm. Bankayı aradım bana aliexpress kartınızdan otomatik çekim yapmış dediler. Ştiraz ettim ama o paranın döneceğini pek sanmıyorum. Aliexpress ilede bu konu üzerine irtibat kuracağım bir iletişimini bulamadım. Alışveriş yaparken sanal kart kullanın. Ben yandım size nasihat olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Canli destek var oraya yazicaksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpress yapmamistir yapmaz da

Kredi karti bilgilerinizi caldirmissinizdir o adamlarda aliexpressten alisveris yapmistir bu kadar basit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Aliexpress yapmamistir yapmaz da

Kredi karti bilgilerinizi caldirmissinizdir o adamlarda aliexpressten alisveris yapmistir bu kadar basit

Aliexpress çekim yapmış :) param iade edildi. Hem kredi kartımdan hem de banka kartımdan ;) 450tl

• Teşekkür ederim

• Geçmiş olsun. Aliexpress böyle birşeye tenezzül etmez. Muhtemelen başkaları kart bilgilerin ile aliexpress üzerinden alışveriş yapmıştır.

Paranı iade alabilirsin. Benden bilgim dışında 59.99usd çekim yapmışlardı. Sendeki tutara bakılırsa 197tl'de yaklaşık 60usd eder.

Öncelikle ekstreyi ödemeden bankayla görüş. Konuyu anlat ve ses kaydı al. Kayıt aldığını muhakkak söyle. Delil niteliği ytaşıması için bu şart.

Benimde kredi kartımdan çekilmişti. Bankayı aradım ve "işlemi ben yapmadım" dedim. "siz borcunuzu ödeyin 6ay içinde itirazınıza dönüş yaparız" denildi. "siz parayı kredi kartıma iade edin 6 ay sonrasında benim işlem yaptığım ispatlanırsa o zaman ekstreye yansıtın" dedim. Ayrıca konuyu şikaketvar sitesine yazdım. "banka milyonlarca kişiden kart aidatı alıp kart güvenliğimi sağlıyamıyor. Yapmadığım alışverişin parasını bana ödetiyor" şeklinde konu açtım. Ve tabiki paramı iade aldım. Ayrıca yaklaşık 9ay geçti ve ekstreme yeniden yansıma olmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu okudum kendini kurtarmışsın ama başkalarına da örnek olsun diye başımda geçeni yazdım:)

• yıl olmuş 2017 hala sanal kart kullanmadan alışveriş yapanlar var. allahtan iade almışsın geçmiş olsun.
  • Benim aliexpress hesabım çalındı, çalan adam 20Dolarlık ürün almış hemen kartı kaldırdım şifreyi değiştirdim sonra ürünü iptal ettim,. 3,4 lira zarar etmiştim kur farkından dolayı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3d secure olmadan itiraz ederseniz paranızı alırsınız ama bunu çekenin ben de aliexpress olduğunu düşünmüyorum. yapılan her çekimde tabi ki aliexpress yazar onların posları kullanılıyor ama hesabınızı çalan bir kişi de yapmış olabilir, çalışan bir eleman da yapmış olabilir.

• Ben de sizle çok benzer bir süreci amazonla yaşadım. Garantiyle benzer bir konuşma yaptım ve hemen durumu telafi ettiler. Böyle durumlarda baskın olmak gerek. Yoksa bankalar salağa yatmayı tercih ediyor
  • Generalcoordinator kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Kimin gücü kime yeterse. Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.