Merhaba arkadaşlar, konu yeri doğrumu bilmiyorum ama başıma başlıkta yazdığı gibi bir olay geldi. Bir sabah uyandım ve hesaptaki paraların Google tarafından çekildiğini gördüm. Google ile yazışmalarım vs. sonuç vermedi. Daha önce benzer olay yaşayan veya nasıl çözebileceğimi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Resimdeki gibi 3-4 sayfa daha para çekilmiş. Toplam yaklaşık 600 TL gibi bir para çekilmiş < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 19 Temmuz 2022; 20:9:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Google, banka hesabımdan izinsiz para çekti
-
-
Hemen kredi kartını iptal ettir. Yuzde 90 Kart bilgilerin çalınmış. 24 saat içinde harcama itirazın da bulun. Google hiçbir şey yapmaz, ziraat ile iptal ettirmeye çalış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl çalınmış olabilirki aklım almıyor, bir de bu konularda paranoyak biriyim. Kolay kolay banka kartı bilgimi girmem bir yere. Sanırım banka kartımın tek girili olduğu yer Play Store idi. Orda da bu çekilen tutarlar görünmüyor zaten. Bir de kart kapandı + harcama itirazında bulundum. Ancak olumlu sonuç alır mıyım bilmiyorum.
Benim başıma gelen olayda, phishing ( yemleme) yöntemi ile sahte akbank sitesine tum bilgileri yazıp giriş tuşuna bastım ve hiçbir şey olmadı. Ardından hata yaptığımı anladım ve sadece banka şifremi değiştirmiştim. Kart yenileme yapmamıştım.
Yaklaşık 3 ay sonra sabah 5 gibi aynı seninki gibi Facebook ödeme işlemleri yapılarak hesaptan 15 20 TL arası paralar gitmeye başladı. Gün içinde fark ettim. Kartı iptal ettim, harcama itirazı yaptım. Bankada şüpheli işlem yapıldığını anladı. Tüm harcamalar hesabıma iade edildi. Yaklaşık 5 günde her şey çözüldü.
Senin olayın benimkine çok benziyor. Çok kafana takma banka iadeyi illaki yapar. Kartı iptal ettikten sonra korkacak bir durum yok.
Arkadaşlar sanal kart kullanın siz asıl kartinizin numarasını en güvenli siteye girseniz bile o numara kaydoluyor bir kere onay verince ikinciye telefona şifre falan gelmez bir çok site öyle.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten son zamanlarda banka kartımı hiçbir yere girmedimki. Ben de anlamadım. Eskiden google hesabıma girmişim banka kartımı, onu da bayadır kullanmadım zaten uygulama satın almak için vs. Yoksa ben de hep kısıtlı limitli sanal kart kullanırım genelde.
Bir de anlamadığım şey banka neden 3-5 para çekme olayından sonra çekmeye çalışan kişiye bloke koymuyor.
Google hesabinda hacklenmis olabilir onunda şifresini değiştir. Miktarlar küçük olduğu için banka bildirim yapmamış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X