Eski bilgisayarı ayağa kaldırayım, iş görsün diye msata ssd alacağım. Aliexpress de 4-5 farklı marka var. Yazma hızları yakın. Hangisini alsam diye kararsız kaldım. Sipariş ederken neyine bakılır? Neye dikkat edilir işin içinden çıkamadım. Eski cihaza alıyorum ama almışken çöp de olsun istemem. En çok satan model EXRAM SSD MSATA Kontrolcü SMI2258TX / SMI22559TX Nand Flash türü TLC Kingchuxing SSD SATA mSATA Kontrolcü SMI2258XT / SMI-2259XT2 Nand Flash türü TLC GUDGA MSATA SSD Kontrolcü CS1802/SM2263XT Nand Flash türü TLC KingSpec mSATA SSD Kontrolcü (Bilgi yok) Nand Flash türü TLC 3D nand FIREBAT MSATA SSD Kontrolcü SMI ??? Nand Flash türü TLC/QLC 3D NAND Lenovo mSATA SSD Kontrolcü SMI/Other ?? Nand Flash türü TLC 3D nand KingFast mSATA SSD Kontrolcü SMI/Other ?? Nand Flash türü TLC 3D nand Xishuo MSATA SSD Kontrolcü PS3111/SMI2244/2256/2258/2246 Nand Flash türü 3D NAND TLC MicroFrom mSATA SSD Kontrolcü SMI2259XT/S11 Nand Flash türü TLC Özellikler yakın, fiyatlar yakın. Genel olarak 3 yıl garanti. (1-2 tane 4-5 yıl var) En ucuzunu alıp geçeyim mi? Hepsi çöp mü? Mutlaka 3d nand olmalı mı? Neye dikkat edilmeli? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Ekim 2023; 1:54:21 > |
Aliexpress msata ssd üstadlar bakabilir mi ?
-
-
Ya bunların hepsi, lenovo hariç no name markalar. Lenovonun bile içindeki kontrolcü vs nedir bulabilir misin bilmiyorum. Ürünlerin garantisinin olmasının bir anlamı yok. Her an gidebilir gözüyle bakmak lazım.
Çinden 3-5 ürün almışlığım var, çin malı ''kaliteli'' kulaklık mesela. 1 seneyi doldurduğu gibi gitti. Şu dediklerim fiyat işin içine girince çok önemli değil de aliexpressden ürün alıp getirtenlere asıl sormak lazım. Ürünler gümrükten sıkıntısız geçiyor mu diye.
Misal amazon.com dan vs hiç sıkıntı olmuyor. Peşin peşin alıyor tüm paraları.
-
3-4 ilan vardı. Birinde SMI2258XT/Other yazıyor. Epey baktım. Kontrolcüler hemen hemen aynı. SMI2258XT bu kontrolcünün de kötü olduğundan bahsediliyor. Dediğiniz gibi lenovo hariç hepsi markasız. Ama markalı olanlarda bile küt diye gidebiliyor ssd. Acer notebook umda intel p600 nvme ssd vardı. Aşırı dikkatli kullanmama rağmen küt diye gitti. 1.5 sene bile olmamıştı. Doğru düzgün veri dahi yazılmamıştı.
Ozaman ben lenovoyu araştırayım. 2 kat fiyat farkına değer mi bilmiyorum. Selamlar.
-
Valla sanmıyorum hocam ama 200-300 tl fark vars eğer lenovo ile lokal modeller arasında, macera aramazdım. Kingston, samsung vs oldukça sağlam ürünler aslında.
1-1.5 sene sonra bozulacak alete para vermek 2. kez almak demek. Ne para verecekseniz 2 ile çarpmanız lazım aslında.
-
Merhaba. Mesajınızı okuduktan sonra lenovo modeline yöneldim ve araştırma yaptım. Kontrolcülleri diğer markasız firmalar ile aynı. Yanlız kafama bişey takıldı. Yabancı forumlarda lenovo nun ssd üretmediği, sitesinde aliexpress de satılan modeller olmadığından bahsediyorlar. Kimisi sahtedir demiş ama net bir bilgiye ulaşamadım. Lenovo da çok farklı değilmiş gibi geldi. Samsung vs. markalarda yaklaşık 5-6 kat pahalı. Bilgisayar 10 senelik olmasa samsung alır geçerdim.
-
Onu bilemem valla. Üretimi 10 yıl önce durdurulmuş philipsh marka bir kulaklık alacaktım. Gerçek olduğuna inanmadım almadım. Altında ki yorumlar vs çok çok iyiydi ama hem vakit, hem para kaybetmenin anlamı yok. Neredeyse hiç bir marka ssd için üretim yapmıyor. James donkey alın geçin, o da maks 2 sene filan dayanıyor sanırım. Hem TR de kullanılan ve incelemesini bile bulabileceğin bir ürün
Alacağınız o ssd yi sonuçta söküp yeni pcye de takabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
İhtiyacım olan ssd çeşidi msata. James donkey in msata ssd sini göremedim. Neyse kafama göre alayım bişey. 10 senelik cihaz için bu kadar kafa yormaya değmez
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X