|
Bildirim
|
kargonun fotoğrafını kamuya açık bir yerde paylaşmanızın da bi vergisi olmalı, ödetmeliler bence. tamam burası sıcak fırsat forumu falan ama o kadar da bedava olmasın yani.
|
Vergi değil bu, ürünü kontrol ettiklerinde alınan ücrettir. Yani içinde vergiye tabi olan birşey olsa ayriyetten bir ücret daha öderdiniz.
muhtemelen şüphelenecek birşey vardı ki açılmış paket. |
|
Gümrük vergisi değil bu. gümrük vergisine tabi bir ücret olabileceğini düşünerek, gümrüğe sevketmişler. kontrol için gümrük sevk ücreti diye alıyorlar bu ücreti. banane kardeşim sevketme diyemiyoruz tabi :) vergi çıkmasada maksat geçirmek. yanlış anlamayın yani gümrükten geçirmek :)
|
Millet haftalarca beklemeyi ve postada kaybolmasını göze alarak 0.5 dolara ürün alıyor, buna ihtiyaç duyuyor, sen kalkıp 5TL "hesap işletim ücreti" geçirmeye çalışıyorsun... Gariban vatandaşına yüklenmek yerine Aliexpress ile görüşüp TR ofisi açtırıp vergi ödetmeye çalışsa bu hükümet, nasıl olurdu acaba?
|
Bu vergi değil aç kapat ücreti , gerçi bu da ayrı bi komedi
|
ne saçmaladığını tam anlayamadım dostum. fotoğrafın nesinden rahatsız oldun?
----OFLU---- Vergi değil bu, ürünü kontrol ettiklerinde alınan ücrettir. Yani içinde vergiye tabi olan birşey olsa ayriyetten bir ücret daha öderdiniz. muhtemelen şüphelenecek birşey vardı ki açılmış paket. --- Syn.OFLU doğru söylüyorsunuz, paketi incelediğimde açılmış. fakat bunun parasını neden benden alıyorlar onu anlamadım. |
Anladim da bu adamlari zorlayamazsiniz, eli guclu olan onlar. Paypal, Aliexpress vs, bunlar bize muhtac degil. Turkiye, Rusya vs... iki ulke ekonomilerinin toplami dunya ekonomisinin %1`i yapiyor...
Nasil zorlayabiliriz bu adamlari biz, akil aliyor mu ? Mumkun mu ? |
Chembond demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|