Şimdi Ara

alın hız meraklısı ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün haberlerde aşırı hız yapan ve başka biriyle yarışan genç otobüs durağına girmiş.....

iki kadın hastanelik...

corolla vvt-i 2004 sanırım.. umarım o genç arkadaş corolla sevdalılarından olup bu bu forumda yazanlardan değildir..

sahil yolunda makas atıp durağa girmiş.

sorsan bu işin ustasıdır bu kazayı yapana kadar..

noldu sepet şöförün biri makası bozmuş değil mi..

ha ha..

yazıklar olsun..

resmini indirebilen varsa koysun..

• insanın altındaki araba gaza basınca şahlanıyor frene basınca duruyor ve bunları yapınca her insan kendini en iyi şoför olarak adlandırıyor.

hepimiz öyle değil miyiz? sorsan bizden daha iyisi yoktur.

ama trafik hata kabul etmiyor.

çarpışma tetlerindeki araçların 60 km/s hızla ne hallere geldiğini gaza basmadan önce bir kez deha düşünmeliyiz.

esp yi sırf devreye sokmaya çalışıp esp nin nasılçalıştığını merak edip kaza yapanların sayısını hiç düşündünüz mü?

arabada her türlü güvenlik ekipmanı olsun bilmem kaç tane hava yastığı olsun adam olmadıktan sonra bu kazaların önüne geçmek hayli zor.

-EMNİYET KEMERİ TAKAN insanlara acamiymiş gözüyle bakan...
    -Bir araç tarafından SOLLANMAYI kendine yediremeyen...
    -Sinyal vermek,kırmızı ışıkta durmak trafik kurallarına uymak gibi trafikte emniyeti sağlayan unsurlara sadece trafik polisi olduğu zamanlarda uyan...
    -Aracını düğün salonlarında bile zor bulunan ses tesisatı ile doldurup tüm şehire konser veren...
    -Trafikte ya çok yavaş ya da çok hızlı gidip ortasını bir türlü bulamayan
    -Sarı yanar yanmaz tüm sülalene küfreder gibi korna çalan...
    -Gündüz farlarını yakıp gece sırf adrenalin olsun diye farlarını yakmayan...
    -Seni sollamaya kalkıp 50 metre ilerden dönen
    -Sen sollamaya kalktığında hızını artıran
    -Yokuşlarda sollamaya çıkan...

daha okadar çok şey varkı sayfalar yetmez.. böyle bir zihniyet olduğu sürece bu tür kazalara raslamak kaçınılmaz.

işin kötü yanı bu direksiyon başındaki canlı bombalar sadece kendilerine zarar vermiyor.

Eğitim şart deyin.cezalar caydırıcı olmalı deyin... Ne derseniz deyin ama bence bu kafa yapısı değişmedikçe kazaların önüne geçilemez...

• Bravo kardeş başka denecek bir şey yok heralde!!!!
  • Malasef Türkiye gerçeği, öncelikle bu kafa yapımızı değiştirmemiz gerek.
    Ben Adana'da yaşıyorum, İncirlik neresi diye soracak olsam hepiniz bilirsiniz herhalde, İncirlik kasabasında bir çok amarikali var, adamlarda hertürlü spor araç var ve adamlar(kadınlarda dahil) bu araçlarla Adana trafiğinde gezerken o kadar dikkatli oluyorlarki şaşmamak elde değil, tüm trafik kurallarına uyuyorlar. Hele geçenlerde bir zenci (arkadaşlar yanlış anlamayın renginden dolayı zenci demek istemedim, tipi belli olsun diye söyledim) gördüm, adamın altında 3000 cc lik bir araç ve tekerlekleri sanırım 17 cant dev gibi bir araç markasını hatırlamıyorum ve bu adam böyle bir aracın içinde emniyet kemerini bağlamış sağ şeritten yavaş yavaş gidiyor. Bizim hanzolardan birinin altında da murat 131, gaza basmış adama hava atıyor, tam kavşakda adamı sıkıştırdı ve zenciye küfüretmeye başladı bizim hanzo, birde baktım kavga edecekler, ayırmaya gittik, bizim hanzo 1,60-1,65 boylarında ve tahminen 55-60 kg. bu haliyle birde zenciye kafa tutuyor. Zenci araçtan indi, adamda en az 1,90 boy var ve kilosuda Allah bilir ne kadar. Adamlar genede efendi "no problem" diyip duruyordu.

• dragut76 somut örneklerle okadar güzel olayı açıklamışın ki...

aslında kompleks var insanımızda.kimisinin altında son model araba olur ama okadar mütevazidir ki.

kimiside işte verdiğin örnekte olduğu gibi hacı muratla piyasa yapmaya kalkar..

murat 131 sürmek ya da toros sürmek ayıp bişey mi? elbette hayır!

ben araba ile giderken yol kenarında dolmuş bekliyen insanların önünden geçerken utanıyorum.

ben araba ile giderken onlar dolmuş bekliyor diye...

araba da müzik dinlerken camlar kapalı olur.camı açacaksam müziği kapatırım.

demek istediğim insan kıro olduktan sonra ha murat 131 e ha ferrari ye binmiş ne farkeder önemli olan mütevazi olmak önemli olan adam olmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

murat 131 sürmek ya da toros sürmek ayıp bişey mi? elbette hayır!

ben araba ile giderken yol kenarında dolmuş bekliyen insanların önünden geçerken utanıyorum.

ben araba ile giderken onlar dolmuş bekliyor diye...

araba da müzik dinlerken camlar kapalı olur.camı açacaksam müziği kapatırım.

Bende de aynı durum var kardeş, Eskiden az mı bekledik duraklarda,, Allah herkeze nasip etsin. Arabanın içine bi kaçtane poşet koydum, çoluk çocuk bi yere giderken arabada yenilen çerez, vs. gibi yiyeceklerin kırıntılarını dışarı atmamak için, poşet dolunca en yakın çöpe yanaşıp, içene basket atıyorum, zevklide oluyor hani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragut76 -- 4 Mayıs 2007; 8:49:29 >
  • Her şey yerli yerinde zamanında yapılırsa güzeldir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarıyla toplu taşıma araçlarında sigara içmek yasak. Sigara içilmesine karşı değilim ama en güzeli içmemek, insan zararını bile bile içiyorsa, gülü seven dikenine katlanır misali, sonradan çıkan hastalıklarada hazır olmalı. Ama sigaranın dumanıyla başka insanlara zarar verilmemeli, Hele birde bazı tipler var, adam dolmuşa binmek için el kaldırıyor ve sigarayı son nefesine kadar içine çekip, dolmuşa bindikten sonra aldığı dumanlı nefesi tekrar boşaltıyor, nerede kaldı toplu tüketim araçlarında YASAK. Kıl oluyorum böyle tiplere.
  • ya abi onu bırak geçenlerde iett otobüsünde bir kaç genç vardı, gidip en arkaya kuruldular ve sonra inmeye yakınken hepsi birden yaktı otobüsün içinde sigarayı, bi beş on dakka böyle gittik her taraf duman içinde, yuhh dedim hayvanlara bakın
  • işte birde bunlara insan diyorlar
  • self kontrol yani öz denetim! yeni nesilin gençlerinde yok! bu kabiliyeti kazandıracak olanlarda bir önceki nesildi! mussa kardeş iyiki sinirlenip otobüsteki çocukları pataklamadın! yerinde ben olsaydım ve benle birlikte 4 kardeşim yanımda olsaydı; önce o siğara içen gençleri uyarır ardından laf dinlemezlerse kafa kol girişirdim!
  • yazdıklarınıza katılmamam mümkün değil sevgili arkadaşlar
    hele o dolmuş otobüs bekleyen insanlar var ya
    inanın ben de utanarak geçiyorum yanlarından, birde sarı ışık yanınca küfreder gibi korna sellektör yapanlar yokmu? üf yaaa kimi kime şikayet edecez bilmiyorum ki...
    geçen gün çiftlik kavşağından akköprü istikametine ilerliyoruz gri opel astra , sağlı sollu makaslarla ilerliyor. güya vatandaşlık görevimizi yaptık 155 i aradık. aradıkki adam ilerde birilerinin canını yakmasın. polis bana adımı soyadımı telefon numaramı sordu verdik artık, "arabayı alırda mahkemeye çıkarırsak sizi çağıracağız" dedi. bekliyoruz bakalım mahkemeye çıkçaz mı?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 5 Mayıs 2007; 10:16:46 >
  • En iyisini yapmışsın dondurmacı kardeş, Keşke herkes senin gibi yapsa, ama malesef insanlarımızın çoğunluğu "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" atasözünü çok seviyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

En iyisini yapmışsın dondurmacı kardeş, Keşke herkes senin gibi yapsa, ama malesef insanlarımızın çoğunluğu "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" atasözünü çok seviyor.

Evet herkes böyle yapıyor ama bir sorun kendinize neden diye? Ülkemde insanların can güvenliği kalmamış. Bu gun yere tüküren adamı uyarın bakalım da ne oluyor? Uyardığınız adam sana ne lan diyip kafa göz dalıyor. Bu durumu gören herkes ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' felsefesini uyguluyor. Siz olsanız ne yaparsınız bu durumda? Uyarıp dayak mı yersiniz ya da uyarmayıp yoluna mı bakarsınız?
  • Orhan Abi'nin dediği gibi; "Bence sen de haklısın"
    Bu durumda yapacak en iyi şey, uyarma işine öncelikle kendi yakınlarımızla ve çocuklarımızla başlamamız lazım, Herkes kendi çocuğunu iyi yetiştirirse, yeni nesil düzelebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

Orhan Abi'nin dediği gibi; "Bence sen de haklısın"
    Bu durumda yapacak en iyi şey, uyarma işine öncelikle kendi yakınlarımızla ve çocuklarımızla başlamamız lazım, Herkes kendi çocuğunu iyi yetiştirirse, yeni nesil düzelebilir.

inş. oyle olur
  • Şunu anlamak lazım, bazı kurallar vardırki yorumlanamaz, dahası yorumlanmaması gerekir, sadece uyulur. Trafik kurallarıda bunlardan birisi.

Yıllar önce Almanya ya bir fuara ziyaret için gitmiştik. Hava alanından indikten sonra Frankfurt Hannover arası ulaşım için araç kiraladık. Otobanda bir şey özellikle dikkatimi çekti, sol şerite geçmek için kim sinyal verirse arkadan gelmekte olan hızını azaltıp istisnasız yol veriyor, olması gerektigi gibi. Ülkemizde ise MALESEF tam tersi, denemesi bedava. otobanda veya çevreyolunda dakikalarca aynı şekilde gitmekte oldugunuz araçlara dikkat edin şerit degiştirmek için sinyal verdiginizde bir anda öne atılıyorlar, sanki dur ben geçeyimde sonra bu adam şerit degiştirsin dercesine. Tabiki azınlıkta olan çevreye ve trafige saygısı olan arkadaşlardan bahsetmiyorum.

Yanılıyormuyum?
  • Anlatmakla bitmez, KAJU kardeş de ayrı bir noktaya parmak basmış, aynen dediği gibi Sollamak için yakılan sinyali genelde geçilmesi gereken bir araç gibi algılıyor insanlarımız.
    Caydırıcı bir caza yokki..
  • Basılacak yol var basılmiycak yol var şehir içinde hıza ve makasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.