Şimdi Ara

Alın terinin karşılığı bir teşekkür mü? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
3
Favori
3.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Caneira07

Arkadaşlar gururuma dokunan bir olayı size anlatacağım.
    Annemin bir arkadaşının bilgisayarı çok yavaşlamış ve format atılması gerekiyormuş. Annem de benim oğlan yapar demiş. Komşusu da vermiş bilgisayarı.
    Bilgisayar bana gelince sağlam bir format attım ve zibilyon tane driver yükledim. Üstüne bazı hayat kurtaran program ve birkaç tane oyun yükledim. Üstüne üstlük kadının işi varmış ve bilgisayarı ayağına kadar götürdüm. Evleri de uzaktı ve bilgisayarı verdiğimde sadece teşekkür etmekle yetindi. Hayır bir kurabiye, börek falan ikram etse yine razıyım ama bi' su bile vermedi kadın. Biraz abartıyor da olabilirim ama çok gururuma dokundu bu olay.
    Sizin görüşleriniz neler?

Çok zorno seyretmişsin hocam sen. Ne yapcaktı eve kahve içmeyemi davet edecekti.
  • o kadın teknolojiden senin kadar anlamıyorsa senin yaptığın işi basit olarak görüyor olabilir yani en fazla 10 dakkalik iş ne olacak diye geçirmiştir belki aklından o yüzden basit bir teşekkürü yeterli görmüştür yani kadının duruma hakim olmamasına bağlayabiliriz, cahilliğine ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

işte bu iyi niyeti su istimal eden insanlar yüzünden ben artık kimsenin bilgisayarına falan bakmıyorum babamın bilgisayarına bile bakmıyorum yani düşün.
    sadece işi düşünce arayan akraba eş dost "barış şu bizim pc ye bakmaya gelsene" gidiyoruz işini hallediyorum 5-10 bişe ver bir sigara parası ver be insan..
    bu yüzden çok akrabamı geri çevirdim ve benle artık konuşmuyorlar.. çokta lazımlar ya sanki..

aynı durumdayız dostum ismimiz bile aynı
  • uzak yolu yürümek bana da koyardı.
  • Haklısın. Bence bu konuyu annene aç o kadınla görüşmesin bir daha. Ayrıca ayağına götürmen de hata. Kendin kaşınmışsın.
  • bir daha atmazsın olur biter.
  • Parasını isteyeceksin bu iş bukadar basit öyle beleşe iş yaparsan kusura bakma ama anca babayı alırsın, yakın arkadaşlarım dışında kimsenin bilgisayar işlerini bedava yapmam sende yapma yapmak zorunda kalırsanda parayı peşin olarak önden al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x86 based human -- 23 Ocak 2014; 22:58:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerTOntK

vermeliydi

• Para vermeyebilir ama hakkaten börek poğaça dürüm falan (acıktım ben sanırım) vermeliydi
  • ben ford da staj yapıyorum yol yardımla bi köye gittik yolda araba kalmış biz köye çıkamadık kardan tam geri dönüyoduk adam ben geliyorum bekleyin dedi telefonda.Adam sağ tekeri kitlenmiş freni tutmayan arabayla bize geldi üstüne 10 lira bahşiş vermişti.Sorunlu bi arabamız vardı.Yolda giderken araba kendi kendine istop ediyodu bilgisayarı bağlayana kadar hiç çalışmıyodu.Ne taptıysak sorunu bulamadık arabanın aahibi polisti motor bilgisi bizle aynı seviyeye gelmişti.Adam yine yolda kalmıştı ertesi gün arabayı almaya geldiğinde kocaman bi tepsi baklavayla gelmişti sonradan çözdük sorunu tabi.Anıların böyle uzayıp gider ama Bana hep iyi insanlar denk geldi şu ana kadar şans işte...

• Annenin arkadaşına, bunun "onur kırıcı bir davranış" olduğunu söyle...
  • quote:

Annemin bir arkadaşının bilgisayarı çok yavaşlamış ve format atılması gerekiyormuş. Annem de benim oğlan yapar demiş. Komşusu da vermiş bilgisayarı.
    Bilgisayar bana gelince sağlam bir format attım ve zibilyon tane driver yükledim. Üstüne bazı hayat kurtaran program ve birkaç tane oyun yükledim. Üstüne üstlük kadının işi varmış ve bilgisayarı ayağına kadar götürdüm. Evleri de uzaktı ve bilgisayarı verdiğimde sadece teşekkür etmekle yetindi. Hayır bir kurabiye, börek falan ikram etse yine razıyım ama bi' su bile vermedi kadın. Biraz abartıyor da olabilirim ama çok gururuma dokundu bu olay.

Aynen haklısın bro. Millet de anlayış kalmamış. Enayi diyenlere de katılmıyorum. İyilik yap denze at..
  • Gençken kuaförde çalışıyordum ve yaşlı bir teyzeye yaklaşık 400 metre ilerde ki evine gidene kadar yardımcı oldum hatta yukarı çıkartıp kapısını bile açtım ama hiç düşünmedim bana bir şey verecek mi acaba diye? Bazen yaptığın şeyleri hayrına yapıp akışına bırak güzel kardeşim.

edit: zorla elime 5 lira sıkıştırmıştı istememe rağmen sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovazZ -- 23 Ocak 2014; 23:36:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brovazZ

Gençken kuaförde çalışıyordum ve yaşlı bir teyzeye yaklaşık 400 metre ilerde ki evine gidene kadar yardımcı oldum hatta yukarı çıkartıp kapısını bile açtım ama hiç düşünmedim bana bir şey verecek mi acaba diye? Bazen yaptığın şeyleri hayrına yapıp akışına bırak güzel kardeşim.

edit: zorla elime 5 lira sıkıştırmıştı istememe rağmen sağolsun.

Hocam şimdi yaşlı teyze farklı, annenin 45-50 yaşındaki arkadaşı farklıdır benim için.

• Arkadaşımın laptopunu aldım içini açtım temizledim macununu sürdüm format attım driver indirdim yükledim, hatta bilgisayarı tekrardan takarken fan kablosunu unutmuşum iki kere açıp kapattım, iki çöp kısa marlborasını aldım içtik beraber. iyililk yap denize at.
  • Sosisli Süt kullanıcısına yanıt
    Ya zaten arkadaş format attıktan sonra fantazi yapıp driver, oyun felan yüklemiş orada hata yapmış. Hani 2-3 driver yüklersin verirsin bu kadar ama o bi umut diye yüklenmiş pcye ve eli boş dönünce atar yapmış Tabi annesinin arkadaşı da börek çörek verse iyiymiş.
  • Formatla kalsa iyi bende yok uyduda su kanal yoktv bozuldu gel bak net yok bak telefona ayar cek program kur yapinca tesekkur bozulsa bi ton cene bazen cahillik daha iyi

• Aslında ayıp değil teşekkür etmiş ama biraz soğuk davranmış o kadar emeğe karşılık.
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    oha amma çok adaşım varmış yaa
  • quote:

Lojmanlarda banada çok ayak işi geliyordu.Artık bizimkilere yapmam diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.