Şimdi Ara

Alkol aldıktan sonraki gün yasadigim olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
17.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sarhos olacak derecede alkol aldığımın ertesi günü kendimi bi kötü hissetme durumu oluyor psikolojik olarak böyle genel iç sıkıntısı gibi bi his ayrıca kalbim bazen hızlanıyor. Ama sadece ertesi günü sonra geçiyor. Kalbime daha once baktırdım her sey normal damarlar filan tertemiz. Doktor alkolün etkisi yapar dedi. Hiç başına gelmiş olan var mı böyle kalbine ve içine hafif sıkışıklık hissi gelen nabzı hızlanan? Normal bi durum mudur çözümü nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Westbrook -- 4 Mart 2019; 1:43:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkol Sonrası Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir?

Alkol tükettikten sonra kalp çarpıntısı yaşamak yaygın bir semptomdur. Alkol, kalp atış hızını ve kan basıncını geçici olarak artırabilir, bu da çarpıntı hissine neden olabilir.

Alkol sonrası kalp çarpıntısı genellikle kısa sürelidir ve kendi kendine geçer. Ancak, bazı durumlarda daha ciddi bir tıbbi sorunun belirtisi olabilir.

Alkol Sonrası Kalp Çarpıntısına İyi Gelenler

Alkol sonrası kalp çarpıntısını gidermenin birkaç yolu vardır:

• Dinlenmek: Sakin ve rahat bir ortamda dinlenmek kalp atış hızını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
    • Su içmek: Susuzluk, kalp atış hızını artırabilir. Alkol sonrası bol sıvı tüketmek önemlidir.
    • Kafein ve Nikotin Kullanmaktan Kaçınmak: Kafein ve nikotin kalp atış hızını daha da artırabilir.
    • Ilık Duş veya Banyo Yapmak: Ilık su, kan damarlarını açmaya ve kalp atış hızını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

Alkol Sonrası Kalp Çarpıntısı için Tıbbi Yardım Alınması Gereken Durumlar

Çoğu durumda, alkol sonrası kalp çarpıntısı kendi kendine geçer. Ancak, aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım alınması gerekir:

• Çarpıntı şiddetli veya uzun süreliyse
    • Göğüs ağrısı, nefes darlığı veya bayılma gibi diğer semptomlarla birlikte görülüyorsa
    • Alkol tüketmediğin zamanlarda da kalp çarpıntısı yaşıyorsan

Alkolün Ertesi Günü Çarpıntı

Alkol sonrası kalp çarpıntısı, alkolün ertesi günü de ortaya çıkabilir. Bunun nedeni, alkolün vücuttan atılmasının zaman almasıdır. Ertesi gün çarpıntı yaşıyorsan, yukarıda belirtilen önerileri uygulamak yardımcı olabilir.

Alkol Tüketiminin Diğer Etkileri

Alkol, kalp çarpıntısına ek olarak diğer sağlık sorunlarına da neden olabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Karaciğer hasarı
    • Kalp hastalığı
    • Beyin hasarı
    • Sivilce (bira, maya içerdiğinden sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir)

Alkolü sorumlu bir şekilde tüketmek veya hiç tüketmemek en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hangover bu. sarhoşluğun geri ödemesi maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

hangover bu. sarhoşluğun geri ödemesi maalesef
    yani sagliksal acidan bi problem yok diyosun. kalbe vurmasi normal mi hangover durumunun bi tek bende mi boyle oluyor acaba?
  • Günah olduğu için vicdan azabı duyuyor olabilir misin
  • Akşamdan kalmasın kendine gelene kadar bu böyle vücut kendini toparlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emseas

Akşamdan kalmasın kendine gelene kadar bu böyle vücut kendini toparlıyor
    bu saydigim kalp belirtileri vs herkeste gorulur cinsten mi yani? olmasi dogal mi?
  • normal birşey vücut susuz kalıyor bu yüzden kendini yorgun bitkin dalgın hissedersin.akşamına yada ertesi gün düzelirsin.münkünse alkol aldığın gece yatmadan kendini kusturmayacak kadar bol su iç çok rahatlarsın sabah da poğaça açma hamur işi falan yeme daha kötü eder.bol su sebze meyve gibi sağlıklı şeyler ye farkı hissedersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alkol derken? hepsinin farklı etkisi oluyor bende. bira içtiysem hiçbir şey, rakı hafif baş ağrısı, viski tekrar içme hissi
  • Hepsini karıstırdığını düşün mesela bikaç bira üstüne yüksek oranlı içkiler 4 duble rakı gibi ertrsi gün mahvediyor
  • Westbrook kullanıcısına yanıt
    Biranın üstüne rakı içilmez. Rakının üzerine bira cila olarak atılır.
  • Tamam veya öyle işte. Burda mevzu neyin üstüne neyin atılacağı değil ki her türlü ertesi gün kalbe vurması
  • Ne kadar garip bir insan
  • modifiye.jones M kullanıcısına yanıt
    İnsan mı
  • alkol aldığın gece yatmadan önce bol su iç
  • Nouvelle kullanıcısına yanıt
    O klasik taktik pek yaramıyor
  • Bünyen zayıf benim ki yüksek alkol alındığında hemen etkisini gösterir özellikle sigara ve enerjiyle karıştırılan daha da tetikler sakın beraberinde bunları alma.
    Sarhoş olcak kadar içmicen bide yavaş içeceksin hızlı içersen hem çabuk kafan gelir sonra kusma baş ağrısı mide bağırsak ağrısı çekersin.
    Kısacası bira ve şarap alkol oranı düşük olduğu için ertesi gün trip yaşamazsın kalp çarpıntısı olmaz olsada az oluyor rakı içceksende gold serisi içeceksin diğerleri sert.
  • Benim merak ettiğim bu vücudun verdiği tepkiler sadece susuz kalmadan dolayı mı? Kalp olayları falan. Bugün her şey normal mesela.
  • İçme o zaman moruk niye bu kadar kasıyorsun ki şimdi
  • bira,rakı falan hikaye.

4-5 şişe bira ile sarhoş olunca ertesi sabah 1 kahve 1 ağrı kesici ile toparlıyorum. yani bunları yapmasam da 1-2 saate düzeliyorum.

rakı da aynı şekilde.

votka ile sarhoş olunca ertesi gün akşama kadar yataktan çıkamıyorum. çok rezil bir hale getiriyor beni,hasta ediyor resmen...dediğin belirtileri de dolu dolu yaşıyorum.

içkinin türüne göre oluyor bende :D
  • Çok keyif alıyorum gece dışarı çıkmayı seviyorum iki satır keyfim var başlayınca da gerisi geliyor ondan problemime çözüm arıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.