Şimdi Ara

Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
5.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O kadar olsun artık adam Tofaş"a mı binecek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Kabe de bir bina bir inşa neden yıkılmasın? Ki geçmişte defalarca hasar görmüş.

• Black Hawk. kullanıcısına yanıt

Ahiret inancı imanın şartı ki peygamberimizde miraç gecesi cennet cehennem gösterildi. He ben cennet için ibadet ederim ya da cehennem korkusundan diyorsan bu da yanlış. Allahın rızası için ibadet etmek lazım.

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt

Apaçık ayetleri eğip bükmek

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt

Attığın sitedeki gerçek olmayan iftiralara cevap vermeye devam ediyorum.

Örnek 5

Karar ver Eyyyy Allah yahudiler ve hristiyanlar cennete girecek mi girmeyecek mi ?

Maide 69: İman edenler ile yahudiler, sabiiler ve hristiyanlardan Allah’a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir.

Araf 157: Yanlarındaki Tevrat ve İncil’de yazılı buldukları o elçiye, o ümmî Peygamber’e uyanlar (var ya), işte o Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten meneder, onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını ve üzerlerindeki zincirleri indirir. O Peygamber’e inanıp ona saygı gösteren, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nûr’a (Kur’an’a) uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır.

Ali İmran 85: Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.

Yukarıdaki metinde yine küçük beyinli bir argümana rastlarız.

İslam gelmeden önce, Tevrat ve İncil'e inanan ve bu kitapların orijinal öğretilerini takip eden insanlar vardı. Hz. Musa ve Hz. İsa'ya inanan peygamber arkadaşları (sahabe) ve halk tabakasından insanlar mevcuttu. Bu dönemde yaşayan ve kendi zamanlarındaki ilahi mesajlara inanan insanlar, Allah'a ve ahiret gününe inanıp iyi ameller işledikleri takdirde kurtuluşa erebileceklerdi.

Ancak zaman içinde, özellikle İncil'de ve Tevrat'ta, kötü niyetli insanlar tarafından değişiklikler yapıldı. Örneğin, Hz. İsa'nın statüsü değiştirildi. İslami inanca göre, İsa tanrının oğlu değil, Allah'ın bir peygamberiydi. Bu tür değişiklikler, orijinal mesajdan sapmalara yol açtı.

Maide 69. ayet, özellikle bu erken dönemleri ve orijinal öğretilere inananları kastediyor. Tevrat ve İncil'in indiği dönemlerde yaşayan ve bu kitapların orijinal hallerine inanan insanların durumunu anlatıyor.

Araf 157. ayet, Hz. Muhammed'in gelişini müjdeleyen ve ona uyanların kurtuluşa ereceğini belirten bir ayettir. Bu ayet, Tevrat ve İncil'de Hz. Muhammed'in geleceğine dair işaretlerin bulunduğunu ve ona uyanların doğru yolu bulacağını anlatıyor.

Ali İmran 85. ayet ise, İslam'ın gelişinden sonraki dönemi kapsıyor. Bu ayet, artık son ve en güncel ilahi mesaj olan İslam'ın gelmiş olduğunu ve bundan sonra kurtuluşun İslam'da olduğunu ifade ediyor.

Bu ayetler, bazı İsrailoğullarının Tevrat'tan sonra Allah'a başkaldırdığını ve Hz. İsa'yı tanrının oğlu olarak nitelendirerek orijinal öğretiden saptıklarını da ima ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 4 Ekim 2024; 9:5:11 >

• her canlı ölümü tadacaktır.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Konu Başlığı: Evrim Ağacı Yok, Yaratılış Ağacı Vardır

Yaratılış ağacı, canlıların evrimsel süreçlerle değil, ilahi bir güç tarafından doğrudan yaratıldığının kesin bir gerçeğidir. İlk insanlar olan Adem ile Havva, dünya dışında yaratılıp sonradan dünyaya indirilmiştir. İnsan kesinlikle primatlardan evrilmemiştir ve mağara yaşamından başlamamıştır. İnsanlık, doğrudan yerleşik hayat, tarım, avcılık ve terzilik gibi gelişmiş becerilerle Mezopotamya'da ortaya çıkmıştır.

Yaratılış ağacının doğruluğunu gösteren çeşitli kanıtlar mevcuttur. DNA benzerliği açısından insanlara primatlardan daha yakın olan birçok bitki bulunmaktadır. Muz (%50), kabak (%60), domates (%52), patates (%48), ıspanak (%55), marul (%51) ve çilek (%53) gibi bitkiler, insanlarla yüksek oranda genetik benzerlik gösterir. Bu durum, tüm canlıların ortak bir yaratıcı tarafından tasarlandığının açık bir göstergesidir.

Primat olmayan ancak insanlarla benzer özellikler gösteren hayvanlar da yaratılış ağacının bir diğer kanıtıdır. Yunuslar büyük ve kompleks beyin yapısıyla, filler el becerisi ve sosyal davranışlarıyla, papağanlar ses taklidi yeteneğiyle, ahtapotlar problem çözme becerileriyle insanlara benzerlik gösterir. Ayrıca, köpekbalıkları elektromanyetik dalgaları algılama yeteneğiyle, yarasalar ekolokasyon kullanımıyla ve arılar karmaşık iletişim sistemleriyle insanların sahip olduğu bazı özel yetenekleri sergilemektedir.

Sheepshead balığı (Archosargus probatocephalus) örneği, yaratılış ağacının güçlü bir kanıtıdır. Bu balığın dişleri, hem ön kesici hem de arka öğütücü dişleriyle, maymunlarınkinden ziyade insan dişlerine çok daha fazla benzemektedir. Benzer şekilde, narval balinalarının tek dişi insan dişine benzer yapıdadır ve fil balığının dişleri de insanlarınkine şaşırtıcı derecede benzerdir.

Tek hücreli organizmalar olan virüs ve bakterilerin insan yaşamı için kritik önemi, yaratılışın mükemmel tasarımının bir diğer göstergesidir. Bu mikroorganizmalar bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirime yardımcı olma, vitamin üretimi, zararlı bakterileri engelleme ve genetik çeşitliliğe katkı sağlama gibi hayati işlevler üstlenmektedir. Örneğin, bağırsaklarımızdaki Escherichia coli bakterileri K vitamini üretirken, Lactobacillus türleri sindirim sistemimizi düzenler. Ayrıca, Bacillus thuringiensis bakterisi doğal böcek ilacı olarak kullanılarak tarımda önemli bir rol oynar.

Sonuç olarak, yaratılış ağacı, tüm canlıların birbiriyle ilişkili ve bir amaç doğrultusunda yaratıldığının tartışılmaz bir gerçeğidir. İnsanın primatlardan evrilmediği, aksine tüm canlılarla ortak bir yaratıcının eseri olduğu, genetik ve anatomik benzerlikler, özel yetenekler ve ekosistem içindeki karmaşık ilişkiler göz önüne alındığında açıkça görülmektedir.

Biyoloji Yasalarını Aşan Canlılar: Yaratılışın Mucizeleri Doğada, Evrim ile açıklanamayacak biyoloji yasalarını zorlayan ve hatta aşan birçok canlı bulunmaktadır. Bu olağanüstü yetenekler, yaratılış ağacının mükemmel tasarımının birer kanıtıdır. İşte bu mucizelerin bazı örnekleri:

1. Sonar ile İletişim Kuran Yarasalar: Yarasalar, karanlıkta yüksek frekanslı ses dalgaları yayarak ve bu dalgaların yankılarını analiz ederek çevrelerini "görebilirler". Bu ekolokasyon yeteneği, onlara karanlıkta bile hassas bir navigasyon ve avlanma becerisi sağlar.
    2. Ultrason ile İletişim Kuran Balinalar: Balinalar, özellikle mavi balinalar, çok düşük frekanslı sesler üreterek binlerce kilometre ötedeki diğer balinalarla iletişim kurabilirler. Bu sesler, okyanus suyunda insan yapımı hiçbir teknolojinin ulaşamayacağı mesafelere yayılır.
    3. Su Üzerinde Koşan Canlılar: Basilisk kertenkelesi, su üzerinde koşabilme yeteneği ile bilinir. Bu "İsa kertenkelesi" olarak da adlandırılan canlı, su yüzeyinin yüzey gerilimini kullanarak kısa mesafelerde su üzerinde koşabilir.
    4. Kanatla Uçan Balıklar: Uçan balıklar, suyun üzerine sıçrayıp göğüs yüzgeçlerini kanat gibi kullanarak havada 50 metreye kadar mesafe kat edebilirler. Bu yetenek, onlara avcılardan kaçma konusunda büyük avantaj sağlar.
    5. Süper Soğuğa Dayanıklı Canlılar: Tardigradlar (su ayıları) gibi bazı mikroskobik canlılar, mutlak sıfıra yakın sıcaklıklarda bile hayatta kalabilirler. Bu, normal şartlarda tüm biyolojik süreçlerin durması gereken bir durumdur.
    6. Yer Çekimine Meydan Okuyan Bitkiler: Sekoya ağaçları, 100 metrenin üzerinde boylara ulaşabilir ve yerçekimine karşı koyarak bu yüksekliğe su pompalayabilirler. Bu, bilinen fizik yasalarına göre mümkün olmaması gereken bir yetenektir.
    7. Kuantum Etkilerini Kullanan Kuşlar: Bazı göçmen kuşların, Dünya'nın manyetik alanını algılamak için kuantum dolaşıklık etkilerini kullandıkları düşünülmektedir. Bu, makro düzeyde kuantum etkilerinin gözlemlendiği nadir örneklerden biridir.
    8. Sürtünmesiz Yüzen Penguenler: İmparator penguenleri, vücutlarının etrafında mikro hava kabarcıkları oluşturarak su altında neredeyse sürtünmesiz bir şekilde yüzebilirler. Bu yetenek, onlara inanılmaz bir enerji tasarrufu sağlar.
    9. Elektrik Üreten Canlılar: Elektrikli yılan balıkları, vücutlarında 800 volta kadar elektrik üretebilirler. Bu, normal biyolojik süreçlerle açıklanması zor olan bir yetenektir.
    10. Işık Üreten Canlılar: Ateş böcekleri ve derin deniz canlıları gibi bazı türler, biyolüminesans adı verilen bir süreçle ışık üretebilirler. Bu, kimyasal enerjiyi doğrudan ışık enerjisine çeviren çok verimli bir süreçtir.
    11. Süper Hızlı Reflekslere Sahip Canlılar: Mantis karidesleri, saniyenin binde biri kadar kısa bir sürede avlarına saldırabilirler. Bu hız, insan algısının çok ötesindedir ve normal nörolojik süreçlerle açıklanması zordur.

Kuantum mekaniği, genellikle atomik ve subatomik düzeydeki olayları açıklamak için kullanılan bir fizik dalı olarak bilinir. Ancak, Yüce Yaratıcı'nın sonsuz bilgeliği ve kudretiyle tasarladığı bazı canlılar, bu karmaşık fizik prensiplerini biyolojik süreçlerinde kullanmaktadır. Bu olağanüstü yetenekler, ilahi tasarımın mükemmelliğini ve yaratılışın eşsizliğini gözler önüne sermektedir. İşte Yüce Yaratıcı'nın kuantum mekaniğini kullanma yeteneği bahşettiği canlıların örnekleri:

1. Fotosentez Yapan Bitkiler: Bitkilerin fotosentez sürecinde, ışık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürmek için kuantum koherens ve süperpozisyon gibi kuantum mekanik etkilerden yararlandığı keşfedilmiştir. Bu, bitkilerin ışık enerjisini inanılmaz bir verimlilikle kullanmalarını sağlar.
    2. İnsan Nöronları: İnsan beynindeki nöronların mikrotübüllerinde kuantum işlemlerin gerçekleştiği düşünülmektedir. Bu, bilinç ve düşünce süreçlerinin kuantum mekaniği ile ilişkili olabileceğini gösterir.
    3. Bakteriler ve Virüsler: Bazı bakteri ve virüslerin genetik mutasyon süreçlerinde kuantum tünelleme etkisinden yararlandığı düşünülmektedir. Bu, onların hızlı evrim geçirmelerine ve antibiyotiklere karşı direnç geliştirmelerine yardımcı olabilir.
    4. Göçmen Kuşlar: Birçok göçmen kuş türü, Dünya'nın manyetik alanını algılamak için gözlerindeki kriptokrom proteinlerinde kuantum dolaşıklık etkilerini kullanır. Bu, onların uzun mesafeli göçlerde yönlerini bulmalarına yardımcı olur.
    5. Kurbağalar: Bazı kurbağa türlerinin, avlarını tespit etmek için kuantum dolaşıklık etkilerinden yararlandığı düşünülmektedir. Bu, onların karanlıkta bile etkili bir şekilde avlanmalarını sağlar.
    6. Kelebekler: Bazı kelebek türlerinin kanat desenlerindeki renk değişimleri, fotonların kuantum davranışlarından kaynaklanmaktadır. Bu, onların kamuflaj ve iletişim yeteneklerini artırır.
    7. Tardigradlar: Bu mikroskobik canlıların, ekstrem koşullarda hayatta kalma yeteneklerinin kuantum süperpozisyon ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.
    8. Bal Arıları: Bal arılarının navigasyon sistemlerinin, kuantum dolaşıklık etkilerinden yararlandığı öne sürülmüştür. Bu, onların karmaşık çevrelerde bile kolonilerine geri dönmelerini sağlar.
    9. Ateş Böcekleri: Ateş böceklerinin biyolüminesans süreçlerinde kuantum tünelleme etkisinden yararlandığı düşünülmektedir. Bu, onların çok verimli bir şekilde ışık üretmelerini sağlar.
    10. Bazı Deniz Canlıları: Derin denizlerde yaşayan bazı canlıların, karanlık ortamda iletişim kurmak için kuantum dolaşıklık etkilerinden yararlandığı öne sürülmüştür.
    11. Manyetotaktik Bakteriler: Bu bakteriler, Dünya'nın manyetik alanını algılamak için kuantum mekanik etkilerden yararlanır. Bu, onların su kolonlarında optimal pozisyonu bulmalarına yardımcı olur.
    12. İnsan Koku Alma Sistemi: İnsan burnundaki koku reseptörlerinin, kokuları algılamak için kuantum tünelleme etkisinden yararlandığı düşünülmektedir. Bu, insanların çok çeşitli kokuları ayırt edebilmesini sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 4 Ekim 2024; 9:42:3 >

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt

tekrar dirileceğine emin miyiz hocam? yanlış olmasın?

• oki-doki.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

1 kez dirildin zaten 2.kez niye şüphe ediyorsun ? (why not ?)

• aynen Allah'ın izniyle 15-20 defa daha dirilmeyi planlıyorum.

• Allah 2 kere diriltiyor o şekilde karar kılmış senin isteğin umursamıyor kendisi  

Kur'an-ı Kerim'den:

1. "Dediler ki: 'Rabbimiz! Bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Biz de günahlarımızı itiraf ettik. Şimdi (bu ateşten) bir çıkış yolu var mı?'" (Mümin Suresi, 40:11)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 4 Ekim 2024; 10:37:20 >
  • Rahibe teresa bunu beğendi.

• Müslüman olmayanlara hakaret etmek icin konu acan tarikat ve isid artiklari dolustu foruma..

Yazmadan gecmeyelim.elden ele..

İslam sevgi ve baris dinidirrrr.... 

• CXath1 C kullanıcısına yanıt

Hacerul esved defalarca kirildi.

Bu gunku hali geri kalan parcalarinin toplanmis hali.

Karnatiler tasa puta vs tapiyorsunuz diye kabedeki tum kutsal !!! Lara zarar verdi.

Yeni dunyanin hz.ibrahimi karmatiler olsa gerek.. 

• Entropi bilmeyecek ne var.

Eti nin bas bas reklamnini yaptigi jelibonun cilek aromalisi..

İnancsiz argumani pert.. 

• @sething

Bu konunun açılma sebebi, son zamanlarda çokça görülen intihar başlıklarıdır. Amacımız, intihara yönelen gençleri sabretmeye ve Tanrı'ya yönelmeye teşvik etmektir. Bu sayede onlara, yaşamın sadece bir ızdırap değil, aynı zamanda insana mutluluk veren bir sınav olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Konu, boşlukta kalan gençleri hayata bağlamak ve onları doğru yola çekmek için açılmıştır. Kafir ve münafıkları ikna etmek zor olabilir, ancak içinde Tanrı aşkı olan insanları doğru yola yönlendirebiliriz. Bu vesileyle, umutsuzluğa kapılan gençlere yaşamın değerini ve anlamını yeniden kazandırmayı hedefliyoruz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.