Şimdi Ara

Allah aşkına biri birşeyler yazsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop için harddisk bozuktu, aldık. Monte ettim yeniden winxp kurmayı denedim ilk hatayı şöyle verdi: Kur c: dizinini inceleyemedi, bilgisayarınızın yeterli belleği yok ya da win xp cd si hasarlı dosyalar içeriyor olabilir. Sonra devam ediyor yükleme yapıyor %12 lerde driver.cab dosyasında takılıyor ve bu dosyayı bulamadı diyor. Ardından 3-4 dosya içinde aynı şeyi söyleyip bitiriyor. XP cdsi içine baktım driver.cab var yani eksik dosya falan yok. Neyin nesidir bu arkadaşlar?? Ramlerin yerini de değiştim gene birşey halledilemedi. Bilen birisi varsa daha önceden böyle birşey başına gelip halledebilen varsa nasıl yaptığını insanlık namına öğrenmek istiyorum. Yoksa laptop diye birşey kalmayacak........ Bıktım artık herşeyin altından bir problem çıkmasından.

Kurmak istediğim işletim sistemi: win xp Professional Sp2
    Laptop: Hp nx9000
    ram: 512

Bunlar işe yaramayan şeyler olsada genel bir bilgi.

• Öncelikle cdrom ve sabit diskin jumper ayarlarını kontrol et, bios'ta da düzgün görünüp görünmediğine bir bak (yani primary master/slave vs. bağlantıları düzgün mü diye...)
    Bu sorununu çözmüyorsa, kurulumu farklı bir xp cd si ile dene,
    Halen problem varsa cdrom aygıtı da okuma sorunu çıkartıyor olabilir.

Bir diğer çözüm yolu,
    xp cd sinin tamamını sabit diskin D: kısmına atarak oradan kurulum yapmayı dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 9 Ağustos 2006; 18:15:36 >
  • Yeni aldığın diske fdisk yaptınmı?Yapmadıysan fdsik+format tekrar dene,CDde sorun yoksa sorunsuz yuklersin.Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi HDD 2ye bölüp cdyi komple bir bölüme yükleyip oradan kurabilirsin.
  • penguin ve argesus, öncelikle cevaplarınız teşekkür ederim. Hayatımda ilk kez bilgisayarımı servise götürecektim ki son care olarak kurulum sırasında yüklenmeyen yazılımları atladım daha sonra kısa bir araştırmanın sonunda manuel olarak dosyaları olması gereken dizinlere yerleştirdim. Sonunda şu an bir kaç saat öncesine kadar problemli olan bilgisayardan yazıyorum ve mutluyum çünkü elimde kalacaktı ben de laptopsız kalacaktım. Yazdıklarınızı ben de düşünmüştüm ama cd' de bir problem olsaydı başka bir bilgisayarda o yüklenmeyen yazılımları kopyalayıp yapıştıramazdım o yüzden sorun cd'de değildir diye düşümüştüm. Hdd yi böldüm sildim her türlüsünü yaptım olmadı. Bir de bilgisayarı zaten açamıyordum, nasıl xp yi tamamen bir bölüme yükleyip ordan kurulum yapabilirdim? Böyle birşey mümkün mü ya da ben mi yanlış anladım, açıklarsanız benim için iyi olur. Ayrıca dediğiniz gibi Cd rom aygıtı biraz sorunlu

• başka bir sürüm denedin mi
  • ram' LERDEN OLAN BİR PROBLEM
  • bir de şöyle birşey söylemek istiyorum ben;

geçenlerde winxp yükleme sınırı hakkında (laptopun yanında verilen cd) microsofta mail attım.

gelen mesajda "bilgisayarınızın 4 ana parçasını(içlerinde hdd de var) değiştirmesseniz size verilen cd den sınırsız yükleme yapabilirsiniz ama parça değişimi yaparsanız yeni aktiasyon kodu veya yeni winxp cd si almanız gerekir" dediler.

demek istediğim windowsu kursan bile aktifleştiremeyeceksin. bu yüzden microsoftu arayı yeni bir cd gönderebilirler mi diye sor bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.