Şimdi Ara

Allah aşkına ilgilenin-->WEP şifreleme 9 karakter şifreye izin vermiyo(DELL bilg - AIR-Ties modem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
30.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu konu daha önce de forumda 3 kez açılmış galiba ama hiçbirinde çözüme ulaştırılamamış...Sorunu özetleyeyim :

DELL Inspiron6400 model dizüstü bilgisayarım var, kendi evimde komşumun wireless internetini kullanabiliyorum, teyzemlerde wireless'ı kullanabiliyorum ama işyerimde AIR-Ties marka wireless modem var ve buna bağlanamıyorum, bağlanmaya çalışmıyo bile bilgisayar, şifreyi girip entera basar basmaz şu hatayı veriyo:
    """Ağ yapılandırmanıza bağlı olarak ağ parolanızın 40bit veya 104bit olması gerekir. Bu, 5 veya 13 ASCII karakter ya da 10 veya 26 onaltılı karakter olarak girilebilir"""... -----Ayrıca DELL'in yardımcı programı varsa sileyim dedim, o da yok, "program ekle-kaldır" kısmında görünmüyo,ama system tray olarak çalısıyo, anlamadım gitti .... WEP şifrelemesini WPA'ya defistiriyim dedim,onu da beceremedim...

şimdi size YALVARIYORUM şu problemi nasıl çözeriz yardımcı olun.

• bağlanmaya çalıştığın modem wep şifreleme kullanıyorsa şifre 10 , 26 veya 58 karakter olabilir başka türlü kabul etmez eğer wpa şifreleme kullanıyorsa en az 8 en fazla 63 karakter olabilir. önce hangi şifreleme metodunun kullanıldığından emin ol dediğim gibi wep şifreleme 9 karakter kabul etmez.
  • Arkadaşım bende wireless modem kullanıyorum evet WEP 9 karakter kabul etmez en ideal olanı olan 13 karakterlik harf ve rakamlardan oluşan bir şifre hazırla bazı modemler benimkinde olduğu gibi ASCII yani bizim kullandığımız harf rakam şeklinde değil de Hex. biçiminde alır bu da demektir ki 26hanelik 13 çift rakam sayı şifreleme biçimidir.Sen 13 hanelik şifreni oluştur kaydet.Sonra dene..
  • Arkadaşım diğer arkadaşların da dediği gibi önce işyerindeki modemin hangi şifreleme sistemini kullandığını öğren.Bunun için kendi pc inden bağlanamıyorsun madem bağlanan başka bir pc den browsvere 192.168.2.1 yaz web arayüz şifresini gir modemin.(tabii böyle bir yetkin varsa) Sonra soldaki menüden kablosuz sekmesinde hangi şlifreleme sisteminin kullanıldığını öğrenirsin.Bunun dışında mac adres şifreleme de kullanılıyor olabilir.Eğer böyleyse kendi pc nin wiraless adapter mac adresini modeme tanıtman gerekiyor.
    Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: hsnkvk

Arkadaslar bu konu daha önce de forumda 3 kez açılmış galiba ama hiçbirinde çözüme ulaştırılamamış...Sorunu özetleyeyim :

DELL Inspiron6400 model dizüstü bilgisayarım var, kendi evimde komşumun wireless internetini kullanabiliyorum, teyzemlerde wireless'ı kullanabiliyorum ama işyerimde AIR-Ties marka wireless modem var ve buna bağlanamıyorum, bağlanmaya çalışmıyo bile bilgisayar, şifreyi girip entera basar basmaz şu hatayı veriyo:
    """Ağ yapılandırmanıza bağlı olarak ağ parolanızın 40bit veya 104bit olması gerekir. Bu, 5 veya 13 ASCII karakter ya da 10 veya 26 onaltılı karakter olarak girilebilir"""... -----Ayrıca DELL'in yardımcı programı varsa sileyim dedim, o da yok, "program ekle-kaldır" kısmında görünmüyo,ama system tray olarak çalısıyo, anlamadım gitti .... WEP şifrelemesini WPA'ya defistiriyim dedim,onu da beceremedim...

şimdi size YALVARIYORUM şu problemi nasıl çözeriz yardımcı olun.

• İlla wep diyorsan al burdan türet. en aşağı 128 bit olsun.

http://www.andrewscompanies.com/tools/wep.asp

Ama bana kalsa wpa-psk ve 23%8"ea6l( gibi bir şifre kullannrdım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.