Şimdi Ara

Allahın Çinlisi Tarafından Hacklenmişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun yıllar önce VPS linux sanal makine almıştım bunu çeşitli amaçlar için kullanıyordum. Sonra bir baktım IP tablosuna adamlar şak diye SSH'dan erişim sağlıyor. Vay babanın kemiği dedim.

VPS sunucumun IP tablosuna baktım brezilyadan, rusyadan adamlar girip çıkıp duruyor. Dakika başı sürekli rootu kırmaya çalışıyorlar.

1-2 Tanesi girmiş sistemde takılıyor bunu hiç fark etmedim ama hata benim. Ben gidip önlem almadığımdan öylesine salmıştım VPS'i.

Sonuç?

Cyberops eğitimlerimin meyvesini topluyorum resmen. Sunucuyu temizledim fişek gibi oldu.

• DH senin bilgisayar bilginle gurur duyuyor.

• Ah birde mühendisliğe tamamlasam var ya...

• sistemcilikte çok para yok. fazla sevindirik olma yani. yazılımcı olsan daha iyiymiş ama bu yola girmişsin, beceriyorsan da devam et.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Benim derdim sistem ve yazılım mimarı olabilmek. İşin içinde yazılım var, siber güvenlik tarafı var... Varda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ACCB94EC -- 28 Ocak 2025; 18:0:12 >
  • bilemedim. ben yazılımcıyım, yazılım mimarı diyebilirsin. ama siber güvenlikti, sunuculardı vs. bambaşka bir alan. o konudan (siber güvenlik) hiç anlamam mesela. hatta devops işlerinden de pek anlamam. tek bildiğim checkin yapmak. eski işimde sql sunuculara falan müdahale ederdim, yazılım app. sunucularına müdahale ederdim ama biraz daha kurumsal, büyük bir yere geçtin mi oralara zaten dokunmuyorsun. ya sistem mimarı olursun ya yazılım mimarı. çok farklı alanlar bence.

sistem mimarlığı yazılımla da ilgili ama kod yazmayla değil pek. basit scriptler falan yazarsın sadece. iyi olursan iyi para kazanırsın tabii ki ama aynı seviyede bir yazılımcı her zaman senden iyi kazanır. geçmişte sistemcilik de yaptım ama artık o işlere bulaşmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 28 Ocak 2025; 18:7:23 >

Hocam çalıştığınız yere göre değişir. Yani işimin içinde yazılımda olacaktır. Derdim her yere dallanabilmek. Yazılım , sistem vs.

Sadece yazılım konusu veya sadece sistem konusu beni kesmiyor. Asıl ilgilendiğim alan siber güvenlik olduğu için anahtar kısıma evrilme peşindeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam zaten bence dünyadaki tüm linux sunucular tam zamanlı olarak hack'lenmiş vaziyette. çünkü bunların open ssh, open ssl vesayre sistemlerini hep Batı yazıyo. çekirdeklerini Batı yazıyo.

şimdi birinin: "ama kardeş o açık kaynak kod" dediğini duyar gibiyim. arkadaşlar açık kaynak kod kavramı sizi daha iyi uyutmak için üretilmiş uydurma bi kavramdır. güvenliğinize zerre kadar bi katkısı da yoktur. sen sunucuyu kurarken kodu derlemiyosun, derlenmiş binary'yi indirip kuruyosun.

hem yazılımı falan bırak, adamlar zaten donanımı da kendileri üretiyolar ve senin irişemeyeceğin kısım koyuyolar, donanım zaten senin kontrolünde olmadan çalışıyo.

dolayısıyla, mesele teknoloji ise Batı = Tanrı gibi bi durumda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

NSA zaten firmware veya bios seviyesine backdoor koyuyor. Geçen Ruslar bu konuda bazı harddisk üreticilerinin harddisklerinde firmware katmanında spyware keşif etmişti. Kaspersky'ın güvenlik raporunda bu çıkmıştı.

Fakat burada benim saldırıya uğradığım atak vektörü c&c botnet makineler.

Sunucunun çoğu güvenlik kısmını iyileştirdim. Root deneyen birisi 3 kereden fazla denerse sınırsız bann yiyor kritik portları harici çoğunu kapadım.

Tertemiz oldu IP tablosu.

• benim servere de sürekli geliyor bağlantı isteğiAllahın Çinlisi Tarafından Hacklenmişim 

• Allahın Çinlisi Tarafından Hacklenmişim
  • Binlerce makineyi botnet olarak kullanıyolqr işte böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 29 Ocak 2025; 6:39:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Banada pakistan lahordan millet sesli arama atıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Şu an bağlantı isteği gelmiyor artık. Gelirse zaten gereken ayarlamaları yaptım.

Büyüklerimizin bir sözü var tanımadıklarına kapıyı açma o hesap bir şey yaptım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Network nasıl hocam para var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • network dediğin de sistemcilik. tabii ki para var hepsinde de ama yazılımcılık kadar değil. sistemci sorun çıkmadıkça yatar, yazılımcı kadar çalışmaz, öyle bir artısı da var. tabii çalıştığın yere göre değişir. arkadaşım bir yabancı firmanın türkiye ofisinde çalışıyordu. klavyesinin kablosu çıkan zahmet edip bakmıyordu, onu çağırıyordu. biraz yıpratıcı olabiliyor yani yerine göre. şimdi bu iş benim işim değil diyeceksin ama öyle değil, senin üstüne kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 29 Ocak 2025; 10:18:57 >
  • 100K maaaaaş!! Allahın Çinlisi Tarafından Hacklenmişim 

• Eşeği sağlam kazığa bağlama çalışmaları vol 2

Rootkitlerden bir sorun çıkmadı şimdilik trojan vs'de yok. Fakat içim hala rahat değil. Biraz daha detaylı bakacağım içeriye malware yemiş miyiz?

• Sistem güzel temiz çalışıyor şu an. Kurtardık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.