Şimdi Ara

Allo Volt ve Dali Spektor 1 İncelemesi (DAHA DA F/P :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allo Volt ve Dali Spektor 1 İncelemesi (DAHA DA F/P :)Allo Volt ve Dali Spektor 1 İncelemesi (DAHA DA F/P :)Allo Volt ve Dali Spektor 1 İncelemesi (DAHA DA F/P :)

Paket İçeriği:
    SPEKTOR 1 Speaker
    Rubber Feet
    Manual
    Wall Bracket
    Technical Information

Minimum Frequency Response: 59 Hz

Crossover Type: 2-way

Sensitivity: 83 dB

Impedance: 6 Ohm

Maximum Frequency Response: 26 kHz

Driver Type: 114.30 mm Wood Fibre Woofer, 21 mm Soft Dome Tweeter

Form Factor

Wall Mountable, Stand Mountable, Shelf Mount

Width

140 mm

Depth

195 mm

Weight Approximate

2.60 kg

Height

237 mm

Colour

Walnut Vinyl

Woofer Diameter

114.30 mm

Dimensions

237 mm (H): 140 mm (W): 195 mm (D)

Herşeyden önce belirtmeliyim ki hop dışındaki Volt ve Boss sadece bir macera ve boşluk doldurmak amaçlıydı. Salondaki ana sistemim yanında seans odamdaki pasif sistemi gözümü karartıp sattım ve “ne alsam ne alsam?” Diye düşünürken 2.ci sistemdeki hopa (Dali Spektor 1) amfi ihtiyacını bununla gidermeye karar verdim. Gerçek bi amfi alana kadar iş görürdü. Ki şu an itibariyle gördü, hatta fazla bile gördü diyebilirim.

Ama konumuz Dali Spektor 1. Bendeki Volt Alinin incelediği versiyondan ses olarak farklı olmayan düz Volt.

Dali markası Danimarka kökenli, tüm dünyada satan ama ülkemizde dünyadan daha ucuza satılan fiyatı için daha fazla performans veren hoparlörlerin üreticisidir..Arabaların rönosu gibidir İlana koyunca gider. Hatta eminim ki birçoğumuzun hikayesinde Dali Zensor 3 de vardır. (Benim var)

- Hoparlörümüz Spektor 1, daha geçenlerde çıkmış 4.5inç bass portlu ve küçük ebatlı bir hoparlör. Hassasiyeti 83 dB olmasına rağmen reklamında dendiği gibi “amplifier dostu”. O minicik Allo Voltla dahi %40 seste tüm odayı dolduran bir ses alabiliyor. Odayı doldurma demişken 12m2 oda için ses %50den fazla açlınca can sıkıcı rahatsız edici ölçüde doldurabiliyor. Ancak bunu ilk 2 gün salonda dinlerken daha görmüştüm ve 30m2 alanı tıkabasa olmasa da doldurabiliyor. Hele dinleme mesafeniz en fazla 3mt ise tamam.
    Aynı zamanda dip sesi sıfır olan bir hop bu. Amfi Voltun sessizliğiyle de birleşince dip ses sıfır!

- Estetik olaraksa fotolarda gördüğünüz gibi şık ve odada ahşap malzeme varsa resmen kaybolan bir hop. Tweeteri etrafındaki metalin işçiliği ve minik detayları güzel.

- Ses karakteri olarak yumuşak çalan bir hop. Köşeler pek yok. O yüzden dubstep türünde iyi değil. Ama gerçek enstrümanlı tüm türlerde başarılı.

- Klasik olarak en az 50 saat pişirmek gerekiyor ki sesi rafine olsun. İlk anda sesi daha kabaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 8 Kasım 2017; 14:46:58 >

• Yasin hoca dinledi. Sıra sende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incveleme için teşekkürlşer,
    amplinin resmi var mı nasıl bir şey meraklandım.
    Boss dac için çok meraklıyım şu sıralar aliexpress den alacağız bakalım.
  • Volt'un iki modelinideme şansınız oldumu mair hocam? İkisi arasında belirgin fark varmıdır sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Malesef. Üreticinin dediğine göre arada volum potu ve alt üst levhalar dışında fark yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

incveleme için teşekkürlşer,
    amplinin resmi var mı nasıl bir şey meraklandım.
    Boss dac için çok meraklıyım şu sıralar aliexpress den alacağız bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 9 Kasım 2017; 15:48:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dousk

Volt'un iki modelinideme şansınız oldumu mair hocam? İkisi arasında belirgin fark varmıdır sizce?

Üreticinin sitesinde yazan budur:

1. Volt is a shield and beneath it has connector that will plug into our DACs (Piano 1.1 and Piano 2.1). It has no RCA inputs. (Capacitance Multiplier can be added as a standalone board).

2. Volt+ is a standalone amplifier with RCA IN (stereo). In addition to everything that the Volt has, we have added a circuit in the power supply that will reject spikes and noise to about 60db. The name of the circuit is "Capacitance Multiplier". Please note that Class D amplifier needs a quiet PSU.

Volt+ can be used with our DACs through the RCA input, as a standalone board.

Ben kısaca açıklayacak olursam;

-Volt+ tek başına başka ses kartlarına bağlanıp kullanılabiliyor RCA girişleri sayesinde, diğeri pi ye ihtiyaç duyuyor.

-Volt+ da banana çıkışları mevcut, diğerine sadece çıplak hoparlör kablosu bağlanabiliyor.

-Volt+ da ses açma kısma düğmesi var, düz Volt'ta yok.

-Volt+ da yukarıda kalın ile belirttiğim Capacitance Multiplier var. Yine üreticinin sitesinde yazana göre,

This design reduces the output ripple/noise of any PSU to almost negligible levels (less than 5mV up to 1Mhz).

Sese etkisi olur mu, dinlemek gerek. İyi bir adaptör takıldığı sürece farkedeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 9 Kasım 2017; 16:18:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mair

Yasin hoca dinledi. Sıra sende

En kısa zamanda abi, fırsat yaratmaya çalışıyorum, ben de merak ediyorum çok :)

• eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Ben aha burdayım:) 19'undan önce beklerim.

• Mair bey hayırlı olsun yeni sisteminiz. Size daha önce de tavsiye ettiğim gibi özellikle bu metrekare için Q Acoustics 2010i'yi keşke bir deneseniz sahnesi, gövdesi ve sunumu sizi çok şaşırtacak emin olun.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

3020 halihazırda bunla aynı rakama satılırken 2010'ı bırak bu yeni ve kesin iyi olur diye düşündüğümden dolayı bir şans vereyim dedim.

• 3020 ve 3010'lar alt frekans yönünden zayıflar 2020 ve 2010 çok daha iyiler o yüzden onları tavsiye ediyorum ben soran herkese 30xx serisi yerine.. Siz dalicisiniz zaten o da etki etmiştir karar verirken ;)
    Selamlar, diğer odaya ikinci sistem olarak bu Q Acoustics 2010i leri koysam, uygun maliyetli bir ampli olarak öneriniz ne olabilir?
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Her tür ampliye güzel cevap veriyor q acousticsler özellikle bookshelfleri zor sürülen ve zor match olan hoparlörler değiller. Mini class d amfilerden deneyebilirsiniz ikinci sistemde fazla maliyet olsun istemiyorsanız. Eğer öyle bir problem yok ise en az rega brio-r seviyesinde bir ampli işinizi fazlasıyla görür. Keza bu segmentte değil ama allo volt+ yeni denedik ve çok beğendik ona muadil tpa3118 entegreli class d başka marka bir ampli de işinizi görür.
    Az önce bi bakındım 2010lara ama sanırım şu an 2.el dahi yoklar ülkemizde. Bulsam ilerde sırf denemek için alabilirim.

• Mair kullanıcısına yanıt
    3010 denemiştim küçük bir odada, oldukça güzel ve detaylı çalıyordu, sahnesi iyiydi gayet ama üst frekanslar biraz baskındı sanki. Belki de kullanılan diğer bileşenler ile alakalıdır.
  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Mutlaka öyledir:)

• Mair kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: Mair

Az önce bi bakındım 2010lara ama sanırım şu an 2.el dahi yoklar ülkemizde. Bulsam ilerde sırf denemek için alabilirim.

2010lar 90 euro amazon da

• Dali Pico beni en çok şaşırtan hoparlörlerden biridir. Her zaman önerdim, hala da öneririm.

Q Acoustics de 2020 derli toplu denebilecek bir hoparlör ancak ki öyle aman Allah' ım demedim. Ama baskın bir yanı yok. Alınır mı ikinci el 500-600 e alınır :)

Usher S 520 bulunursa cezbeden bir hoparlördür her yanı ile... Ama ikinci el de çok denk gelinebilecek hoparlör değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.