selamlar arkadaşlar.forumun bu bölümünü yeni keşfettim. kendime uygun fiyatlı bir mercedes almak istiyorum.bu benim ilk arabam olacak,ayrıca yeni bir kullanıcı olduğum için deneyim kazanacağım bir araba olacak. aradığım özellikler otomatik vites,sağlam kaporta(hasarsız,çürüksüz),abs firen,hidrolik direksiyon,varsa klima,4 silindirli motor yada ekonomik düzeyde yakıt yakacak başka bir motor,lpg.bu özelliklere sahip bir araba arıyorum.4000-7000 arası olabilir ancak. birde merak ettiğim,kliması olmayan bir arabaya klima taktırabilirmiyiz,yaklaşık kaça mal olur,düz vitesi otomatiğe çevirebilirmiyiz yoksa orjinalden otomatik mi olmalı? ayriyeten,böyle bir arabayı nerden bulabilirim.çevrenizde böyle araba satanlar varsa hbaer verirseniz sevinirim. şimdiden yardımcı olacak arkkadaşlara çok teşekkür ederim.
Merhaba,
Bu fiyat aralığında alacağın en mantıklı mercedes W123 Şasi kodu ile yanlış hatırlamıyorsam 1976-1983 seneleri arasında üretilen mercedes olacaktır. Orjinal ve temiz bir tanesini bulup alabilirsen sorunsuz bir biçimde uzun süre binebilirsin bu araçlarda klima ve otomatik vites opsiyonuda vardır. Motor seçenekleri oldukça çeşitlidir. Ayrıca şundan emin olabilirsinki piyasada satılan bir çok sıfır araçtan çok daha güvenli bir araçtır. Elbette bu araçlarda Airbag, ABS, ESP gibi modern güvenlik ve sürüş donanımları yok veya Ncap güvenlik testlerindede herhangi bir puanlamaya tabii olduğunu sanmıyorum buna rağmen eski model bir tam şasiye sahip olan araç yeni araçlara nazaran oldukça ağır ve sağlamdır, Nominal güvenli sürüş kurallarına riayet ettiğniz sürece (Emniyet kemeri, hız sınırı) ve temiz bir w123 aldığınız takdirde bu araçlara ömür biçemezsiniz . bunun yanında bütçenizi biraz daha zorlıyabilirseniz w124 kodlu kasanın erken modellerindende alma şansınız olabilir. Umarım aradğınızı bulursunuz.
mercedes şart mı
başlığı okuyunca aklıma ilk gelen şeyi paylaşayım istedim arkadaş mercedes almak için maddi yardım istiyor diye düşündüm, paylaşmak istedim