Şimdi Ara

Alman kurdunu yikamak ve taramak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar is yerinde bekci kopegi olarak alman kurdu var. Mamayla beslenen cok sessiz sakin bir kopek. Yatar ve bos gezer genelde. Hayvan pek yikanmaz hic taranmaz. Is yerinde pek ilgilenen yok. Su siralar vakit bulabildim ve kopegi biraz rahatlatmak istiyorum. Biraz bilgi verebilir misiniz? Kuyrugunu bacaklarini ve alt bolgelerini nasil taramaliyim. Yikarken su ne sicaklikta olmali? Sampuani nerelerine surmemeliyim? Daha once hic kopek yikamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Su ne sıcak nede soğuk olsun. Ilık bir suyla yıka. Şampuan almana gerek yok arap sabunuyla yıkayabilirsin. Normal şampuanlardan (köpek şampuanları da dahil) daha az kimyasal içerdiği için derisine daha az zarar veriyor arap sabunu.

Tarama olarak da yıkamadan önce tuylerinin 1-2 defa ters yönüne, 1 defada tüylerinin normal yönüne doğru tara, yapışan eden tüyleri varsa açılsın, banyodan sonra biraz kurusun bu sefer de tüylerinin mevcut yönüne doğru tara derisi iyice hava alır rahatlar
  • Njosnavelin kullanıcısına yanıt
    Amana hocam ne yaptınız ya arap sabunuyla olacak iş mi.Normal şampuanların ph değerleri farklı olduğu için onlarla yıkamak bile zararlı arap sabunuyla yıkamak ileride nasıl cilt hastalıklarına yol açar düşünmek bile istemiyorum.

Petshoplarda köpek ve kedilerin ph değerlerine uygun; hemde ilaçlı olan şampuanlardan alıp yıkamanızı tavsiye ederim.Gözlerine gelmediği sürece tüm vücut bölgesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • 30 yıldır evcil hayvan besleyen cildiye profesörü akrabam bile arap sabunuyla yıkıyor. İyice duruladığınız sürece sorun yok.
  • Biraz araştırma yaptıktan sonra çok kullanıldığını ve memnun kalanın çok olduğunu okudum.Garipsedim ama bu kadar insanda yanılıyor olamaz.Bir şey daha öğrendik.Teşekkürler bilgi için hocam
  • Hocam köpek şampuanı vs de bir şekilde deri yapısını bozabiliyor yada köpek iyi durulanmazsa deriye ve tüylere zarar verebiliyor. Arap sabunu hem fazla kimyasal içermediği hemde kolay durulandığı için köpeğe zarar vermeden temizliyor. Ama banyodan sonra köpek arap sabunu kokuyor bunun içinde ben fırçasına bir kaç damla argan yağı damlatıp öyle tarıyorum hem tüyleri parlıyor hemde mis gibi kokuyor
  • İki tane Boxer'ımız var.Biri baya yaşlandı artık.Genç olanın babası olur kendisi.Derisi baya bir problemli.Yıkasak bile koku ertesi gün yok oluyor.Zarar verir mi acaba derisi hassas olduğu için.Denemeyi düşünebiliriz koku açısından biraz çözüm olacaksa
  • İnsanlar saçlarına sürüyor argan yağını şampuanları filan da var. Ben aktardan alıyorum organik olanlarından bırçanın yumuşak tarafında biraz damlatıp tarıyorum 1 hafta mis gibi kokuyor tüyleri de zamanla parlak ve yumuşak bir hale geliyor tavsiye ederim
  • Teşekkürler hocam bizde bir deneyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Su ne sıcak nede soğuk olsun. Ilık bir suyla yıka. Şampuan almana gerek yok arap sabunuyla yıkayabilirsin. Normal şampuanlardan (köpek şampuanları da dahil) daha az kimyasal içerdiği için derisine daha az zarar veriyor arap sabunu.

Tarama olarak da yıkamadan önce tuylerinin 1-2 defa ters yönüne, 1 defada tüylerinin normal yönüne doğru tara, yapışan eden tüyleri varsa açılsın, banyodan sonra biraz kurusun bu sefer de tüylerinin mevcut yönüne doğru tara derisi iyice hava alır rahatlar

Köpeğimiz pek taranmadıgı için rahatsız olur mu yoksa dahada uysallaşır hoşuna gider mi hocam. Nasıl bir tepki verir sizce. Beni tanımıyor ilk defa tanıştım geçen gün köpekle. Saldırgan olma durumu olmaz sanırım daha önce hiç köpek bakmadım fakat hayvanlara karşı hep bir ilgim oldu. Korkutmasın beni

• Njosnavelin kullanıcısına yanıt
    Daha yeni tanışıyorsaniz temkinli yaklaşmanızda fayda var ne olur ne olmaz benim sokaktan aldığım çok sakin dediğim köepk veterineri ısırmıştı Önce biraz mama vs verirn oyun oynayın sonra tarama işleminizi mama ve oyunla birleştirin. pedigree'nin kurabiyeleri var

https://www.google.com.tr/search?q=pedigree+kurabiye&rlz=1C1CAFA_enTR684TR684&espv=2&biw=1242&bih=585&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwje0Ief_MXOAhWFxxQKHcr_BTcQ_AUIBigB

bütün petshoplarda ve migroslarda satılıyor bir paket alın tararken parça parça dayayın önüne zaten put kesilir karşınızda köpeğin güvenini kazanmanız zaten uzun sürmez sonrasında da suyla aşırı derecede bir sıkıntısı yoksa yıkamanıza ses etmeyecektir ki büyük ihtimalle hoşuna gider.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.