sıfır alacaksan mutlaka alman. alcaksın garanti biterken satacaksın. 10 yaşına kadar 2ci el alıyorsan, fiat-ford-reno alınır. 10 yaşından büyük araba alacaksan kesin japon alacaksın. |
Alman mı Japon mu tartışmasına son nokta (3. sayfa)
-
-
Dünya para olmasaydı bende Toyota Camry binmek isterdim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: falken34sıfır alacaksan mutlaka alman. alcaksın garanti biterken satacaksın.
10 yaşına kadar 2ci el alıyorsan, fiat-ford-reno alınır.
10 yaşından büyük araba alacaksan kesin japon alacaksın.
Alıntıları GösterAma 10 yaşında Alman aracı 5 yaşında muadili bir İtalyan ya da Fransız aracından daha pahalı. Ateyizler bunu da açıklasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son nokta diye bir şey yok ...
Büyük markaların ( Japon - Çin - Amerika - Almanya - Fransa -İtalya - Kore v.s ) fark etmez kendi ülkeleri dışında üretim yaptıkları bir çok fabrikaları var.Ülkemizde bile ( Alman - Fransız - İtalyan - Kore - Japon ve Amerikan ) markalarının üretim yapan fabrikaları var.
Otomobil markaları arz talebe göre farklı bölgelerde üretim tesisleri kurarlar.
-
İşte bir ortadoğulu daha
Tanıştırayım: Kendisi Mark Zuckerberg, 36 yaşında ve dünyanın en zengin 5. insanı. TR' de bile bir çok insanın b*klayıp binmeyeceği araçlara biniyor, Balenciaga ayakkabısı yok, Gucci gömleği yok... Neden çünkü ihtiyacı yok..
Her neyse bir ortadoğu kafalının takip ettiği adamlar da kendi kafasından adamlar olduğu için bu düşünceleriniz gayet normal.
-
Bu videodaki test Japon otomotiv sektörünün metalurji konusunda nerelerde olduğunu gösteriyor. Salt malzeme seçimi değil onun işlemesi de büyük önem arz ediyor. Geçenlerde motor yüzeylerinde mikron düzeyinde üretim tekniği ile ilgili bir habere denk gelmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam nano düzeydeki üretim tekniğine göre sürtünmeyi önemli ölçüde azaltılıyor gibi bir araştırma vardı.
Muhtemelen Japonlar bu konuyu çözmüş ki arabanın canını çıkarmak için elinden geleni yaptığı halde rakiplerinden kat kat uzun süre çalışmaya devam etti.
quote:
Orijinalden alıntı: mithrandir24İşte bir ortadoğulu daha
Tanıştırayım: Kendisi Mark Zuckerberg, 36 yaşında ve dünyanın en zengin 5. insanı. TR' de bile bir çok insanın b*klayıp binmeyeceği araçlara biniyor, Balenciaga ayakkabısı yok, Gucci gömleği yok... Neden çünkü ihtiyacı yok..
Her neyse bir ortadoğu kafalının takip ettiği adamlar da kendi kafasından adamlar olduğu için bu düşünceleriniz gayet normal.
Bu adamlar tum dunyanin gozunun onunde olduklari icin bu tarz hareketleri pr icin yapiyorlar. Adamin saniyelik geliri bir adet sifir jazzdan fazla. Birkac saniyelik geliriyle s class filosu kurabilir
Birkac milyon dolari olan insanlarin bile, o eski jazz ariza yaptiginda kaybedilecek en ufak bir saniyeye tahammulleri olmaz. Hos ariza yapsa bile takip edecek onlarca hizmetlisi var ama, adam neden vakit kaybetsin
Pr calismasi basarili olmus, zuckerin ne kadar da mutevazi ve halktan biri olduguna inanmissiniz. Size ne kadar yakin gorunuyor degil mi. Gates de mcdonalds kuyrugunda bekliyordu
Bu arkadaslarla muhatap olmaya calisin bakalim, mutevaziligi gorursunuz (tabi ulasabilirseniz)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tebrikler büyük resmi gördünüz
Dıjj güjjler beni '' bu adamın mütevazi ve halktan biri olduğuna inandırdı'' bu kirli oyunu bozduğunuz için teşekkürler....
-
quote:
Orijinalden alıntı: mithrandir24Tebrikler büyük resmi gördünüz
Dıjj güjjler beni '' bu adamın mütevazi ve halktan biri olduğuna inandırdı'' bu kirli oyunu bozduğunuz için teşekkürler....
Hayatinizda hic ciddi bir patron figuru gordunuz mu
2015 Corolla dizel yari otomatik 90 bin km.
2015 Focus dizel manuel 84 bin km.
Bu 2 arac sifirdan beri bizde.
Marka takintim yok basta soyleyeyim. Beklentimi karsilayan her araci butcem dahilinde alabilirim.
Lancer ararken uygun buldum.Golf aldim mesela. O da hitler motordu atmosferige tovbe ettirdi.
Sorunsuz Corolla motor kismindan ariza acmadi. Lakin ufak tefek 10 tane ariza sayabilirim.
Halihazirda yapilmayi bekleyen arizalari, cam acma tusunun biri bozuk, emniyet kemeri sarmiyor, lastik basinc gostergesi bozuk, torpidonun kapagi dusuyor, sol amortisorden ses geliyor, direksiyondaki tuslarin bazilari kafasina gore calisiyor
Bunlar ufak tefek ariza ama ariza iste.
Focus sifir sorun.
Bakimlari haric 1 Lira masraf acmadi.
Iki marka da babamin mali degil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-007649809
Bu mesaj silindi.Evet, bir olmayacağını sevgili Honda burada göstermiş diğer tenekeleri eleyerek. Kırk yılda bir doğruyu gösterdin be hocam, helal olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mithrandir24İşte bir ortadoğulu daha
Hocam yalnız bu adam değil miydi oturduğu mahalleyi satın alıp herkesi zorla evinden çıkartan? Bence mütevazilik ve bu şahıs yan yana getirilmemeli bile. Arkadaşın dediği gibi, pr çalışmasından başka bir şey değil.
-
ALMAN
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-007649809
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterBu adam bana hiç cevap vermiyor şaşırıyorum.
Metalürji öyle kaputla, c sütunuyla olmaz. Şasiyle ve yürüyen aksamla olur canım arkadaşım. Japon gündelik araçlarının bile ekstrem koşullarda, sert kullanımlarda ne kadar başarılı, rijit olduğu herkesçe biliniyor. Bunu istediğin kadar inkar edebilirsin. Almanların sanata döndürdüğü tek şey reklamdır. Hani şu plazalarda hiç bir iş yapmayıp da iş yapanların arkasından beslenen tayfa var ya, hah işte Alman otomotivleri de Mercedes'in arkasında bu pozisyondadırlar. Yani zorla nasıl vwyi oraya sıkıştırdın inan anlayamıyorum. İtibarı yüksek ve prestij deposu demek ha.
Prestij deposu diyeceğin araç oradan ancak Mercedes çıkar. Bunun yanına Lexus eklersin, Rolls Royce eklersin, satılmadan önceki Rover grup dersin tamam da o listeye nazilerin hizmet kölesi, Almanların ucuza araca ulaşabilmesi için kurulan vw demezsin. Yazık edersin o markalara.
-
Japon
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mönckeberg
Tartışmasız Alman. Pahalılıktan dolayı tedirgin kullanmamız fakirliğin iliklerimize kadar işlemiş olması.Arkadaşım pahalılıkla ilgisi yok, hele fakirlikle hiç alakası yok bugün cebime 10k euro para koyar 4 tane E60 alır her birine ayrı günlerde binerim.
Hollanda'da yaşıyorum burada araba para etmiyor.
Bence siz ömrünüzde hiç bir japon otomobili kullanmamışsınız ya da sırf laf olsun torba dolsun diye mesaj atıyorsunuz.
Neye göre tartışmasız Alman?
-
Ben hep japon alıyorum.15 senedir japon kullanıyorum. Şuan 3 tane japon balığım var.(c,d,suv).Fakirlik muhabbeti komik olmuş biraz
-
Oraları da gördük merak etme. Sen buraları ve dünyadaki araç portföyünü ne kadar gördün de, böyle konuşuyorsun ondan haber ver. Hollanda japon araç kaynıyor sanki. Adamlar kaç yıl ileriden götürüyor, bir çeşit araç piyasasına öncülük ediyor. Hız mı, teknoloji mi, konfor mu, prestij mi vs. ne istedidğine göre marka model şekillenir, tabi Alman mühendisliğiyle :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X