Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adamı yerler valla.

En iyisi ben kaçıyım.

| TOYOTA | NISSAN | HONDA | MAZDA | MITSUBISHI | SUBARU | SUZUKI | DAIHATSU | ISUZU | -LEXUS | -ACURA | -INFINITI |

<< \\ BIG IN JAPAN // >>

• bir arkadaşın imzasında vardı yanılmıyorsam

paran varsa alman,paran yoksa japon...

ama bence amerikan ın yeri ayrı
  • hiçbir zaman kesin sonuç olmayacak soru....
    herbirinin iyi olduğu yönler var....

ben alman seviyorum...yeteri kadar uzun ömürlü olduklarını düşünüyorum...
    iç mekan kalitesi ince düşünümüş detaylar v.s. hoşuma gidiyor alman araçlarının..

ama japon daha iyi alman daha iyi denemez bence .....
    zevke bakar...
  • almandan tiksinirim ama konu alman arabasıysa da kimseyle kapıştırmam
    ama arabadan ne tarz bi zevk almak istediğine bakar tabi
    hız yaparım arabamın sesi olsun gücü olsun beni tatmin etmeli ve güzel görünüşlü ve konforlu olsun dersen alman.
    yok arabam değişik görünsün dikkat çeksin performansı da iyi olsun dersen japon da olur
  • Japon > Amerikan > Alman

Benim için böyledir
    Markalara göre ise

Honda > Muscleların hepsi > Mercedes

Zevkler ve istenen özelliklere göre kişiden kişiye göre değişir bencede
  • Binek alman, spor japon, avrupalı süper spor
  • bana her zaman japonlar güvenliksiz gelmiştir.Dün ankarada şehir içinde 2 ye bölünen arabada 2006 model honda civicdi o araba o hale anca 160km ve üstü hızda gelir diye düşündümde orada o hızı yapacak çıkacak yol varmıydı bilmem.Japonların yaptıkları motorları iyi olabilir gerisi güzel değil benim kanımca tabi.
    Almanlara gelince her zaman zamanın ilerisinde araç yaptılar.
    Amerikanlar zaten başka bi dünya
  • Ben NİSSAN NOTE kullanıyorum,ancak zamanla hoşlanmadım.Keşke alman alsaydım diyorum.Arabanın iç mekanı üstün körü yapılmış,iç mekanda kullanılan plastik o kadar kalitesizki eski renault 9 spring arabamda kullanılan bile daha kaliteliydi.Yol sesi zaten coşuyor.Ancak direksiyon ve ses sistemi mükemmel.Motor için bişey diyemem 32.000 km deyim sorun çıkmadı.Kardeşimde POLO var 2007,Ondaki plastikte çok sert ama kaliteli duruyor,yalıtımı oldukça iyi en azından benimkinden iyi,ses sistemi vasat,direksiyon fena değil,vites geçişleri güzel,bizim japonların biraz kemikli(yeni toyota corolla ve aurisi ayrı tutuyorum),POLO 25.000 km de şu ana kadar sadece benzin pompası yandı,Sanırım almanlar benzine karşı biraz nazik kalıyor hemen arıza veriyor sanırım,çünkü çevremde çok şikayet duydum bu şekilde,Bunlara dayanarak ben ALMAN derim,sadece bu iki arabaya bakarak demiyorum,C4,308,ford C-max,civic kullanan birisi olarak söylüyorum,her arabanın ayrı özellikleri var,Ancak ben tercihimi ALMAN olan Audi A3 yada VW Tiguan dan yana kullanacağım.Mesela Fransızlar iç mekan kalitesi ve sessizliğe çok önem veriyor.O yüzden ben en çok C4 ü beğenmiştim.Müthiş sessiz bir araba konforu çok güzel ve rahat bir araba,ancak elektronik arızası çok fazla,VW ise Konfor tırpanlıdır biraz ama sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü ile övünür.En azından kendileri öyle diyor.Honda güzel araba,hoş araba ancak bir karar vermeli tasrruf mu,konfor mu,dayanıklılık mı? Çünkü honda tasarruflu diye çıkti benzin yetiremiyor millet,Yani her markanın farklı bir tarzı var,tarzınızı belirleyin ve ona göre karar verin bence,
    FRANSIZ :
    + Konfor ve donanım,Yalıtım
    - Elektornik arızalar

ALMAN :
    + Sağlamlık,uzun ömürlü motor
    - Az donanım,tırpanlı konfor

JAPON:
    + Dayanıklılık,Sorunsuz motor ve elektornik sistemler
    - Yalıtım

Genel olarak benim kanaatim bu yönde,en azından kullandığım otomobillerden hissettiğim duygular.

• japon-alman markalarını yazıp ünlü güzel araçlarını koysak güzel olur aslında
  • Bence a priori bir değerlendirme yapmaktansa, tercih yapmakta zorlandığın arabaları kıyaslamak daha doğru.

İki ekolün de avantajları ve dezavantajları var.
  • Araba alırken ilk tercihlerim güvenlik, konfor ve kalite olmuştur. Bu üç kriterde de Almanlar açık olarak öndedir. Bir ticari araç alacak olsaydım sorunsuzluk, servis gibi kriterleri dikkate alabilirdim, ama otomobil alırken değil .
  • quote:

Orjinalden alıntı: RqJnr

Ya Mercedes, ya da Amerikan derim ben.

Bu kadar otomobilcinin arasında, gerçekten otomobilden anlayan birinin olması bana umut verdi...

Mercedes ve İyi seçilmiş bir Amerikan, her türlü ulaşım sorununu kökten çözer...

Otomobil sektöründe 20-25 senedir ortalık boş tabii ki... Bu yüzden gelişmiş seviye gaz tenekeleri, kendilerini otomobil diye sunmaya alıştılar (Avrupalı ve Japonlardan bahsediyorum)... Tabi ki bu böyle gidecek anlamı çıkarmamalıyız. Yeni gelen Amerikan araçları, piyasayı duman edip geçecek. 3-4 sene sabredin ve görün. Bunun ilk işareti 22.500 dolarlık etiketle ve 3.6 litre tam ekonomik motorla satışa sunulan yeni Chevrolet Camaro... Çinlilerin ise sanırım bir 7-8 senesi daha var, araç üretme ruhunu tam olarak idrak edebilmeleri için.

Detaylı karşılaştırmalar linkte mevcut...

Bu linktede, make your own (kendin pişir, kendin ye) modu var...

Dahada güzel olan ise bir Türk'ün çok kısa süre sonra bu araca kavuşmayı planlıyor olması. 6.2 Lt'ye 28.000 dolar çekiyorlar ki bu da bu araç bedava demektir... 2 nci arabamda CLS 500 olacak Tanrı' nın izniyle. Ama maddi durumum iyi olmadığı için onu 3-4 yaşında almak zorundayım... Bir de 12-13 bin dolara bir X5 aldım mı benim garaj başlangıç için hiç fena olmaz :))) Ondan sonra gelsin koleksiyon araçlarım yıl be yıl...

• quote:

Orjinalden alıntı: _Lupara_

quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

Konfor'da alman
    geri kalan herşey için Japon.

katılıyorum.japon araçlarında yol sesi daha fazla nedense.

Ben açıklayayım Japon malı alt sınıf araçların neden içeri bu kadar çok ses aldıklarını. (geçen Sıfır Civic almış arkadaş, gezdik biraz, şok oldum. YAzık yani o araca verilen o kadar paraya. Söyledi zaten kendisi keşke paraya kıyıp Audi A4 alsaydım dedi.. )

Japonya da ve Japonların en büyük pazarı ABD'de yollar laserle kesilmiş gibi dümdüzdür. Tekerlekler fazla ses çıkarmadığı içinde, adamlar yalıtımı düşük tutar Civic, Corolla gibi halk araçlarında... Biz de asla öyle bi yol olmadığı için, habire lastik sesi, aslında bozuk yol sesi girer içeri... Tek sebep budur. Aslında bizim yollar bozuk yani, Japonların yalıtımı olması gereken yol için yapılmış. Ama bizim Türkiye köyümüzde yol olmadığı için, çıkan sesler doluşuyor içeri...

• quote:

Orjinalden alıntı: vincentvega

Araba alırken ilk tercihlerim güvenlik, konfor ve kalite olmuştur. Bu üç kriterde de Almanlar açık olarak öndedir. Bir ticari araç alacak olsaydım sorunsuzluk, servis gibi kriterleri dikkate alabilirdim, ama otomobil alırken değil .

kesinlikle katılıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Bu kadar otomobilcinin arasında, gerçekten otomobilden anlayan birinin olması bana umut verdi...

Mercedes ve İyi seçilmiş bir Amerikan, her türlü ulaşım sorununu kökten çözer...

Otomobil sektöründe 20-25 senedir ortalık boş tabii ki... Bu yüzden gelişmiş seviye gaz tenekeleri, kendilerini otomobil diye sunmaya alıştılar (Avrupalı ve Japonlardan bahsediyorum)... Tabi ki bu böyle gidecek anlamı çıkarmamalıyız. Yeni gelen Amerikan araçları, piyasayı duman edip geçecek. 3-4 sene sabredin ve görün. Bunun ilk işareti 22.500 dolarlık etiketle ve 3.6 litre tam ekonomik motorla satışa sunulan yeni Chevrolet Camaro... Çinlilerin ise sanırım bir 7-8 senesi daha var, araç üretme ruhunu tam olarak idrak edebilmeleri için.

Dahada güzel olan ise bir Türk'ün çok kısa süre sonra bu araca kavuşmayı planlıyor olması. 6.2 Lt'ye 28.000 dolar çekiyorlar ki bu da bu araç bedava demektir... 2 nci arabamda CLS 500 olacak Tanrı' nın izniyle. Ama maddi durumum iyi olmadığı için onu 3-4 yaşında almak zorundayım... Bir de 12-13 bin dolara bir X5 aldım mı benim garaj başlangıç için hiç fena olmaz :))) Ondan sonra gelsin koleksiyon araçlarım yıl be yıl...

bu lafı ben diyecek olsaydım;
    "ya Mercedes olsun yada Amerikan olmasın" şeklinde derdim.
    birçok Amerikan araca bindim, kalitesizlik diz boyu.

Equinox'un dikiz aynasına giden kabloların belirgin bir şekilde gizlenmeden meydanda oluşu hala gözümün önünde.

bu zamana kadar beğendiğim tek Amerikan Grand Voyager'ın 2002'de çıkan kasasıdır.

Gaz tenekeleri dediğiniz tabir, (ki aslında bezelye konservesidir) Avrupalı ve Japonlar değil, sadece Japonlara aittir.

• last tüm foruma arabadan anlamıyorsunuz gibi bir laf ettin
    ama seni kalee alıcaklarını sanmıyorum şakacı lastt driver senii
  • Bu adam ne içiyorsa ben de istiyorum aynısından, ama söylemiyor ne içtiğini...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dctcagri

quote:

Orjinalden alıntı: vincentvega

Araba alırken ilk tercihlerim güvenlik, konfor ve kalite olmuştur. Bu üç kriterde de Almanlar açık olarak öndedir. Bir ticari araç alacak olsaydım sorunsuzluk, servis gibi kriterleri dikkate alabilirdim, ama otomobil alırken değil .

kesinlikle katılıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

bu lafı ben diyecek olsaydım;
    "ya Mercedes olsun yada Amerikan olmasın" şeklinde derdim.
    birçok Amerikan araca bindim, kalitesizlik diz boyu.

Equinox'un dikiz aynasına giden kabloların belirgin bir şekilde gizlenmeden meydanda oluşu hala gözümün önünde.

bu zamana kadar beğendiğim tek Amerikan Grand Voyager'ın 2002'de çıkan kasasıdır.

Gaz tenekeleri dediğiniz tabir, (ki aslında bezelye konservesidir) Avrupalı ve Japonlar değil, sadece Japonlara aittir.

Dostum,
    Benim o cümleyi o şekilde kullanmamın sebebi, üstünde oturduğum şeye ev muamelesi değil de araç muamelesi yapmamdan kaynaklanıyor.Kaliteye bakacak olsam bir adet lüks otobüs alır içini sıfırdan yaptırırdım.
    Araba demek rölantide bütün o senfoniyi dinleten, gaza bastığında ani g kuvvetini bütün omurgada hissettiren, "hadi yola çıkalım" dercesine duran makinalardır bana göre.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Bu adam ne içiyorsa ben de istiyorum aynısından, ama söylemiyor ne içtiğini...

sağlam içtiği kesin

"Eğer TR demokratikleşir ve üçkağıtçılar aç kalmaya başlarsa, herkes birleşip bir kasa Jack Daniels alsın bana. Yok değilse heryer petrool, gelin Dallas'a bizzat 1 koli viskinizle bekliyor olacağım... hadi 1 koli daha... 2 koli Jack Daniels. Tanesi 20 liradır.. TR'de kaç para kimbilir?"
  • Param varsa Alman (BMW), param yoksa Japon (Toyota).
  • Porsche, Mercedes, BMW, Audi ,VW, Opel aklıma gelen alman firmalar....
    resimler v.s. de koyucam üşenmessem biraz renk gelsin konuya ...
    japonuda japoncu arkadaşlar koyar artık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.